YLSY Sıkça Sorulan Sorular

foxitcoder

Öğrenci
meb'de kadrolu stajyer öğretmenim. stajımın bitmesine 1 sene var. bu durum ylsy'e başvurmama engel olur mu?

bir de istifa etmek gerekiyormuş burs kazanma durumunda,tam emin değilim doğrulama gerekiyor

teşekkürler

ylsy'ye başvurmana engel değil. ancak bu burstan yararlanabilmen için istifa etmiş olman gerekli. yani çalışırken sadece başvuru yapabiliyorsun ancak sonraki aşamada istifa etmen gerekecektir.

ayşemmm

Öğrenci
merhaba, ösym nin tercih kılavuzunda, karşımıza çıkan tüm seçeneklere başvurabiliyor muyuz? mezun olduğumuz programa bağlı olarak seçenekler sunuyor sanırım ama o seçeneklerde kendi bölümümüzle alakası olmayan bölümler de var. o bölümlere her branştan alım oluyor diye mi karşımıza çıkıyor acaba?

- - - Güncellendi - - -

bölümümün izin verdiği tüm seçeneklere başvurabiliyormuşum; bir önceki sayfada buldum sorumun cevabını, yine de teşekkür ederim..

bb.

Öğrenci
merhaba, ösym nin tercih kılavuzunda, karşımıza çıkan tüm seçeneklere başvurabiliyor muyuz? mezun olduğumuz programa bağlı olarak seçenekler sunuyor sanırım ama o seçeneklerde kendi bölümümüzle alakası olmayan bölümler de var. o bölümlere her branştan alım oluyor diye mi karşımıza çıkıyor acaba?

- - - Güncellendi - - -

bölümümün izin verdiği tüm seçeneklere başvurabiliyormuşum; bir önceki sayfada buldum sorumun cevabını, yine de teşekkür ederim..

Kılavuzda sol tarafta mezun olduğunuz bölümün kodu varsa başvuru yapabilirsiniz.

bb.

Öğrenci
tercih yaparken bana gösterdiği seçeneklere başvuru yapamıyorum o zaman, öyle mi?

Söylemeye çalıştığım şu:mezun olduğunuz branşınızla alakası olmadığını düşünseniz bile, kılavuzda bölümünüzden alım yapıldığına dair bölüm nuramasını görüyorsanız başvuru yapabilirsiniz.

mavipati

Öğrenci
Arkadaşlar tercih listesinde "İstanbul Medeniyet Ünv Çocuk Gelişimi (Doktora)" şeklinde geçiyor. Yani bu sadece Doktora anlamına mı geliyor? Yüksek lisansını yapmış kişiler mi başvurabiliyor buna?
Teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Bir de 22-30 kasım olarak geçiyor başvuru süreci. yani bugün mü son gün, yarın da dahil mi? eğer bugün son gün ise, saat kaça kadar başvuru yapılabiliyor?

feyzacilingir

Öğrenci
merhaba tekrar, ben uluslararası mezunuyum. başvuru sisteminde bölümümü işaretleyip tercihlere geçtiğimde türk alman üniversitesi medya, iletişim gibi bölümler de tercih edebileceğim seçenekler arasından çıkıyor. ama klavuzda buralar yalnızca iletişim mezunlarının tercih edebileceği yerler olarak görünüyor. şimdi durum nedir? tercih edebiliyor muyuz?

sidneh

Profesör
merhaba tekrar, ben uluslararası mezunuyum. başvuru sisteminde bölümümü işaretleyip tercihlere geçtiğimde türk alman üniversitesi medya, iletişim gibi bölümler de tercih edebileceğim seçenekler arasından çıkıyor. ama klavuzda buralar yalnızca iletişim mezunlarının tercih edebileceği yerler olarak görünüyor. şimdi durum nedir? tercih edebiliyor muyuz?

Tabloda bölümünüzün adı ve kodu yoksa tercih edemezsiniz.

indsteng

Öğrenci
arkadaşlar ben tercih yaparken bi tercihimi yanlışlıkla alandışı seçtim sizce tercihim tamamen geçersiz mi sayılır? bilgisi olan arkadaşlar acil cevap verebilirler mi yada bununla ilgili ne yapabilirim?

dpd06

Öğrenci
arkadaşlar ben tercih yaparken bi tercihimi yanlışlıkla alandışı seçtim sizce tercihim tamamen geçersiz mi sayılır? bilgisi olan arkadaşlar acil cevap verebilirler mi yada bununla ilgili ne yapabilirim?

Tercihleriniz geçersiz sayılmaz, eğer hatalı yaptığınız tercih gelirse hakkınızı kaybedersiniz.

indsteng

Öğrenci
Tercihleriniz geçersiz sayılmaz, eğer hatalı yaptığınız tercih gelirse hakkınızı kaybedersiniz.

ben sayısalcıyım yanlış yaptığım tercih son sıralarda, ea puanından alıyomuş ve ea puanımda yüksek yukardaki tercihlerim yerine yanlış yaptığım tercih gelebilir mi ?
cevabınız için çok teşekkürler...

winglet

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben Uçak gövde motor bölümü mezunuyum alan kodum 3348 ve ne yazık ki tercihlerde bu kod yok. bu durumda uçak elektrik elektroniği bölümünü tercih edebilir miyim.
Bir de diyelim ki yüksek lisansı mı burslu yaptım bitirip geldim. X üniversitesi adına giderek bitirdim. O halde zorunlu hizmetimi X üniversitesi adına mı yapmam gerek.

Nazmi hocam ylsy başvuru yaparken diplomasında hem yüzlük hem 4 lük puan olanlar hangisini kullanıcak ? direkt yüzlük mü yazılacak yoksa 4 lük çevrilip mi yazılacak ?