YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Bekleyiş

Öğrenci
Ayrıca yönetmelik dışı akademisyenlikle ilgili konular konusulunca yada tartışılınca bunlara laf kalabalığı bos muhabbet olarak bakan, rahatsız olan sadece duyum ve yeni açıklama takip etmek isteyen arkadaşlar resmi sayfaları, ilgili internet sayfalarını ve haber sitelerini takip edebilir. Burası form sayfası konu başlığından çok uzaklaşmadan, sözlü münakaşa ve laf dalaşına girmeden, belli saygı çerçevesinde her türlü konu konuşulabilir. Form sayfasının amacıda budur.

Hocam hak veriyorum size, saygı da duyuyorum elbette lakin yazdığınız yoruma şahsi yorumum şu olacak; tartışılan her konu için çeşitli başlıklar var form içerisinde.. burada bir sayfa ilerlese ve bakamasam “kesin bir haber var” diyorum, girip bakıyorum altı sayfa, olmalı mı& olmamalı mı? bir başlık açın ya da siz o başlık altında yine saygı çerçevesinde fikir paylaşımı yapalım. Ama inanın kaç gündür elime her telefonu aldığımda inşallah bir haber alırız ümidim oluyor.

ofy

Öğrenci
hocam sizde yökü yada yök yetkililerini takip ediyorsanız yekta saraç ın açıklaması var meslek yüksek okullarıyla ilgili öğretim üyesi sayısını artırmak istedikleri ile ilgili. bilmiyorum buna yorumunuz nedir?

- - - Güncellendi - - -

ben böyle birşey görmedim. forumda fikir beyan edilmesine karşı çıkan mı ararsın, yazılan cümlelerde gramer arayanmı, okudugunu yanlış anlayan mı? ne ararsın? neyse kimse fikir beyan etmesin yorumda yappmasın herkes haberleri okusun bulan buraya kopyala yapıştır yapsın. bide birşey yazacaksa gramerine dikkat etsin. tdk kurallarına da uysun. bide öyle zorlayıcı talepler beyan etmesin. dil gelsinmiş ales olsunmuş. sakın ha! hiç bişey olmasın işi bilen çalışsın. sonuç olarak dilmiş yüksek lisansmıs doktoraymış alesmiş gno mış bunlar boş şeyler.

:D

Sevgili hocam,

Gramer konusunda bir taş atıldığı için cevap verme zorunluluğu hissettim. Amacım tartışmak değil merak etmeyin. :) Akademide yabancı dilin önemine vurgu yapanlara, Türkçe'nin yabancı dillerden daha önemli olduğunu anlatmak için öyle bir yorum yaptım. Yoksa bağlaç olan "de" şöyle yazılırmış, şurada şu noktalama kullanılırmış gibi gereksiz bilgilendirmeler ya da düzeltmeler yapmayacağım elbette.

Asıl vurgulamak istediğim konu üsluptu. Onda da yanlış anlaşıldık. Çıkıntı bir tip olmak istemem. O yüzden fazla uzatmayayım, iyi geceler diliyorum..

enerjim

Öğrenci
Herkesin fikrine saygı duyulması ve üslup konusunda sizinle aynı fikirdeyim hocam ancak bizim dilimizde de gramer diye bir kelime yok onu da hatırlatmak isterim ;)

Bir arkadaşımız başka bir yönetmelik yayınlanmayacak boşuna beklemeyin diye enteresan bir yorum yapmış sevgili hocam alım usul ve koşullarını belirleyen yönetmelik -YÖK'ün açıklamasından da anlaşılacağı üzere- ilan için yetkili makama gönderilmiş durumda. Kaldı ki aylardır burada elli defa yazmışımdır belki (hala neden beklendiğini soran arkadaşlarımıza da cevap olmuş olsun) 78 sayılı KHK'nın yürürlükten kaldırılması sonrası ilan, alım usul ve esaslarını belirleyen ilgili yönetmelik dayanaksız kaldığı için aylardır ilanlar yayınlanmıyor Norm Kadro Yönetmeliği nedeniyle değil. Bu nedenle bu yönetmelik yayınlanmadan ilana çıkılması (öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı) mümkün değil bu arada vakıf üniversiteleri ile ilgili soru soran arkadaşımıza da yanıt olsun onların Norm Kadro ile ilgileri yok bunu yönetmeliğin ismine (Devlet Üniversitelerinde Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesi ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik) bakarak bile (hatta yine aylardır yazdıklarımı okuyarak) anlamanız mümkün aslında ama dikkatinizden kaçtı sanırım! Vakıf üniversiteleri de aynı devlet üniversiteleri gibi alım usul ve koşullarını belirleyen yönetmeliğin ilanını bekliyorlar.

