YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Ph.D.

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] Yaşar Bey eski adı ile Uzman yeni adı ile Öğretim Görevlisi olan, üniversitelerin Merkez Araştırma Laboratuvarlarında çalışacak olan kişiler için norm kadro uygulaması nasıl olacak bilginiz var mıdır?

A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] diyelim ki bir anabilim dalında 3 Profesör, 2 Doçent, 2 Dr. Öğr. Üyesi var, doğal olarak 1 kadro norm fazlası, zira toplam kadro sayısı 7, şimdi sizlere soruyorum hangi unvan ve birey norm fazlası? 1 prof mu? 1 doçent mi? Hangi doçent? Hangi prof? Bunun tespiti mümkün değildir. Sadece sayı olarak 1 fazla yazılır ve norm fazlası olan unvan ve hoca görevine devam eder, o anabilim dalına da artık akademisyen alınmaz. Eksiğim varsa düzeltiniz lütfen.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Anladım o zaman zamanla netleşecek bu konular.

Hocam birden fazla Personel Daire Başkanı ve Rektör yardımcısı ile konuşma şansım oldu inanın yapılan sunum bile hiç bir işe yaramamış ve anladığım odur ki çok kısa zaman içerisinde ya bir revizyon gelecek ya da tümden kaldırılacak.

Bu yönetmeliğin bu şekilde çıkarılması YÖK'ün arkadan dolanma operasyonlarından bir yenisi norm sayılarının hiçbir şekilde yetmeyeceğini çok iyi biliyorlar ve ellerinden alınan izin yetkisini tekrar bu şekilde elde ettiler. Boşuna 31.12.2019'a kadar denmedi sistem işlemeyecek ve yeniden kadrolar YÖK iznine tabi olacak benim izlenimim ve kanaatim bu yönde..

A

Akdmkruya12

Guest
31.12.2019 tarihi, üniversitelere verilen yetki devri ile ilgili, norm kadro yönetmeliği ile ilgili değil sevgili [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam.

Ben de bu yönetmeliğin ciddi revizyonlara uğrayacağını veya yürürlükten kaldırılacağını düşünenlerdenim. Lakin, bu 1 yıl veya 2 yıl da olmaz. 5 yılı devirmeden, sürecin işleyişi tıkanma noktasına gelmeden, YÖK gibi hantal bir kurum adım atmaz, attırmaz kanaatindeyim.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
31.12.2019 tarihi, üniversitelere verilen yetki devri ile ilgili, norm kadro yönetmeliği ile ilgili değil sevgili @yasarayanoglu hocam.

Ben de bu yönetmeliğin ciddi revizyonlara uğrayacağını veya yürürlükten kaldırılacağını düşünenlerdenim. Lakin, bu 1 yıl veya 2 yıl da olmaz. 5 yılı devirmeden, sürecin işleyişi tıkanma noktasına gelmeden, YÖK gibi hantal bir kurum adım atmaz, attırmaz kanaatindeyim.

Kıymetli hocam okuduğumu anlama yetisine sahibim ben de biliyorum o tarihin yetki devri için verilen tarih olduğunu ve bir yıl sonra yeniden değerlendirme yapılacağının açıklandığını. O tarihi boşuna vermediler diyorum açık anlatamamışım sanırım kafa karıştırmış.. Bu yönetmeliğe akademi 5 yıl dayansın önce adımı sonra yaşadığım ülkeyi tereddütsüz değiştiririm..

A

Akdmkruya12

Guest
50/d'ye yıllardır dayanan akademi, 80 darbesinin ürünü olan YÖK'e 36 yıldır dayanan ülke, norm kadro yönetmeliğine de dayanır hocam. Ayrıca şunu göz ardı etmeyiniz, zaten norm dışı kadro talepleri yine YÖK'e gönderilecek ve YÖK onayından sonra ilana çıkılabilecek. Eski sistem aslında devam ediyor, dolayısıyla norm kadro yönetmeliğinin devamı hususunda rahatsız olacak bir kitle göremiyorum.

