YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Norm kadro genelgesi ilan edildiği andan itibaren yürürlüğe girer. Sonra ilan edilen kadrolar muhtemelen iptal olacaktır. Norm yönetmeliği çıkmadan resmi gazete,dptde falan Ilan sürecine girmiş kadrolar olduğunu düşünüyorum. Yine de ilan edilmemesi gerekirdi ama şaşırmırmıyoruz tabi.

Son düzenleme:

serden

Öğrenci
Bu ilanlar hala neden bekletiliyor? Kadroların ilan edilmesiyle ilgili herhangi bir güncel duyumu olan var mı arkadaşlar?

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Hiç bir gelişme yok.. çıldırmamak elde değil.. Dünyanın hiç bir yerinde yoktur bu durum, önce yayımlanmak üzere gönderdik dediler sevindik, ama hala atama kriterleri ile ilgili yönetmelik yok ortada.. neyi bekliyorlar, neyi değiştiriyorlar anlamış değilim.. YÖK üstünden yükü attı gönderdik diyerek.. şimdi kimden medet umacağımızı dahi bilemiyoruz..

Çok yorulduk arkadaşlar Allah kolaylık versin ne deyim.. hakkımızda hayırlı gelişmeler bekliyoruz. Cimer cevap vermiyor, personel daire başkanlıkları bilmiyor, YÖK deseniz aynı.. kaç gündür uğraşıyoruz.

Son düzenleme:

kadirk

Öğrenci
Arkadaşlar,

Ben şöyle bi mantık kurdum. Vahdet hoca attığı tweette Cumhurbaşkanlığından ufak bir değişiklik için geri gönderildi demişti.

Norm kadro çıktığına göre atama kriterleri yönetmeliği de bence bugün yarın çıkar.

Bekleyiş

Öğrenci
Arkadaşlar,

Ben şöyle bi mantık kurdum. Vahdet hoca attığı tweette Cumhurbaşkanlığından ufak bir değişiklik için geri gönderildi demişti.

Norm kadro çıktığına göre atama kriterleri yönetmeliği de bence bugün yarın çıkar.

İnşallah Hocam bu gün yarın diye diye 2018 i bitirtmesinler de bize.. yanlış anlaşılmak istemem ama ben artık Vahdet hocanın yazılarına da çok güvenemiyorum, onun da bir bilgisi yok yorum yapıyor yalnızca bizler gibi, ama norm yönetmeliği çıkınca da akşam yazdım sabahına çıktı diyebiliyor:) hocamız emek veriyordur elbet saolsun, ama karar mekanızması değil sonuç olarak

kadirk

Öğrenci
Vahdet Hoca yine bir açıklama yapmış "YÖK ilanları durdurmuş Norm kadro hazırlandıktan sonra aralık ayında çıkılmak üzere"

Cidden sinirlerim alt üst 5 aydır bekliyoruz ve hala da öteliyorlar. Bu sene dağıtılan arkadaşların söylediği 4000 kadro da bence bu gidişle yalan olacak bir arkadaşımız demişti mart nisana kadar bile bekleyebiliriz. Artık bu sisteme olan inancımı kaybetmeye başladım.

Xxxabze

Öğrenci
galiba konu başından beri cumhurbaşkanlığı ile alakalı. bu gecikmelerin sebebi de yök değil. ne kadar geç çıkılsa o kadar tasarruf nihayetinde?? eğitimdeki aksama pek kimsenin umurunda değil. herkes ağırdan alıyor ama tepeden bu şekilde bir emir de gelmiş olabilir. benim kanaatim bu yönde artık. bunun başka bir açıklaması olamaz.

Ph.D.

Öğrenci
galiba konu başından beri cumhurbaşkanlığı ile alakalı. bu gecikmelerin sebebi de yök değil. ne kadar geç çıkılsa o kadar tasarruf nihayetinde?? eğitimdeki aksama pek kimsenin umurunda değil. herkes ağırdan alıyor ama tepeden bu şekilde bir emir de gelmiş olabilir. benim kanaatim bu yönde artık. bunun başka bir açıklaması olamaz.

