YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Sekoloji

Öğrenci
MYO larda yüksek lisans veya deneyim şartı devam ediyor. Lisans bölümlerinde deneyim şartı kaldırıldı

(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

3. maddede yazdığı üzere tecrübe şartı kaldırıldı.

(4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

4. maddede yazan tecrübe sadece özellikli alanlar için geçerli

qrace07

Öğrenci
Sadece YÖK ün belirleyeceği alanlarda deneyim şartı olacak. Zaten o alanlardaki kadrolar için ales de istemeyecek. Onun dışındaki ilanların hepsinde yüksek lisans şartı getirilmiş.
O zaman eski yönetmeliğe göre değişen maddelerden birisi de bu oluyor. Ales ve Deneyim ile başvuru yapamayacağız.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

aresavas

Öğrenci
Uzman kadrolarinin karsiligi gelen ogretim gorevlisi uygulamali birim kadrolarinda da tecrube disinde tezli yuksek lisans mi aranacak?
Yani misalen Bilgi Islem birimindeki bir web sitesi uzmani bu duyuruya gore tezli yuksek lisans mi yapmasi gerekiyor?
Muafiyet te belirtilmemis

Madde 7 ye (3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

qrace07

Öğrenci
Bu zamana kadar yönetmeliği boşuna beklemiş oldum. Benim Yüksek Lisans yok [emoji5] Deneyim ile şansımı denemek istemiştim o da olmadı. Ben elendim arkadaşlar, sizler için umarım hayırlısı olmuştur.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

A

Akadmis

Guest
O zaman msü'nün açtığı öğretim görevlisi ilanlarında yüksek lisansını bitirnemiş biri kazanırsa itiraz hakkı doğuyor diğer adaylar için.

boldpilot1912

Öğrenci

Bekleyiş

Öğrenci
Hocalarım size bir sorum olacak; genel şart ve özel şart arasındaki ayrımı bana yapabilecek birisi var mı? Şu an bi arkadaşla anlaşmazlık yaşıyorum.
Genel şart mutlaka olması gereken şartlar, özel şartlarda insiyatif kullanılır mı?
Örneğin özel şart da yazan “tezli yüksek lisans mezunu olmak” ibaresi genel şarta yazılmadığı için durumu ne olur?

Realisst

Öğrenci
"Öncelikli alanlara yapılacak araştırma görevlisi atamaları" ifadesindeki öncelikli alandan kasıt nedir acaba bilgilendirebilir mısınız?

DOKTORALI

Öğrenci
(2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler.

şimdi muafiyette yabancı dil şartı aranmaz diyor isterse kıyabilirmi arkadaşlar bu ne anlama geliyor.

Merve

Baş Editör
Hocalarım size bir sorum olacak; genel şart ve özel şart arasındaki ayrımı bana yapabilecek birisi var mı? Şu an bi arkadaşla anlaşmazlık yaşıyorum.
Genel şart mutlaka olması gereken şartlar, özel şartlarda insiyatif kullanılır mı?
Örneğin özel şart da yazan “tezli yüksek lisans mezunu olmak” ibaresi genel şarta yazılmadığı için durumu ne olur?

Her ikisinde de insiyatif olmaz. Genel şart tüm üniversitelerin uyması gereken, herkeste aynı olması gereken şartlar. Bunlar da örneğin araştırma görevlisi için 35 yaş, 70 ales, 50 dil. Özel şartı üniversite kendi belirler. Yüksek lisans yapıyor olmak yahut doktora yapıyor olmak. Veya her ikisi de olabilir. Şu alanda yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şeklinde.
Genel şartta tezli yüksek lisans ibaresi yazmaz zaten hiçbir zaman. İlanın içeriği özel şartta yazar.

