YLSY Sıkça Sorulan Sorular

meraba arkadaşlar.bu programı yeni öğrendim.ve aklıma takılan bişey var.diyelim ben x üniversitesinden mezunum.lisansımı bitirdikten sonra da bu burstan yararlanmak istedim.buna dahil olmam için x üniversitesinden benim mezun olduğum bölümden kontenjan açılmış olması mı gerekiyor?

ibrahimbicak

Öğrenci
meraba arkadaşlar.bu programı yeni öğrendim.ve aklıma takılan bişey var.diyelim ben x üniversitesinden mezunum.lisansımı bitirdikten sonra da bu burstan yararlanmak istedim.buna dahil olmam için x üniversitesinden benim mezun olduğum bölümden kontenjan açılmış olması mı gerekiyor?

illaki sizin bolumunuz olması gerekmiyor. mezuniyet alanları kisminda sizin bolumunuz olması başvurmanız için yeterlidir.

dpd06

Öğrenci
ben sayısalcıyım yanlış yaptığım tercih son sıralarda, ea puanından alıyomuş ve ea puanımda yüksek yukardaki tercihlerim yerine yanlış yaptığım tercih gelebilir mi ?
cevabınız için çok teşekkürler...

Gelebilir tabii, o tercihi yapan herkesin EA puanı sıralanır, sizinki yüksekse sizi de çağırabilirler.

Huzurr

Öğrenci
arkadaşlar ylsy için başvurular yalnızca senede bir defa mı oluyor yoksa bahar alesten sonra tekrar başvurular olacakmı?

alabanda

Öğrenci
İmzaladığımız senetten fazla bir harcama yapılacak büyük olasılıkla. Ancak biz sadece senette yazan miktarı ödeyerek zorunlu hizmet yükümlülüğümüzden kurtulabilir miyiz yoksa yapılan masraf ne kadarsa tamamını ödeyerek mi zorunlu hizmetten kurtulabiliriz?

Stell@

Öğrenci
Arkadaşlar şimdi meb sitesine baktım mezuniyet belgesi trankript ve dil belgesi istiyorlar 3 güne bende geçici mezuniyet belgesi var ama trankript yok onaylı istiyorlar bana onaylısını faxlasalar bende tarayıcıyla internete yüklesem olurmu acaba ayrıca okul bittigi için transkript vereceklermi

alabanda

Öğrenci
Hocalarım transkriptin tarihi güncel mi olmalıdır? Bir de diploma yerine mezuniyet belgesinin aslını kullanabiliriz değil mi?

Transkript ders çizelgenizi gösteren belge olduğu için güncel olmasının pek de bir önemi yok. Transkripte okuldan mezun olduktan sonra yeni bir not eklenmeyecek ya da çıkarılmayacak. O yüzden rahat olun ben de eski tarihli transkript verdim.

hidrokula

Öğrenci
Transkript ders çizelgenizi gösteren belge olduğu için güncel olmasının pek de bir önemi yok. Transkripte okuldan mezun olduktan sonra yeni bir not eklenmeyecek ya da çıkarılmayacak. O yüzden rahat olun ben de eski tarihli transkript verdim.

Yüksek lisans başvurularında güncelini istemişlerdi o yüzden tereddüt ettim.

alabanda

Öğrenci
Ben kimlik bilgilerine tıkladığım zaman durum yazan yerin karşısında başvurusu geçersiz diyor. Sizde de bir şey yazıyor mu acaba?

emil_davidov

Öğrenci
soruyu nereye soracağımı bilemedim buraya yazıyorum yanlışsa kusura bakmayın.
osmangazi üniversitesi orta asya çalışmalarından mülakata gireceğim öncelikle bana mezuniyet alanımdan mı sorular sorulur mülakatta yoksa orta asya ile ilgili sorularmı gelir. açıkçası karışık olur gibi geliyor bana.
2. sorum türki cumhuriyetlerden birine gitmeyi düşünüyorum ancak oralara çok az paralar veriliyor ben yüksek lisansı bitirdikten sonra dönmek istersem ne olur osmangazi üniversitesinde doktorama devam edebilirmiyim?

meakdogan

Öğrenci
İptal etmenize gerek yok zaten o devam eder. Zorunlu hizmet zamanı kadronuz veriliyor kadro dr. araştırma görevliliği kadrosudur. MEB ise kendi bünyesinde uzman veya memur olarak alıyor dönünce.

hocam yükseköğretim kurumuna atandık dıyelım master yapıp dondum zorunlu hızmetımı yapmak için kadro istedim. zorunlu hızmettim bitince ar-gör kadro hakkım da bıtıyor mu ?

adaydayı

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Doktoradan dönüşte göreve başladığımız üniversitede pozisyonumuz ne oluyor? Yrd. Doç. olarak mı kadro alıyoruz, yoksa araştırma görevlisi olarak mı? Gördüğüm kadarıyla dökümanlarda tam olarak belirtilmemiş.

Eğer araştırma görevlisi olaraksa, başka bir sorum olacak. Yüksek lisansımı Türkiye'de yaptım. Mülakata çağrıldığım üniversitede şu an 1 prof. 1 yrd. doç ve 2 ar-gör var. Sizce doktoradan dönüşte (4 yıl diyelim) kadro için ne kadar beklerim?

Teşekkürler.