YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

3

34akademi34

Guest
Herkese merhabalar,
"Öğretim üyesi haricindeki öğretim elemanı kadroları" ifadesi metnin içinde geçiyorken ortada araştırma görevliliği, okutmanlık gibi kadroları da fakülte fark etmeksizin etkileyecek bir değişiklik olup olmadığı konusu bana göre son derece belirsizdir. Açıkçası ben verileceği söylenen bu "serbestlik" konusunda forumdaki kişiler kadar rahat değilim. Her şeye ama her şeye rağmen merkezi sınav bazı olumsuzlukların önünün alınmasını sağlıyordu, belirli oranda. Umarım korktuğum gibi bir düzenleme gelmez...

M

MYCE

Guest
Diğer arş. gör. adayı arkadaşlarım da sanırım benim gibi. Çünkü ben o kadar uzun süredir üzülüyordum ve buna öyle alışmıştım ki, şu an ne hissedeceğim ya da ne yapacağım hakkında bir fikrim yok. Hatta biraz baş ağrısı bile hissediyorum. Hormonlarım, vücudum da şaşkın. Yani ilan çıkmasa, bir yere giremesem bile bu bekleyiş ve şu açıklamalar yeterince tatmin etti^^
*** Bu arada, ben yeni alım koşullarında çok büyük bir fark olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü açıklamadaki ifadeler bence bunu gösteriyor, eğer YÖK çok farklı bir şey yapmış olsaydı, bunu daha şaşalı bir şekilde basın açıklamasında anlatırdı. Az ve yavaş çalıştıklarını ve hantallıklarını örtme endişesi gibi geldi bana.
>>> Haklıysam da inşallah hayırlısı olur, Haksız olmam daha hayırlı olacaksa şayet, bu mesajın linci sizden olsun kabulümdür vesselam^^

ya o değilde, kaç aydır zımni bir dert ortaklığımız oldu çıkışta bişiler yapalım:D

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Herkese merhabalar,
"Öğretim üyesi haricindeki öğretim elemanı kadroları" ifadesi metnin içinde geçiyorken ortada araştırma görevliliği, okutmanlık gibi kadroları da fakülte fark etmeksizin etkileyecek bir değişiklik olup olmadığı konusu bana göre son derece belirsizdir. Açıkçası ben verileceği söylenen bu "serbestlik" konusunda forumdaki kişiler kadar rahat değilim. Her şeye ama her şeye rağmen merkezi sınav bazı olumsuzlukların önünün alınmasını sağlıyordu, belirli oranda. Umarım korktuğum gibi bir düzenleme gelmez...

..............................
Yanlış içerik düzeltme..

erdal34

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar yoğun bir gün geçirdim,herkes hayırlı olsun vs.yazmış.Son durum nedir ? Biraz hazırcı olacağım ama bir an evvel öğrenmek istedim .

finduilas

Profesör
Arkadaşlar yoğun bir gün geçirdim,herkes hayırlı olsun vs.yazmış.Son durum nedir ? Biraz hazırcı olacağım ama bir an evvel öğrenmek istedim .
YOK yonetmeligin hazir oldugunu ve yayinlanmak uzere gonderildigini soylemis, websitesinde iki tane aciklama yapmis. Biri norm kadro icin, digeri de alim sartlari icin. Alim sartlarinda YOK tarafindan belirlenecek oncelikli alanlarda merkezi sinav ve dil sarti aranmaksizin atama yapilabilecegini soylemis, ancak ayrintisi yok. Ayrintilari yonetmelik tamamen ciktiginda gorebilecegiz sanirim.

Atamalar

Norm Kadro

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

srrsytrk

Öğrenci
yök’ten yapılan açıklamada, “9 temmuz 2018 tarihli ve 30473 sayılı 3. mükerrer resmi gazete’de yayımlanan 703 sayılı anayasada yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun hükmünde kararname'nin geçici 10'uncu maddesiyle yönetmeliğin dayanaklarından biri olan 78 sayılı yükseköğretim kurumları öğretim elemanlarının kadroları hakkında kanun hükmünde kararname yürürlükten kaldırılmıştır. bu nedenle dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gereği hasıl olmuştur. yapılan yeni düzenlemeyle uzun yıllardır endüstri tarafından akademiden talep edilen hususlar da dikkate alınarak yükseköğretim kurulu tarafından belirlenecek öğretim elemanı temininde güçlük çekilen özellikli alanlarda mesleki hüviyetleriyle temayüz etmiş kişilerin merkezi sınav ve yabancı dil şartı aranmadan istihdam edilmesine de imkan tanınmıştır. bu haliyle yönetmeliğin nesnel, ölçülebilir ve denetlenebilir kriterlere önem veren özelliğinin yanı sıra beceriye dayalı alanlar başta olmak üzere bazı özellikli alanlarda uzmanlığı öne çıkaran ve bu alanlarda yetkin insanların akademiye katkı sağlamasına imkan tanıyan bir özelliği de bulunmaktadır”denildi.

Şu cümle ne anlama geliyor arkadaşlar ‘’yapılan yeni düzenlemeyle uzun yıllardır endüstri tarafından akademiden talep edilen hususlar da dikkate alınarak yükseköğretim kurulu tarafından belirlenecek öğretim elemanı temininde güçlük çekilen özellikli alanlarda mesleki hüviyetleriyle temayüz etmiş kişilerin merkezi sınav ve yabancı dil şartı aranmadan istihdam edilmesine de imkan tanınmıştır. ’’

nedirne

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba hepimize hayırlı olsun inşallah herkesin gönlüne ve emeğine göre olur her şey. Ben arş gör alım kriterlerine sizce mülakat gelir mi diye soracaktım sizlerin yorumu nedir merak ettim?

ofy

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba hepimize hayırlı olsun inşallah herkesin gönlüne ve emeğine göre olur her şey. Ben arş gör alım kriterlerine sizce mülakat gelir mi diye soracaktım sizlerin yorumu nedir merak ettim?

Mülakat derken hocam neyi kast ediyorsunuz? Halihazırda zaten mülakat yapılıyor alımlarda. Öncelikle adaylar yazılı sınava giriyor, ardından sözlü mülakat gerçekleştiriliyor.

Bekleyiş

Öğrenci
Her şeyin tadını çıkara çıkara yapıyorlar.. olabildiğince uzun ve sürüncemeli.. bizim tadımız kaçtı.. umarım sabaha güzel gelişmeler yaşanır, kötü senaryoların aksine iyi düşünmek istiyorum, Twitter,internet yazıları, yorumlar..

En güzel haberleri alacağımız bir kasım olsun.

nedirne

Öğrenci
Şu anki yönetmelikte mülakat var mı bilmiyorum ama ben 2 adet arş gör ilanına başvurup,bilim sınavına girdim. Klasik yüzde 30 ales 30 bilim sınavı 30 lisans not Ort ve yüzde 10 dil puanı idi değerlendirme ölçütleri. Arkadaşlarımdan da genelde asıl adayın böyle değerlendirildiğini duydum. Ama kast ettiğim şey örneğin öğretmenlik alımları gibi direkt mülakatla alım yapılması ya da örneğin yüzde 30 sözlü sınav notu gibi bir kriter gelir mi acaba idi.. Yine de halihazırda çoğu alım mülakatla ise kusurumu mazur görün..

D

Dark78

Guest
İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ilanına çıkmış. Hayırlı olsun. Yavaş yavaş herşey yoluna giriyor inşallah.