Bir diğer konu alım kriterleri; aslında YÖK'ün açıklamasını okursanız bu konuda bir değişiklik olmayacağını (ki hep böyle olacağını düşündüm) rahatlıkla anlayabilirsiniz. YÖK açıklamasında aynen şöyle diyor; "9/7/2018 tarihli ve 30473 sayılı 3. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayılı 'Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 10 uncu maddesiyle, Yönetmeliğin dayanaklarından biri olan 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gereği hasıl olmuştur." şimdi bu açıklamada siz hala alım kriterlerinin değişebileceğine dair bir emare görüyorsanız benim yorum yapacağım bir şey yok.. YÖK bu sağı solu belli olmaz derseniz ona da bir şey diyemem.. Ama özellikle şu açıklamadan sonra son derece mantıksız olur..

MYO'larda yabancı dil şartının gereksiz olduğunu Öğretim Görevlilerinin akademisyenlik gibi bir misyonlarının olmadığını defaatle anlattım bu konuda benim fikrim %90 MYO bölümünde böyle bir şartın ne bilimsel ne de mantıksal bir açıklamasının olmayacağıdır (Kaldı ki YDS'den İngilizce bilmeden rahatlıkla yüksek puan aldıran kurslar mevcut bunu da unutmamak gerekir!). Bir diğer dahiyane fikir Araştırma Görevlilerine doktora yapıyor olma şartı getirilmesi buna inanın yorum bile yapamayacağım bu fikri ortaya atan arkadaşımız Araştırma Görevlisi kadrosunun mantığını anlamaya çalışmalı bence..

Fazla uzun olduysa kusuruma bakmayın..

Hocam hak veriyorum size, saygı da duyuyorum elbette lakin yazdığınız yoruma şahsi yorumum şu olacak; tartışılan her konu için çeşitli başlıklar var form içerisinde.. burada bir sayfa ilerlese ve bakamasam “kesin bir haber var” diyorum, girip bakıyorum altı sayfa, olmalı mı& olmamalı mı? bir başlık açın ya da siz o başlık altında yine saygı çerçevesinde fikir paylaşımı yapalım. Ama inanın kaç gündür elime her telefonu aldığımda inşallah bir haber alırız ümidim oluyor.

Bende her sayfayı yenilediğimde yeni mesajlar varsa heyecanlanıyorum herkes gibi. Ne yapalım işler ağır aksak gidince, engeller tükenmeyince, yetkililer bizi dinlemeyince bizde burda kader arkadaşlarımızla yorumlaşıyoruz birbirimizin gazını alıyoruz :)

Bekleyiş

Öğrenci
Bende her sayfayı yenilediğimde yeni mesajlar varsa heyecanlanıyorum herkes gibi. Ne yapalım işler ağır aksak gidince, engeller tükenmeyince, yetkililer bizi dinlemeyince bizde burda kader arkadaşlarımızla yorumlaşıyoruz birbirimizin gazını alıyoruz :)

Eyvallah Hocam :) üstüne diyecek sözüm yok..
gün ola harman ola...
iyi geceler.

spain

Öğrenci
Birisi bir konu ortaya atiyor ardindan herkes koyun mantigi ile daliyor gitsin mevzuya. Muhabbetler daginik ve etkin olmayan bir hal aliyor sadece. Baslikta kalite dustukce dusuyor ayni egitimimizde de oldugu gibi

Sevgili Musa

Öğrenci
Herkesin fikrine saygı duyulması ve üslup konusunda sizinle aynı fikirdeyim hocam ancak bizim dilimizde de gramer diye bir kelime yok onu da hatırlatmak isterim ;)

