YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

spain

Öğrenci
neden korkunç olsun yökdil ydsden çok kolaydı ben gelecek olan alesin de mevcut alese oranla daha kolay olacağını düşünüyorum bu aleste ealıkçılar bilirler çok mağdur oluyorlardı daha kötüsü olamazdı belki bu sefer düzelir eacıların durumu diye düşünüyorum. ben şimdiki sistemde sayısal puanımın sayılmasına razıyım ama onu da dikkate almamaktalar. eaların durumu çok kötü tabiki de sistem değişmeli

Son düzenleme:

mollose0

Öğrenci
Umarım ALES yerine bir sınav gelecekse bu sınav üniversite mezunu insanların Türkçe-Matematik bilgisini değil de alan bilgilerini ölçmek maksadıyla geliştirilir. Sınava yeniden gireceğimi (en azından kısa vadede) zannetmesem de böylesi bir değişikliğin makul olacağını düşünüyorum.

bdnzeses

Öğrenci
[MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION]Hocam memurlar netin verdiği karşılaştırmalı olarak verdiği tabloya baktım eski yönetmeliktede de aynı şekilde yazıyor yök bu durumu ayrıca sonradan düzenlemişti yanlış hatırlamıyosam Eylül ayında verdiği bir karardı

A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam ilanlara vahdet hocanın dediği gibi yarından itibaren çıkılabilir mi?

parafiskalite

Yardımcı Editör
[MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION]Hocam memurlar netin verdiği karşılaştırmalı olarak verdiği tabloya baktım eski yönetmeliktede de aynı şekilde yazıyor yök bu durumu ayrıca sonradan düzenlemişti yanlış hatırlamıyosam Eylül ayında verdiği bir karardı

Hocam Ekım 2017’de puan turlerıyle ılgılı duzenleme yapılmıstı, myo ıcın basvurulan bolumun puan turu kullanılabılıyordu. Suan bu maddeyı yonetmelık dısı bıraktılar. Cunku artık myo’larda bolumler arasında puan turu ayırımı yok.

bdnzeses

Öğrenci
Hocam Ekım 2017’de puan turlerıyle ılgılı duzenleme yapılmıstı, myo ıcın basvurulan bolumun puan turu kullanılabılıyordu. Suan bu maddeyı yonetmelık dısı bıraktılar. Cunku artık myo’larda bolumler arasında puan turu ayırımı yok.

cevabınız için teşekkür ederim ederim. Benim için çok kötü oldu umarım tekrar bir düzenleme yaparlar bu konu ile ilgili...

R2-D2

Öğrenci
Araştırma görevlisi kadroları neye göre belirlenecek bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Üniversiteler araştırma görevlisi kadrosunu kullanırken serbest mi davranacak? Yoksa sadece tahsis edilmiş araştırma görevlisi kadrolarının bölümlere paylaştırılmasında mı serbest olacaklar?

sosyum

Öğrenci
[MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION] , sayın hocam. herhangi bir puan ayrımı kalmayacağı anlamına mı geliyor bu ? misal ben iktisat bölümünden başvuru yaparsam en yüksek olan ales puanımı kullanabiliyor muyum ? yoksa yine EA puan türünü mü kullanacağım. Selamlar.

Tolgah2o

Öğrenci
Değerli hocalarım merhaba. """"""""""Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.""""""""""""""yönetmelikte çıkan madde. Tezli yükseklisansım yok. Tamam ama Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen hangi uzmanlık alanları nedir?? Tezli yükseklisansım yok. Ben bir bankacıyım. 10 yıldır bankada çalışıyorum. Meslek yüksek okullarda Bankacılık ve sigortacılık bölümlerine başvuru yapmak istiyorum. Yök ün belirlediği uzmanlık alanlarından biri bankacılık olabilir mi? Lütfen cevap verebilir misiniz???

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam ilanlara vahdet hocanın dediği gibi yarından itibaren çıkılabilir mi?

yaşar hocam ve diger malumatı olan hocalarım... pazartesi den bil itibar ilanları görür müyüz sizce.?

Hocam Ar.Gör. ilanlarına çıkılabilmesi için tüm koşullar sağlanmış durumda hem mantıken hem de hukuken bakıldığında buna mani bir durum yok bugün bile ilana çıkılabilir.

Ancak YÖK kurulduğu günden bu yana özellikle de son dönemde gördüğümüz gibi ne hukuk dinliyor ne de mantıkla hareket ediyor. Yine şifahen üniversitelere bir şeyler fısıldadılar ise ilanlar çıkmayacaktır.

- - - Güncellendi - - -

Değerli hocalarım akademik ilanlar yine resmi gazete ve dpb da mı yayınlanacak yoksa yökilan kullanılmaya devam edecek mi?

Resmi Gazete ve ilgili üniversitenin web sayfasında yayınlanacak yöksis ilan sayfası artık devre dışı..

@parafiskalite , sayın hocam. herhangi bir puan ayrımı kalmayacağı anlamına mı geliyor bu ? misal ben iktisat bölümünden başvuru yaparsam en yüksek olan ales puanımı kullanabiliyor muyum ? yoksa yine EA puan türünü mü kullanacağım. Selamlar.