YÖK, Cumhurbaşkanının kendisinden istediği "Yetki Devri"ni kamuoyu ile paylaştığı mevcut norm kadro bildirisi ve diğer bilgilendirmeler ışığında sağlıklı olarak gerçekleştirebilecek mi sizce? Sistemin değişmesini isteyen makam zaten Cumhurbaşkanlığı makamı, YÖK'e kalsa kılını bile kıpırdatmaz.

onuronur

Öğrenci
Vahdet Hoca yine bir açıklama yapmış "YÖK ilanları durdurmuş Norm kadro hazırlandıktan sonra aralık ayında çıkılmak üzere"

Cidden sinirlerim alt üst 5 aydır bekliyoruz ve hala da öteliyorlar. Bu sene dağıtılan arkadaşların söylediği 4000 kadro da bence bu gidişle yalan olacak bir arkadaşımız demişti mart nisana kadar bile bekleyebiliriz. Artık bu sisteme olan inancımı kaybetmeye başladım.

ben daha dün Aralık ayından önce beklentiye girmeyin dedim, bana denmeyen kalmadı yine. Aralık ayı da kesin değil, YÖK kendisine gelen norm kadroları incelemeden hadi ilanlara çıkın demez. Bu da en erken Ocak demek. Bir de hala insanlar 4 bin kadro alınacak 2018'de diye hayalini kuruyor bu işin...

Son düzenleme:
Vahdet hoca da bu durumu "bir hocadan gelen bilgi" şeklinde belirtmiş. Yök'ten bu şekilde resmi bir açıklama gelmedi. Aylardır planlamasını yaptıkları yönetmeliği yayınladıktan bikaç gün sonra tekrar durdurma gibi bir durum olamaz herhalde. Üniversitelerin zaten yönetmelik yayınlandıktan sonra ilana çıkmaları gibi bir durum olmadı ki neyin durdurması bu ? Herkes zaten ikinci yönetmeliğin yayınlanmasını beklemiyor mu ?

Xxxabze

Öğrenci
YÖK, Cumhurbaşkanının kendisinden istediği "Yetki Devri"ni kamuoyu ile paylaştığı mevcut norm kadro bildirisi ve diğer bilgilendirmeler ışığında sağlıklı olarak gerçekleştirebilecek mi sizce? Sistemin değişmesini isteyen makam zaten Cumhurbaşkanlığı makamı, YÖK'e kalsa kılını bile kıpırdatmaz.
hocam yetki devrinden bahsetmedim ben. onun istendiği yökün buna gönlünün olmadığı malumun ilanı zaten. ama mesela milli eğitimde olsa bu süreç böyle işleyebilir miydi? başında kim olursa olsun. Üniversitelerde iş zaten bir şekilde yürüyor diye düşünülüyor her kademe tarafından. ve sonuç ortada. kadro gayesi ile bekleyen bizlerden ve bizim üzerimizden nemalanma peşinde olanlardan başka kimsenin bu durumdan şikayeti yok? ülke yönetiminin (konu ile alakalı) her kademesinin bu durumda haberi olmadığını düşünen yoktur sanırım. 5-6 aydır ilana çıkılamadığından sürecin böyle işlediğinden?? ben her şeyden ilgili tüm mercilerin haberi olduğuna eminim. ama sürecin böyle yürümesini istiyorlar ve böyle yürüyor. ne zaman isterlerse yeter artık derlerse de o zaman istedikleri şekilde başlayacak her şey. biz de çırpınmaya devam edelim bakalım. şu isteği azmi bir özel kuruluşta gösterseydik bu yollara girmeseydik keşke. çok pişmanım geçen her günüme dakikama. Biraz dert yanma gibi oldu. kusuruma bakmayın. hakkınızı helal edin.

wxyz_06

Öğrenci

İlanlar Ocak ayından önce çıkmayacak mı yani?

Bekleyiş

Öğrenci
Açıklama değil Hocam.. yalnızca bir duyum.. kesinliği doğruluğu belli değil.. ortalık duyum kaynıyor vallahi artık yeter.. itibar etmeyelim er geç açıklanacak yönetmeliği bekleyelim...

alteran

Öğrenci
Hocalarım merhaba. Biliyorsunuz uzman, çevirmen vb. kadrolar da öğretim görevlisi adı altında alınmaya başlanacak. Peki bu kadrolara alımlarda, Yekta Hocanın twitterda söylediklerine bakarak, ales ve dil şartı aranmaması durumu olacak mı yoksa eski süreç devam eder mi bir tahminde bulunmanız mümkün müdür?

Bekleyiş

Öğrenci
Vahdet Hoca yine bir açıklama yapmış "YÖK ilanları durdurmuş Norm kadro hazırlandıktan sonra aralık ayında çıkılmak üzere" .

Açıklama değil Hocam.. yalnızca bir duyum.. kesinliği doğruluğu belli değil.. ortalık duyum kaynıyor vallahi artık yeter.. itibar etmeyelim er geç açıklanacak yönetmeliği bekleyelim...