YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

B

Bekleyiş123

Guest
Saygıdeğer hocalarım, İstanbul Üniversitesi'nin vermiş olduğu ar.gör ilanlarını ne şekilde yorumlayabiliriz? Yönetmelik çıkmayacak madem verelim mi dediler, yoksa 2 güne yönetmelik çıkacak zaten verelim bari mi :)

onuronur

Öğrenci
Saygıdeğer hocalarım, İstanbul Üniversitesi'nin vermiş olduğu ar.gör ilanlarını ne şekilde yorumlayabiliriz? Yönetmelik çıkmayacak madem verelim mi dediler, yoksa 2 güne yönetmelik çıkacak zaten verelim bari mi :)

İstanbul üniversitesi 2 aydır diğer üniversitelerin de yapması gerekeni yaptı sadece. Cumhurbaşkanlığı 2 sayılı kararnamesinde demişti ki "yök yönetmeliği yayınlanana kadar size ihtiyacınıza göre alım yapın" İstanbul üniversitesi de bunu yaptı. Diğerleri çekindi, tek fark bu.

Umut Can

Öğrenci
İstanbul üniversitesi ilana çıktığına göre herhangi yasal bir sıkıntı kalmamış üniversiteler ilana çıkabilecekleri yönünde talimatta gelmiş olabilir şu an için gördüğüm ilanlardü herhangi bir değişiklik yok şartlar vs aynı ama istanbul üniversitesinin kadro sayısının artmış olduunu gördüm. Bence norm kadro yönatmeliği kadroları o kadar da kısıtlamadı çünkü normal şartlarda 1 kişi alıyordu orta önemdeki üniverseteler. 1kasım yada kasımda yönetmeliğinin yayınlanacağını söylemiştim büyük ihtimalle % 90 bu geceki resmi gazetede yada %10 yarın gecekinde yayınlanır. İlanlar konusundü ise bu geceki ve önümüzdeki haftaki resmi gazetede bol bol ilan göreceğiz basın açıklanmasının amacı zaten ilanlara çıkış iznini vermekti. Tekrar söylüyeyim şuan için gördüğüm bir değişiklik yok. Olan 40 günümüze oldu. Hayırlısı....

onuronur

Öğrenci
İstanbul üniversitesi ilana çıktığına göre herhangi yasal bir sıkıntı kalmamış üniversiteler ilana çıkabilecekleri yönünde talimatta gelmiş olabilir şu an için gördüğüm ilanlardü herhangi bir değişiklik yok şartlar vs aynı ama istanbul üniversitesinin kadro sayısının artmış olduunu gördüm. Bence norm kadro yönatmeliği kadroları o kadar da kısıtlamadı çünkü normal şartlarda 1 kişi alıyordu orta önemdeki üniverseteler. 1kasım yada kasımda yönetmeliğinin yayınlanacağını söylemiştim büyük ihtimalle % 90 bu geceki resmi gazetede yada %10 yarın gecekinde yayınlanır. İlanlar konusundü ise bu geceki ve önümüzdeki haftaki resmi gazetede bol bol ilan göreceğiz basın açıklanmasının amacı zaten ilanlara çıkış iznini vermekti. Tekrar söylüyeyim şuan için gördüğüm bir değişiklik yok. Olan 40 günümüze oldu. Hayırlısı....

İstanbul üniversitesi norm kadro yönetmeliğine göre alım yapmadı. yapsaydı ona atıf yapardı. CB kararnamesi 2 sayılı kararnameye atıf var.

Umut Can

Öğrenci
İstanbul üniversitesi norm kadro yönetmeliğine göre alım yapmadı. yapsaydı ona atıf yapardı. CB kararnamesi 2 sayılı kararnameye atıf var.

Hocam CB kararnamesi dikkat edersen kadrolarla ilgili bir açıklama bulunlamaktadır. Yönetmelik yayınlanmadanda istünbul üni diyemez x yönetmeliğe göre alım yapıyorum diye yani demek istediğim şartlar v.s aynı zaten kadro sayısında da yapılan anket v.s ona göre yökün bilgisi dahilinde kadroya Çıkadroya çıkmıştır. Sonuçta devlet üniversitesi bağlayıcılığı var. Değer üniversiteler uyumuyordur sonuçta

B

Bekleyiş123

Guest
Resmi Site açıklaması:

01.11.2018 tarihli, 30582 sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan Üniversitemiz Birimlerine alınacak "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı kadrolarına yapılacak atamalar" için çıkan ilanımız sehven yayımlanmıştır.

Duyurulur.

İstanbul Üniversitesi
Personel Daire Başkanlığı

Bekleyiş

Öğrenci
İstanbul Üniversitesi ilanı sehven diye geri çekmiş hocalarım

- - - Güncellendi - - -

Bu çok garip geldi bana, birileri öncülük edecek diğer üniversiteler de peşi sıra gelecek derken, yayımlanan da iptal edildi... sanki birileri “ne ilanı o kaldır” dedi 😌
Cumhurbaşkanlığının onayına sunduklarını söylemişti dün YÖK Başkanı, acaba onay merciinden net bir cevap gelmediği için mi bu ilan kaldırıldı? Hazırlanan yönetmelikte eksiklik veya hata görülüp yeniden düzenleme istenmez umarım

erdal34

Araştırma Görevlisi
Oyuncak olduk.
Ales süresi uzadı,sonra vazgeçildi,sonra tekrar uzadı . Gerçi neye yaradı aylardır zamanımız gitti. Kasımda süresi bitenlere Aralık 2018 e kadar hak verilmeli .

Neyse.
Cb karari üniversiteler beklemeyin alın dedi,sevindik.
Hadi yönetmelik diye bir şey dendi , bekledik .
Dün yönetmelik bitti diye sevindik .
İstanbul üniversitesi öncülük etti ilanlar başlıyor derken de, bugün ilandan vazgeçildi : ))))
Al- ver oynuyoruz
Mantık sorusu olsa ,çözmek saatler alır.

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Siyasi bir yorum veya görüş olarak algılanmasın ama Başkanlık sisteminin gerekliliği mi bu? Doğru ya da yanlış kısmında değilim. Yani son söz söylenmeden, Cumhurbaşkanı makamından onay gelmeden olmuyor mu? Ben bunu anlıyorum Hocam.

Bekleyiş

Öğrenci
Ah memurlar net ah☺ Yaktın bizi deyip sana suç atayım da rahatlayım bari.. sabah haber yapmıştı “norm kadro yönetmeliği ilan edilmeden çıkarılan bu kadro ilanı aksaklıklara yol açabilir....vs” tarzında.

- - - Güncellendi - - -

Ilan Cumhurbaskanligina sunuldu diye bir açıklama yapılmadı ki hocalarım, yayınlanmak üzere sunuldu denildi diye hatırlıyorum..
Evet Hocam bizlerde öyle söyledik zaten, YÖK Başkanı Twitter üzerinden de duyurdu,yayımlanması için yetkili makama sunduk dedi.