YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Bekleyiş

Öğrenci
Hocalarım merhaba. Biliyorsunuz uzman, çevirmen vb. kadrolar da öğretim görevlisi adı altında alınmaya başlanacak. Peki bu kadrolara alımlarda, Yekta Hocanın twitterda söylediklerine bakarak, ales ve dil şartı aranmaması durumu olacak mı yoksa eski süreç devam eder mi bir tahminde bulunmanız mümkün müdür?

Yökün sayfasında yayımladığı yazıda ALES ve dil puanının yalnızca aşçılık at antrenörlüğü gibi özellik belirten bölümler için aranmayacağı belirtildi Hocam, onun dışında ALES var ama MYO lar için önceki gibi yabancı dilin olup olmayacağını ise yönetmelik çıkınca göreceğiz.

X

Xsrn

Guest
Yaşar hocam sorum size cevaplarsanız sevinirim. Lisans mezunu olduğum bölümden bütünleşik doktoraya başladım. Doktora devam ederjennBölümde öğretim görevlisi kadrosuna başvurabilir miyim?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar hocam sorum size cevaplarsanız sevinirim. Lisans mezunu olduğum bölümden bütünleşik doktoraya başladım. Doktora devam ederjennBölümde öğretim görevlisi kadrosuna başvurabilir miyim?

Bölümde derken doktora yaptığınız bölümü kastediyorsanız yeni koşullara göre fakültelerde öğretim görevlisi ataması artık mümkün değil. Ancak MYO ve diğer uygun birimler için başvuru yapma hakkınız var.

wxyz_06

Öğrenci
Bölümde derken doktora yaptığınız bölümü kastediyorsanız yeni koşullara göre fakültelerde öğretim görevlisi ataması artık mümkün değil. Ancak MYO ve diğer uygun birimler için başvuru yapma hakkınız var.

Yaşar hocam, Vahdet hocanın üniversitelerin norm kadro düzenlemelerini yapana kadar ilanların durdurulduğuna ilişkin paylaşımı hakkındaki düşünceniz nedir? Gerçekten böyle bir şey var mı?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar hocam, Vahdet hocanın üniversitelerin norm kadro düzenlemelerini yapana kadar ilanların durdurulduğuna ilişkin paylaşımı hakkındaki düşünceniz nedir? Gerçekten böyle bir şey var mı?

Paylaşımı yine bir duyum üzerine öğretim üyesi kadrolarından iptal edilen bir ilan ben görmedim o nedenle çok dikkate almıyorum.

Evet hocam bölümde. Neden mümkün değil?

Çünkü Norm Kadro Yönetmeliğinin ilgili maddesi bunu artık mümkün olmaktan çıkardı. İlgili madde;

Madde 4 (6) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ders verecek öğretim üyesi temininde güçlük çekilen özellikli alanlar ile sağlık programlarındaki klinik ve laboratuvar uygulamaları veya mühendislik laboratuvar uygulamalarında ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere, fakültelerde öğretim görevlisi kadro planlaması yapılamaz.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Yaşar hocam benim bir sorum olacak size yanıtlarsanız çok sevinirim. Benim bölümümde araştırma görevlisi kalmadı ihtiyaç var ama bölümü tercih eden öğrenci sayısı baya düşmüş. Bu gerekçeyle kadro verilmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? İlan beklerken bir de bu durum konuşuldu baya can sıkıcı, doğruluk payı olabilir mi sizce ?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar hocam benim bir sorum olacak size yanıtlarsanız çok sevinirim. Benim bölümümde araştırma görevlisi kalmadı ihtiyaç var ama bölümü tercih eden öğrenci sayısı baya düşmüş. Bu gerekçeyle kadro verilmemesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? İlan beklerken bir de bu durum konuşuldu baya can sıkıcı, doğruluk payı olabilir mi sizce ?

Kalmadı derken doktora için başka yere mi gittiler yani kadroları duruyor kendileri mi yok yoksa herhangi bir sebeple ayrıldılar mı? Bölümlerde sadece öğrenci sayısına göre belirlenmeyecek norm kadro bu sene düşer ertesi sene artar bunu kimse kestiremez hiç yok ise muhakkak alım yapılacaktır.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Kalmadı derken doktora için başka yere mi gittiler yani kadroları duruyor kendileri mi yok yoksa herhangi bir sebeple ayrıldılar mı? Bölümlerde sadece öğrenci sayısına göre belirlenmeyecek norm kadro bu sene düşer ertesi sene artar bunu kimse kestiremez hiç yok ise muhakkak alım yapılacaktır.

Teşekkürler hocam rahatlattı cevabınız. Hukuk fakültesine geçen oldu, doktorası bitip başka şehire giden oldu. Bahsettiğim kadroları da gitti.

A

Akadmk3476

Guest
Herkese iyi geceler. Yaşar hocam size bir sorum olacak, farkındayım sizi baya rahatsız ediyoruz ama lütfen hakkınızı helal ediniz. Sayın hocam araştırma görevlisi kadroları norm kadro dahilinde midir? Yoksa rektörlüğün insifiyatinde midir? Yani bir rektör dilediği bölüme YÖK'e veya yönetmeliğe sormadan araştırma görevlisi kadrosu açma yetkisine sahip midir? Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, verdiğim rahatsızlık için herkesten özür dilerim.