Siz kolay kolay net şeyler yazmazdınız [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam. Net ifadelerden uzak durmanızı nacizane öneririm. Saygılar. :)

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
50/d'ye yıllardır dayanan akademi, 80 darbesinin ürünü olan YÖK'e 36 yıldır dayanan ülke, norm kadro yönetmeliğine de dayanır hocam. Ayrıca şunu göz ardı etmeyiniz, zaten norm dışı kadro talepleri yine YÖK'e gönderilecek ve YÖK onayından sonra ilana çıkılabilecek. Eski sistem aslında devam ediyor, dolayısıyla norm kadro yönetmeliğinin devamı hususunda rahatsız olacak bir kitle göremiyorum.

Siz kolay kolay net şeyler yazmazdınız @yasarayanoglu hocam. Net ifadelerden uzak durmanızı nacizane öneririm. Saygılar. :)

Hocam ne olur yazdıklarımı bir daha okuyun ben ne yazmışım zaten :) Bu paçavra yönetmelik konusunda iddialıyım hocam ;)

Caglar138

Öğrenci
Ben Yüksek lisansımı bitirdim ancak araştırma görevlisi kadrolarında kendime yer bulabilmek için savunmamı henüz yapmadım (tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı oluyor genelde) ama bu ay içerisinde de öğretim görevliler kadroları yayınlanacak anladığım kadarıyla, savunmamı Biran önce vermek mantıklımı? [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam fikirleriniz benim için önemli. (ALES ve yds puanlarım konusunda çok tereddütüm Yok. ) Teşekkür ederim

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Ben Yüksek lisansımı bitirdim ancak araştırma görevlisi kadrolarında kendime yer bulabilmek için savunmamı henüz yapmadım (tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartı oluyor genelde) ama bu ay içerisinde de öğretim görevliler kadroları yayınlanacak anladığım kadarıyla, savunmamı Biran önce vermek mantıklımı? @yasarayanoglu hocam fikirleriniz benim için önemli. (ALES ve yds puanlarım konusunda çok tereddütüm Yok. ) Teşekkür ederim

Araştırma Görevlisi olmak istiyorsanız ve süreniz var ise bekletin tezinizi ancak Öğretim Görevlisi olarak çalışmak istiyorsanız savunmanızı yapmak için çok az bir zamanınız var genellikle enstitüler "Tez Savunma Jüri Formunu" savunmadan en az 15 gün önce isterler yani yarın karar verseniz -tabi jüride yer alacak hocaların hazır olduğunu varsayıyorum Aralık ayında tez jürisi için farklı yükseköğretim kurumundan hoca bulmak çok zordur- 18 Aralık en erken savunma yapacağınız tarih (bazı enstitüler daha uzun zaman koyuyor sizin üniversitenizde durum nedir bilmiyorum tabi). Bu nedenle kararınızı bir an evvel vermelisiniz. Ayrıca açık söyleyeyim alınan tüm bilgilere rağmen ilanların arka arkaya yayınlandığını görmeden kimseye Öğretim Görevlisi kadrolarını bekleyin gibi bir tavsiyede bulunmak istemem. Umarım bir faydam dokunmuştur..

Son düzenleme:
A

Akademik Frm25

Guest
Merhaba hocalarım size bir sorum olacaktı bugün kü resmi gazete'de myo ilanları eskisi gibi ya yüksek lisans mezunu olmak ya da 2 yıl deneyimli olmak şeklinde özel şart yazıyorlar. Bu yönetmelik özel ünv bağlamadığı için mi ilanlar bu şekilde çıkıyor.

N

norm dışı kişi

Guest
Sevgili hocalarım. Bugün bizim üniversitede de bir sunum yapıldı. Tıp Fakültesi norm dışı kadroların ek ödemelerden (performans vs.) daha az pay alacakları şeklinde bir not düşüldü. Bu konuda herhangi bir yönetmelik vs. var mıdır? Bu konuda bir bilgisi olan var mıdır?
Teşekkür ederim. Saygılar

pHDoktor

Öğrenci
Hocam birden fazla Personel Daire Başkanı ve Rektör yardımcısı ile konuşma şansım oldu inanın yapılan sunum bile hiç bir işe yaramamış ve anladığım odur ki çok kısa zaman içerisinde ya bir revizyon gelecek ya da tümden kaldırılacak.

