YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

A

Akademikami

Guest
Yüksek Lisans'ım bitince üniversitem ilişiğimi kesti, izleyen dönemde doktoraya başvurmama rağmen. Tekrar doktorada kadro bekledim tabi ki yine 50/d olarak

Yaşar Hocam yüksek lisansı bitince doktoraya başvuracagına ve devam edeceğine dair dilekçe yazılması gerektiğini söylemişti. siz böyle birşey yaptınız mı?

muleta

Öğrenci
Doktor öğretim üyesiyim. Bugün rektör yardımcısı hoca ile bir görüşmem vardı. Kadro konularını da konuştuk. Hocadan edindiğim izlenim üniversitelerin ne yapacağını bilmemesi ve bu nedenle bekleme durumunda oldukları. 2019 yılı kadrolarına aktaracağız bu yılın kadrolarını dedi hoca. Kısa vadede pek iç açıcı görünmüyor bu kadro olayları...

A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=4844]muleta[/MENTION] hocam, emin olunuz ki o sizin üniversitenizin anlama problemlerinden kaynaklanıyor! Benim bulunduğum üniversite de ise bölüm başkanlarından yeniden kadro talepleri istendi ve gelen yazı da 4 Aralık Salı günü senato toplantısında görüşülmek üzere diye bir ek vardı. Ayrıca Aralık ayında üniversitemiz öğretim elemanı ilanına çıkacaktır ihtiyaç duyduğunuz öğretim elemanı ihtiyaçlarınızı 3 Aralık mesai bitimine kadar bizlere bildirin diye yazıyordu, gözlerimle gördüm ve okudum. Aralık ayında ilanların çıkmaması için hiçbir engel yok ve çıkacak!

Üniversitelerin norm kadro yönetmeliğini tam olarak anlamaları için zaten toplantılar da düzenlendi, gerek YÖK'te, gerekse rektörlüklerde! Üniversitelere bu hususla ilgili sunumlarda verildi. Anlaşılmayacak ne var? Her şey apaçık ortada. Lütfen insanların hayallerini ve ümitlerimi öldürmeyin!

muleta

Öğrenci
[MENTION=4844]muleta[/MENTION] hocam, emin olunuz ki o sizin üniversitenizin anlama problemlerinden kaynaklanıyor! Benim bulunduğum üniversite de ise bölüm başkanlarından yeniden kadro talepleri istendi ve gelen yazı da 4 Aralık Salı günü senato toplantısında görüşülmek üzere diye bir ek vardı. Ayrıca Aralık ayında üniversitemiz öğretim elemanı ilanına çıkacaktır ihtiyaç duyduğunuz öğretim elemanı ihtiyaçlarınızı 3 Aralık mesai bitimine kadar bizlere bildirin diye yazıyordu, gözlerimle gördüm ve okudum. Aralık ayında ilanların çıkmaması için hiçbir engel yok ve çıkacak!

Üniversitelerin norm kadro yönetmeliğini tam olarak anlamaları için zaten toplantılar da düzenlendi, gerek YÖK'te, gerekse rektörlüklerde! Üniversitelere bu hususla ilgili sunumlarda verildi. Anlaşılmayacak ne var? Her şey apaçık ortada. Lütfen insanların hayallerini ve ümitlerimi öldürmeyin!

Neden ümit ve hayal öldürmüş oluyorum ki! Kendi üniversitem özelinde yazdım ama rektör yardımcısı hoca genel bir tablo çizdi...Gelecek hafta Eskişehir'de dekanlar toplantısı olacağını ve bu konunun tekrar detaylıca inceleceğini de ekledi. Bu forumda yıllarca kadrolarla ilgili yazılar yazdım, başlıklar açtım. Hayal ve ümit öldürücü olmadığımı bilenler bilir.

Adessss

Öğrenci
Bizim üniversite bu ayın 13 ün de araştırma görevlileri için kadroya çıkacakmış rektörden alınan Bilgi bu şekilde, yakında diğer üniversteler de çıkar bence

Hasanzaza7

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak bunu biraz acıklar mısınız.Sorum şu örneğin eskiden turizm fakültesine arştırma görevlisi olarak iktisatcı işletmeci alınabilyordu veya terside olabiliyordu.veya fen edabiyat fakültesinden ilahiyat fakültesine akademik alımlar oluyurdu.bunun gibi benzer capraz alımlar yine olacak mı yoksa olmıyacak mı.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Tobb universitesi ogretim gorevliligi ilanlarinda yabanci dil sarti konmus. Bu sart ozel universite oldugu icin mi konulmus olan bir sart acaba? Devlet universiteleri de dil isteyen ogretim gorevliligi ilanina cikabilirler mi tobb gibi?

Bazı vakıf unıversıtelerı myo ogretım gorevlılıgı ıcın dıl puanı ısteyebılır, Kadır Has unıversıtesının bır ılanında denk gelmıstım.
Devlet yabancı dıl sartı ıstemez.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam, maalesef yok hocam, başka bir üni de başlamam gerekecek gibi duruyor, nasıl olacak?

Hocam bu konuda en net bilgiyi üniversiteniz personel daire başkanlığından almanız daha doğru olacaktır. Uygulamalarının ne şekilde olduğunu bilmeden burada size bilgi vermem yanıltıcı olabilir.

Yaşar Hocam yüksek lisansı bitince doktoraya başvuracagına ve devam edeceğine dair dilekçe yazılması gerektiğini söylemişti. siz böyle birşey yaptınız mı?

Hocam ben Öğr.Gör. olarak uzun süre çalıştım ancak hiç Ar.Gör. kadrosunda çalışmadım dolayısıyla böyle bir şey yapmadım ancak muhtemelen isteyeceklerdir bir dilekçe yahut taahhüt..

Gerçekten bu konu da doğru bir bilgisi olan var mı böyle bir durumda süreç nasıl işlemektedir ?

Hocam @Merve hocamın da ifade ettiği gibi üniversiteler arası ortak bir uygulama yok maalesef..

@muleta hocam, emin olunuz ki o sizin üniversitenizin anlama problemlerinden kaynaklanıyor! Benim bulunduğum üniversite de ise bölüm başkanlarından yeniden kadro talepleri istendi ve gelen yazı da 4 Aralık Salı günü senato toplantısında görüşülmek üzere diye bir ek vardı. Ayrıca Aralık ayında üniversitemiz öğretim elemanı ilanına çıkacaktır ihtiyaç duyduğunuz öğretim elemanı ihtiyaçlarınızı 3 Aralık mesai bitimine kadar bizlere bildirin diye yazıyordu, gözlerimle gördüm ve okudum. Aralık ayında ilanların çıkmaması için hiçbir engel yok ve çıkacak!

Bizim üniversite bu ayın 13 ün de araştırma görevlileri için kadroya çıkacakmış rektörden alınan Bilgi bu şekilde, yakında diğer üniversteler de çıkar bence

Bugün aldığım bilgiler iki hocamızın da verdiği bilgiler ile aynı; tüm birimlerden (norm yönetmeliğine göre de mecburi hale geldiği için) talep toplandığını ve 15 Aralık tarihine kadar tüm hazırlıkların bitirilip ilana çıkılacağını bizzat öğrendim.

Son düzenleme:

pHDoktor

Öğrenci
Hocam bu konuda en net bilgiyi üniversiteniz personel daire başkanlığından almanız daha doğru olacaktır. Uygulamalarının ne şekilde olduğunu bilmeden burada size bilgi vermem yanıltıcı olabilir.

Hocam ben Öğr.Gör. olarak uzun süre çalıştım ancak hiç Ar.Gör. kadrosunda çalışmadım dolayısıyla böyle bir şey yapmadım ancak muhtemelen isteyeceklerdir bir dilekçe yahut taahhüt..

Hocam @Merve hocamın da ifade ettiği gibi üniversiteler arası ortak bir uygulama yok maalesef..

Bugün aldığım bilgiler iki hocamızın da verdiği bilgileri doğrular nitelikte; tüm birimlerden (norm yönetmeliğine göre de mecburi hale geldiği için) talep toplandığını ve 15 Aralık tarihine kadar tüm hazırlıkların bitirilip ilana çıkılacağını bizzat öğrendim.

Demek ki bazı üniversiteler norm kadro çalışmalarını tamamladı ve talep almaya başlayacak. Bizim üniversite yeni talep almadı ve norm kadro açıklamadı. Sadece personel daire başkanlarına yapılan sunum üzerinden bölümlerde norm kadromuz dolu konuşmaları var.

- - - Güncellendi - - -

Hocam sizde planlama nasıl yapıldı yani bir bölüm norm kadrosunu nasıl belirledi ve kimleri norm dışı bıraktı? Normal bölümlerde 3x2 toplam 6 öğretim üyesi kuralı mı uygulandı prof. doç. dr. öğr. uyesi dağılımı neye göre nasıl yapıldı?

A

Akdmkruya12

Guest
Asgari kadro belirlemesi Tıp'ta 12×2=24, diğer lisans bölümlerinde 3×2=6 olarak yapıldı. Zaten sunum dosyasında her şey örnekleriyle açıklanmış, o doprultuda da tablolar halinde bölüm başkanlıkları norm kadrolarını birkaç saatte belirledi. Araştırma görevlileri hariç tüm unvanlar planlamaya dahil edildi. Bu kadar.

pHDoktor

Öğrenci
Asgari kadro belirlemesi Tıp'ta 12×2=24, diğer lisans bölümlerinde 3×2=6 olarak yapıldı. Zaten sunum dosyasında her şey örnekleriyle açıklanmış, o doprultuda da tablolar halinde bölüm başkanlıkları norm kadrolarını birkaç saatte belirledi. Araştırma görevlileri hariç tüm unvanlar planlamaya dahil edildi. Bu kadar.

Hocam peki 6 olarak belirlenen bölümde unvan dağılımı nasıl yapıldı? Norm fazlası varsa hangi unvanlar norm dışı bırakıldı yada eşit olarak mı dağıtıldı?

Xxxabze

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak bunu biraz acıklar mısınız.Sorum şu örneğin eskiden turizm fakültesine arştırma görevlisi olarak iktisatcı işletmeci alınabilyordu veya terside olabiliyordu.veya fen edabiyat fakültesinden ilahiyat fakültesine akademik alımlar oluyurdu.bunun gibi benzer capraz alımlar yine olacak mı yoksa olmıyacak mı.

Ben de merak ediyorum arkadaşımızın bu sorusunu. Bu kadar uzak alanlar olmasa bile yakın alanlarda böyle bie durum söz konusu olabilir mi? Türkçe bölümüne edebiyattan ya da çağdaş türk lehçeleri bölümüne türkçeden araştırma görevlisi alımı mevzuata aykırı mıdır acaba?

selam5454

Öğrenci
abi her üniv. şuan norm çalışması yapıyor hatta bitirmek üzereyse nasıl hla ünivrrsiterler ne yapacağını bilmiyor denebilir ki.. ben norm yapmıyorum deme şansları da yok zaten.. bı işin içine gircekler bir şekilde

pHDoktor

Öğrenci
abi her üniv. şuan norm çalışması yapıyor hatta bitirmek üzereyse nasıl hla ünivrrsiterler ne yapacağını bilmiyor denebilir ki.. ben norm yapmıyorum deme şansları da yok zaten.. bı işin içine gircekler bir şekilde

Hocam norm çalışmalarının bitirilmek üzere olduğu bence yok. Hala herkes birbirine soruyor norm nedir nasıl yapılacak diye! Norm kadrolarını ilan eden üniversite de daha yok.

A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] unvan bazında norm fazlası yazılmadı, sayı olarak yazıldı. Gerisini nasıl ayarlayacaklar, ne yapacaklar bilmiyorum.

pHDoktor

Öğrenci
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] unvan bazında norm fazlası yazılmadı, sayı olarak yazıldı. Gerisini nasıl ayarlayacaklar, ne yapacaklar bilmiyorum.

Hocam o zaman bir norm planlaması yapılmış sayılmıyor zaten bölümlerdeki personeller rektörlükte kayıtlı hangi bölümde kim var unvanı ne sayı ne biliyorlar. Unvan dağılımı vs. yapmadan norm planlaması yapılmış sayılmaz. 2/3 kuralı vs ne olacak yada bölümde hangi unvan kadrosu boş yada dolu nasıl bilinecek? Sayı vermek en basiti zaten tüm üniversitelerin pek çok bölümü dolu :)