arkadaşlar boşu boşuna günlük beklentilere girmemenizi tavsiye ederim. Aralık ayında üniversiteler kendi norm kadrolarını YÖK'e gönderecekler; YÖK ne zaman onaylarsa (tahminin bu yoğunlukta Ocak olur) sistem yerine oturmaya başlar. Yani şimdiden yönetmelik çıkacak ve alımlar yapılacak diye düşünmeyin. Artık her yıl 4 bin kişi alınacak falan o defter kapandı. MEB gibi öğrenci ve akademisyen sayılarına bağlı norm kadro geldi. Fakat bu rakamlar Aralık ayında netleşecek. O zaman Türkiye genelinde standart uygulamalar görmeye başlarız.
Vahdet Özkoçak:
"tüm uyarılarımıza rağmen üniversiteleri Milli Eğitim Bakanlığı gibi gören bir yönetmelik"
"emeklilik yaşı 75'e çıkarılan profesörler emekli olmadıkça alttan gelen kimseye kadro verilemez hale gelecektir"
"Bu yönetmeliğe göre bir insan ne kadar hak ederse etsin, norm kadro dolu olduğu için hak ettiği yerde kadro alamayabilir."
"Norm katsayıları çok düşüktür, bu durum en parlak gençlerin akademisyenliği tercih etmesini engelleyecek"
https://www.sozcu.com.tr/2018/egiti...raklara-kadro-vermeme-uzerine-kurulu-2716491/
zamanında benim buradan dediklerimin hepsini bir bir Vahdet Hoca da teyit etmiş. ben de burada yediğim laflarla kaldım