Herkesin fikrine saygı duyulması ve üslup konusunda sizinle aynı fikirdeyim hocam ancak bizim dilimizde de gramer diye bir kelime yok onu da hatırlatmak isterim
Bir arkadaşımız başka bir yönetmelik yayınlanmayacak boşuna beklemeyin diye enteresan bir yorum yapmış sevgili hocam alım usul ve koşullarını belirleyen yönetmelik -YÖK'ün açıklamasından da anlaşılacağı üzere- ilan için yetkili makama gönderilmiş durumda. Kaldı ki aylardır burada elli defa yazmışımdır belki (hala neden beklendiğini soran arkadaşlarımıza da cevap olmuş olsun) 78 sayılı KHK'nın yürürlükten kaldırılması sonrası ilan, alım usul ve esaslarını belirleyen ilgili yönetmelik dayanaksız kaldığı için aylardır ilanlar yayınlanmıyor Norm Kadro Yönetmeliği nedeniyle değil. Bu nedenle
bu yönetmelik yayınlanmadan ilana çıkılması (öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı) mümkün değil bu arada vakıf üniversiteleri ile ilgili soru soran arkadaşımıza da yanıt olsun onların Norm Kadro ile ilgileri yok bunu yönetmeliğin ismine
(Devlet Üniversitelerinde Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesi ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik) bakarak bile (hatta yine aylardır yazdıklarımı okuyarak) anlamanız mümkün aslında ama dikkatinizden kaçtı sanırım! Vakıf üniversiteleri de aynı devlet üniversiteleri gibi alım usul ve koşullarını belirleyen yönetmeliğin ilanını bekliyorlar.
Bir diğer konu alım kriterleri; aslında YÖK'ün açıklamasını okursanız bu konuda bir değişiklik olmayacağını (ki hep böyle olacağını düşündüm) rahatlıkla anlayabilirsiniz. YÖK açıklamasında aynen şöyle diyor; "
9/7/2018 tarihli ve 30473 sayılı 3. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayılı 'Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 10 uncu maddesiyle, Yönetmeliğin dayanaklarından biri olan 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gereği hasıl olmuştur." şimdi bu açıklamada siz hala alım kriterlerinin değişebileceğine dair bir emare görüyorsanız benim yorum yapacağım bir şey yok.. YÖK bu sağı solu belli olmaz derseniz ona da bir şey diyemem.. Ama özellikle şu açıklamadan sonra son derece mantıksız olur..
MYO'larda yabancı dil şartının gereksiz olduğunu Öğretim Görevlilerinin akademisyenlik gibi bir misyonlarının olmadığını defaatle anlattım bu konuda benim fikrim %90 MYO bölümünde böyle bir şartın ne bilimsel ne de mantıksal bir açıklamasının olmayacağıdır (Kaldı ki YDS'den İngilizce bilmeden rahatlıkla yüksek puan aldıran kurslar mevcut bunu da unutmamak gerekir!). Bir diğer dahiyane fikir Araştırma Görevlilerine doktora yapıyor olma şartı getirilmesi buna inanın yorum bile yapamayacağım bu fikri ortaya atan arkadaşımız Araştırma Görevlisi kadrosunun mantığını anlamaya çalışmalı bence..
Fazla uzun olduysa kusuruma bakmayın..