YLSY Sıkça Sorulan Sorular

m.mert

Öğrenci
İşten çıkma konusunu meb i arayıp sormuştum bursu(para) almaya başlamanız için işten ayrılmanız lazım demişlerdi. yani yurt içindeki kursa katılmayıp kendi imkanlarımla yabancı dilimi hallederim dediğinizde istifa etmeniz gerekmiyor. Ama daha net bir bilgi için sizinde mebi arayıp sormanızı tavsiye ederim.

- - - Güncellendi - - -

Hocam öncelikle cevap için çok teşekkür ederim, birkaç sorum daha olucak, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Şu anda hali hazırda bir işim var, eğer mülakatta başarılı olup gitmeye hak kazanırsam, işten ne zaman ayrılmalıyım? Yani süreç ne zaman başlayacak?
Seneti imzaladıktan sonra yurtiçinde hali hazırda olan işimde çalışmaya devam ederek, yabancı dil sınavına kendi imkanlarımla hazırlanabilir miyim?
Herhangi bir Ielts, Toefl sınav puanım yok, KPDS ve ÜDS haricinde hiçbir yabancı dil sınavına girmedim. Sınav formatlarının nasıl olduğu hakkında da pek bilgim yok. ABD'ye girmek istiyorum, Toefl için Yurtiçinde kendi imkanlarımla hazırlanmamı mı yoksa da Yurtdışında mı sınava hazırlanmamı önerirsiniz? Olur da y.dışında hazırlanırsam, uçak bileti, kurs ücreti karşılanıyor mu, aylık ne kadar burs veriliyor?

İşten çıkma konusunu meb i arayıp sormuştum bursu(para) almaya başlamanız için işten ayrılmanız lazım demişlerdi. yani yurt içindeki kursa katılmayıp kendi imkanlarımla yabancı dilimi hallederim dediğinizde istifa etmeniz gerekmiyor. Ama daha net bir bilgi için sizinde mebi arayıp sormanızı tavsiye ederim.

haritaci1

Öğrenci
Arkadaslar Merhaba,

Yuksek Lisans tamamlandiktan sonra yurda donme asamasinda soz konusu kamu kurumu bizi kadromuza yerlestiremez ve bizi ortada birakirsa okul ucretleri, borclanma durumu nasil gerceklesecek.Bize yapilan butun masrafi bu durumda odemek zorunda olacak miyiz?

Tesekkurler.

yasin56

Öğrenci
dil kursuna katıldığımız süre zarfında burs verilecek mi ? eğer verilirse şayet dili verilen sürede veremezsek sonradan ne olacak

electronics

Öğrenci
Arkadaşlar belgeleri tam olarak sisteme yükeldiğimiz halde red cevabı aldıysak nasıl bir yol izleyebiliriz? Nereye itirazımızı yapabiliriz acaba bilgisi olan var mı?

mimar_izmir

Öğrenci
Atandığınız okula bağlı bir durum. Yeniden yüksek yapmanızı da isteyebilirler.

Gerçekten mi? Olabilir mi böyle birşey? Türkiye'nin en iyi okullarından birinde yüksek lisans yaptım. Kabul etmeme şansları var mı? Yurtdışında da doktora yapmak istiyorum. Yurtdışındaki okul kabul ettikten sonra buradaki okul ne yapabilir ki... Çok kararsızım şu an. :/

sidneh

Profesör
Gerçekten mi? Olabilir mi böyle birşey? Türkiye'nin en iyi okullarından birinde yüksek lisans yaptım. Kabul etmeme şansları var mı? Yurtdışında da doktora yapmak istiyorum. Yurtdışındaki okul kabul ettikten sonra buradaki okul ne yapabilir ki... Çok kararsızım şu an. :/

Sizin kadronuz yurtdışındaki okulda değil, buradaki okulda hocam. Dolayısıyla karar mercii de onlar.

s_avci

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, sözlü sınava çağrılacaklar belli oldu malum, sözlü mülakatla ilgili görüşleriniz ya da tahminleriniz var mı
?ayrıca kim hangi kadro için mülakata çağrıldı buradan paylaşsak hepimiz için iyi olmaz mı?:)

sertan_fb

Öğrenci
İyi akşamlar arkadaşlar. Öncelikle mülakata girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Arkadaşlar ayın 16-17 gibi mülakata girecek olanlar burada Mülakat sorularını paylaşırlarsa çok memnun oluruz. neye dikkat ediyorlar. özellikle nelerin üzerinde duruyorlar. Alan bilgisinden teorik olarak soru soruyorlarmı? ortalama bir kişinin mülakatı nekadar kaç saat sürüyor.? Muhakeme sorularından nasıl yokluyorlar? bu gibi teknik soruları mülakattan çıkan arkadaşlar burada paylaşırlarsa çok memnun oluruz.. En azından bir ön fikir olmuş olur. Yarın mülakata girecek bütün arkadaşlara başarılar dileriz ....