Bir arkadaşımız başka bir yönetmelik yayınlanmayacak boşuna beklemeyin diye enteresan bir yorum yapmış sevgili hocam alım usul ve koşullarını belirleyen yönetmelik -YÖK'ün açıklamasından da anlaşılacağı üzere- ilan için yetkili makama gönderilmiş durumda. Kaldı ki aylardır burada elli defa yazmışımdır belki (hala neden beklendiğini soran arkadaşlarımıza da cevap olmuş olsun) 78 sayılı KHK'nın yürürlükten kaldırılması sonrası ilan, alım usul ve esaslarını belirleyen ilgili yönetmelik dayanaksız kaldığı için aylardır ilanlar yayınlanmıyor Norm Kadro Yönetmeliği nedeniyle değil. Bu nedenle bu yönetmelik yayınlanmadan ilana çıkılması (öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı) mümkün değil bu arada vakıf üniversiteleri ile ilgili soru soran arkadaşımıza da yanıt olsun onların Norm Kadro ile ilgileri yok bunu yönetmeliğin ismine (Devlet Üniversitelerinde Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesi ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik) bakarak bile (hatta yine aylardır yazdıklarımı okuyarak) anlamanız mümkün aslında ama dikkatinizden kaçtı sanırım! Vakıf üniversiteleri de aynı devlet üniversiteleri gibi alım usul ve koşullarını belirleyen yönetmeliğin ilanını bekliyorlar.

Bir diğer konu alım kriterleri; aslında YÖK'ün açıklamasını okursanız bu konuda bir değişiklik olmayacağını (ki hep böyle olacağını düşündüm) rahatlıkla anlayabilirsiniz. YÖK açıklamasında aynen şöyle diyor; "9/7/2018 tarihli ve 30473 sayılı 3. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 703 sayılı 'Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 10 uncu maddesiyle, Yönetmeliğin dayanaklarından biri olan 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gereği hasıl olmuştur." şimdi bu açıklamada siz hala alım kriterlerinin değişebileceğine dair bir emare görüyorsanız benim yorum yapacağım bir şey yok.. YÖK bu sağı solu belli olmaz derseniz ona da bir şey diyemem.. Ama özellikle şu açıklamadan sonra son derece mantıksız olur..

MYO'larda yabancı dil şartının gereksiz olduğunu Öğretim Görevlilerinin akademisyenlik gibi bir misyonlarının olmadığını defaatle anlattım bu konuda benim fikrim %90 MYO bölümünde böyle bir şartın ne bilimsel ne de mantıksal bir açıklamasının olmayacağıdır (Kaldı ki YDS'den İngilizce bilmeden rahatlıkla yüksek puan aldıran kurslar mevcut bunu da unutmamak gerekir!). Bir diğer dahiyane fikir Araştırma Görevlilerine doktora yapıyor olma şartı getirilmesi buna inanın yorum bile yapamayacağım bu fikri ortaya atan arkadaşımız Araştırma Görevlisi kadrosunun mantığını anlamaya çalışmalı bence..

Fazla uzun olduysa kusuruma bakmayın..

Hocam özellerle ilgili cevabımı almış oldum sağolun. Şu kriter her ne haltsa yönetmelik yayımlansın ve üniversiteler ilana çıksın. Hocam geçen sene bu beğenmediğim özel üniversiteler çok sık kadro açıyordu. Bu sene tık yok. Belirsizlik ve sisin hemen dağılmasını diliyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam araştırma görevlilerine doktora şartını ben ilk duyduğumda aslında tasarrufla ilgili bir durum diye düşündüm.

Hocam siz mi yazmıştınız onu farkında bile değilim ama kısacık şunu söyleyeyim eğitimden tasarruf olmaz bir asistan yüksek lisanstan itibaren yetiştirilmelidir. Tabi burada Ar.Gör.'lerin üniversitelerde tecrübe ve donanım kazandırılması yerine hamal gibi kullanılması durumu da konuşulmalı ama başka bir başlığın konusu olur bu.

hocam sizde yökü yada yök yetkililerini takip ediyorsanız yekta saraç ın açıklaması var meslek yüksek okullarıyla ilgili öğretim üyesi sayısını artırmak istedikleri ile ilgili. bilmiyorum buna yorumunuz nedir?

