Ö Z E T L E..
Sabredelim! Az kaldı. Aşağıda muhtemel süreci FİKRİMCE yazıyorum. Sadece Öğretim Üyesi ve Dışındakiler diye ayrımı unutmayalım.
Öğretim Üyeliği İçin Süreç (Tahmini)
1- YÖK, Bölüm, fakülte, alan, program vesaire durumları için "asgari norm kadro" miktarını belirleyecek
2- Üniversiteler zaten hazırlamakta oldukları Kendi yüksek öğretim kurumu (Üniversite) için norm kadro ve yönetmeliklerini YÖK onayıyla yayımlayacaklar.
3- Üniversiteler YÖK'ten 2018 için aldıkları ve rektörlük merkezine çektikleri kadrolarını YÖK'e onaylattıkları ve yayınladıkları kendi norm kadro yönetmeliklerine ve 2/3 kuralına uygun olarak YÖK'ten izinsiz ilana çıkacaklar. Burada daha önce iptal ettikleri ilandaki bazı kadroları norm kadro fazlası oldukları için ilanlarından kaldıracaklar.
4- Aralık ayı içerisinde 2019 için norm kadro bilgilerini YÖK'e iletecekler ve kendi web sitelerinde yayınlayacaklar.
5- YÖK'ün bütçesi belli olduktan sonra üniversiteler 2019 kontenjanları tahsis edilecek.
6- Üniversiteler Norm kadro 2/3 kuralına uygun olarak YÖK'ten izinsiz ilana çıkacaklar, norm kadro fazlası ama ihtiyaç olan kadroları YÖK'ten tale edecekler, YÖK onayı ile onlar da ilana çıkacak
Bu süreç Öğretim Üyeliği için bu şekilde sürüp gidecek. Ama şu 2/3 çok sıkıntılı bir madde. Eski üniversite veya bölümler için özellikle prof sonra doç olmak zorlaşacak, yeni üniler için ise dr. öğretim üyesi olmak zorlaşacak. Doç kriterleri de zorlaştığı için bir müddet sonra her yer dr öğretim üyesi yığılmasından dolayı
direk doç kadrosu müracaatları daha belirgin olacak.
Öğretim Üyesi" Dışındakiler" İçin Süreç (Tahmini)
1- Yönetmelik YÖK tarafından yayınlanacak.
2- Üniversiteler daha önce hazırda tuttukları ilan taslaklarını yönetmeliğe uygun dille düzeltip zaman kaybetmeden ilana çıkacak.
S A B I R. . . . .
Eninde sonunda YÖK'ün ağa babaları noktalarını yitirip YOK olacaklar...