Bu yönetmeliğin bu şekilde çıkarılması YÖK'ün arkadan dolanma operasyonlarından bir yenisi norm sayılarının hiçbir şekilde yetmeyeceğini çok iyi biliyorlar ve ellerinden alınan izin yetkisini tekrar bu şekilde elde ettiler. Boşuna 31.12.2019'a kadar denmedi sistem işlemeyecek ve yeniden kadrolar YÖK iznine tabi olacak benim izlenimim ve kanaatim bu yönde..

Hocm bu yönetmelik bir süre devam eder. Kadosuzluk nedeniyle ihtiyaç olan daha taşra olarak hitap edilen bölgelere öğretim üyeleri kaymaya başlar. Daha sonra da yönetmelik iptal olur. Ancak arada bir revizyon gelebilir özellikle pek çok bölüm için asgari 3 sayısında diye düşünüyorum.

gimmurat

Öğrenci
Sayın Hocalarım selamlar, bugün resmi gazetede bartın üniversitesinin 4 kişilik bir öğretim üyesi ilanına çıktığını görüyoruz. Bu ilanın daha önceki hacettepe ve gazi üniversitesi ilanlarından 2 temel farkı var. İlki hacettepe ve gazi üniversitesinin ilanlarının daha önce 2 kasım tarihinde yayınlanmış ilanların tekrarı şeklinde olduğunu görmüş ve muhtemelen norm kadro yasasıyla çakıştığı için iptal ettikleri kadroları tekrar ilan ettiklerini düşünmüştük. İkinci fark ise bu iki üniversitenin Ankarada ve köklü üniversiteler olmasından ötürü bu nufuzlarını kullanarak iptal ettikleri kadroları bir şekilde yökten tekrar geçiridkleri şeklinde bir fikir yürütmüştük. Bartın üniversitesinin ilanı ise norm kadro yasasından önce herhangi bir tarihte yayınlanıp iptal edilmiş bir kadro değil. Haliyle öğretim üyesi kadrosu bekleyen biri olarak beni bu kadroyu görmek oldukça sevindirdi. Sizlerde sonraki süreç için devlet üniversitelerinde öğretim üyesi ilanlarının sıklaşacağını düşünüyor musunuz ? Umarım bugün bir milat olur ve benim gibi öğretim üyesi kadrosu bekleyen arkadaşlar bu saatten sonra bekledikleri ilanlara bir an önce kavuşurlar. Ayrıca her ne kadar 50d'den çok çekmiş hala da çekmekte olan ve 23 24 yaşında pırıl pırıl gençlerin bu 50d belasına hiç girmemesi gerektiğini düşünen biri olsam da araştırma görevlisi kadrosu beklentisinde olan arkadaşlarında bir an önce bol bol ilanlar görmesini dilerim.

Son düzenleme:

Tolgah2o

Öğrenci
Değerli Arkadaşlar herkese merhabalar. 30.11.2018 tarihli Atılım Üniversitesinin Adalet meslek yüksekokulundaki aranan nitelikler : .
1Fakültelerin İngiliz Dili Edebiyatı veya Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak.
2. Bir lisans programında en az 2 akademik yıl Çeviri dersi vermiş olmak.
3. Yükseköğretim kurumlarında en az 15 yıllık yönetim deneyimi olmak.
4.ALES’ten mezun olunan alanda en az 70 ve üzeri puan almış olmak.
5. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
Yükseklisans şartı neden yok???? Öğretim görevlisi kadrolarında yükseklisans şartı gelmedi mi? Gerçekten garip değil mi??

A

Akademik 4207

Guest
Bilim Ünüversiteside öğr gör alım ilanında sadece 2 yıllık tecrube ıle vermiş eski yönetmeliğe göre ilana cıktığı görülüyor yanı 09/11/2018 de cıkan yönetmeliğe göre değil