mazlumem

Öğrenci
dil kursuna katıldığımız süre zarfında burs verilecek mi ? eğer verilirse şayet dili verilen sürede veremezsek sonradan ne olacak

Dil kursu için burada 6 ay kursa gönderiyor sizi ve geçen sene 600tl civarında harçlık vermişti. 6 ayda veremediniz diyelim bu sefer 6 ay yurt dışına yolluyor, orada 6 sonunda da veremediğinizi düşünelim, bu sefer MEB 6 ay daha dil hakkınızı uzatıyor ama sadece 3 aynı karşılıyor, diğer 3 ay sizden. Bu sefer de dili veremezseniz o zaman o ana kadar size harcadığı bütün masrafları geri istiyor MEB.

hugo almeida

Öğrenci
öyp ile atandıktan sonra ylys'ye başvurmak mümkün müdür?
mümkünse istifa halinde tazminat sorumluluğu doğar mı?
bir de halihazırda devam eden yüksek lisans sürecinde ders aşamasını tamamladıktan sonra ylys ile atanınca tezin akıbeti ne olur?
tezi burada verip yurt dışında doktoradan devam etme imkanı mevcut mudur?
yardımcı olursanız çok sevinirim, selamlar.

jokerstyle

Öğrenci
arkadaşlar ben bu ylsy alımından çok umutlu değilim. Mayıs 2014 te ales e girip Temmuz 2014 te açılacak ylsy için tekrar başvurmayı düşünüyorum. Yalnız şöyle bir durum var yüksek lisans için tecil ettirdiğim askerliğim Aralık 2014'e kadar ve mezun olup 1 sene daha uzatma şansım çok çünkü 2. yüksek lisansa izin verilmediği için bu sefer yine askere gitmem gerekecek. Askerlikten kaçmanın bir yolu var mı? Temmuz'da yerleşip aralık olmadan yurt dışı kursu için kabul almam mı gerekir? yurtiçi kurs düşünmüyorum.

DemirGio

Öğrenci
arkadaşlar ben bu ylsy alımından çok umutlu değilim. Mayıs 2014 te ales e girip Temmuz 2014 te açılacak ylsy için tekrar başvurmayı düşünüyorum. Yalnız şöyle bir durum var yüksek lisans için tecil ettirdiğim askerliğim Aralık 2014'e kadar ve mezun olup 1 sene daha uzatma şansım çok çünkü 2. yüksek lisansa izin verilmediği için bu sefer yine askere gitmem gerekecek. Askerlikten kaçmanın bir yolu var mı? Temmuz'da yerleşip aralık olmadan yurt dışı kursu için kabul almam mı gerekir? yurtiçi kurs düşünmüyorum.

neden bu alımdan umutsuzsunuz? nerden böyle bir kanoya vardınız ki?

blue_183

Öğrenci
Hocam merhaba;
Ylys ile ilgili bir kaç soru soracam. Cevaplarsanız sevinirim. Ylys 2013 ten kabul alma ihtimalim olduğunu düşünüyorum. Çünkü mülakata çağrılan 3 kişiden 1 ön aşamada elenmiş. diğeriyle ise mülakatta tanıştık ve bana göre avantajları az. İngilizcesi yok yüksek lisans yapmamış, yurt dışı tecrübesi yok vs. Tabi hiç belli olmaz o da başka mesele.
1. Sorum şu: yurt dışına gidince eşimle beraber orada geçinmek zor diye duydum. Beni düşündüren eşim çalışmıyor, Allah korusun hastalansa sağlık güvencesi olmayacak sanırım. Bu durumda nasıl yapılır. bildiğim yurt dışında sağlık giderleri de epey fazlaymış. Hal-i hazırda zaten Arş.Gör. olarak çalışıyorum.
2. sorum:
Yüksek lisansım lisanstan farklı ve epey ilişkisiz bir bölümde tamamladım. Ylys den kabul alırsam doğrudan doktoraya kabul alma ihtimalim var mı?
3. sorum:
Askerliğim 2014 temmuz da bitiyor diye biliyorum. Şayet atandığım okul tekrar yüksek lisanstan başlamamı isterse nasıl yapacam? yani ylys'i erteleyecek miyim?
çok teşekkürler..

anti1990

Öğrenci
Merhabalar

Ben asil olarak kazanadım. Ancak kafamda birkaç soru var. Dil kursuna katılmayacağım, kendi imkanlarımla halledicem. Bunun için kefil bulmam gerek var mı?

Teşekkürler