YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ozgekklcc

Öğrenci
Norm Kadrolar ile ilgili YÖK'ün sunum dosyasını dosya.tc ye yükledim aşağıdaki linkten erişebilirsiniz arkadaşlar..

Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Hocam size kendi adıma çok teşekkür ederim. Forumu ilk günden beri takip ediyorum yönetmelikler dahil herşeyi ayrıntılı bir şekilde inceliyorum ancak sizlere fayda sağlayacak bir bilgiye ulaşamadığım için hiç yazmamıştım. Bugüne kadar yazan, sorulara cevap veren herkese özellikle yasar hocama çok teşekkür etmek amacıyla üye oldum. Bu sunumla herkesin merak ettiği asgari kadro sayısını da öğrenmiş olduk sonunda (!)

[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, dosya için teşekkürler. Slaytlarda lisans bölümü ve enstitüye bağlı birimler ayrı ayrı ele alınmış. Bir çevre mühendisliği açma kriterleri ile tıp açma kriterleri farklı olduğundan okuyucu bu hususlara hakim değilse anlamakta güçlük çekiliyor. Benim danladığım iki temel husus; 1-- Enstitülere bağlı anabilim dallarında norm 3, 6ya çıkarılabilir. 2--- Lisans ve önlisans bölümlerinde asgari kadro 3, anabilim dalı olan birimlerde ABD başına 1 ve tüm bunlar 2 şer kat artırılabilir...

pHDoktor

Öğrenci
Apar topar hazırlanmış sanki. Bir yerde dikkatimi çekti hem 2/3 kuralı diyor hem 2 prof varsa 3. prof alınabilir diyor böyle bir çelişki var mı? Bazı yerlerde yine hesaplar ile sıkıntı var sanki. Sonumuz hayrolsun...[/QUOTE) Asgari kadro sayısı dolana kadar 2/3 kuralı yok, asgari dolduktan sonra bu kural devreye giriyor

Son düzenleme:
B

Bayan Stalker

Guest
Merhabalar, sunumu inceledim fakat kafamda oturmayan bazı hususlar var herkeste olduğu gibi. Örnek veriyorum araştırma üniversitesi sınıfında olan tıp fakültesinde, norm kadro sayısının 12 olduğu ve 4 kata kadar arttırılabildiği belirtilmiş. Peki bu sayı fakülte bazında mıdır yoksa ABD bazında mı? Cahilce bi soru olabilir, şimdiden mazur görün.

K

karışık:)

Guest
fakültelere öğretim görevlisi alınmaması??

ben bu konuyu anlayamıyorm falültelere öğretim görevlisi alınmıyor diyosunuz ama istanbul ünv.de dahil olmak üzere öğr.görv.ilanına çıkmş..mevzuatı okuyorm ama bu yorumu çıkartamıyorm bu konuda beni aydınlatabilr misiniz

A

Akardık11111

Guest
Arkadaşlar benim anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı kadro tahsislerini Rektörlere devrettiği zaman YÖK bu devri Rektörlerin elinde almak için Böyle bir oyun oynadı. Düşündüğünüz zaman değişen hiç bir şey yok mevcut üniversitelerde norm kadro hiç denilecek kadar az. Sonuç olarak yine üniversiteler eski düzendeki gibi YÖK ten kadro isteyecekler YÖK işine geleni onaylayacak işine gelmeyeni onaylamacak.Bu durum Sayın Cumhurbaşkanımızı Baypas etmek için bir oyun.

ogulhero06

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam dosya paylaşımınız için teşekkür ederim. sunuyu baştan sona çok ayrıntılı inceleme fırsatı bulamasam da incelemeye çalıştım. kesinlikle ama kesinlikle alelade hazırlanmış baştan sağma bir sunu olduğunu düşünüyorum. insanların kafasındaki en büyük problem, norm hesaplamasında asgari sayının anabilim dalına bakılmaksızın her bölüm için 3 mü alınacağı yoksa her anabilim dalında 1 öğretim üyesi olacak şekilde mi hesaplanması şeklindeydi. bu sorunun cevabı ''X araştırma üniversitesi tarih bölümünde 7 anabilim dalı var ise'' şeklindeki slaytta verilmeye çalışılmış ama resmen verilememiş. sizlerinde fikirlerini almak istiyorum ben mi algılayamıyorum diye de sorguluyorum kendimi ancak her anabilim dalında bir öğretim üyesi olacak şekilde dendikten sonra araştırma üniversitesinde maksimum planlamayı nasıl 14 olarak belirlemişler. araştırma üniversitesinde 4 katına kadar asgari sayının norm planlaması yapılır şeklinde yönetmelik, haliyle de bu sayının 28 olması gerekmez mi ? bu kısımda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum ya 14 sayısı yanlış ya da araştırma üniversitesi yazılması yanlış olmuş. ey gidi 80 milyonluk ülkenin akademisine biçim veren kuruluş 1 aydır insanların aklını allak bullak et sonra da sorulara cevap vereceğim diye hazırladığın metinde 40 sayfada (ki bu 40 sayfanın sadece 7 8 sayfası sayılarla örneklemeler üstünedir) saçma sapan kafa karıştırıcı örneklemeler yap. ne diyelim son 6 aydır dediğimiz gibi hakkımızda hayırlısı olsun diyelim yine...

