YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam merhabalar. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü mezunu ve alanımda 4 yıllık bir tecrübeye sahibim. Öğretim Görevlisi ilanlarına başvuru şartında "Tezli Yükseklisans Mezunu" maddesi eklendiğinde kendi alanım için deneyimin daha etkili olacağını savunmuştum ve bazı kesimden tepki almıştım. Şimdi bu haberle birlikte en azından bu konuda ki düşüncelerim gerçeklik kazandı.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Merhaba hocam,
Evet muafıyet olarak belırlenen alanlar uzmanlıga yanı deneyıme dayalı bolumler. Sıvıl havacılık dısındakı bolumlerın lısansı/yuksek lısansı yok zaten ama ‘havacılık’ alanında yuksek lısans sartı koyarlar mı bılemıyorum.. Soyle bır arastırma yaptıgımda genelde bu bolumde ogretım gorevlısı olarak Iktısat mezunları var. Yuksek lısans ıstemeden dırekt deneyım sartı koyarlar mı bılmıyorum. Keske acık ve net bır sekılde belırtselerdı bu durumu, ucu acık olmus.

qrace07

Öğrenci
Merhaba hocam,
Evet muafıyet olarak belırlenen alanlar uzmanlıga yanı deneyıme dayalı bolumler. Sıvıl havacılık dısındakı bolumlerın lısansı/yuksek lısansı yok zaten ama �havacılık� alanında yuksek lısans sartı koyarlar mı bılemıyorum.. Soyle bır arastırma yaptıgımda genelde bu bolumde ogretım gorevlısı olarak Iktısat mezunları var. Yuksek lısans ıstemeden dırekt deneyım sartı koyarlar mı bılmıyorum. Keske acık ve net bır sekılde belırtselerdı bu durumu, ucu acık olmus.
Hocam bölüm ilanlarında (son 1,5 yıldır) "Havacılık Yönetimi, Havacılık İşletmeciliği veya Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olup, lisans mezuniyeti sonrası belgelendirmek kaydıyla alanında en az 2 yıllık deneyime sahip olmak veya alanında tezli yüksek lisans mezunu olmak." ibaresi mevcuttu. Aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum açıkçası. Daha eski ilanlarda dediğiniz gibi İktisat, İşletme vb. mezunların da başvuru yapabildiğini gördüm. (Diğer bölümlerden aday bulunamadığından ilanı güncelleyip bu yola başvurmuştu çoğu üniversite)

Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun bu saatten sonra. Diyecek başka bir şey yok. [emoji4]

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam bölüm ilanlarında (son 1,5 yıldır) "Havacılık Yönetimi, Havacılık İşletmeciliği veya Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olup, lisans mezuniyeti sonrası belgelendirmek kaydıyla alanında en az 2 yıllık deneyime sahip olmak veya alanında tezli yüksek lisans mezunu olmak." ibaresi mevcuttu. Aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum açıkçası. Daha eski ilanlarda dediğiniz gibi İktisat, İşletme vb. mezunların da başvuru yapabildiğini gördüm. (Diğer bölümlerden aday bulunamadığından ilanı güncelleyip bu yola başvurmuştu çoğu üniversite)

Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun bu saatten sonra. Diyecek başka bir şey yok. [emoji4]

Evet hocam aday bulunamadıgı ıcın ıkı kez ılan verıldıgıne de sahıt oldum, dedıgınız gıbı sartları guncelleyerek. Uzerıne dusulen ve onem kazanan bır bolum oldu, acıkcası ben bıle havacılık alanında yuksek lısans yapmayı dusunuyorum :)
Herkesın emeklerının karsılıgını alması dılegımle..

Merhaba hocalarım ben bir şey sormak istiyorum. Şimdi yönetmelikte okuduğum kadarıyla servis dersler için (Türk Dili, Tarih, İngilizce) asgari norm kadro sayısı 3 olarak belirlenmiş yani bu da en fazla 6 öğretim görevlisi yapıyor o zaman benim merak ettiğim ise bu rakam rektörlüğe bağlı olan öğretim görevlileri için mi geçerli yoksa meslek okullarında görev yapan öğretim görevlileri de bu sayıya dahil mi diyelim X üniversitesinde Türk Dili için rektörlüğe bağlı öğretim görevlisi sayısı 5 olsun meslek okullarında görev yapan Türk Dili öğretim görevlilerinin sayısı da 3 olsun o zaman bu sayı 8 olarak mı kabul edilecek

O dersler servis dersleri değil ortak zorunlu dersler. O dersleri verecek olan rektörlüğe bağlı birimlerdeki öğretim görevlileriyle ilgili madde 5. Maddenin 5.fıkrası:
(5) 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (ı) bendinde belirtilen zorunlu ortak dersleri vermek ve üniversiteye ait uygulama alanlarında görev yapmak üzere öğrenci sayısı, eğitim ve öğretimin niteliği ile ilişkilendirilmek kaydıyla üniversite yönetim kurulunun uygun görüşü ve rektörün talebi üzerine Yükseköğretim Kurulunun kararıyla rektörlüğe bağlı birimlerde öğretim görevlisi kadrolarına atama yapılabilir.

eskidilci

Öğrenci
O dersler servis dersleri değil ortak zorunlu dersler. O dersleri verecek olan rektörlüğe bağlı birimlerdeki öğretim görevlileriyle ilgili madde 5. Maddenin 5.fıkrası:
(5) 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (ı) bendinde belirtilen zorunlu ortak dersleri vermek ve üniversiteye ait uygulama alanlarında görev yapmak üzere öğrenci sayısı, eğitim ve öğretimin niteliği ile ilişkilendirilmek kaydıyla üniversite yönetim kurulunun uygun görüşü ve rektörün talebi üzerine Yükseköğretim Kurulunun kararıyla rektörlüğe bağlı birimlerde öğretim görevlisi kadrolarına atama yapılabilir.