M

MYCE

Guest
Bugün de resmi gazetede bizi ilgilendiren bir yönetmelik yok. Bazı üniversitelerin her zamanki öğr. üyesi (prof. doç. dr. öğrt. üyesi) ilanları var sadece. Bekleyişimizin bir an evvel son bulması ümidimle...

qrace07

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam iyi geceler, milliyette bir haber gördüm şimdi de içeriği şu şekilde.

"Cumhurbaşkanı Recep*Tayyip Erdoğan'nın imzasıyla yeni kurulan Üniversitelere 120 açıktan atama izni verildi."

Bu atamaların kriterleri nasıl olacak peki, alım kriterlerinin yönetmeliğini mi bekleyecek bu üniversitelerde [emoji4]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam iyi geceler, milliyette bir haber gördüm şimdi de içeriği şu şekilde.

"Cumhurbaşkanı Recep*Tayyip Erdoğan'nın imzasıyla yeni kurulan Üniversitelere 120 açıktan atama izni verildi."

Bu atamaların kriterleri nasıl olacak peki, alım kriterlerinin yönetmeliğini mi bekleyecek bu üniversitelerde [emoji4]

Öğretim üyesi mi öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı mı bu verilen izinler bilmiyorum ama ikincisi ise evet ikinci yönetmeliği bekleyecek onlarda..

Bu arada şu "Aralık-Ocak beklenecek ve norm yönetmeliği çıktıktan sonra ki ilanlar iptal oldu" söylemlerini görmezden gelin keza üniversiteler ardı ardına öğretim üyesi ilanına çıkmaya devam ediyor.. Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanlarının atanması istenmiyorsa ayrı bir durum ama böyle bir amaç yoksa ilan verilmesi için hiçbir sakınca kalmayacak ikinci yönetmelik yayınlandıktan sonra..

Son düzenleme:

Hetson25

Öğrenci
İstanbul Üniversitesi'nin yayınlayıp sonra "sehven yayınlandı" gerekçesiyle geri aldığı ilan bir ben mi gördüm acaba? Bir ilan nasıl sehven yayınlanıyor?

Açıklama şu şekilde:

"01.11.2018 tarihli, 30582 sayılı Resmi Gazete'de aslına uygun olarak yayımlanan Üniversitemiz Birimlerine alınacak "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı kadrolarına yapılacak atamalar" için çıkan ilanımız sehven yayımlanmıştır."

Son düzenleme:
A

AkademiForumcu

Guest
Yönetmeliğe ve uygulamaya hakim olmayan, sadece değişkenleri yorumlayarak fikir beyan etmeye çalışan biri olarak yorumlama yapmak isterim: forumu dışarıdan takip ettiğim kadarıyla 13 Kasım 60 günlük sürenin son günü olarak kabul ediliyor. Bu 60 gün, hangi vak'anın dolma süresi, açıkçası buna da çok fazla vakıf değilim. Fakat Türkiye bürokrasisinin dinamiklerini bilen biri ve konjonktürü tahmin etmeye çalışan biri olarak şunu iddia edebilirim ki; 13 Kasım'da bir milat olacağını sanmıyorum. 13 Kasım'da yeni bir yönetmeliğin yayınlanacağını da sanmıyorum. Bu tür olaylar genelde kimsenin beklemediği anda gerçekleşir. Hiçbir duyum olmaksızın, şunu düşünüyorum ki ilanların çıkışı 2019'a kayacak gibi duruyor. Beklentimi de bu yönde düşürüyorum; zira öncesinde bir gelişme yaşanırsa sevinmeye devam edeceğim, fakat yaşanmaması durumunda hayal kırıklığımı biraz önlemeye çalışacağım. Herkesin hayaline kavuşmasını temenni ederim, iyi forumlar.

boldpilot1912

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam iyi geceler, milliyette bir haber gördüm şimdi de içeriği şu şekilde.

Bu açıktan atama izinleri idari personele yönelik diye biliyorum.
Akademik personel alımı ile ilgisi yok.

X

Xsrn

Guest
Istanbul Ünv. aradım ilanları neden geri çektiklerini sordum. Yönetmelikten önce çıktığı için geri çekilmiş. Şuan diğer yönetmeliği bekliyoruz. O yönetmelik çıkmadan kadro ilanına cikilamiyormus dediler.

Umut Can

Öğrenci
Yok yeni bir açıklama yaptı, atama usul ve esasları ile ilgili yönetlik çalışması tamamlanmış ve bugün itibariyle gönderilmiştir dedi. Tahmini perşembe gece resmi gazete yayınların ama bunun ilanları verme durumunu etkileyeceğini sanmıyorum aralık ayında norm kadrolar oluşturulup aralık sonu ilana çıkılır amılar ocakta olur şuan için bu durumdan eminim çünkü yök ilk tapta norm kadro yayınlanıncaya kadar bekleyin dedi dadiği oldu beklendi istanbul üniversitesinin ilanını kaldırttı norm kadro yayınlanmasına rağmen amaç zaten aralık ayını bekletmekti. Norm kadro yayınladı şimdi de aralık ayını bekleyin dedi yani boşuna umutlanmayın aralığı ocağı bekleyin. ..