YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Umut Can

Öğrenci
Evet arkadaşlar istanbul.üniversitesi ilanı en kısa sürede yenileyecek arkadaşımızın dediği gibi konuyla ilgili üniversitelere gönderilmiş yönetmelik buna göre ilanı düzenleyip en erken resli gazetede paylaşım için hazırlanırlar

Bekleyiş

Öğrenci
Evet arkadaşlar istanbul.üniversitesi ilanı en kısa sürede yenileyecek arkadaşımızın dediği gibi konuyla ilgili üniversitelere gönderilmiş yönetmelik buna göre ilanı düzenleyip en erken resli gazetede paylaşım için hazırlanırlar

Hocam üniversitelere gönderildiğine ilişkin kesin bilginiz var mı acaba? Benim aradığım personel daire başkanlığı Bilgi vermedi.

Keynesmith

Öğrenci
Arkadaşlar, merhabalar... Bunca zamandır bekleyenler için yönetmelik hayırlı olsun. Aşağıda tırnak içinde, yönetmelikten alıntı yaptım ve o ifadeden anladığım şeyin doğru olmasından korkuyorum. "...merkezi sınav ve yabancı dil şartı aranmadan istihdam edilmesi..." tam olarak neyi ifade ediyor, arkadaşlar? Merkezi sınav ales mi oluyor? Yani alanında belirli ir süre çalışmış olan biri ales puanı olmadan atanabilecek mi? Forumdaşlardan ya da editörlerden çok rica ediyorum, bu ifade tam olarak ne demek istiyor, bir açıklar mısınız?

"Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek öğretim elemanı
temininde güçlük çekilen özellikli alanlarda, mesleki hüviyetleriyle temayüz etmiş kişilerin
merkezi sınav ve yabancı dil şartı aranmadan istihdam edilmesine de imkân tanınmıştır."

H

hkn23

Guest
Yüksek lisans ve doktora programı olmayan bölümlere araştırma görevlisi alınmayacakmış norm kadro yönetmeliğine göre böyle bir şey duydum hocalarımdan ne kadar doğrudur bilemiyorum. Zaten kısa süre içinde netliğe kavuşacak.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Yüksek lisans ve doktora programı olmayan bölümlere araştırma görevlisi alınmayacakmış norm kadro yönetmeliğine göre böyle bir şey duydum hocalarımdan ne kadar doğrudur bilemiyorum. Zaten kısa süre içinde netliğe kavuşacak.

Hocam, yüksek lisans olup doktorası olmayan bölümler için de mi geçerli duyumunuz yoksa ikisi de olmayan bölümler mi ?

V

Vaha

Guest
Yorum

O zaman sonsuza kadar bölüm açılmazki.Çok saçma olur doktor ve yüksek lisansı olmayan bölümlerin araştırma görevlisi almaması.Herşeyle hoca mı ilgilenecek. Hayırlısı artık.

qrace07

Öğrenci
"#NormKadroYönetmeliği Üniversitelere gönderildiği bilgisi yanlış.Ancak aldığım bilgiye göre hazırlanan yönetmelik [MENTION=68815]TCB[/MENTION]estepe den [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK na bazı değişikliklerin yapılması için iade edildi.

Değişikliklerin tamamlanması sonrası önünüzdeki hafta #ResmiGazete de yayımlanır."

Vahdet ÖZKOÇAK`ın son paylaşımı. Dilerim aldığı bilgi yanlıştır da bu gece yayımlanır.
1 hafta daha beklemek istemiyoruz malum.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

M

müsafür

Guest
yeni norm kadro düzenlemesi ile sizce araştırma görevlisi alımlarında okul puanının payının düşürülmesi mümkün mü

faruqca

Öğrenci
Daha önce de çok bilgiler almıştı Vahdet hoca. Meb'e filan bağlanıyordu üniversiteler. Ayrıca yayınlanmak üzere ilgili birime gönderilen yönetmeliğin, Cumhurbaşkanlığından dönüşü nasıl oluyor? İnşallah bu gece yayınlanır...

