ÖYP 2012/2 Açılan Dil Merkezleri Hakkında Yorumlar

Hangi dil merkezi daha iyi eğitim veriyor?

• Akdeniz Üniversitesi

Oy: 21 13.8%
  • Anadolu Üniversitesi

Oy: 16 10.5%
  • Ankara Üniversitesi

Oy: 23 15.1%
  • Çukurova Üniversitesi

Oy: 10 6.6%
  • Dokuz Eylül Üniversitesi

Oy: 28 18.4%
  • Erciyes Üniversitesi

Oy: 12 7.9%
  • Gazi Üniversitesi

Oy: 17 11.2%
  • Gaziantep Üniversitesi

Oy: 14 9.2%
  • Hacettepe Üniversitesi

Oy: 22 14.5%
  • İstanbul Teknik Üniversitesi

Oy: 18 11.8%
  • Marmara Üniversitesi

Oy: 23 15.1%
  • Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Oy: 51 33.6%
  • Sakarya Üniversitesi

Oy: 11 7.2%
  • Selçuk Üniversitesi

Oy: 15 9.9%
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Oy: 17 11.2%
  • Boğaziçi Üniversitesi

Oy: 34 22.4%
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi

Oy: 14 9.2%

• Kullanılan toplam oy
    152

akademi04

Öğrenci
78.5 ile 1.odtü 2.hacettepe 3.gazi 4. ankara.....5.eskişehir.......tercihlerim bunlar...hangisi gelir acaba?

- - - Güncellendi - - -

dokuzeylül gelir hocam...
arkadaşlar dil tercihlerimde
1. dokuz eylül
2 akdeniz
3. anadolu
4. bogaziçi,
5. itü
6. marmara vs. sıralamasıyla tercih yaptım.puanım 80.7lerde.
izmirde yaşadığımdan ilk tercihim dokuz eylül açıkcası istanbulu zaten istemiyorum o yüzden sonlara yazdım sizce gelme şansı nedir ya da bu şekilde bir tercih listesi olur mu?

gkcndgn

Öğrenci

tercihler:
1-odtü
2- hacettepe
3- boğaziçi
4- ankara
5- gazi

neresi gelir dersiniz?
hocam eğer ankarda olmak için özel bi sebebiniz yoksa boğaziçini 2ye taşıyın, hacettepeden diil eğitimi almış biri olarak söylüyorum. büyük ihtimal 1veya 2 gelir

- - - Güncellendi - - -

benim de puanım 84,4 tercihlerim 1.odtü 2.hacettepe 3. boğaziçi şeklinde en kötü ihtimal hacettepe gelir diye umuyorum.
eğer ankarada olmak için özel bir sebebiniz yoksa hacettepeden dil eğitimi almış biri olarak tavsiye etmiyorum, 2ye boğaziçini alırım derim

duyguktü

Öğrenci
hocam eğer ankarda olmak için özel bi sebebiniz yoksa boğaziçini 2ye taşıyın, hacettepeden diil eğitimi almış biri olarak söylüyorum. büyük ihtimal 1veya 2 gelir

- - - Güncellendi - - -

eğer ankarada olmak için özel bir sebebiniz yoksa hacettepeden dil eğitimi almış biri olarak tavsiye etmiyorum, 2ye boğaziçini alırım derim

tavsiyen için teşekkür ederim ben de hiç gönüllü yazmıyorum hatta çıkarsa üzülürüm de hacettepeyi ama ankarada yüksek lisansım devam ettiği için kalma taraftarıyım.

kalaritanya

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

ankarada olmak benim için daha iyi... ama ne de olsa 6 aylık kurs... ne kadar faydalansak o kadar iyi.... hacettepe ile boğaziçi arasında ben de ikilem yaşıyorum...
siz neden hacettepe'yi beğenmemiştiniz hocam?

canak28

Öğrenci
ben tercihi yapamıyorum diltercihlerini yapıyorun kayıt başarıli diyor ancak tekrar dil tercihlerime baktığımda sayfada tercihlerimi göremiyorum yaa

F

financier

Guest
Anadolu-Akdeniz-Dokuzeylül olur diye düşünüyorum. ancak konjonktür önemli ; yani o dönem tercih edenlerin önceliklerine göre en yüksek en düşük puan sıralaması değişir.. tabi şunu da unutmamak lazım "puanların durumu ile eğitim kalitesi arasında doğru orantı aramamak lazım" bu yukarıda bahsettiğim okulların dil eğitiminde elde etmiş oldukları başarılar da önemli bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tercihleri ve puanları etkileyen önemli bir diğer husus ise : "adayların gittikleri şehirde özel kurs desteği almak istedikleri zaman bu destekten faydalanabilme şanslarının yüksekliğiyle" ilgili bir durumdur. Bu sebeple Ankara ve İstanbul'da bulunan okulların puanları daha yüksek kapatıyor..

herkese bol şanslar.. :)

Son düzenleme:

sarimaske

Araştırma Görevlisi
hayırlısı hocam inşallah, bana bir konuda yardımcı olabilirmisiniz marmaradan sonra itümü, hacettepe-ankara ünvmi, izmirmi daha iyi kurstur sizce yeri düşünmezsek benim odtü boğaziçi marmara ilk üç tercihim olacak 4.ncüde yerleşme olasılığım yüksek gibi o yüzden çok kararsız kaldım itü yorumları çok iyi değil ankaraya yöneleyim diyorum en azından özelde de kurs imkanları fazla hacetepe filan diyorum sonra izmirin daha iyi olduğu duyumlarını alıyorum kafam çok karıştı almışken iyi bir kurs alayım diyorum normalde sakaryaya istanbul yakın ama her halükarda hepsinde ev tutmam gerekecek yani nokta atışı olsunda varsın yeri uzak olsun önemli değil ama kurstan pişman olmayayım gayem o ne önerirsiniz

- - - Güncellendi - - -

ve bunu diğer arkadaşlara da sormuş olayım gerçekten benim için kursun kalitesi önemli sonradan niye gittim buna demeyim elbette kendimde iyi çalışıcam ama ekstra kursa gerek kalmadan iyi bir eğitim alcaksam tercih sebebimdir

İtü derim ben.

Azmonc

Öğrenci
puanım 77.81

1-odtü
2-ankara
3-hacettepe
4-itü
5-dokuz eylül
6-anadolu
7-marmara
8-yıldız teknik
9-gazi
10-akdeniz

bu sıralamaya göre bir tahmininiz mi var mı sayın hocalarım.neresi gelebilir.