hocam aynı şey benimde dikkatimi çekti ve başka yerlerdede yazdım. aslında en genel örneği çevre mühendisliği örneğinde vermeye çalışmış bu eferde birinde tek bölüm diğerinde 2 anabilim dalı seçmiş ve yine örnek örnek olmaktan çıkmış 2. örneği 4 5 anabilim dalı için verse herşey açığa kavuşacakmış
bence bilerek isteyerek o şekilde yazıyorlar kimse birşey anlamasın. çevre mühendisliği örneğinde 2. kısımla birinci kısım arasında sadece A üniversitesi ve B üniversitesi değiştirilmiş bütün kelime ve sayılar aynı
mantıken zaten 3 anabilim dalına kadar 6 sayısı olacak. 3 anabilim dalından sonrası için örnek versene anlasın millet
- - - Güncellendi - - -
"Örnek olarak A Üniversitesinin Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 5 disiplinlerarası anabilim dalı bulunmaktadır. Bu anabilim dallarının her birinin asgari kadro sayısı 3 olup her anabilim dalında 6 öğretim üyesine kadar norm kadro planlaması yapabilecektir. A Üniversitesi araştırma üniversitesi ise 12 öğretim üyesine kadar kadro planlaması yapılabilecektir." ben 15 yıldır üniversitedeyim enstitüye öğr üyesi atandığını ilk kez duyuyorum. bizim fen bilimleri enstitüsünde görevlendirmeyle müdür ve müdür yardımcıları oluyor diğerleri zaten bölüm elemanları. acaba bilen varsa açıklayabilirmi bu durumu.