Akademibekleyen
Öğrenci
Bahsettiğiniz üniversiteler özel üniversite arkadaşlar...
Sevgili hocalarım. Bugün bizim üniversitede de bir sunum yapıldı. Tıp Fakültesi norm dışı kadroların ek ödemelerden (performans vs.) daha az pay alacakları şeklinde bir not düşüldü. Bu konuda herhangi bir yönetmelik vs. var mıdır? Bu konuda bir bilgisi olan var mıdır?
Teşekkür ederim. Saygılar
yaşar hocam sizin de ilanlar noktasında sizin de ümidiniz azaldığına göre bu iş sıkıntılı demek ki bi hayli
Sevgili Yaşar hocam,
Özellikle büyük üniversitelerde 2/3 büyük sorun olacağa benziyor. Bu durum örneğin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde ya da Hacettepe Tıp'taki doçentlerin norm dışı taleplerinin de reddedileceği ve prof olamayacakları anlamına geliyor gibi gözüküyor. Öte yandan bu üniversitelerin tıp fakülteleri de tıp alanında ülkenin can damarı. Prof'luğa yükselmenin mümkün olmadığı takdirde bu fakültelerdeki doçentlerin kaderi ne olacak? Bu konudaki fikrinizi öğrenebilir miyim? Teşekküler
Bu konuda herhangi bir kural yahut yönetmelik yok üniversite senatosunun takdiridir hocam..
Hocam ümitsizlikten değil o kıymetli arkadaşımız çok kısa sürede vereceği önemli bir karar ile ilgili değer verip görüşümü istemiş ancak bu YÖK'e ve Üniversite yönetimlerine güvenerek net bir şey söyleme şansım olmadığı için yönlendirici olmak istemedim.
Hocam Norm konusunda atladığımız bir nokta var norm dışı hiç kadro talep edilemeyecek gibi bir algı var durum tam olarak öyle değil ama. Keza norm dışı kadro taleplerini ben değerlendiririm diyor YÖK yani eski sistemde olduğu gibi benden talep et gerekçesiyle birlikte kabul yahut reddederim diyor. Yani norm dışı kadro asla açılmayacak gibi bir durum söz konusu değil.
Hocam yanlışdam lütfen düzeltin. norm dışı talepler de 2/3 e uymak zorunda ve bu üniversitelerde prof oranları 2/3 ün çok üzerinde. Bu işin doğası gereği böyle çünkü proflul ömür boyu doçentlik ise 5 senelik bir kadro. Sizce gerekçe güçlüysr yökün norm dışı taleplerde 2/3 oranını askıya alma ihtimali var mıdır? Saygılar
Sevgili hocam. Yanitlariniz icin cok tesekkur ederim. Bu endiseli bekleyis durumunda fikir paylasimi insanin icine su serpiyor. Bugun forumda bir arkadas yok baskanliginin universitelere kadrolarla ilgili yaptigi sunumu paylasmis. Bu sunumun 35. Slaytinda norm disi kadrolarda da 2/3 oraninin gozetilecegi yazmakta.
Saygiyla
Arkadaşlar bence aralık 2019 a kadar bir denge getirecekler, ondan sonra mevcut durumu değerlendirip sistemi yeniden revize edecekler. Milli eğitimi getirdikleri halden daha şükela hale getirmeden yakamızı bırakmayacaklar. Tanrı sabırlar versin, ülke zaten tımarhaneye döndü...
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, girersin akademiye, yarın doktora biter kimse yüzüne bakmaz. Bir hocaya denk gelirsin, sahip çıkar, ışığını görür, devam eder yükselirsin. Risktir, garanticiyseniz işinize devam edin, idealistseniz ve kendinize güveniyorsanız ve arş görlük için asistanı olabileceğiniz değerli bir hoca varsa akademi yi tercih etmenizin uygun olacağını söyleyebilirim...Konuyla doğrudan alakası yok ama yine de anlayışınıza sığınarak buraya yazıyorum. Ben hali hazırda kamuda kadrolu olarak çalışıyorum. Araştırma görevlisi olmak için yeterli dil ve ales puanlarım var. Yüksek lisans ders dönemindeyim. Sizce araştırma görevliliğine geçersem ileride pişmanlık yaşar mıyım? İşsiz kalma riskinden dolayı. Yardımcı olurdanız çok sevinirim. Çok kararsız bir durumdayım.
Hocam sencesi bencesi yok, mevcut yetki devri Aralık 2019 a kadar, 1 yıl böyle sürcek, sonrası için dı pörsin yu hef koldBence de bu yıl böyle geçecek. 2019 yılı için Allah kerim. İyice tıkanmadan da geri adım atmazlar