YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

sirket

Öğrenci
şu anda okuduğum habere göre yök'ün ciddi ciddi meb'e bağlandığını düşündüren şeyler var arkadaşlar bi bksanız

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/s...kani-ziya-selcuktan-flas-aciklamalar-41011218

meb başkanı yanında yekta saraç ve meb bütçesidnen bahsederken yök ve kykdan bahsetmiş sayın bakan tuhaf..

- - - Güncellendi - - -

"YÖK, ÖSYM, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve üniversitelere ayrılanlar ile toplam eğitim bütçemiz 161 milyar 611 milyon 901 bin TL olarak öngörüldü. Bu merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 17’sine denk geliyor." işte bu cümle

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
hocam o zaman bu usul ve esasların yer aldığı yönetmeliğin yayınlandığının ertesi günü öğretim görevlisi, arş. gör. ilanlarına çıkılabilir? doğru mu anladık? norm kadro sayısıyla, onun belirlenmesiyle alakası yok. bu yüzden aralığa, ocağa sarkma durumu da yok?? sizin kanaatiniz bu yönde yani?

Hocam neyi ne zamana sarkıtırlar kestirmek güç ama ben en başından beri kadroların ilan edilemeyişinin "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin" dayanaklarından biri olan 78 sayılı KHK'nın yürürlükten kaldırılması sonucu bu yönetmeliğin dayanak maddesinde ve bu kanuna atıf yapılan maddelerde değişiklik yapılması gerekliliğinden kaynaklandığını söylüyorum bu durum zaten YÖK açıklamasında da var. Tamamen düz bir mantıkla bakıldığında bu yönetmelik yayınlandıktan sonra öğretim üyesi ilanları nasıl yayımlanabiliyorsa öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı ilanları da yayımlanabilir. Zaten YÖK'ün açıklamasında da şöyle deniliyor;

"Yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarını, 15/7/2018 tarihli 30479 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 10 sayılı Resmî Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasına uygun olarak ilan etmelerini sağlayacak ve öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına atanacakların asgari niteliklerini arayacak hükümlerin Yönetmelikte yer alması amacıyla yeni bir yönetmelik hazırlanmıştır."

Ancak iki yönetmeliğin aynı gün gönderilmesine rağmen birisinin yayımlanmasının gecikmesi soru işareti yaratıyor..

- - - Güncellendi - - -

"YÖK, ÖSYM, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve üniversitelere ayrılanlar ile toplam eğitim bütçemiz 161 milyar 611 milyon 901 bin TL olarak öngörüldü. Bu merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 17'sine denk geliyor." işte bu cümle

Hocam burada MEB bütçesinden değil EĞİTİME ayrılan toplam bütçeden bahsediyor. MEB'e bağlanması gibi bir durum söz konusu değil.

Realisst

Öğrenci
Merhaba hocalarım. Bir sorum olacaktı. Yayınlanması beklenen ikinci yönetmelik de verilen 60 gün içerisinde mi yayınlanacak? Yani bunun da 13 Kasıma kadar yayınlanması mı gerekiyor ?

wxyz_06

Öğrenci
Ancak iki yönetmeliğin aynı gün gönderilmesine rağmen birisinin yayımlanmasının gecikmesi soru işareti yaratıyor..

Hocam geçen hafta Vahdet ÖZKOÇAK yönetmeliğin düzeltilmesi için YÖK e geri gönderildiğini yazmıştı. Zannedersem iade edilen bizim lazım olan yönetmelikti. Bazı arkadaşlarım daha önceki paylaşımlarında YÖK ün çarşamba ve perşembe günleri toplandığını yazmıştı. Büyük ihtimalle bu hafta o değişiklik karara bağlanır ve bu gece ya da yarın gece yayınlanır diye düşünüyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yeni YÖK bugün yine yapacağını yapmış ve 2 Kasım sonrası ilan edilen öğretim üyesi kadrolarının iptal edilmesi hususunda üniversitelere yazı göndermiş. @AkademikBezgin hocam haklı çıktınız bu kadar saçmalayabileceklerini kesinlikle düşünmemiştim.. Bu vakitten sonra üniversitelerin işi gerçekten çok zor tabi bizlerin de..

selam5454

Öğrenci
yaşar hocam nedir şimdi durum izah eder misiniz?? ilanlar için daha uzun süre bekleyecek gibi miyiz.. aralıktaki norm hesaplaması yapılıp aralık sonu mu ilana çıkılacak ..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
yaşar hocam nedir şimdi durum izah eder misiniz?? ilanlar için daha uzun süre bekleyecek gibi miyiz.. aralıktaki norm hesaplaması yapılıp aralık sonu mu ilana çıkılacak ..

Bugünkü yazı sonrası Norm Kadro çalışmaları bitmeden hiçbir devlet üniversitesi hiçbir şekilde ilana çıkamayacak. Üniversitelerde Norm Kadro çalışmaları oldukça hızlı biçimde devam ediyor Aralık ayı başı itibari ile yayınlanacaktır (daha önce yayınlanması mümkün mü orası muğlak). 2018 yılına ait kadrolar Aralık ayı bitmeden ilan edilecektir (atama ertesi yıla kalsa da 2018 yılından kadro kullanılması mümkün).