Böyle bir açıklamayı şuan anımsayamadım hocam ama MYO'da öğretim üyesi bulundurulması konusunda daha önce de fikrimi beyan etmiştim. Bakın hocam bizim sistemimizde karşı olduğum pek çok şey var bana sorsanız öğretim üyelerinin ders sayısı olabildiğince az olmalı ki bilim üretsinler. Bu konu başlığı dışında olduğu için (bir türlü anlaşamadığımız) bu konuyu bilahare karşılıklı konuşuruz hocam :)

Eyvallah Yaşar Hocam, dikkat edelim bundan sonra :) Lakin benim için yazdığınız kısımdaki kelimelerin yarısından fazlası Türkçe değil haberiniz olsun :D

Değerli hocam ben Türkçe ile ilgili bir ahkam kesmedim ki :) Öyle bir iddiam yok ama siz o kadar sert bir giriş yapmışsınız ki Türkçe kullanımı ile ilgili aradaki yabancı kelime ister istemez ilgimi çekti ;)

Hocam özellerle ilgili cevabımı almış oldum sağolun. Şu kriter her ne haltsa yönetmelik yayımlansın ve üniversiteler ilana çıksın. Hocam geçen sene bu beğenmediğim özel üniversiteler çok sık kadro açıyordu. Bu sene tık yok. Belirsizlik ve sisin hemen dağılmasını diliyorum.

Rica ederim hocam vakit buldukça havada kaldığını düşündüğüm şeyleri açıklamaya çalışıyorum bilgimin yettiği dilimin döndüğünce.. Ancak özel üniversitelerden uzak durmanızı temenni etmeden geçemeyeceğim.. Umarım dilediğiniz gibi olur her şey..

DOKTORALI

Öğrenci
Hocam siz mi yazmıştınız onu farkında bile değilim ama kısacık şunu söyleyeyim eğitimden tasarruf olmaz bir asistan yüksek lisanstan itibaren yetiştirilmelidir. Tabi burada Ar.Gör.'lerin üniversitelerde tecrübe ve donanım kazandırılması yerine hamal gibi kullanılması durumu da konuşulmalı ama başka bir başlığın konusu olur bu.

Böyle bir açıklamayı şuan anımsayamadım hocam ama MYO'da öğretim üyesi bulundurulması konusunda daha önce de fikrimi beyan etmiştim. Bakın hocam bizim sistemimizde karşı olduğum pek çok şey var bana sorsanız öğretim üyelerinin ders sayısı olabildiğince az olmalı ki bilim üretsinler. Bu konu başlığı dışında olduğu için (bir türlü anlaşamadığımız) bu konuyu bilahare karşılıklı konuşuruz hocam :)

Değerli hocam ben Türkçe ile ilgili bir ahkam kesmedim ki :) Öyle bir iddiam yok ama siz o kadar sert bir giriş yapmışsınız ki Türkçe kullanımı ile ilgili aradaki yabancı kelime ister istemez ilgimi çekti ;)

Rica ederim hocam vakit buldukça havada kaldığını düşündüğüm şeyleri açıklamaya çalışıyorum bilgimin yettiği dilimin döndüğünce.. Ancak özel üniversitelerden uzak durmanızı temenni etmeden geçemeyeceğim.. Umarım dilediğiniz gibi olur her şey..

"yekta saraç myo öğretim üyesi sayısı " hocam bunu google yazarsanız ilk başta çıkar. pdf oldugu için yükleme sıkıntısı olur diye yazdım bu şekilde. isterseniz bakabilirsiniz yeni hedeflerinden bahsediyor yekta saraç hoca.

Yaşar hocam, ilan için yetkili kuruma gönderilen yönetmelik Norm kadro yönetmeligiydi, yetkili kurumdan kasıt Resmi Gazete idi, o da yayınlandı... Bu noktada bir karışıklık var bence..

Norm kadro yönetmeliği sadece norm kadroyla ilgili değil, öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı alınmasıyla ilgili de maddeler içeriyor... Tabi bu konuya daha hakim olan arkadaşların görüş ve dayanaklarına saygı duyuyorum.. Öteyandan, Tekrar ediyorum, Ben ayrıca bir yönetmeliğin çıkacağını, çıksa bile bunun yine sayıyla ilgili olabileceğini düşünüyor, mevcut alım kriterlerinin değiştirileceğini sanmıyorum.. Bu benim görüşüm, bu yönde bir beklenti içerisinde olup heyecanlanmayın arkadaşlar.. . Ayrıca bu norm kadro yüzünden genç arkadaşların Arş gör lükten sonra doktoralı işsizler ordusuna katılacaklarını düşünüyorum...

