YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

H

Husran

Guest
Bu YÖKtekilerin Allah belasını versin. Sözde yenilikler yapmak adına geldiler 5 aydır yüzlerce insanı mağdur ettiler. 10 gün sonra yaş engeline takilacam araştırma görevlisi olma hakkımı kaybedecek. Mayıstan beri kadro ilani bekliyorum. Lanet olsun sisteminize.

selam5454

Öğrenci
abi harbi yazık.. başka bişey diyemiyorum... bi açıklama yapmak bu kadar mı zor.. biz bu kadar mı değersiziz... istedigin yönetmeliği çıkar bi kıymet kalmadı ki

O

Oguzhan Oguz

Guest
Ö Z E T L E..

Sabredelim! Az kaldı. Aşağıda muhtemel süreci FİKRİMCE yazıyorum. Sadece Öğretim Üyesi ve Dışındakiler diye ayrımı unutmayalım.

Öğretim Üyeliği İçin Süreç (Tahmini)

1- YÖK, Bölüm, fakülte, alan, program vesaire durumları için "asgari norm kadro" miktarını belirleyecek
2- Üniversiteler zaten hazırlamakta oldukları Kendi yüksek öğretim kurumu (Üniversite) için norm kadro ve yönetmeliklerini YÖK onayıyla yayımlayacaklar.
3- Üniversiteler YÖK'ten 2018 için aldıkları ve rektörlük merkezine çektikleri kadrolarını YÖK'e onaylattıkları ve yayınladıkları kendi norm kadro yönetmeliklerine ve 2/3 kuralına uygun olarak YÖK'ten izinsiz ilana çıkacaklar. Burada daha önce iptal ettikleri ilandaki bazı kadroları norm kadro fazlası oldukları için ilanlarından kaldıracaklar.
4- Aralık ayı içerisinde 2019 için norm kadro bilgilerini YÖK'e iletecekler ve kendi web sitelerinde yayınlayacaklar.
5- YÖK'ün bütçesi belli olduktan sonra üniversiteler 2019 kontenjanları tahsis edilecek.
6- Üniversiteler Norm kadro 2/3 kuralına uygun olarak YÖK'ten izinsiz ilana çıkacaklar, norm kadro fazlası ama ihtiyaç olan kadroları YÖK'ten tale edecekler, YÖK onayı ile onlar da ilana çıkacak
Bu süreç Öğretim Üyeliği için bu şekilde sürüp gidecek. Ama şu 2/3 çok sıkıntılı bir madde. Eski üniversite veya bölümler için özellikle prof sonra doç olmak zorlaşacak, yeni üniler için ise dr. öğretim üyesi olmak zorlaşacak. Doç kriterleri de zorlaştığı için bir müddet sonra her yer dr öğretim üyesi yığılmasından dolayı
direk doç kadrosu müracaatları daha belirgin olacak.

Öğretim Üyesi" Dışındakiler" İçin Süreç (Tahmini)

1- Yönetmelik YÖK tarafından yayınlanacak.
2- Üniversiteler daha önce hazırda tuttukları ilan taslaklarını yönetmeliğe uygun dille düzeltip zaman kaybetmeden ilana çıkacak.

S A B I R. . . . .

Eninde sonunda YÖK'ün ağa babaları noktalarını yitirip YOK olacaklar...

O

Oguzhan Oguz

Guest
Bu arada MEB'de olduğu gibi ileride üniversitelerde "BECAYİŞ" durumu ortaya çıkabilir. 2/3 kuralı bunu gerekli kılacak. Bazı üniversitelerde Prof yığılması, bazı Üniversitelerde ise Dr. Öğr. Ü. yığılması olacağı için A üniversitesinde Prof olmak isteyen ama 2/3'e takılan öğretim üyesi bu konuda müsait olan B üniversitesine, B üniversitesinde Dr. Öğr. Ü. olmak isteyen ama 2/3 kuralına takılan ise A üniversitesine geçer. Tabi her iki üniversite için de norm kadro dolmamış olmalı....

