YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mollose0

Öğrenci
İstanbul Üniversitesi yönetmelik yayımlanır yayımlanmaz ilana çıkmışken (düzeltilmiş olması nihayetinde ilanı geri çektikleri manasına gelmiyor) diğer üniversiteler niçin 2-3 ay beklesinler ki? Kaldı ki onlar için de gayet zor bir süreç olduğunu düşünüyorum yaşadığımızın.

Not: Bugün tarihli aşağıdaki habere istinaden ilana çıktıklarını söyledim. Bu haber Resmî Gazete ile uyuşuyor mu, emin olamadım:

https://ilan.memurlar.net/ilan/43472/istanbul-universitesi-arastirma-ve-ogretim-gorevlisi-alacak.html

Fakat bu ilan geri çekilse de fikrimin arkasındayım. Bir yönetmelik daha yayımlanacağını ve bunun -en azından- kısa vadede araştırma görevlisi ilanlarının önünü açabileceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Bu şekilde düzeltmeye çıkmaları da saçma olmuş hocam. Sanki "Geçen günkü ilanımız erken yayınlandı, özür dileriz. Asıl ilan metnimiz budur ve bu tarihlidir." manası çıkıyor. Aynı metni vermeye ne gerek var? "Şu şu tarihli ilan, sehven yayınlanmıştır." de yeterlidir. Yok yere yeni bir heyecan yaratıyorlar :)

Hocam bu ilan var mı şimdi araştırma görevlisi için gerçekten anlamadım ben ? Geçerliyse başvuru tarihi geçmiş tarihli mi oluyor ? 01.11 ?

Son düzenleme:

Ar-Gör

Öğrenci
Hocam bu ilan var mı şimdi araştırma görevlisi için gerçekten anlamadım ben ? Geçerliyse başvuru tarihi geçmiş tarihli mi oluyor ? 01.11 ?

İlan yok!! Geri çektiler işte ve neyi geri çektiklerini de bir kere daha gösterdiler sadece.. Yani dediler ki bizim daha önceden sehven yayımladığımız bu ilanı geri çektik.. Kamuoyunu bilgilendirmek manasında geri çektikleri ilanı olduğu gibi göstermek zorundalar kısacası.. Yani daha önce gören bir kere daha üzülsün, ilk gören de neyi kaçırdığını görüp üzülsün durumu!!

B

Boş kontenjan

Guest
Kontenjanlari dolmayan İİBF fizik kimya vb bölümlerde araştırma görevlisi olan arkadaşlar sizlerin görüşleri nelerdir? Öğretim üyesi olma ihtimali bu saatten sonra kalmış mıdır? Öğrenciler tekrardan bu bölümlere yönelirler mi? Yoksa bu bölümler bitmiş mıdır? Bazı bölümlere bakıyorum 5 10 öğrenci gelmiş 6 7 öğretim üyesi 9 10 tane araştırma görevlisi var bu bölümlerde bu arkadaşlara ne olacak fikri olan var mı?

maliyeci_58

Öğrenci
Arkadaşlar şımdı 2 yönetmelikten beklentınız duyumunuz varmı? Mesela öğretim görevlılıgınde yabanci dil şartı gelmesi gibi yahut arş. Gör. Doktora yapıyor sartının asgari sart olması gibi ne gelebilir ne bekliyoruz. Degısecek madem o bellı oldu YÖK yazısından ama ney değısecek sızce?

Son düzenleme:

Derinn42

Öğrenci
Daha katı şartlar mı gelecek yoksa esnetilecek mi şartlar herkes merak içinde. Anlamadığım nokta YÖK yetki devri yaptı madem o zaman niye şartı YÖK belirliyor. Ya da yetkiyi devretmedin niye biz hala yönetmelik bekliyoruz. Kafamda deli sorular gerçekten

DOKTORALI

Öğrenci
şimdi yök tutturmuş ya bazı bölümlere ales dil yok diye. diğer bölümlere ne olacağından hiç bahsetmemiş. mesela zaten myo larında dil yoktu. dil gelebilir mi? keşke gelse. bilmiyorum ama zannetmiyorum da. çünkü o zaman torpilin önüne geçmiş olur. yani çok belirsiz.

Ph.D.

Öğrenci
şimdi yök tutturmuş ya bazı bölümlere ales dil yok diye. diğer bölümlere ne olacağından hiç bahsetmemiş. mesela zaten myo larında dil yoktu. dil gelebilir mi? keşke gelse. bilmiyorum ama zannetmiyorum da. çünkü o zaman torpilin önüne geçmiş olur. yani çok belirsiz.

Öğretim Görevlisi kadro alımlarında da dil şartı gelmelidir. Yabancı Dil bilmeyen veya İngilizcesi iyi olmayan biri nasıl Akademisyen olsun.