Son düzenleme:
A

Akademi197

Guest
Sevgili akademik bezgin, YÖK sayfasında duyurular kısmını kontrol edin isterseniz. Elbette alım kriterleri ile ilgili bir yönetmelik çıkacak ve bunun duyurusu yapıldı. Hatta içeriğinde nelerin değişeceği de ima ediliyor. Daha evvel de yazmıştım. Yayım yeri, ve bazı programlarda merkezi sınav ve dil şartının kaldırılması yer alacak. Buna ilaveten, uzman,çevirici vs gibi tanımlamalar öğretim görevlisi adı altında yasal olarak birleştirilmiş olup, belki uygulamalı birim ve ders veren ayrımı da yönetmelikte yer almış olacak. Araştırma görevlileri ile bir değişiklik olacağına dair bir işaret yok gibi açıklamada.

A

Akademi197

Guest
Yaşar Hocam, bilginiz ve kişisel kaanatiniz çerçevesinde su soruları da yanitlayabilir misiniz?
Bölümlerdeki araştırma görevlileri de norm kadronun üst sınırı olan 6 kisiye dahil mi olacak? ( Asgari kadro sayısı 3 olarak belirlenen bölümler icin)
Bu yıl rektörlerin YÖKe gönderdik dedikleri kadrolar için yeniden norm kadro çerçevesinde izin almak gerekecek mi?
Öğretim görevlileri için özellikli alanların ( konservatuar, GSF vs gibi) değişmesi söz konusu olabilir mi?
ve son olarak yönetmelik çıksa bile ilanlar 2019 sarkabilir mı?

Asgari Norm kadroların belirlenmesi, yöke bildirilmesi, ihtiyaç olunan kadro norm dışı ise izin alınması bu kadar kısa sürede nasıl tamamlanabilir ki?

Z

Zor kadro

Guest
Arkadaşlar öğrenci tarafından secilmeyen bölümlerdeki argorler ne yapacak kadro gelme ihtimali var mı? Mesela İİBF ya da fizik kimya vb böyle bölümlerde 6 7 hoca çoğu Dr öğretim üyesi 8 10 de argor var düşünceleriniz neler

Umut Can

Öğrenci
Yine sayfalarca boş muhabbetler yapılmış, neyse asıl konuya gelelim son 5 sayfada hep aynı sorular sorulmuş değerli hocalarım cevap vermiş adam cecabı okumadan yine aynı soruyu sormuş çok değerli akademisyen adayları neyse sağlık olsun.....
1- usul ve esaslarla ilişkili yönetmelik düzenleme için geri gönderilen yönetmelikti ve tahminimce (öncekini yönetmelik tarihini vermiştim) pazartesi yada salı resmi gazetede yayınlanacak böylelikle ilana çıkılma serbest olacak ama bizim üniversiteler aralık ayında ilana çıkacak çünkü yökle ters düşmekten korkacak yani anlayacağınız ne olursa olsun kimse kendini ateşe atmaz aralıkta ilanlar çıkar ocakta alımlar olur kesin ve net kimse ilk ilana çıkmaya cesaret edemez herkes aralığı ve hatta aralık sonunun bekler.
2- alım şartlarında değişme istiyorum ama çıkcağını beklemiyorum çıkarsa torpilin önüne geçilir sizce çıkarlarmı hiç ama uygulamalı bilimlerde yökün açıklamasında olduğu gibi yds ve ales bir kaç bölümde kaldırılacak
3- norm kadro meselesinde öğretim görevlilerini bağlar bir durum yok rahat olun öğretim elemanlarında ve araştırma görevlileri için ise büyük üniversitelere sıkıntı yaşar küçük doğu üniversitelerine zaten hoca bulamıyorsan onunda çaresini büyük üniversiteler ahbab ilişkisiyle çözer

Sonuç hiç bir cacık değişmedi olan 5 ayımıza oldu. Hayırlı günler Allaha emanet olun...

eskidilci

Öğrenci
Merhaba hocalarim ben şunu öğrenmek istiyorum servis dersler dedigimiz dersler örneğin ıngilizce türk dili gibi hoca başına düşen öğrenci sayısı en fazla ne kadar olmalıdır bir hoca başına düşen öğrenci sayısı 900-1000 arasi ise bu rakam fazla midir yoksa normal midir bu derslerde ölçüt nedir

