Görünen o ki insanların kafası karma karışık. Bu durum gayet normal çünkü önümüzde toplaöda 6 sayfa bir yönetmelik var, haricinde spesifik merak edilen durumlarda netlik yok. Ancak var olan yönetmeliği de okumadan burada hala aynı/benzer sorular ısrarla soruluyor. Akademisyen araştırmacıdır, geleceğinizle ilgili durumları önce ilgili yönetmeliği iyice okuyarak anlamaya çalışmanız gerekir. Yaşar hocaya aynı sorular sayısızca geldi ki ben adamın sabrına hayranım, yarın birgün Rektör olursam ilk çalışmak istediğim adamdır. Ancak arkadaşlar net konuları bile tekraren soruyorsunuz, ben nacizane toparlayayım.
1. Öğr üyesi ve Görevlisi kadroları aralık ayında ilan edilecektir
2. Arş Gör kadroları tasnifi rektörlüklere çekildi, yönetim kurulu kararlarıyla tekrar bölümlere dağılıp yayınlanacak, bu süreç yine aralığı bulur ve ayrıca bu kadrolar Rektörlerin çok da umurunda olmayan kadrolar,
3. Ales ve yüksek lisans olmadan alım yapılabilecek öncelikli alan kavramı net değil ancak bu alanlar spesifik de değil bence, bu alanı yönetim kurulu belirleyip, yöke sunacak ve ilanda ayrıca bu şartlar belirlenecek, örneğin güzel sanatlara akademiden gelen biri değil, tecrübesiyle kendini kanıtlamış univ mezunu birileri, işte bir yönetmen, sanayici, müzisyen, sağlıkçı, sporcu vs belirli kriterler belirlenip alınacak, bu ayrıntı için ümitlenmeyin, geneli bağlayan durum yok.
4. Myo lara yükseklisans harici yapmayanlar giremeyecek
5. Norm kadrodan fazla kadrosu bulunan birimlere yine personel almak istenirse yök e yazı yazıp izin istenecek, yök de bölümün durumunu inceleyip karar verecek ki bu iş zor, çok öğrencisi ve yükü olursa bölümün ancak izin çıkar..
Umarım toparlayıcı olmuştur..