YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, girersin akademiye, yarın doktora biter kimse yüzüne bakmaz. Bir hocaya denk gelirsin, sahip çıkar, ışığını görür, devam eder yükselirsin. Risktir, garanticiyseniz işinize devam edin, idealistseniz ve kendinize güveniyorsanız ve arş görlük için asistanı olabileceğiniz değerli bir hoca varsa akademi yi tercih etmenizin uygun olacağını söyleyebilirim...

- - - Güncellendi - - -

Hocam sencesi bencesi yok, mevcut yetki devri Aralık 2019 a kadar, 1 yıl böyle sürcek, sonrası için dı pörsin yu hef kold

Nasıl olsa norm fazlası personelle de akademik çalışmalar ve dersler sürdürülecek. Ancak yükselme umudu kalmayan beklentisi olmayan akademisyen arkadaşlar ne kadar verimli olur orası düşündürücü. Sonra neden ilk 500 arasında değiliz. Nedeni belli. Doçent yada Profesör kadrosu yoksa, önündeki kadrolar tıkalıysa çalışmak istese de psikolojik olarak verimli olamaz.

S

sdfghjkl

Guest
15 yıl deneyim şartı koymuş. Tezli yüksek lisans 5 yıl deneyim sayılıyor, dolayısıyla tezli yl şartı aramamış. Yarın bir gün, tezli yl mezunu olmak ya da en az 5 yıl deneyimli olmak diye ilan görürseniz bir yanlışlık var sanmayın.

Değerli Arkadaşlar herkese merhabalar. 30.11.2018 tarihli Atılım Üniversitesinin Adalet meslek yüksekokulundaki aranan nitelikler : .
1Fakültelerin İngiliz Dili Edebiyatı veya Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümlerinden mezun olmak.
2. Bir lisans programında en az 2 akademik yıl Çeviri dersi vermiş olmak.
3. Yükseköğretim kurumlarında en az 15 yıllık yönetim deneyimi olmak.
4.ALES’ten mezun olunan alanda en az 70 ve üzeri puan almış olmak.
5. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
Yükseklisans şartı neden yok???? Öğretim görevlisi kadrolarında yükseklisans şartı gelmedi mi? Gerçekten garip değil mi??

finduilas

Profesör
15 yıl deneyim şartı koymuş. Tezli yüksek lisans 5 yıl deneyim sayılıyor, dolayısıyla tezli yl şartı aramamış. Yarın bir gün, tezli yl mezunu olmak ya da en az 5 yıl deneyimli olmak diye ilan görürseniz bir yanlışlık var sanmayın.
Oyle bir sey mumkun degil. Tezli yuksek lisans deneyim yerine sayilir evet ama tersi gecerli degil, yani deneyim tezli yuksek lisans yerine sayilmaz. Madde gayet acik, artik "tezli yuksek lisans mezunu ya da deneyim sahibi" diye bir ilan olmayacak. (Ozel alanlar haric) Bahsedilen ilan ise vakif universitesi, bu sartlar onlari baglamiyor, istedikleri sarti koyabilirler.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

B

Beun Dr

Guest
Norm dışı kadrolarda 2/3 şartının aranması tam bir saçmalık. Yök'ün hazırladığı sunum ve yönetmelik çelişki içerisinde.

Madde 3b:
b) Norm dışı kadro: Bu Yönetmelik çerçevesinde belirlenen norm kadro sayısı dışında kalan ve ilgili
yükseköğretim kurumunun ihtiyacı olduğunu gerekçeli olarak belirttiği öğretim elemanı kadrosunu,
ifade eder...

Yönetmelikte, norm dışı kadronun "yönetmelik çerçevesinde belirlenen norm kadro sayısı dışarısında kalacağı" açık şekilde belirtilmişken; hazırlanan sunumda yönetmelik ile çelişkili bir örnek verilmesi anşılır bir durum değil...

H

hakan~ 12

Guest
Bence Myo da tezli yüksek lisans şartı kaldırılacak özel ünv ler ilanlarını hep bu yönde veriyor. Memurlar net te yeni böyle bir haber yapmış zaten.Yönetmelik 5 yıl iş tecrübesi yada Yüksek Lisans şartı olarak güncellenebilir.