DOKTORALI

Öğrenci
Öğretim Görevlisi kadro alımlarında da dil şartı gelmelidir. Yabancı Dil bilmeyen veya İngilizcesi iyi olmayan biri nasıl Akademisyen olsun.

hocam ben en basından beri onu savunuyorum. doktora yapan insanlar bu ülkede işsizken kalkıyorlar lisans mezunu adamları akademisyen yapıyorlar. şimdi kalkıyorlar bazı bölümlere alesle dilde kalkacak diyorlar.

Araştırma görevliliğine doktora şartı getirmenin hiçbir mantığı yok. Neyi değiştirecek böyle bir şart ? Öte yandan Ales kalkacaksa neden düzenleme getirildi ? Yabancı dil şartı olmayacaksa sırf akademik camia adına Yökdil denen sözde yabancı dil sınavı neden başlatıldı? Ayrıca yönetmelikte fazla kısıtlayıcı olunmayacağı açıkça söylenmiş. ( istisnai durumlar haricinde )

DOKTORALI

Öğrenci
Araştırma görevliliğine doktora şartı getirmenin hiçbir mantığı yok. Neyi değiştirecek böyle bir şart ? Öte yandan Ales kalkacaksa neden düzenleme getirildi ? Yabancı dil şartı olmayacaksa sırf akademik camia adına Yökdil denen sözde yabancı dil sınavı neden başlatıldı? Ayrıca yönetmelikte fazla kısıtlayıcı olunmayacağı açıkça söylenmiş. ( istisnai durumlar haricinde )

hocam ben yds den aldım dil puanımı. geçemeyener için kalktılar yökdili çıkardılar. biz eşşekmiyiz yds gibi bir sınavı verdik. geçemiyorsa baska iş yapsın dicegini kalktılar kolay olsun diye yökdil zımbırtısını cıkardılar.

hocam ben yds den aldım dil puanımı. geçemeyener için kalktılar yökdili çıkardılar. biz eşşekmiyiz yds gibi bir sınavı verdik. geçemiyorsa baska iş yapsın dicegini kalktılar kolay olsun diye yökdil zımbırtısını cıkardılar.

Kesinlikle katılıyorum hocam, ben de Yds'den aldım puanımı Yökdil gibi sözde yabancı dil sınavı uygulamasını görünce sinir krizi geciriyordum. Madem bu iş için yabancı dil bilmenin gerekli olduğu görülmüş en iyi şartlarda öğrenilmesi için uygulama başlatılacağına böyle bir çözüme gidilmiş. Yökdil gibi bir uygulama getirilmesinden ziyade yabancı dil şartının kaldırılması daha yerinde olurdu diye düşünüyorum. Zira akademinin içi "yabancı dili verdim " egosuyla zırvalayan 60 - 65 yaşında yeni doçent olabilmiş "akademisyenler"le doldu taştı...

LEO

Öğrenci
Arkadaşlar dil puanı olmayan gitsin başka iş yapsın ne demek yahu hayırdır ? yabancı diliniz var diye daha iyi bir akademisyen adayımı oluyorsunuz ?mesleki tecrube ön plana çıkıyor bazı bölümlerde , myo larda zaten dil şartı yok olacağını da zannetmiyorum, fakültelerde zaten dil şartı var , işin içinden gelen ve mesleki deneyimi alesi olan insan dili yok diye niye akademisyen olmasın ? bence devlet gayet isabetli bir karar vermiş.beğenirsiniz beğenmessiniz ama puanım var diye de burda gelip ahkam kesmeyin ...

mollose0

Öğrenci
Yahu ne YÖKDİL, ne YDS ne de ALES’in akademi ile uzaktan yakından alakası yok, bu sınavların herhangi birinden aldığı puan ile övünen yahut üzülen birisi varsa muhtelemen ömrünü vereceği bir şeye dair hiçbir fikri yok demektir. Fakat makul olmak zorundayız: Bu şartlar kalkmayacaktır, yeni bir sınav da (en azından bir anda) icat etmeyeceklerdir. Okullara baraj puanlar konusunda bir serbestlik tanınarak sözde yetki devri gerçekleştirilebilir, bilemiyorum.

Çevremde bu sınavlardan yüksek alabilmek için dershane çocukları gibi yabancı dil formülleri ezberleyen yahut kursa giden insanları görüyorum. Bu insanları bu hâle getirenlerden radikal bir şey beklemiyorum, trajikomik! Elbette akademinin beklentileri olmalı ama bu alan bilgisi ölçen ALES muadili bir sınav yahut sınav İngilizcesi olmayan bir İngilizce değerlendirmesi ile de mümkün. Ben YÖKDİL’e girdim, imkânınız varsa siz de girin, neden girmeyesiniz ki? Sizden yüksek almanız isteniyor, hepsi bu kadar. Neyi ne kadar bildiğiniz yayınlarınız ile malum olacaktır herkese er ya da geç, bu budur.

