Arkadaşlar, ben asil olarak burslu kazandım.
Şimdi senet imzaladıktan sonra, İngilizce kursuna gittik, 6-7 ay sonra bu programdan herhangi bir sebeple vazgeçtik veya dili halledemedik. O halde ne yapacağız?
Sadece kurs masraflarını falan mı ödüyoruz yoksa 65000$ mı ödüyoruz? Acil cevaplarsanız sevinirim...
Birde En erken Amerika'da Eyül 2015'te başlayabilirsiniz diyorlar doğrumu?
öyle şey olur mu hiç, gittiğiniz dil kursunun ücretini ve size verilen cep harçlıkları toplamını faiziyle isterler diye biliyorum.
- - - Güncellendi - - -
İlk sorum: Üniversite kadrosundan Almanya'ya gitme durumum var. Almanca dil kursu anladığım kadarıyla bir tek Akdeniz Üniversitesinde açılacak. ogm.meb.gov.tr 'de verilen üniversite dosyalarında ÜLKE TERCİHİ İLE YURT İÇİ YABANCI DİL İSTEK DİLEKÇESİ ÖRNEĞİ-Ek 2'de 4. seçenek "SADECE YURT DIŞINDA YABANCI DİL KURSUNA KATILMAK İSTİYORUM." şeklinde. Biz de bunu seçebiliyor muyuz acaba? Yani hiç burada kurs falan görmesek de hemen Almanya'ya gidip 6 aylık bir kursa başlasak devlet bunu da karşılıyor mu?
2. sorum denklikle alakalı: Almanyada bazı üniversitelerin Türkiye üniversitelerini denk görmemesi sonucu ekstradan 1 sene okuma söz konusu olabiliyormuş. Oranın lisansı buraların yüksek lisansı sayılıyor anladığım kadarıyla. [Artiz herifler, şekilsiniz yaa...] Yani biz orada normal bir üniversite mezunu kategorisinde değerlendirilemeyeceğiz. Şimdi bu şekilde üniversite bizi 1 sene fazladan okutsa Türkiye bunu master-doktoranın zamanında bitirilememesi olarak mı görecek? (öyleyse uzama kısmında para ödenmemesi olacak)
3. sorum şu an doktora yapıp yapmayacağımız belli değilse doktoraya ilişkin kefalet senedini zamanı gelince düzenlesek olur mu? Bir de senedi düzenlerken yüksek lisans ve doktora için olmak üzere 2 ayrı senet mi düzenlemeli yoksa toplama işlemi yapıp onu tek bir senede mi yazmalı?
Son olarak 4. sorum; diyelim ki (Allah korusun) bir aksilik çıktı dönmek zorunda kaldık. 2. sene dönmüş olsak bu süreye kadar bize ödenen ücretlerin tazminatı söz konusu olacak. Bu tazminat ödeme işinde taksitlendirme imkanı vs. olacak mıdır?
Son bir rica olarak Ankarada olup yakında MEB'e uğrayacak arkadaşların şu soruları da bir sormaları çok şükela olur.