- - - Güncellendi - - -

Hocam kadro ilanında en sağda kadro derecesi yazıyor zaten 5 6 gibi. Dilekçede başvurduğunuz ilanın yanında yazan açıldığı kadro derecesini belirteceksiniz.

hocam aynı şey benimde dikkatimi çekti ve başka yerlerdede yazdım. aslında en genel örneği çevre mühendisliği örneğinde vermeye çalışmış bu eferde birinde tek bölüm diğerinde 2 anabilim dalı seçmiş ve yine örnek örnek olmaktan çıkmış 2. örneği 4 5 anabilim dalı için verse herşey açığa kavuşacakmış :) bence bilerek isteyerek o şekilde yazıyorlar kimse birşey anlamasın. çevre mühendisliği örneğinde 2. kısımla birinci kısım arasında sadece A üniversitesi ve B üniversitesi değiştirilmiş bütün kelime ve sayılar aynı :D mantıken zaten 3 anabilim dalına kadar 6 sayısı olacak. 3 anabilim dalından sonrası için örnek versene anlasın millet :D

- - - Güncellendi - - -

"Örnek olarak A Üniversitesinin Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 5 disiplinlerarası anabilim dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarının her birinin asgari kadro sayısı 3 olup her anabilim dalında 6 öğretim üyesine kadar norm kadro planlaması yapabilecektir. A Üniversitesi araştırma üniversitesi ise 12 öğretim üyesine kadar kadro planlaması yapılabilecektir." ben 15 yıldır üniversitedeyim enstitüye öğr üyesi atandığını ilk kez duyuyorum. bizim fen bilimleri enstitüsünde görevlendirmeyle müdür ve müdür yardımcıları oluyor diğerleri zaten bölüm elemanları. acaba bilen varsa açıklayabilirmi bu durumu.

gimmurat

Öğrenci
hocam aynı şey benimde dikkatimi çekti ve başka yerlerdede yazdım. aslında en genel örneği çevre mühendisliği örneğinde vermeye çalışmış bu eferde birinde tek bölüm diğerinde 2 anabilim dalı seçmiş ve yine örnek örnek olmaktan çıkmış 2. örneği 4 5 anabilim dalı için verse herşey açığa kavuşacakmış :) bence bilerek isteyerek o şekilde yazıyorlar kimse birşey anlamasın. çevre mühendisliği örneğinde 2. kısımla birinci kısım arasında sadece A üniversitesi ve B üniversitesi değiştirilmiş bütün kelime ve sayılar aynı :D mantıken zaten 3 anabilim dalına kadar 6 sayısı olacak. 3 anabilim dalından sonrası için örnek versene anlasın millet :D

- - - Güncellendi - - -

"Örnek olarak A Üniversitesinin Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 5 disiplinlerarası anabilim dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarının her birinin asgari kadro sayısı 3 olup her anabilim dalında 6 öğretim üyesine kadar norm kadro planlaması yapabilecektir. A Üniversitesi araştırma üniversitesi ise 12 öğretim üyesine kadar kadro planlaması yapılabilecektir." ben 15 yıldır üniversitedeyim enstitüye öğr üyesi atandığını ilk kez duyuyorum. bizim fen bilimleri enstitüsünde görevlendirmeyle müdür ve müdür yardımcıları oluyor diğerleri zaten bölüm elemanları. acaba bilen varsa açıklayabilirmi bu durumu.

Hocam bünyesindeki anabilim dalları ile lisansütü eğitim yaptıran fen bilimleri enstitüsü sosyal bilimler enstitüsü gibi enstitülerde dediğiniz gibi görevlendirme ile idarici kadroları olabilir ancak örnek veriyorum Müze ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü ya da Atatürk İlke ve İnkilapları Tarihi Enstitüsü gibi araştırma enstitüleri kendi bünyesinde öğretim üyesi bulundurabiliyor. Slaytta kastedilen enstitüler bu tarz araştırma enstitüleri.

H

hakan_can1

Guest
Öğr Gör.