akifmhmtas

Öğrenci
Bence yeni yonetmelikle arastirma gorevlisi aliminda ortalamanin ve mulakat puaninin oranının azaltilmasi gerekiyor. Ozellikle bazi özel üniversiteler ile küçük bazi anadolu universitelerinde ortalama kasmak köklü universitelere göre çok kolay. Ayrica mulakatta da malumunuz kendi adaminin puanini coşturmak cok kolay. Ikisini de yuzde 10 ya da 15ler civarina çekebilirlerse çok daha hakkaniyetli liyakatli elemeler olur. Aksi taktirde devran aynen devam eder. Ben belli ölçüde kendini gercekten kanıtlamış yuksek puanli kisilere uygulanan referansa karşı değilim. Ama bunun abartarak yapilmasina 20 puan 15 puan fark yemis adamin alinmasi gibi durumlara karşıyım. Yoksa 3-4 puanlik farklarda adamin güvendiği bildiği çalışmalarından emin olduğu adami almasi da çok haksizlik sayilmaz

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
"yekta saraç myo öğretim üyesi sayısı " hocam bunu google yazarsanız ilk başta çıkar. pdf oldugu için yükleme sıkıntısı olur diye yazdım bu şekilde. isterseniz bakabilirsiniz yeni hedeflerinden bahsediyor yekta saraç hoca.

Değerli hocam Yekta hoca o konuşmasında aynen şu ifadeleri kullanmış ; "2017 yılında meslek yüksekokullarımızdaki toplam öğretim elemanı sayısı, 3 bin 700’ü öğretim üyesi olmak üzere toplam 19 bin civarındadır. Böylelikle meslek yüksekokullarında öğretim elemanı başına ise 58 öğrenci düştüğü görülmektedir. Beceri eğitimine dayalı mesleki eğitim için bu rakamları oldukça yüksek görmekteyiz. Yeni YÖK olarak bu yıldanitibaren MYO programlarında öğretim üyesi sayısını arttırmayı hedefliyoruz." sanıyorum 19 bin de 3.7 bin az görünmüş gözlerine :) tekrar ediyorum benim fikrimde bir değişiklik yok MYO'lar teknik eğitim öğretim yapan okullar buralarda akademik çalışma değil nitelikli ara eleman yetiştirilmesi ana hedef.. Bir önceki mesajımda da dediğim gibi bu başlığın konusundan çok daha farklı yerlere gider konu detaylı konuşursak o nedenle daha sonra başka bir başlık altında bu konuyu yine konuşuruz..

Yaşar hocam, ilan için yetkili kuruma gönderilen yönetmelik Norm kadro yönetmeligiydi, yetkili kurumdan kasıt Resmi Gazete idi, o da yayınlandı... Bu noktada bir karışıklık var bence..

Değerli hocam YÖK web sayfasında "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe ilişkin açıklama" başlıklı açıklamayı tekrar okur musunuz lütfen..

Yaşar Hocam, bilginiz ve kişisel kaanatiniz çerçevesinde su soruları da yanitlayabilir misiniz?

İlk sorunuzun yanıtı yönetmelikte açıkça yazılmış hocam ;
"Cumhurbaşkanı kararıyla öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için belirlenen ilave atama izinlerinin en fazla yüzde yirmisi, Yükseköğretim Kurulu tarafından ülkenin kalkınmasında ve bilim hayatının gelişmesinde öncelikli görülen alanlarda lisansüstü eğitim amacıyla kullandırılmak üzere yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına tahsis edilir. Bunun dışındaki araştırma görevlisi norm kadroları; öğrenci sayısı, araştırma, proje geliştirme gibi faaliyetler dikkate alınarak ilgili akademik kurulların uygun görüşü üzerine üniversite senatosu tarafından belirlenir. Bu kadroların kullanımı ilgili yönetim kurulunun kararıyla rektör tarafından gerçekleştirilir."

Bu yılın kadrolarının ilan edilebileceğini daha önce de konuşmuştuk tekrar etmiş olalım eğer üniversiteler isterlerse "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" yayına girdiği günün ertesinde ilana çıkabilirler...

Selamlar..

İ

İİBF zor durum

Guest
İİBF dolmayan argor arkadaşlar sizce zamanla bölümler eski haline gelir mi? Yoksa kapanır mı? Kapanirsa argor durumu ne olur? Yeni yönetmeliğe göre İİBF argor yükselme imkanı kalmış mıdır?

enerjim

Öğrenci
Ya şu boş muhabbet yapılmış diyenler siz dolu muhabbet yapında görelim. Yönetmelik çıktığı günden beri aynı sorular, benzer yorumlar, alakasız çıkarımlar ile muhabbet dönüyor onlar dolu muhabbet mı oluyor ?