Son düzenleme:

Sevgili Musa

Öğrenci
Herkese merhaba özellikle bu başlık altında bilgi paylaşıp yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Birkaç kafama takılan şeyler var. Bu norm kadro olayı özel üniversiteleri de ilgilendiriyor mu yoksa sadece devlet üniversitelerini mi? Şayet devletse eğer özel üniversiteler niye ilana çıkmıyor? Bu konu üzerine değinilmediğini gördüm, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi, özeller neyi bekliyor?
Bu arada son çıkan yönetmelikte yayımlandığı tarihle beraber yürürlüğe girer ifadesi var, ben bu ifadeden ötürü yakın zamanda(önümüzdeki hafta) varsa yeni sınav ve kriterler onların da yayımlanacağını düşünüyorum.
İyi haftasonlarınız olsun.

maliyeci_58

Öğrenci
Dil bılmeyen akademısyen olmasın demeyecegım ıllakı.olmalı ama yds yokdıl den 55-65 puan da almalı alamıysa memur esnaf tıcaret lısesınde ogretmen olsun akademik dunya mılyonlarca makale ıle.donuyor bunlari okuyabılmelı ve bırsey uretebılmelı.... Sıkılmadıkmı kısır donguden. Sıvas ılındr yapılmıs calısmayı nevsehır ornegı dıye yayın yapmaktan... Ah bır yabancı sıtelere baksanız neler var neler adamlar bıden kac yıl ötede. Korelı norveçlıyle ortak makale yaparken, bız aynı unıde aynı odayı paylasan akadenısyenlerın makalesını okumak zorundamıyız... Yazın yanlısları ıvın ozur dılerım mobılden hızlı yazdım...

DOKTORALI

Öğrenci
akademide yabancı dilin gereksiz olduğunu düşünen insanları bende anlamıyorum. ya hiç uluslararası yayın cıkarmakla uğraşmamış, ya uluslararası bir konferansta sunum yapmaya çalışmamış, yada yurt dışından gelen bir öğrenciyle diyalog içersinde olma durumu olmamış daha bir sürü sey sayarım. kusura bakmayında siz kalkıp akademiyi orta öğretim gibi ulusallaştıramazsınız ki su andaki meb politikalırı bile bu yönde değil. iyi madem dil bilmesin ales gereksiz diploma notu neymiş neye göre belirleyelim şartları dayısına göre mi. dayın ne kadar yukarda ise sende o kadar cık. aynen öyle yapalım herkesi dayısına puan versinler sıralamayı öyle yapsınlar açılan öğretim görevlsi ilanlarında. ilk 10 a giren sınava alınsın.

- - - Güncellendi - - -

birde şu myo larını bu kadar küçümsemeyin allah askına oraya da gelen kişiler öğrenci oradaki insanlarda üniversite okuyor. hep aşağı gören zihniyetler yüzünden su anda myo diye birşey kalmadı. kalitesiz eğitimden tutunda nereye cekerseniz artık. su torpil yumaklarının artık myolarından eleeini çektirmek gerekiyor. yoksa eger akademiye yakısır sartları cok öğretmen olmak istiyorsa öğretmenlik okuyup kpss den atansın.

enerjim

Öğrenci
2. yönetmelik kesin çıkacak neyin şühpesindesiniz anlamış değilim. Ayrıca norm kadro yönetmeliğine en az 3 4 kere ek düzenleme gelir. Personel d.b bile anlamamıl yeni yönetmeliği yoruma çok açık bu durum kafamızı agrıtabilir diyolar.
Ayrıca ales yds puanıyla övünenden akademisyen falan olmaz ingilizce bilmek farklı bişey yds den puan almak farklı bişey. Dil ve alesi 90 üstü olup tornavida bile tutmayı bilmeyen ar.gör lerde gördük (teknik bölüm için konuşuyorum) dil ve alesi sınırda geçmiş olup gözü kapalı sistem tasarlayan kuran tulumla çalışan ar gör. de gördük. Akademide önemli olan kişinin uzmanlık alanındaki bilgisi ve alanındaki hakimiyetidir. Ydsden yüksek puan almak değil ingilizce bilmek akademisyenin evrenselleşmesi sağlar.

- - - Güncellendi - - -

Myo öğretim görevlisi alım şartlarının yükseltilmesi konusuna gelince myo larda önemli olan öğretim görevlilerinin yükselmesi doktoralı olması doç olması değil kendini alanında güncel tutması, piyasada ihtiyaç duyulan yeni bilgileri teknolojileri takip etmesi ve bu bilgiler doğrultusunda iş dünyasına ara teknik eleman yetiştirmektir. Alanında güncel bilgi sahibi olduğu sürece isterse sıfır yayın yapsın öğretim görevliliğinden emekli olsun ister profluğa yükselsin kişinin kendisini bağlar.