YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mr.galata

Öğrenci
Deniz ve Liman işletmeciliği ve özel güvenlik ve koruma programlarında bazı üniversiteler yoksis üzerinden verdikleri ilanda ALES muaf tutuyordu hatırladığım kadariyla, sanırım yine aynı olur bazı bölümler için, örnek özel güvenlik koruma programı için emekli askeri personel şart kosabiliyordu.

qrace07

Öğrenci
Yükseklisans'ın zorunluluğu birçok adayı etkileyecek. Burası kaçınılmaz. Sırf bu maddeden dolayı yeniden yönetmeliğin güncellenmesini talep edebilirler. Bu konuda Vahdet hocaya yazıyorlar baya.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

qrace07

Öğrenci
Arkadaşlar araştırma görevlisi kadroları için yüksek lisans bitirmiş olma şartı var mı?
"MADDE 7 –*(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır."

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Derinn42

Öğrenci
"MADDE 7 –*(1) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır."
Bilgilendirme için Teşekkürler. Yabancı dil şartı var mı onunla ilgili detayı göremedim ama

F

fastali

Guest
Genel Şartlar Madde 6 B-) '' Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı "talep edenlerin" ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir. ''

Arkadaşlar buna göre bizim daha önceki aldığımız puanlar 70 olarak mı kabul edecek birisi bana bunu açıklayabilir mi?

Anladığım kadarıyla, ales muafiyet şartından yararlanmak isterseniz (yani önceden aldığınız 70 üzerinde bir ales puanınız yok ise ve muafiyet şartlarını sağlıyorsanız) değerlendirme ve ön değerlendirme süreçlerinde diğer adaylar ile kıyaslanırken ales puanınız 70 olarak alınacak.

parafiskalite

Yardımcı Editör
ve en onemlı krıter myo’lar ıcın basvurulan bolumun puan turunu kullanabılıyorduk, sımdı kendı alanında 70 alma sartını getırmısler.

R2-D2

Öğrenci
Vahdet hoca araştırma görevlisi ilanı için bir engel kalmadığını üniversitelerin öğleden sonra bile ilana çıkabileceklerini belirtmiş, bu durumda araştırma görevlisi alım sürecinde norm kadroyu ilgilendiren bir durum yok değil mi? yani üniversiteler şu anda 2018 yılı için kullanamadıkları haklarını kullanarak mı alım yapacaklar?

A

Akademikami

Guest
arkadaşlar merhabalar. herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

forumu takip etmeye çalışıyorum ama gözümden kaçtıysa kusura bakmayın. norm kadro olayında yök bölüme 10 kota verdi diyelim o bölümde 6 hoca var açık 4 oluyor yanlış anlamadıysam eğer. bu 4 kişilik açık neye göre doldurulcak yani 2 prof, 1 doç 1 araş. gör veya 4prof veya 4 araş.gör gibi mi bu neye göre belirlencek? araştırma görevlisi alımı bu 4 kişinin dışında mı tutlacak? eğer tutulmayacaksa üniversite bu sınırlı kadroyu prof. , doç almak yerine araştıma görevlisi alarak mı doldurmak isteyecek ben olsam hehalde almam.
eğer yazıldıysa kusura bakmayın tekrar sorduğum için. yazılmadıysa bir hocamız kısaca bizi aydınlatırsa sevinirim.
birde araştırma görevlsi kadroları haftaya çıkar mı yada ne zaman çıkar cevaplarsınız sevinirim.

A

AkademikF

Guest
Öğretim görevlisi

İyi günler sizlere bir sorum olacaktı myo lar için yüksek lisans mezunu olmak mı gerekiyor yoksa şu an tezli yüksek lisansa kayıtlı olmak öğretim görevlisi olmak için yeterli mi

mvltaydn

Öğrenci
Herkese iyi günler. Öncelikle bugün yayınlanan yönetmelikle beraber istediğimiz ilanlar kısa sürede açılır. Benim sorum Ales sınavının Ösym ile birlikte YÖK ün yönetmesine geçmesiyle ilgili. Acaba YÖKDİL e benzer bir Yök'ün desteklediği Alese benzer sınavı mı bizi bekliyor ?

R2-D2

Öğrenci
Herkese iyi günler. Öncelikle bugün yayınlanan yönetmelikle beraber istediğimiz ilanlar kısa sürede açılır. Benim sorum Ales sınavının Ösym ile birlikte YÖK ün yönetmesine geçmesiyle ilgili. Acaba YÖKDİL e benzer bir Yök'ün desteklediği Alese benzer sınavı mı bizi bekliyor ?

Büyük ihtimalle öyle olacak.

spain

Öğrenci
1-Merkezi sınav ALES'in tanımı değiştirildi. Bu sınavın yalnızca ÖSYM tarafından yapıldığına dair ifade "Yükseköğretim Kurulu tarafından yaptırılan" oldu. Bu düzenlemeden gözüken ilerleyen süreçte hem ÖSYM hem de YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerde ALES'in yaptırılması yüksek ihtimal gözüküyor.

2- Öğretim elemanı kadrolarına başvurularda, adayların transkriptlerinde hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde, 100'lük not sistemine eşdeğerlik üniversite senatolarınca verilecek.

3- Meslek Yüksekokullarının YÖK tarafından belirlenecek uzmanlık alanlarına atanacak hariç bütün öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans şartı getirilmiştir.

4- Yönetmeliğin en önemli değişikliği ise ilanların doğrudan üniversitelerce çıkılabilmesine dair yetki devri olmuştur. Bundan sonra üniversiteler öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarını YÖK'e göndermeden doğrudan Resmi Gazete'de yayımlamak üzere gönderebileceklerdir.

Bence değişiklikler iyi olmuş. 100 lük transkriptimin puanı 4 lük sistemden fazlaydı. TEzli yüksek lisans şartı myolar için de yerinde olmuş benim yüksek lisansım var. İnşallah bu durum torpil olaylarını da azaltır myolarda dönen. Ales son azamanlarda iyice zorlaşmıştı muhtemelen yeni bir alesin gelmesi kapıda o da iyi oldu bence. Değişiklikler o kadar küçük değişikler değil. Beni hep olumlu şekilde etkileyecek değişiklikler olmuş. Benim durumumda olan az kişi olduğunu da düşünmüyorum.

parafiskalite

Yardımcı Editör
[MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION] Hocam nerede yazıyor yoldayım tam olarak bakamadım :(

- - - Güncellendi - - -

Hocam nerede yazıyor bu bilgi tam bakamadım

Merkezi sınav

MADDE 5 - (1) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına, bir lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans mezunu olanlar ve denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans öğrenimini tamamlamış olanlar müracaat edebilirler. Alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren beş yıl için geçerlidir.

parafiskalite

Yardımcı Editör
1-Merkezi sınav ALES'in tanımı değiştirildi. Bu sınavın yalnızca ÖSYM tarafından yapıldığına dair ifade "Yükseköğretim Kurulu tarafından yaptırılan" oldu. Bu düzenlemeden gözüken ilerleyen süreçte hem ÖSYM hem de YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerde ALES'in yaptırılması yüksek ihtimal gözüküyor.

.

En korkunc madde.