ALperSNGN

Öğrenci
Arkadaşlar norm kadro dahilindeki araştırma görevlisi kadrosunu da yökün belirlediği atama kriterleriyle alım olacak yoksa her üniversitenin kendi kriterleri mi söz konusu bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim

Talibimtalip

Öğrenci
Merhabalar, bir kadro ilanına hem yüksek lisans hem de iş tecrübesi şartı koyabiliyorlar mı? Daha önce benim gördüğüm ilanda şöyle bir şart vardı bilmem ne alanında y.l yapmış olmak alanında 8 yıl tecrübeli olmak.

I

imedaka

Guest
Merhabalar,
Şu sıralar özel üniversitelerde araştırma görevlisi kadroları ilanları artmaya başladı. Aklıma takılan bir soru var: Acaba özel üniversitelerde araştırma görevlisi maaşları ortalama ne kadar? Daha önceden deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

pHDoktor

Öğrenci
Daha önce de belirttim norm kadro çalışmasını bitiren üniversite çok az. Çoğu ne yapacağız, nasıl yapacağız derdinde ve alt birimlere soranlar var. Süreç uzayacak. Zaten normu boş kaç üniversite vardır da ilana çıkacak? Genelde MYO ilanları ağırlıklı olur.

A

Akdmkruya12

Guest
Yahu [MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] bey, ne olur insanların duygularıyla oynamayın! Öğretim üyesi ilanları az olur deseniz katılırım, lakin özellikle araştırma görevlisi ilanları her yıl olduğu oranda çıkacak.

Daha aralığın başındayız, az sabır ya.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar norm kadro dahilindeki araştırma görevlisi kadrosunu da yökün belirlediği atama kriterleriyle alım olacak yoksa her üniversitenin kendi kriterleri mi söz konusu bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim

Ozel uni oldugu icin boyle ilan cikabiliyorlar devlette yl sarti var

Tüm üniversiteler "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe" tabidirler ve burada konulan şartlara uymak zorundadırlar. Devlette YL şartı var Vakıfta yok gibi bir durum söz konusu değil.

Yönetmelikte bulunan Ar.Gör. alımlarında YL yahut DR öğrencisi olma şartı sadece devlet üniversitelerini bağlıyor onun dışındaki tüm hükümlere uymak durumda tüm üniversiteler..

Xxxabze

Öğrenci
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] hocam sen iç karartmak için mi buradasın? '' daha önce belirttim!!'' siz kimsiniz? Ne belirttiniz? Çoğu üniversitenin ne yaptığını nereden biliyorsunuz? Bir rektör başka rektörün ne yaptığını bile bilmezken sizlerin bu iddialı sözleri nereden geliyor?? Süreç yöneticisi siz misiniz? Kimse size hayal satın demiyor ama böyle gelip gelip, olmaz daha önce belirttim, süreç uzayacak, çoğu üniversite bilmiyor. myo ağırlıklı olur. Ne alaka yani?? karar verici merci siz misiniz? bu kadar bilgiyi biliyorsanız tam tarih de verin bari insanlar boşa beklemesin!! Ayıptır ya. Deseniz ki ben şu üniversitedeyim, burda durum fena, daha planlama yapamadılar vs. bir nebze anlarım. Ama çoğu üniversiteye siz değil buradaki kimse hakim olamaz. Yazdıklarınız insanları etkileyebiliyor. Mesuliyetini bilerek konuşun sorumluluk almayacağınız konularda da hiç konuşmayın lütfen.

Son düzenleme:

pHDoktor

Öğrenci
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] hocam sen iç karartmak için mi buradasın? '' daha önce belirttim!!'' siz kimsiniz? Ne belirttiniz? Çoğu üniversitenin ne yaptığını nereden biliyorsunuz? Bir rektör başka rektörün ne yaptığını bile bilmezken sizlerin bu iddialı sözleri nereden geliyor?? Süreç yöneticisi siz misiniz? Kimse size hayal satın demiyor ama böyle gelip gelip, olmaz daha önce belirttim, süreç uzayacak, çoğu üniversite bilmiyor. myo ağırlıklı olur. Ne alaka yani?? karar verici merci siz misiniz? bu kadar bilgiyi biliyorsanız tam tarih de verin bari insanlar boşa beklemesin!! Ayıptır ya. Deseniz ki ben şu üniversitedeyim, burda durum fena, daha planlama yapamadılar vs. bir nebze anlarım. Ama çoğu üniversiteye siz değil buradaki kimse hakim olamaz. Yazdıklarınız insanları etkileyebiliyor. Mesuliyetini bilerek konuşun sorumluluk almayacağınız konularda da hiç konuşmayın lütfen.