Umut Can

Öğrenci
"#NormKadroYönetmeliği Üniversitelere gönderildiği bilgisi yanlış.Ancak aldığım bilgiye göre hazırlanan yönetmelik [MENTION=68815]TCB[/MENTION]estepe den [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK na bazı değişikliklerin yapılması için iade edildi.

Değişikliklerin tamamlanması sonrası önünüzdeki hafta #ResmiGazete de yayımlanır."

Vahdet ÖZKOÇAK`ın son paylaşımı. Dilerim aldığı bilgi yanlıştır da bu gece yayımlanır.
1 hafta daha beklemek istemiyoruz malum.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Ben pek güvenmiyorum bu bilgiye yeniden düzenleme ihtimali olsa yök göğsünü gere gere çıkıpta demez 60 gün tamamlanmadan bitirdik yayınlamak için gönderdik diye oraya onaylanması için gönderdik sıkıntı olursa düzenlenecektir derdi. Ha olmuşsa ki küçük bir sorun olabilir dün göndermişlerdi bugün küçük düzenleme yapılıp geri gönderilmiş olabilir ama bu hafta içi resmi gazetede yayınlanacağını düşünüyorum haftaya sarkmaz vahdet hoca konusuna gelirsek ilk zamanlar 1 hafta var yayınlanacak v.s yorumları kendide yapıyordur yayınlanmadı konuyu açmadı yeni gelişme oluncaya kadar pek sağlam kaynakları olduğunu sanmıyorum konuyla ilgili paylaşımları altına yapılan yorumlara bile cevap yazmadı. Pek fazla sahibimiz yok gibi:)

mollose0

Öğrenci
Yahu Vahdet Bey’in olumlu ya da olumsuz yönde ne söylediğinin forumdaki herhangi birinin söylediğinden daha fazla ehemmiyeti yok bence. Kendisine kalsa 2 ay önce YÖK’te iki hanımefendi tartışmıştı bu da kararnamenin çıkışını hızlandıracak bir gelişme idi. Verdiği hiçbir bilginin ayrıntısına vakıf olmadığından (paylaşmamasından bahsetmiyorum, dümdüz bilmiyor zira olayları hep yanlış okuyor) hiç kendisini okuyup canınızı sıkmayın yahut iyi bir haberine sevinmeyin.

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Bende anlamış değilim ne demek istiyor artık Vahdet hoca.. takip ede ede takip edemiyorum yazdıklarını;

“#NormKadroYönetmeliği reddedilme anlamında değil küçük değişiklik için gönderildiği bilgisi aldım.Yani sabah yollansa akşam olmadan dönmüş olabilir. Belki de haftaya kalmadan bu gece #ResmiGazete de yayımlanır. Ancak ortak akılla değil de “Sessiz Devrim” ile olması düşündürücü..”.

Yazmış şimdi de.

Vahdet beyi anlamak cidden meziyet işi ya. Ne dediğini anlamak için kırk takla attırıyor insana onu da geç kendi bile ne dediğinin farkında değil. Alınan bir duyum varsa net bir şekilde yazarsın bilgilendirir çekilirsin kenara. Duyum aldım diyor açıklama yapıyor 1-2 saat sonra "yok yok şöyle de olabilir" diyor. Sırf konu hakkında bir şeyler karalamaya çalıştığını düşünüyorum artık alakasız görünmemek için. Lakin hiçbir şey yapmasa, yazmasa daha mutlu ve net olacağız vallahi ya.

DOKTORALI

Öğrenci
hocalarım bosverin vahdeti ahmeti cok yakında cıkar yönetmelik anlarız ne neymiş. hoş bence gene çıkan yönetmelikte bir sürü ucu acık seyler görürsekte sasırmayalım. en az 20 sayfa da bunu yorumlarız kimse cıkıp o şu demek demez. mesela bir açıklama yapmıs ales dil kalktı. neye kalktı nereyi kapsıyor. sanki cahil bir toplum yönetiyormus gibi davranıyorlar.