Atılım ünv öğretim görevlisi alımında tezli yüksek lisans yapma sarti neden yok arkadaşlar. Yönetmeliğe aykırı değilmi ?

eskidilci

Öğrenci
Merhaba hocalarım ben bir şey sormak istiyorum. Şimdi yönetmelikte okuduğum kadarıyla servis dersler için (Türk Dili, Tarih, İngilizce) asgari norm kadro sayısı 3 olarak belirlenmiş yani bu da en fazla 6 öğretim görevlisi yapıyor o zaman benim merak ettiğim ise bu rakam rektörlüğe bağlı olan öğretim görevlileri için mi geçerli yoksa meslek okullarında görev yapan öğretim görevlileri de bu sayıya dahil mi diyelim X üniversitesinde Türk Dili için rektörlüğe bağlı öğretim görevlisi sayısı 5 olsun meslek okullarında görev yapan Türk Dili öğretim görevlilerinin sayısı da 3 olsun o zaman bu sayı 8 olarak mı kabul edilecek

ogulhero06

Öğrenci
Hocam bünyesindeki anabilim dalları ile lisansütü eğitim yaptıran fen bilimleri enstitüsü sosyal bilimler enstitüsü gibi enstitülerde dediğiniz gibi görevlendirme ile idarici kadroları olabilir ancak örnek veriyorum Müze ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü ya da Atatürk İlke ve İnkilapları Tarihi Enstitüsü gibi araştırma enstitüleri kendi bünyesinde öğretim üyesi bulundurabiliyor. Slaytta kastedilen enstitüler bu tarz araştırma enstitüleri.

hocam öyleyse ne diye fen bilimleri enstitüsü diye örnek yazılırki :D sanki bütün örnekler kasti olarak kafalar karışsın diye verilmiş.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam dosya paylaşımınız için teşekkür ederim. sunuyu baştan sona çok ayrıntılı inceleme fırsatı bulamasam da incelemeye çalıştım. kesinlikle ama kesinlikle alelade hazırlanmış baştan sağma bir sunu olduğunu düşünüyorum. insanların kafasındaki en büyük problem, norm hesaplamasında asgari sayının anabilim dalına bakılmaksızın her bölüm için 3 mü alınacağı yoksa her anabilim dalında 1 öğretim üyesi olacak şekilde mi hesaplanması şeklindeydi. bu sorunun cevabı ''X araştırma üniversitesi tarih bölümünde 7 anabilim dalı var ise'' şeklindeki slaytta verilmeye çalışılmış ama resmen verilememiş. sizlerinde fikirlerini almak istiyorum ben mi algılayamıyorum diye de sorguluyorum kendimi ancak her anabilim dalında bir öğretim üyesi olacak şekilde dendikten sonra araştırma üniversitesinde maksimum planlamayı nasıl 14 olarak belirlemişler. araştırma üniversitesinde 4 katına kadar asgari sayının norm planlaması yapılır şeklinde yönetmelik, haliyle de bu sayının 28 olması gerekmez mi ? bu kısımda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum ya 14 sayısı yanlış ya da araştırma üniversitesi yazılması yanlış olmuş. ey gidi 80 milyonluk ülkenin akademisine biçim veren kuruluş 1 aydır insanların aklını allak bullak et sonra da sorulara cevap vereceğim diye hazırladığın metinde 40 sayfada (ki bu 40 sayfanın sadece 7 8 sayfası sayılarla örneklemeler üstünedir) saçma sapan kafa karıştırıcı örneklemeler yap. ne diyelim son 6 aydır dediğimiz gibi hakkımızda hayırlısı olsun diyelim yine...

- - - Güncellendi - - -

Hocam kadro ilanında en sağda kadro derecesi yazıyor zaten 5 6 gibi. Dilekçede başvurduğunuz ilanın yanında yazan açıldığı kadro derecesini belirteceksiniz.

Hocam çok teşekkürler. Bilgisayarda mı elde mi yazılacağı fark eder mi? Kusura bakmayın ilk defa başvuru yapacağım da.

Merhaba arkadaşlar. Gündemde sürekli norm kadrolarla ile ilgili güncel bilgiler mevcut. Öğretim üyeleri kadrolarıyla ilgili alım sekilleri, sayılar vs. Şekillenmeye basliyor. Fakat öte yandan araştırma görevliliği kadroları neyi bekliyor ? Bu kadrolar için tek engel son yönetmelikte geçen "Aralık ayı" ibaresi midir yoksa beklenilen başka bir mevzu var mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

qrace07

Öğrenci
Dıger bolumlerde zaten muafıyet vardı, Sıvıl Havacılık bolumunu yenı eklemısler.
Hocam merhabalar. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü mezunu ve alanımda 4 yıllık bir tecrübeye sahibim. Öğretim Görevlisi ilanlarına başvuru şartında "Tezli Yükseklisans Mezunu" maddesi eklendiğinde kendi alanım için deneyimin daha etkili olacağını savunmuştum ve bazı kesimden tepki almıştım. Şimdi bu haberle birlikte en azından bu konuda ki düşüncelerim gerçeklik kazandı.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

A

Akademk2828

Guest
Ben o haberi anlayamadım? Yani diyelim ki şuan tezli yüksek lisansta 3. Yılında olan birisi başvuru yapamaz, lakin seneye 3. Yılında olursa başvuru yapabilir doğru mudur?

Ayrıca cevaplarsanız çok sevinirim, ben şuan tez aşamasındayım, 2. Yılım. Bir iki aya araştırma görevlisi olursam, yüksek lisansımı 3. Yıla uzatabilir miyim?