O zaman norm kadro çalışmasını bitiren üniversitelerden üyeler yazsın. Emin olun norm planlaması yapmış üniversitelerin personelleri bilirdi. Zaten norm planlaması yapılmış ve bitmiş üniversiteler web sayfalarında bunu paylaşmak zorundalar. Aslında kural web sitelerinde belirttikten sonra ilana çıkmalarıydı ama sanırım değişiklik oldu. O zamn siz açıklayın neden ilan yok? Tüm üniversitelerin norm kadroları dolu mu? Bildiğiniz varsa siz yazın da cidden bizler de öğrenelim. Ben kimseye umut verme niyetinde değilim. En az 8-10 farklı üniversiteden arkadaşla görüştüm. Norm kadrolarımız belirlendi diyen yok.

- - - Güncellendi - - -

Bir de neyin sorumluluğu onu anlamadım? İç karartıcı durum ne gerçekler mi? Ona da anlam veremedim.

- - - Güncellendi - - -

Yahu [MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] bey, ne olur insanların duygularıyla oynamayın! Öğretim üyesi ilanları az olur deseniz katılırım, lakin özellikle araştırma görevlisi ilanları her yıl olduğu oranda çıkacak.

Daha aralığın başındayız, az sabır ya.

Hocam ben Araştırma Görevlileri ilanlarından bahsetmiyorum sanırım yanlış anlaşılıyor. Kastettiğim norm ile ilgili yazdıklarım Öğretim Üyesi kadroları. Benim için Araştırma Görevlisi çağı çoktan geçti :)

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
O zamn siz açıklayın neden ilan yok?

Sayın [MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] ve [MENTION=104107]Xxxabze[/MENTION] öncelikle sizden istirhamım bu meseleyi tartışma yoluna gitmeyin ve kapatın. Sorunuza bir nebze yanıt olması için bilgim dahilindeki kısmını söyleyeyim; norm çalışmalarının devam etmesinin yanı sıra pasif ve ortalamanın çok altında olan hem MYO hem de Fakülte bölümleri ile ilgili YÖK'ten karar bekleniyor bu kararlardan sonra özellikle neredeyse 7 aydır ilan edilemeyen öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı ilanları yayınlanabilecek.

Öğretim üyesi ilanlarında üniversiteler çok sıkıntı yaşamadılar kaldı ki bu kadrolar için ilana çıkan üniversiteler zaten oldu bundan sonra da ihtiyacı olan üniversiteler o ilanlara da çıkmaya başlayacaktır.

A

Akdmkruya12

Guest
Sn. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, Benim rektörlük genel sekreterimizden duyduğum şu; YÖK'ün sunum yaptığı toplantıda, norm kadro planlamalarınız bittiğinde hem öğretim üyesi, hem de öğretim elemanı ilanına çıkabilirsiniz diye söylenmiş. Bizim üniversite dünkü senato toplantısında norm kadrolarını belirledi. 1 haftaya kalmaz yayınlanır diye ifade edildi.

Dolayısıyla YÖK'ten yeni bir yazı gelmesinin bir gereği yok, bu yetki devri ilkesine de sığmaz, etik de olmaz kanaatindeyim. Lakin yanılıyorsam bağışlayın lütfen. Belki de Yaşar hocamın dediği gibi yeni bir yazı bekleniyor da olabilir.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Sn. @yasarayanoglu hocam, Benim rektörlük genel sekreterimizden duyduğum şu; YÖK'ün sunum yaptığı toplantıda, norm kadro planlamalarınız bittiğinde hem öğretim üyesi, hem de öğretim elemanı ilanına çıkabilirsiniz diye söylenmiş. Bizim üniversite dünkü senato toplantısında norm kadrolarını belirledi. 1 haftaya kalmaz yayınlanır diye ifade edildi.

Dolayısıyla YÖK'ten yeni bir yazı gelmesinin bir gereği yok, bu yetki devri ilkesine de sığmaz, etik de olmaz kanaatindeyim. Lakin yanılıyorsam bağışlayın lütfen. Belki de Yaşar hocamın dediği gibi yeni bir yazı bekleniyor da olabilir.

Hocam estağfurullah yazı derken yanlış anlaşılmasın pasif bölümlerin kapatılması ile ilgili yazıdan bahsediyorum izin vs. gibi birşeyden değil. Örneğin bir MYO'da henüz öğretim görevlisi bulunmadığı için öğrenci almamış bölümlerden doluluk ortalaması %90 altında olanların kapatılması gündemde yoksa artık izin vs. gibi bir durum söz konusu değil eksik anlattığım için asıl benim kusuruma bakmayın.