YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam Aralık ayında üniversiteler norm kadrolarını Yok e bildirirler maddesinde araştırma görevlisi ibaresinin geçtiği maddeyi dahil etmemiş. İlgili yönetmelikte bu şekilde . Bu durumda üniversiteler hemen ilana çıkabilir hiçbir engel yok. Yanlış mıyım?

Hocam haklısınız Ar.Gör. kadroları ile ilgili madde Aralık ayını işaret eden maddeye dahil değil ancak yine de bir norm çalışması yapılması öngörülüyor bu çalışma 2 günde bitirilebilecek bir çalışma ise yarın da ilana çıkabilirler. Tüm prosedürler bitmeden ilana neden çıkmak istemeyebileceklerini daha önceki gönderilerimde açıklamıştım. Her halükarda benim aktardıklarım da birer tahmin.

Yaşar hocam Iyi aksamlar. Çok uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum, verdiğiniz bilgiler icin çok teşekkürler. Size göre ilanlar ne zmn çıkmaya başlar?

Rica ederim hocam bir faydası oluyorsa ne mutlu. Öğretim üyesi ve öğretim görevlisi ilanlarını soruyorsanız eğer kesin olarak norm kadro çalışmaları bitmeden (ne kadar sürebileceğini inanın kestiremem) ilana çıkılmayacaktır. Ar.Gör. kadroları içinse yukarıdaki cevabımda da belirttiğim gibi onlar için de bir norm çalışması yapılacak ne kadar sürede tamamlarlar bilemem ama daha önceki mesajlarımı da okuduysanız onlarda da sebepleri ile birlikte açıklamaya çalıştım üniversiteler tüm norm çalışmaları bitmeden ilana çıkmak istemeyeceklerdir.

A

Akdmkruya12

Guest
Ilan tarihi

[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, araştırma görevlisi kadroları, sizinde malumunuz ve tahmininiz üzerine büyük ölçüde "REFERANSI GÜÇLÜ" bireylere açılacağından dolayı senatoların norm belirlemeleri tek bir toplantıda dahi halledilebilir. Zaten son birkaç aydır üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyaçlarını belirlediğini de biliyoruz.

Eğer YÖK'ten yasaklayıcı bir yazı veya yönerge gelmezse, kasım ayının sonlarına doğru araştırma görevlisi ilanlarının yayınlacağını düşünüyorum. Saygılarımı sunuyorum, herkese iyi geceler.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Devlet üniversitelerindeki sınırlandırmayı bir nebze anladık diyelim. O halde özel üniversiteler bu haftadan itibaren ilana çıkacaktır?

Zamanlamasını tahmin etmek güç ama Vakıf yükseköğretim kurumlarının ilana çıkmasına engel bir durum artık söz konusu değil onlar atama usul yönetmeliğini bekliyorlardı ve ilgili yönetmelik yayımlandı.

@yasarayanoglu hocam, araştırma görevlisi kadroları, sizinde malumunuz ve tahmininiz üzerine büyük ölçüde "REFERANSI GÜÇLÜ" bireylere açılacağından dolayı senatoların norm belirlemeleri tek bir toplantıda dahi halledilebilir. Zaten son birkaç aydır üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyaçlarını belirlediğini de biliyoruz.

Eğer YÖK'ten yasaklayıcı bir yazı veya yönerge gelmezse, kasım ayının sonlarına doğru araştırma görevlisi ilanlarının yayınlacağını düşünüyorum. Saygılarımı sunuyorum, herkese iyi geceler.

Sayın hocam benim öyle bir malumatım yahut tahminim yok :) Madem yeri geldi öncelikle şunu söyleyeyim burada yüzlerce insan Temmuz ayından bu yana bu sistemin işler hale gelmesini bekliyor dilimize sürekli bir torpil meselesini dolar sürekli bundan dem vurursak önümüzdeki süreçte burada yazan çizen arkadaşlar atandığında aynı yaftalama ile karşılaşırlar. Diğer taraftan madem ki sadece torpilli bireylerin atamasının yapılacağına dair çok güçlü bir inanış var bunca insan iş olsun diye mi dört gözle yönetmelikleri bekledi?

Torpil meselesini kabullenmiş şekilde yorumlara devam etmek bunun gerçek olmasını sağlamaktan başka hiçbir işimize yaramaz. Haksızlık yapıldığını düşündüğümüz her atamada her işlemde hukuki haklarımızı sonuna kadar savunalım ancak bu meseleyi bu kadar sık dillendirmeyelim. Şunu da ifade edeyim her türlü mülakat/sınav vs başvurusundan sonuçlanmasına kadar geçen sürede haksızlığa uğradığını düşünen bu tür bir işlem/eylemle karşılaşan her kim olursa olsun tüm gücümle elimden gelen desteği veririm ben burada olmaya devam edeceğim bunu da ayrıca belirtmek istedim.

A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, biraz popülist, biraz polyanacı ve biraz da demogojik bir yorum da bulunmuşsunuz. Akademisyenlikle yakından uzaktan ilişkisi olan her birey şunu çok iyi bilir ki, referansın yoksa, atanma ihtimalin %1, %2'dir. Her referans, torpil demek değildir! Buraya dikkat etmenizi isterim! Akademi usta-çırak ilişkisidir ve her usta kendi çırağını yanında görmeyi diler. Ben referansı güçlü derken sadece siyasi torpili olanları belirtmedim buna açıklık getirmiş olayım.

Zaten konumuz torpil veya referans meselesi değil, ama şunu çok iyi bildiğinize eminim ki, zira yıllarca öğretim görevliliği yapmışsınız bilmemeniz mümkün değil, birçok kadronun sahibi aylar öncesinden bellidir, bu da özellikle araştırma görevlisi ilanlarının erkendan çıkmasında etken olacaktır.

Sekoloji

Öğrenci
Vakıf üniversitelerinin öğretim üyesi ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı. Hadi devamı devlet üniversitelerinden öğretim elemanları için de gelir inşallah.

Akademi11

Öğrenci
Herkese tekrar merhaba. Biraz önce Hacettepe Universitesinin Dr öğretim üyesi ilanı var. Bir fakültede, 2 meslek okulu. Norm kadro yönetmeliği kapsamında olana çıktıklarını açıkça belirtmişler.

Son düzenleme:

spain

Öğrenci
Değerli arkadaşlar öğretim görevlisi alımları ile ilgili olarak not ortalaması olarak sadece ve sadece lisans ortalaması mı dikkate alınacak acaba? Madem ki herkesen az yl mezunu olmak zorunda neden yl gibi daha üstün bir diplomanın etkisi olmasın not ortalamasında diye bir soru takıldı kafama. En azından belli bir yüzdede lisansın etkisi kadar l ortalamasının da etkisi olmalı gibi geliyor bana. Sizce de mantıklı değil mi bu? Yönetmelikte bu durum belirtilmiştir sanırım değil mi ? bilen birisi açıklık getirirse sevinirim.

Sekoloji

Öğrenci
Değerli arkadaşlar öğretim görevlisi alımları ile ilgili olarak not ortalaması olarak sadece ve sadece lisans ortalaması mı dikkate alınacak acaba? Madem ki herkesen az yl mezunu olmak zorunda neden yl gibi daha üstün bir diplomanın etkisi olmasın not ortalamasında diye bir soru takıldı kafama. En azından belli bir yüzdede lisansın etkisi kadar l ortalamasının da etkisi olmalı gibi geliyor bana. Sizce de mantıklı değil mi bu? Yönetmelikte bu durum belirtilmiştir sanırım değil mi ? bilen birisi açıklık getirirse sevinirim.

Toplam örgün ders dönemi 2 yarı yıl olan bir eğitim programı ile 8 yarıyıl örgün eğitim alınan bir programın karşılaştırılması, puan olarak hesaplanması mantıksız olur. Kaldı ki yüksek lisans ders döneminin, çoğu üniversitede slayt, ödev, çeviri, yüksek not dörtleminde geçtiği aşikâr. Ha bana kalsa keşke olsa :) 96,5 ortalama yaptık ama hesaplamazlar.

muratyuksel

Öğrenci
yök'ün belirleyeceği bazı alanlarda öğretim görevlisi alımları için lisans sonrası 2 yıl deneyim hala geçerliliğini sürdürürken; eskiden "uzman" olarak anılan -ki adı üstünde uzmanlık gerektiren- öğretim görevlililiği için yüksek lisans mezuniyetinin şart koşulması ne kadar etkin ve efektif bir karardır, sormak gerekir.

aresavas

Öğrenci
(4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır.

Bu noktada Yuksekogretim kurulu tarafindan belirlenen alanlar nelerdir, veya ne zaman ilan edilir bilen bir arkadasim mevcut mudur?

Genç Aday

Öğrenci
Sayın hocalarım merhabalar. Ufak bir sorum olacak net Bilgisi olan yardım edebilirse çok müteşekkir olurum. Ar. Görevlisi başvurularında diplomanın Aslı gerekli mi yoksa dekanın ıslak imzası bulunan geçici mezuniyet belgesi kullanılabilir mi? Çok teşekkür ediyorum şimdiden

Sekoloji

Öğrenci
Sayın hocalarım merhabalar. Ufak bir sorum olacak net Bilgisi olan yardım edebilirse çok müteşekkir olurum. Ar. Görevlisi başvurularında diplomanın Aslı gerekli mi yoksa dekanın ıslak imzası bulunan geçici mezuniyet belgesi kullanılabilir mi? Çok teşekkür ediyorum şimdiden

Geçici mezuniyet belgesinin aslı yeterli olur. Hatta E-devlet üzerinden aldığınız mezuniyet belgeleri de geçerli.

Realisst

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Üniversiteler araştırma görevlilerinin alımlarındaki belirsizlik dolayısıyla Yök'e bilgilendirilme yazısı göndermiş. Bu konuda bilgisi olan var mı ?

lluin

Öğrenci
Hocalarım bir sorum olacak,
Birkaç arkadaşım yl bitirip fakültede öğretim görevlisi oldular. Artık doktora bitmeden fakültelerde Öğretim Gör. Olunamıyor diye bir duyum aldım, doğru mudur?

finduilas

Profesör
Hocalarım bir sorum olacak,
Birkaç arkadaşım yl bitirip fakültede öğretim görevlisi oldular. Artık doktora bitmeden fakültelerde Öğretim Gör. Olunamıyor diye bir duyum aldım, doğru mudur?
Hayir dogru degil. Doktora bitince ogretim gorevlisi kadrosu kovalamazsiniz zaten, ogretim uyesi kadrosu kovalarsiniz.

Ayrica artik ozel alanlar disinda fakultelerde ogretim gorevlisi kadrosu acilmayacak.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

B

Bekleyiş123

Guest
Merhaba tekrar. Öncelikle yönetmelik hayırlı olsun hepimize.

Sormak istediğim şey şu: artık yönetmelik yayınlandığına göre vakıf üniversitelerinin arş.gör. ilanı vermesi için bir engel kalmadı değil mi? Eğer kalmadı ise neden hala yayınlanmıyor?

Xxxabze

Öğrenci
...Yüksek lisans derecesine sahip olmak.. ?? Bu ifade de çok net değil. Yüksek lisans yapmakta olan birisi de yüksek lisans derecesine sahip değil midir? Tezli Yüksek lisans mezunu olmak/ tezli yüksek lisans bitirmiş olmak gibi yazardı eskiden. Bir de açıklanması beklenen merkezi sınavdan dil puanında muaf bölümler ile birlikte uygulamalı birimler için de bir düzenleme gelme ihtimali nedir? Malum eski yönetmelikte uygulamlı birim/ ders verecek ayrımı vardı. Burada hiç bahsedilmemiş. Ne olacak uygulamlı birimlerdeki hoca mevzusu?? Yaşar hocam ve diğer fikri/ bilgisi olan hocalarım yanıtlarsanız sevinirim. Sağ olun şimdiden..