Anladım hocam. Teşekkür ederim de aklıma takılan şu diyelim ki X üniversitesinin 1. sınıf öğrenci sayısı (bu dersler birinci sınıfta verildiği için onu baz alıyorum) 7000 olsun. O zaman bu dersler için öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı diyelim 1.000 öğrenciden X üniversitesinde Türk Dili öğretim görevlisi sayısı en fazla 7 mi olacak yani bu dersler için norm kadro sayısı nasıl belirlenecek onu anlamadım

A

Arstrmagrv23

Guest
Bu yıl YL tez aşamasındayım, yani 2. Yılım, şimdi araştırma görevlisi olursam, haziranda mı mezun olmalıyım, yoksa 3. Yıla uzatma şansım var mı?

selam5454

Öğrenci
abiler yl nin resmi senesi 3 yıldır... 3 yıl içinde başvurulabilir.. 3 yıldan sonra atılıyoz zaten

- - - Güncellendi - - -

mevzu o değil, ilan yok abi ... yarın ki resmi gazete çok önemli

XOXOX

Öğrenci
merhaba. forumda bu konu konuşuldu da yineliyorsam kusura bakmayın. 50/d'ye göre; yüksek lisans ve doktora eğitimi vermeyen bölümler, araştırma görevlisi alamıyor mu? yani ilanlarda göreceğimiz her üniversite lisansüstü eğitim veriyor olacak, başka üniversitede yl ve doktora yapan kişiler kazandıklarında öğrencilikleri de çalıştıkları üniversiteye mi aktarılacak? teşekkürler.

A

Arstrmagrv23

Guest
Bu yıl YL tez aşamasındayım, yani 2. Yılım, şimdi araştırma görevlisi olursam, haziranda mı mezun olmalıyım, yoksa 3. Yıla uzatma şansım var mı? Cevap verecek yok mu? :(( [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam? [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam? Lütfen cevabınızı bekliyorum?

Merve

Baş Editör
Bu yıl YL tez aşamasındayım, yani 2. Yılım, şimdi araştırma görevlisi olursam, haziranda mı mezun olmalıyım, yoksa 3. Yıla uzatma şansım var mı? Cevap verecek yok mu? :(( [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam? [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam? Lütfen cevabınızı bekliyorum?

Uzatabilirsiniz. Azami süre 3 yıl zaten.

A

Arstrmagrv23

Guest
Çok teşekkür ederim [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam, eksik olmayın. Son bir soru çok özür dilerim. Peki YL biter bitmez ilişiğim kesilir mi? Yoksa 2-3 ay içerisinde doktorayı kazanmama izin verilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

ofy

Öğrenci
Hocam ümidinizin kırılmasına hacet yok. İlanlar çıkmaya devam ediyor. Elbette bunca bekleyişten sonra bir anda karşımıza yoğun bir ilan listesinin çıkacağını bekledik ama bu pek mümkün gözükmüyor diye süreç ilerlemiyor zannetmemek gerek.

Evet, haklısınız hocam. Dediğiniz gibi, ister istemez alımların topluca yapılacağını düşündük. Düşünmekten ziyade ümit ettik diyelim. İnanın 3 senedir kadro bekliyorum, yorulmadım yılmadım ama atlattığımız şu 5-6 ay çok daha yıpratıcı oldu...

Bu sürecin daha da fazla uzamaması temennisiyle hocam...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Çok teşekkür ederim @Merve hocam, eksik olmayın. Son bir soru çok özür dilerim. Peki YL biter bitmez ilişiğim kesilir mi? Yoksa 2-3 ay içerisinde doktorayı kazanmama izin verilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Okulunuzda doktora bölümünüz varsa takip eden dönemde başvurup kazandığınız taktirde ilişiğiniz kesilmez.. Başarılar dilerim..

A

Arstrmagrv23

Guest
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, maalesef yok hocam, başka bir üni de başlamam gerekecek gibi duruyor, nasıl olacak?

spain

Öğrenci
Tobb universitesi ogretim gorevliligi ilanlarinda yabanci dil sarti konmus. Bu sart ozel universite oldugu icin mi konulmus olan bir sart acaba? Devlet universiteleri de dil isteyen ogretim gorevliligi ilanina cikabilirler mi tobb gibi?

finduilas

Profesör
Tobb universitesi ogretim gorevliligi ilanlarinda yabanci dil sarti konmus. Bu sart ozel universite oldugu icin mi konulmus olan bir sart acaba? Devlet universiteleri de dil isteyen ogretim gorevliligi ilanina cikabilirler mi tobb gibi?
MYO ilaninda mi? Oyleyse bile devlet unileri MYO'ya dil sartiyla cikamaz.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk