@yasarayanoglu Yaşar Bey eski adı ile Uzman yeni adı ile Öğretim Görevlisi olan, üniversitelerin Merkez Araştırma Laboratuvarlarında çalışacak olan kişiler için norm kadro uygulaması nasıl olacak bilginiz var mıdır?
Hocam inanın bilgim yok ve emin olun bu yönetmeliği hazırlayan ekip bile pat diye cevap veremez bu soruya..
Hocam zaten bu yönetlemeliği hazırlayanlar ne yaptıklarını genel olarak bilmiyorlar bence. [emoji4]Hocam inanın bilgim yok ve emin olun bu yönetmeliği hazırlayan ekip bile pat diye cevap veremez bu soruya..
Anladım o zaman zamanla netleşecek bu konular.
Myo icin miydi bilmiyorum tam ama ogretim gorevlisi ilaniydi
31.12.2019 tarihi, üniversitelere verilen yetki devri ile ilgili, norm kadro yönetmeliği ile ilgili değil sevgili @yasarayanoglu hocam.
Ben de bu yönetmeliğin ciddi revizyonlara uğrayacağını veya yürürlükten kaldırılacağını düşünenlerdenim. Lakin, bu 1 yıl veya 2 yıl da olmaz. 5 yılı devirmeden, sürecin işleyişi tıkanma noktasına gelmeden, YÖK gibi hantal bir kurum adım atmaz, attırmaz kanaatindeyim.
50/d'ye yıllardır dayanan akademi, 80 darbesinin ürünü olan YÖK'e 36 yıldır dayanan ülke, norm kadro yönetmeliğine de dayanır hocam. Ayrıca şunu göz ardı etmeyiniz, zaten norm dışı kadro talepleri yine YÖK'e gönderilecek ve YÖK onayından sonra ilana çıkılabilecek. Eski sistem aslında devam ediyor, dolayısıyla norm kadro yönetmeliğinin devamı hususunda rahatsız olacak bir kitle göremiyorum.
Siz kolay kolay net şeyler yazmazdınız @yasarayanoglu hocam. Net ifadelerden uzak durmanızı nacizane öneririm. Saygılar.
Ben Yüksek lisansımı bitirdim ancak araştırma görevlisi kadrolarında kendime yer bulabilmek için savunmamı henüz yapmadım (tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı oluyor genelde) ama bu ay içerisinde de öğretim görevliler kadroları yayınlanacak anladığım kadarıyla, savunmamı Biran önce vermek mantıklımı? @yasarayanoglu hocam fikirleriniz benim için önemli. (ALES ve yds puanlarım konusunda çok tereddütüm Yok. ) Teşekkür ederim
Hocam birden fazla Personel Daire Başkanı ve Rektör yardımcısı ile konuşma şansım oldu inanın yapılan sunum bile hiç bir işe yaramamış ve anladığım odur ki çok kısa zaman içerisinde ya bir revizyon gelecek ya da tümden kaldırılacak.
Bu yönetmeliğin bu şekilde çıkarılması YÖK'ün arkadan dolanma operasyonlarından bir yenisi norm sayılarının hiçbir şekilde yetmeyeceğini çok iyi biliyorlar ve ellerinden alınan izin yetkisini tekrar bu şekilde elde ettiler. Boşuna 31.12.2019'a kadar denmedi sistem işlemeyecek ve yeniden kadrolar YÖK iznine tabi olacak benim izlenimim ve kanaatim bu yönde..