Bir sorum olacak bilgisi olan biri cevap verebilir mi ? Benim mezun olduğum bölüm 3 4 ay öncesine kadar sadece bölümden ibaretti sonrasında 4 anabilim dalına ayrılmış bölüm hocalarınıda (araştırma görevlileri dahil olmak üzere) uzmanlık alanlarına göre anabilim dalına dağıtmışlar. Bunca senedir olmayan anabilimdalı uygulaması bir anda neden ortaya çıktı ? Bölüm başkanına sordum rektörlük istedi detayını bilmiyorum dedi. Ben norm kadro fazlalığı çıkmaması ve ilerde alım olursa ilana yökden izinsiz çıkabilmek için olduğunu düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
Halen daha tatmin edici cevap alamadım. Ben bu konunun ileriki süreçte karşımıza çıkacağını düşünüyorum. Bugün bikaç araştırma yaptım benzer durum başka bölümlerde de mevcut. Ar.gör ve öğ. Gör. bikaç arkadaşıma sordum 2si kendi üniversitelerinde benzer durum görmüşler. Birşeyler önceden biliniyormuş, bişeylerin hazırlığı yapılmış ama nedir tam anlayamadım.
- - - Güncellendi - - -
Yanlışınız var. Birincisi arkadaş önceden bölümde anabilim dalı yoktu sonradan anabilim dallarına ayrıldı dediği için. Bu durumda var olan öğretim elemanları anabilim dallarına ayrılmış. İkinci olarak sıklıkla kullanılmasa da bir öğretim elemanı kadrosu ile bir başka alana geçebilir. Yani kadro bir anabilim dalından diğerine aktarılabilir.
Bir şekilde ayrılmış işte niye usüle takıldınız anlamadım. Uydurmuşlar kitabına bir şekilde. Konunun detayını kaçırıyorsunuz ? Önemli olan bu durumun sebebi ?