K

Kuyu3233

Guest
Ben eski yönetmelikten pek bir fark göremedim( araştırma görevliliği için). Toplamda 6 sayfalık 2 yönetmelik için 5-6 ay beklemiş olduk, üzerine bir de 2018 bütçesinden civciv çıkardık. Geçmiş olsun arkadaşlar, güzel haberler almak dileğiyle.

Ha unutmadan, biz daha çok bekleriz. Akademi sabır işidir. ( ironi abicim, gözünüzü seveyim taşlamayın) diyanettekiler mesela, sabretmişler, muratlarına ermişler. Resmi gazetedeki diyanete alınacak personel sayısına bir göz atın derim. Doktora yeterlikte ya da tik komisyonlarında birer hafız, müftü falan olsun da adamların ilminden biz de yararlanalım :)

wxyz_06

Öğrenci
Anladığım kadarıyla atama kriterlerinde herhangi bir değişiklik yok. Sadece bazı alanlar için YÖK yds ve ales muafiyeti getirmiş ama burda onlar yazmıyor. Galiba onu daha sonra açıklayacak. Onun dışında MYO lardaki yds muafiyeti devam ediyor.

- - - Güncellendi - - -

YÖK ün belirleyeceği MYO alanları dışındaki tüm öğretim görevlisi alımlarına yüksek lisans şartı getirilmiş. Daha önceden 2 yıl tecrübe kabul ediliyordu.

- - - Güncellendi - - -

Artık 2 yıl tecrübe kaldırılmış sadece yüksek lisans mezunları başvurabilecek

selam5454

Öğrenci
değişen neredeyse hiç bir şey yok... e pazartesi ilanları görecek miyiz o zaman.. bi aksi durum var mı .. şuan bütün yayınlancak herşey yayınlandı neticede

htaysi

Öğrenci
değişen neredeyse hiç bir şey yok... e pazartesi ilanları görecek miyiz o zaman.. bi aksi durum var mı .. şuan bütün yayınlancak herşey yayınlandı neticede

Normal şartlarda aksi bir durum yok, ama YÖK’ten bahsediyor oluşumuz başlı başlına aksilik zaten.
Ve 5 ayda bu kadar köklü(!) değişim yapmak için bizleri bekleten devletimize, Yök’e ve diğer ilgili kurumlara teşekkür ederiz.

qrace07

Öğrenci
Arkadaşlar iyi günler. Eski yönetmeliğe vakıf olmadığım için yayımlanan yeni yönetmelik hakkında da pek bir şey anlamadım desem yalan olur.

İlk sorum, önceden MYO başvurularında Yüksek Lisans Mezunu veya En az 2 yıl deneyim şartı vardı, bu şart devam ediyor mu?

İkincisi ise, MYO başvurularında YDS muafiyeti vardı, bu şart devam ediyor mu?

Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Sekoloji

Öğrenci
Arkadaşlar iyi günler. Eski yönetmeliğe vakıf olmadığım için yayımlanan yeni yönetmelik hakkında da pek bir şey anlamadım desem yalan olur.

İlk sorum, önceden MYO başvurularında Yüksek Lisans Mezunu veya En az 2 yıl deneyim şartı vardı, bu şart devam ediyor mu?

İkincisi ise, MYO başvurularında YDS muafiyeti vardı, bu şart devam ediyor mu?

Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

MYO'larda YDS muafiyeti devam ediyor. 2 yıl deneyim şartı kaldırıldı. Yüksek lisans yapmış olma zorunluluğu devam ediyor. Yönetmelikte çok değişik bir durum yok. Boşuna bekledik bunca zaman.

A

Ata misafir

Guest
MYO larda yüksek lisans veya deneyim şartı devam ediyor. Lisans bölümlerinde deneyim şartı kaldırıldı