YÖK'ün bu yazısı üniversitelerin Norm Kadro çalışmalarını hızlandıracaktır.

wxyz_06

Öğrenci
Bugünkü yazı sonrası Norm Kadro çalışmaları bitmeden hiçbir devlet üniversitesi hiçbir şekilde ilana çıkamayacak. Üniversitelerde Norm Kadro çalışmaları oldukça hızlı biçimde devam ediyor Aralık ayı başı itibari ile yayınlanacaktır (daha önce yayınlanması mümkün mü orası muğlak). 2018 yılına ait kadrolar Aralık ayı bitmeden ilan edilecektir (atama ertesi yıla kalsa da 2018 yılından kadro kullanılması mümkün).

Ocak ayından önce ilanları göreceğiz öyle mi hocam?

kadirk

Öğrenci

Yaşar Hocam, Buna öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri de dahil mi? Birde yanılmıyorsam yönetmelikte bir dahaki yılın kadroları ARALIK ayında belirlenir diyordu.

- - - Güncellendi - - -

CB Kararnamesi sadece Norm Kadro Yönetmeliği ile ilgili bir düzenleme getirdi diğer yönetmelik için verilmiş bir süre yok.

Hocam, Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz arkadaşların dediği gibi bu günlerde esasları belirleyen yönetmelik cıkar mı yoksa YÖK ün oyalama taktiği için biçilmiş kaftan mı ?

Y

yökilebeklemece

Guest
Merhaba arkadaşlar yök son yolladığı yazı ile üniversitelere "bakın biz norm kadro nedir açıkladık sizde 2.yönetmelik yayınlanana kadar olan boşluğu değerlendirmeye çalışmayın" diyerek bu yazıyı göndermiştir. Hep öğretim üyesi diye bahsediyor öğretim görevlisi kadrolarıyla ilgili bir durum yok bence. Bekleyip göreceğiz 2. yönetmeliği..

Ar-Gör

Öğrenci
Arkadaşlar Yök'ün bu kararı ile dananın kuyruğu koptu ve bence her şey daha çok netleşti.

1- Norm Kadro çalışmaları tamamlanmadan ilana çıkamazsınız demek aynı zamanda henüz yayımlanmayan ve bizlerin merakla beklediği ikinci yönetmeliğin "bence" Norm Kadro çalışmaları bitince yayımlanacağı anlamına geliyor. Çünkü eğer Öğretim Üyeliği için bile şu an ilana çıkılamayacaksa, Öğretim Elamanlığı için asla önceden ilana çıkılamaz diye düşünüyorum. Bence Yök Norm Kadro çalışmaları tamamlanınca bütün ilanları serbest bırakacak!

2- Aralık ayı meselesinde ise bu karar Norm Kardo çalışmalarını hızlandıracak evet ve bu hız çalışmaların en geç 31 Kasım 2018 günü son gün olmak üzere tamamlanmasına neden olcak ki 2018 yılı kadrolarını Aralık olmadan, 2019 kadrolarını da 31 Aralık 2018'e kadar görmüş olacağız diye bir ihtimal veriyorum kendimce!

3- Son olarak YÖK'ün sağı solu belli olmadığı için bütün bu tarihler ve ince hesaplar anlamını yitiriyor ki bir bakmışız yarın ama yine bir bakmışız 2019 Ocak ayında bile ilan çıkabilir!

NOT: Gerçekten eğer hakkaniyetli bi sonuç olacaksa bu 2018 yılı kadrolarını Kasım, 2019 kadrolarını da Aralık ayında görmemiz olacaktır. Hatta 2019 kadroları Aralıkta planlanacak ise bizler bu ilanları 2019 yılı süresince ancak görebileceğiz, toplu şekilde değil herhalde!

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
2- Aralık ayı meselesinde ise bu karar Norm Kardo çalışmalarını hızlandıracak evet ve bu hız çalışmaların en geç 31 Ekim 2018 ...

NOT: Gerçekten eğer hakkaniyetli bi sonuç olacaksa bu 2018 yılı kadrolarını Ekim, 2019 kadrolarını da Aralık ayında görmemiz olacaktır. Hatta 2019 kadroları Aralıkta planlanacak ise bizler bu ilanları 2019 yılı süresince ancak görebileceğiz, toplu şekilde değil herhalde!

Hocam 30 Kasım mı demek istiyorsunuz?

mollose0

Öğrenci
Peki vakıf üniversiteleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce onların beklemekte olduğu şey alım kriterlerine ilişkin olmasını beklediğimiz yönetmelik midir?

ofy

Öğrenci
Bu gecikmelerden ve iptallerden dolayı artık ben de YÖK'ün "Enflasyonla Topyekûn Mücadele" projesine destek verdiğini düşünüyorum...

Bekleyiş

Öğrenci
Ah evet. Aklım nedense Ekim Ayında taklıp kalıyor! Hep YÖK yüzünden, duyuruyu 31 Ekim'de yaptığı için :chuncky:

Hep YÖK hocam zaten gerçekten.. ☺ Yetkiyi verdi, yetkiyi aldı, Durdurdu, 60 gün dedi, o arada siz yapın ne yapacaksınız dedi, hazırladık sunduk dedi, düzeltiyorlar dedi, ilana çıkın dedi, ilanları çekin dedi... sonu nereye varır bilemiyorum... onca zamana oldu olan...

Olan Dicle üniversitesine oldu 186 tane ilan çıkmıştı.. yeni kuruluyor sanırım toz bulutu aşamasında şu an, hiç bir fikrim yok da 186 nedir arkadaş?

Son düzenleme: