ÖYP 2012/2 Açılan Dil Merkezleri Hakkında Yorumlar

Hangi dil merkezi daha iyi eğitim veriyor?

• Akdeniz Üniversitesi

Oy: 21 13.8%
  • Anadolu Üniversitesi

Oy: 16 10.5%
  • Ankara Üniversitesi

Oy: 23 15.1%
  • Çukurova Üniversitesi

Oy: 10 6.6%
  • Dokuz Eylül Üniversitesi

Oy: 28 18.4%
  • Erciyes Üniversitesi

Oy: 12 7.9%
  • Gazi Üniversitesi

Oy: 17 11.2%
  • Gaziantep Üniversitesi

Oy: 14 9.2%
  • Hacettepe Üniversitesi

Oy: 22 14.5%
  • İstanbul Teknik Üniversitesi

Oy: 18 11.8%
  • Marmara Üniversitesi

Oy: 23 15.1%
  • Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Oy: 51 33.6%
  • Sakarya Üniversitesi

Oy: 11 7.2%
  • Selçuk Üniversitesi

Oy: 15 9.9%
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Oy: 17 11.2%
  • Boğaziçi Üniversitesi

Oy: 34 22.4%
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi

Oy: 14 9.2%

• Kullanılan toplam oy
    152

zööre

Öğrenci
ben şu an ankara üniversitesinde dil eğitimi almaktayım ve kesinlikle tavsiye etmiyorum. bizi güya seviyemize göre ayırıp iki sınıfa böldüler 2 ay boyunca hazırlık sınıflarının bile seviyesinin altında kitaplarda ingilizce eğitimi gördük. zaten seviyenizin bir altından başlatıyorlar. o daha da bir ilginç... itiraz ederek kitaplardan eğitim almak istemediğimizi sınava yönelik çalışmak istediğimizi söyledik. ancak aralık ayında sınava yönelik eğitim almaya başladık. şu an hala devam ediyoruz iki ayda bir hocalarımız değişiyor şu an 3 hocadan ders alıyoruz sadece biri sınav sistemini biliyor ve ona göre soru çözüp konu anlatıyor.

benhergi

Öğrenci
9 Eylül'de dil eğitimi alan birisi olarak tavsiye ederim arkadaşlar, ilk tercihiniz olmasa bile ilk üçte yer alabilir, şahsi görüşüm :)

mustafa_

Öğrenci
marmara ünv. hakkında bilgisi olan var mı?

geçen yıl marmara üniversitesinde dil eğitimi alan biri olarak sakın marmara seçmeyin diyorum. çünkü dil eğitimi klasik üniversite veya lise hazırlıktan öteye geçmiyor. hocaların bazıları köhne eski tozlu bilgiler ile geliyor derse kendilerini acilen güncellemeleri lazım. ama bizim sınıfa bir reading hocası vardı onun sayesinde ve çabaları ile sınavı geçtik çok şükür.bilgilerinize

rastigac

Öğrenci
geçen yıl marmara üniversitesinde dil eğitimi alan biri olarak sakın marmara seçmeyin diyorum. çünkü dil eğitimi klasik üniversite veya lise hazırlıktan öteye geçmiyor. hocaların bazıları köhne eski tozlu bilgiler ile geliyor derse kendilerini acilen güncellemeleri lazım. ama bizim sınıfa bir reading hocası vardı onun sayesinde ve çabaları ile sınavı geçtik çok şükür.bilgilerinize

Hocam peki devamsızlık konusunda hocalrın tutumu nasıldı marmara üniversitesinde ?

teşekkürler mustafa bey.ben takviye kursa gitmeyi düşünüyorum.marmara yaşadığım yer açısından iyi ama sanırım ingilizce olarak vasatı aşamıyor.

vethekeren

Öğrenci
Arkadaşlar şu an Hacettepede dil eğitimindeyim 35 kişilik bir grubuz şimdiye kadar sınavlara giren 14-15 kişi İngilizceyi verdi ve hızla IELTS sınavından geçti muhtemel Nisan ortasında herkes geçmiş olacak bu 15 kişinin çoğu Pre-İnt düzeyindeki arkadaşlar bende dahil olmak üzere... İnt arkadaşlar yeni yeni girmeye başladı giripte geçmeyen 1 kişi var o da tekrar IELTS'e girdi ve geçecek... O Hacettepede bir kişi geçmiş diyen arkadaş kimse nerden biliyormuş durumu merak ettim...

- - - Güncellendi - - -

Kısacası şu ana kadar dil eğitiminden de memnunum sonuçlarındanda memnunum...

vldndndr

Öğrenci
Arkadaşlar şu an Hacettepede dil eğitimindeyim 35 kişilik bir grubuz şimdiye kadar sınavlara giren 14-15 kişi İngilizceyi verdi ve hızla IELTS sınavından geçti muhtemel Nisan ortasında herkes geçmiş olacak bu 15 kişinin çoğu Pre-İnt düzeyindeki arkadaşlar bende dahil olmak üzere... İnt arkadaşlar yeni yeni girmeye başladı giripte geçmeyen 1 kişi var o da tekrar IELTS'e girdi ve geçecek... O Hacettepede bir kişi geçmiş diyen arkadaş kimse nerden biliyormuş durumu merak ettim...

- - - Güncellendi - - -

Kısacası şu ana kadar dil eğitiminden de memnunum sonuçlarındanda memnunum...

O hacettepe yorumu bana ait, tecrübe etmedim sadece arkadaşımın yaşadığı bir durumu paylaştım. kendisi şu an boğaziçinde dil eğitimi alıyo ve kesinlikle hacettepe yazma dediği ve durumu anlattığı için bende sizinle paylaştım.

A.P.

Öğrenci
Arkadaşlar genellikle Ankara üzerine yoğunlaşmış durumda verilen bilgiler...İstanbul'da Boğaziçi dışında önerebileceğiniz kurs yok mu:( Boğaziçi evime çok uzak, vaktimin yolda geçmesine gönlüm râzı olmuyor. Marmara hakkında da iyi şeyler söylemiyorlar. Peki Yıldız ve İtü nasıl, bilgisi olan varsa beri gelsin:)

mahi34

Öğrenci
Istanbulda bogazici ve itu için süper diyorlar ama Marmara ve Yıldız için ozellikle yıldız için cok kotu diyorlar.hatta bu yıl yıldız acilmayacak yokten uyari aldi diyor bizin oyp koordinatoru.

çge149

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle hepinize şimdiden başarılar diliyorum umarım herkesin gönlüne göre olur dil eğitim merkezleri. benim bir sorum olacak, muvafakat işlemlerim sonlanmak üzere ve hala üniversiteye başlangıcımı yapamadım bu nedenle bugün üniveristeyi aradım bu konuyla ilgilenen kişiyle görüştüm bana yök' e başlangıcı yapılanların ve yapılmayanlarını listesini gönderdiklerini benim gibi muvafakat işlemleri devam edenler için de muvafakat işlemleri devam etmektedir diye yazı gönderdiklerini söylediler. kısacası şunu merak ediyorum bu şekilde yazı gittiğine göre tercihler açıldığında sistemde görünecek miyim? tercih yapabilecek miyim? (üniversitedeki ilgili kişiye sorduğumda bana tercih yapıp yapamamam konusunda net bir şey söyleyemedi sadece yazı gönderdiklerini belirtti.)