Bekleyiş

Öğrenci
Her ikisinde de insiyatif olmaz. Genel şart tüm üniversitelerin uyması gereken, herkeste aynı olması gereken şartlar. Bunlar da örneğin araştırma görevlisi için 35 yaş, 70 ales, 50 dil. Özel şartı üniversite kendi belirler. Yüksek lisans yapıyor olmak yahut doktora yapıyor olmak. Veya her ikisi de olabilir. Şu alanda yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şeklinde.
Genel şartta tezli yüksek lisans ibaresi yazmaz zaten hiçbir zaman. İlanın içeriği özel şartta yazar.

Teşekkür ederim hocam.

mollose0

Öğrenci
Şu iki yönetmeliği hazırlamak (ikincide hiçbir şey yok!) beş ay mı sürdü şimdi? Hiç güleceğim yoktu.

İkinci Bölüm, Madde 10’da MYO’lar dışındaki ilk iki kadro tipi için yapılan ALES ve Yabancı Dil oranları arasındaki ayrımın altında makul bir sebep var mı acaba? Örneğin araştırma görevliliğini hesaba katalım: ALES’in %40 değil de %60 etkisinin ardındaki sebep nedir? Hiçbir şey. Bu yönetmeliği beş ay beklemiş olmamıza inanamıyorum.

Son düzenleme:

sbtaylan

Öğrenci
Yönetmelik sonunda çıktı, çok esprisi olan bir düzenleme yapılmamış olsa da.
Peki şimdi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi ilanlarına artık çıkılacak mı, yoksa aralık ayı mı beklenecek yine?

aresavas

Öğrenci

Hocam yanlis anlamadigimi teyit icin soruyorum mukerrer bir soru olduysa simdiden affola;

Ogretim gorevlisi ilan edilecek kadrolarda ales - yds ve deneyim ile Tezli Yuksek Lisans olmadan universite ilan acabilir mi bu sartlar altinda? Yani uygulamali birim icin acilacak ogretim gorevlisi ( ders verme zorunlulugu olmayan, uzman karsiligi kadrolardan bahsediyorum) kadrolarinda universite insiyatif ile Tezli Yuksek Lisans sartini devre disi birakabilir mi?

wxyz_06

Öğrenci
(2) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler.

şimdi muafiyette yabancı dil şartı aranmaz diyor isterse kıyabilirmi arkadaşlar bu ne anlama geliyor.

MYO larda koyamazlar. Çünkü sizin alıntı yaptığınız kısım genel şartlara ilişkin düzenleme. muafiyetler ayrı ve istisnai bir düzenleme olduğu için genel şartlarda belirten hususlar uygulanmaz.

- - - Güncellendi - - -

Hocam yanlis anlamadigimi teyit icin soruyorum mukerrer bir soru olduysa simdiden affola;

Ogretim gorevlisi ilan edilecek kadrolarda ales - yds ve deneyim ile Tezli Yuksek Lisans olmadan universite ilan acabilir mi bu sartlar altinda? Yani uygulamali birim icin acilacak ogretim gorevlisi ( ders verme zorunlulugu olmayan, uzman karsiligi kadrolardan bahsediyorum) kadrolarinda universite insiyatif ile Tezli Yuksek Lisans sartini devre disi birakabilir mi?

Hayır bırakamaz. Zira yüksek lisans istenmeyen alanları YÖK belirleyecek onun dışındaki tüm bölümler ve sizin dediğiniz eskiden uzman istihdam edilen rektörlük bilgi işlem, yapı işleri daire başkanlıkları da dahil olmak üzere tüm öğretim görevlisi ilanları için yüksek lisans zorunlu hale geldi

machine.yns

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar memurlar.net de son yayınlanan bir şey var inceleme fırsatınız oldu mu bilmiyorum

https://www.memurlar.net/haber/788001/ogretim-ve-arastirma-gorevlisi-alim-yonetmeligi-butunuyle-degisti.html

Genel Şartlar Madde 6 B-) '' Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı "talep edenlerin" ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir. ''

Arkadaşlar buna göre bizim daha önceki aldığımız puanlar 70 olarak mı kabul edecek birisi bana bunu açıklayabilir mi?