Bekleyiş

Öğrenci
hocalarım bosverin vahdeti ahmeti cok yakında cıkar yönetmelik anlarız ne neymiş. hoş bence gene çıkan yönetmelikte bir sürü ucu acık seyler görürsekte sasırmayalım. en az 20 sayfa da bunu yorumlarız kimse cıkıp o şu demek demez. mesela bir açıklama yapmıs ales dil kalktı. neye kalktı nereyi kapsıyor. sanki cahil bir toplum yönetiyormus gibi davranıyorlar.

Haklısınız Hocam. Az kaldı çıkacak ama keşke çıkınca bitse kaygılar.. yayımladıkları Bilgi yazısı gibi ucu açık veya yuvarlak kararlar olmaz umarım.

tumua

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar hayırlı olsun yönetmelik 2 Kasım 2018 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Beklediğimz şey yine küçücük bir şey tahmin ettiğimiz üzere.Sayfalarca bir yönetmelik değil :)
Anladığım kadarıyla ve daha önce de tahmin ettiğimiz gibi MEB'deki norm yapıya oldukça uzak bir yapı mevcut. İstenildiği ve gerek duyulduğu takdirde norm kadronun 2 katı ve hatta bazı durumlarda 4 katı fazla öğretim üyesi kadrosu çıkarılabiliyormuş. Ancak ben burada araştırma görevlisi ya da öğretim görevlileriyle ilgili bir değişiklik bulamadım hep öğretim üyesi demişler :/

Araştırma görevlilerine dair:
Bunun dışındaki araştırma görevlisi norm kadroları; öğrenci sayısı, araştırma, proje geliştirme gibi faaliyetler dikkate alınarak ilgili akademik kurulların uygun görüşü üzerine üniversite senatosu tarafından belirlenir. Bu kadroların kullanımı ilgili yönetim kurulunun kararıyla rektör tarafından gerçekleştirilir.

Öğretim görevlilerine dair:

Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ders verecek öğretim üyesi temininde güçlük çekilen özellikli alanlar ile sağlık programlarındaki klinik ve laboratuvar uygulamaları veya mühendislik laboratuvar uygulamalarında ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere, fakültelerde öğretim görevlisi kadro planlaması yapılamaz. Yukarda belirtilen özellikli ve uygulamalı alanlara ilişkin kadro talepleri, anabilim/anasanat dalı ve bölüm kurulunun uygun görüşü, ilgili birim ve üniversite yönetim kurulunun gerekçeli kararı ile Yükseköğretim Kuruluna iletilir ve Yükseköğretim Kurulu tarafından karara bağlanır. Bu şekilde fakültelere ders vermek üzere tahsis edilen öğretim görevlisi kadroları ilgili birimin norm kadrosundan sayılır.

Bu ne demek anlamadım fakülteler öğretim görevlisi alamıyorlar mı artık sadece enstitüler mi alacak yoksa öğretim görevlisi kadro planlaması yapılamaz derken öğretim görevlileri alınabilir ama norm kadro planlamasının dışında mı demek istiyor. Bu madde çok çok önemli.

Norm kadro planlamalarının üniversitelerce duyurulmasıyla ilgili:
Yükseköğretim kurumları, bu maddenin ikinci, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkraları çerçevesinde yapacakları norm kadro planlamalarını Senato kararıyla birlikte her yıl Aralık ayı içinde Yükseköğretim Kuruluna gönderir ve kendi internet sitesinde yayınlar.

Burada kadroların Aralık'ta toplu çıkacağı mı söyleniyor?

Son düzenleme:

spain

Öğrenci
yani bu yılı es mi geçecekler anlayan arkadaşlarımız yorumlasın sadece bilgi kirliliği yaşamayalım mümkün olduğunca inşallah hayırlı olur