Maalesef mezun olduğunuz alan türüne göre kullanabilirsiniz..

Değerli hocalarım merhaba. """"""""""Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.""""""""""""""yönetmelikte çıkan madde. Tezli yükseklisansım yok. Tamam ama Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen hangi uzmanlık alanları nedir?? Tezli yükseklisansım yok. Ben bir bankacıyım. 10 yıldır bankada çalışıyorum. Meslek yüksek okullarda Bankacılık ve sigortacılık bölümlerine başvuru yapmak istiyorum. Yök ün belirlediği uzmanlık alanlarından biri bankacılık olabilir mi? Lütfen cevap verebilir misiniz???

Geçen yıl belirledikleri bölümler içerisinde yok ancak yeni bir belirleme yapar dahil ederlerse bilemiyorum tabi.. YÖK bu..

agoodperson

Öğrenci
Merkezi sınav için, YÖK tarafından yaptırılan ALES diyor. YÖK tarafından yaptırılan sınav demiyor. Sınavın adı aynı. YÖKDİL sınavını da YÖK yaptırıyor ama adı farklı. YÖKYDS değil mesela. İlk okunduğunda insanın aklına YÖKDİL'in ALES versiyonu gelecekmiş gibi geliyor evet ama öyle olmayabilir. Sonuçta ALES'i ÖSYM'ye yaptıran da YÖK bir yerde. Bilemedim.

R2-D2

Öğrenci
Yök’ü aradım araştırma görevlisi alımıyla ilgili olarak üniversitelerin tamamen serbest davranacağını söylediler şu anda bir sınırlama yokmuş üniversiteler için. İlana çıkanlar da olmuş yakında resmi gazetede göreceğiz. Hem norm kadroya tabi olmaması hem de cumhurbaşkanlığı tarafından belirli bir sınırlamanın olmaması ilginç olacak gibi gözüküyor. Yükselme şartları bu kadar zorlaştırılırken altta bir yığılma nasıl sonuç verir hep birlikte göreceğiz...

parafiskalite

Yardımcı Editör
[MENTION=90612]parafiskalite[/MENTION] , sayın hocam. herhangi bir puan ayrımı kalmayacağı anlamına mı geliyor bu ? misal ben iktisat bölümünden başvuru yaparsam en yüksek olan ales puanımı kullanabiliyor muyum ? yoksa yine EA puan türünü mü kullanacağım. Selamlar.

Boyle bır ayırım yapılmamıs hocam, cok net bır sekılde “alanında 70 almak” denılıyor.. Belkı bır duzenleme yapılır, bılmıyorum.

qrace07

Öğrenci
Merhabalar sizinle aynı durumdayım. Alanım Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve deneyim sahibiyim. Yeni yönetmelikle maalesef ilanlara başvuru yapamayacağız. Gönül ister ki yönetmeliğe düzenleme gelsin ve en azından şu beklediğimiz 5 ayın hatrına; "Yönetmeliğin yayınlandığı tarihten önce lisans mezunu olup alanında 2 yıl tecrübe sağlamış kişilerde yönetmelikte belirtilen yüksek lisans yapmış olma şartı aranmaz." vb. şekilde bir ifade eklensin.

Bazı arkadaşlar "kendini düşünüyorsun" gibi yorumlarda bulunabilir elbette ama şimdiye kadar çıkarılan her yönetmelik yayınlandığı tarihten itibaren geçerli oldu. Örneğin Ales 3 yıl geçerli olacak dendiğinde yönetmelik yayınlandığı tarihten önce yapılmış sınavlar 5 yıl geçerli diye düzeltildi. Bu nedenle bir taraf mağdur olmaktan çıkartılırken şimdi bir başka tarafın mağdurluğu söz konusu.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

parafiskalite

Yardımcı Editör
“Yalnızca ÖSYM'ye yaptırılan ALES'in bundan sonra YÖK tarafından başka kamu kurumlarına yaptırılmasına imkan verilmiş. Bu düzenleme, YÖKDİL'e benzer şekilde ÖSYM harici herhangi bir üniversite tarafından ALES yapılmasına imkan vermiştir.”

Bu yorumu cıkarabılecek madde nerede arkadaslar goren var mı ?
Unıversıte tarafından sınavın yapılması mantıgı nedır ?

bdnzeses

Öğrenci
“Yalnızca ÖSYM'ye yaptırılan ALES'in bundan sonra YÖK tarafından başka kamu kurumlarına yaptırılmasına imkan verilmiş. Bu düzenleme, YÖKDİL'e benzer şekilde ÖSYM harici herhangi bir üniversite tarafından ALES yapılmasına imkan vermiştir.”

Bu yorumu cıkarabılecek madde nerede arkadaslar goren var mı ?
Unıversıte tarafından sınavın yapılması mantıgı nedır ?

Ekli dosyayı görüntüle 6032
https://www.memurlar.net/haber/7880...i-butunuyle-degisti.html?utm_source=headlines memurlarnette karşılaştırma yapılmış (4.madde)

Son düzenleme: