YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

D

Dinamik akademi

Guest
2/3 belasi

Cok haklisiniz. 2/3 norm disi icin de gecerliysebuyuk universitelerde kimsenin prof olamamasi anlamina gelir. Yasar hocam bu konuda nasil bir ongorunuz var?

tumua

Araştırma Görevlisi
Guneydogudaki universitelerimizden biri daha norm kadro yonetmeligi cercevesinde toplantilari sonlandirmak uzere. Universitenin Edebiyat fakultesine 5 adet arastirma gorevlisi alinmasi kararlastirildi

A

Akdmkruya12

Guest
Estağfirullah [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, siz eksik yazsanız dahi önemli değil, biliyorum ki muhakkak hocanın bir bildiği var. Bahsettiğiniz konuda yine çok haklısınız. Foruma, genç arkadaşlarımıza ve bizlere aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz için size müteşekkirim. Eksik olmayınız.

kadirk

Öğrenci
Hocam estağfurullah yazı derken yanlış anlaşılmasın pasif bölümlerin kapatılması ile ilgili yazıdan bahsediyorum izin vs. gibi birşeyden değil. Örneğin bir MYO'da henüz öğretim görevlisi bulunmadığı için öğrenci almamış bölümlerden doluluk ortalaması %90 altında olanların kapatılması gündemde yoksa artık izin vs. gibi bir durum söz konusu değil eksik anlattığım için asıl benim kusuruma bakmayın.

Yaşar hocam, Peki bu kapatılacak bölümlerle ilgili yazının diğer alımlara ne engeli varki? Sizce bu yazının gelmesi ve ilanlara çıkılması daha ne kadar sürer? Ve geçen gün de yazmıştım benim şehrimde bir ün. hoca ile konuştum yani muhabbet arasında sordum kendisi rektörlüğe yakın kadroların açılmasını bekliyoruz dedi buna anlam veremedim daha detaylıda soramadım şuan da sizin yazdığınızla pekişir gibi oldu ama özellikle ög gör ilanlarında var bu sorunlar neden ög üyelerinde yok?

gimmurat

Öğrenci
Hocam estağfurullah yazı derken yanlış anlaşılmasın pasif bölümlerin kapatılması ile ilgili yazıdan bahsediyorum izin vs. gibi birşeyden değil. Örneğin bir MYO'da henüz öğretim görevlisi bulunmadığı için öğrenci almamış bölümlerden doluluk ortalaması %90 altında olanların kapatılması gündemde yoksa artık izin vs. gibi bir durum söz konusu değil eksik anlattığım için asıl benim kusuruma bakmayın.

Yaşar Hocamın dediklerine kısmen bir katkı yapmak isterim. Meslek yüksek okullarındaki durumu bilmiyorum ancak hocamın dediği gibi henüz öğrenci almamış ve Türkiye geneli doluluk oranı %90 altında kalan bazı lisans bölümlerinin kapatıldığını biliyorum. Yani bu %90 doluluk oranı ilgili bölümlerin yeni üniversitelere açılmasını engellediği gibi fiilen açılmış ama henüz öğrenci almamış bölümlerinde kapanmasına neden oldu. Yaklaşık 1 ay önce bazı bölümlere yökten kapatma yazısı geldiğini biliyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar hocam, Peki bu kapatılacak bölümlerle ilgili yazının diğer alımlara ne engeli varki? Sizce bu yazının gelmesi ve ilanlara çıkılması daha ne kadar sürer? Ve geçen gün de yazmıştım benim şehrimde bir ün. hoca ile konuştum yani muhabbet arasında sordum kendisi rektörlüğe yakın kadroların açılmasını bekliyoruz dedi buna anlam veremedim daha detaylıda soramadım şuan da sizin yazdığınızla pekişir gibi oldu ama özellikle ög gör ilanlarında var bu sorunlar neden ög üyelerinde yok?

Hocam tamamen planlama ile ilgili örneğin X Üniversitesi bir MYO bölümü için 2 kadro ayırmış ancak bu bölüm kapanacak ise burası için ilana çıkmayacak. Bu nedenle kapanacak bölümler belli olmadan ilana çıkmıyorlar.

korayyy

Öğrenci
Bartın Üniversitesi ilanında şöyle bir ibare var. ''Adayların transkriptleri ön değerlendirme de ve nihai değerlendirme aşamasında aşağıdaki esaslara göre değerlendirilecektir.'' Bildiğim kadarıyla eskiden ön değerlendirme de transkript değerlendirmeye alınmıyordu. Yeni düzenlemeyle alınmaya mı başlanacak acaba.

htaysi

Öğrenci
Bartın Üniversitesi ilanında şöyle bir ibare var. ''Adayların transkriptleri ön değerlendirme de ve nihai değerlendirme aşamasında aşağıdaki esaslara göre değerlendirilecektir.'' Bildiğim kadarıyla eskiden ön değerlendirme de transkript değerlendirmeye alınmıyordu. Yeni düzenlemeyle alınmaya mı başlanacak acaba.

Acaba ön değerlendirmede minimum başvuru şartı için mi öyle bir şey yazıldı?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör

Acaba ön değerlendirmede minimum başvuru şartı için mi öyle bir şey yazıldı?

Transkript değerlendirmeye alınmıyordu, minimum başvuru şartı derken?? Arkadaşlar ön değerlendirmede lisans not ortalaması daha önce de kullanılıyordu burada neye takıldınız?

korayyy

Öğrenci
Daha önce ön değerlendirme de yüzde 60 Ales yüzde 40 yds ortalaması dikkate alınıyordu. Nihai değerlendirme de transkript notu değerlendiriliyordu diye biliyorum.

finduilas

Profesör
Transkript değerlendirmeye alınmıyordu, minimum başvuru şartı derken?? Arkadaşlar ön değerlendirmede lisans not ortalaması daha önce de kullanılıyordu burada neye takıldınız?
On degerlendirmede ne zaman lisans not ortalamasi alindi Yasar hocam? %60 Ales, %40 dil puani alinip 10 kati aday sinava cagrilmiyor muydu?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

finduilas

Profesör
Eger ogretim gorevlisi ilanindan bahsediyorsa hakli, yabanci dil sarti olmadigi icin lisans ortalamasi degerlendirmeye aliniyor (MYO icin). Ama arastirma gorevlisi ilaninda alinmadi hicbir zaman.

A

Akademik Fazia

Guest
Enteresanlar ya

Öğretim görevlisi ilanları da olduğu için genel olarak yazılmıştır. Yani şunu anlamayan adamlar akademisyen olacak. Hadi değişiklik oldu diyelim yönetmelik yayınlanmadan üniversite ilana mı çıkacak?

Xxxabze

Öğrenci
meslek yüksek okullarında ilan edilen kadrolar yabancı dilden muaf. dolayısıyla oradaki ön değerlendirmede ales ve lisans not ortalamasına bakılıyor. ilanın başında yer alan ifade de BENCE genel bir ifade. ve 'ön değerlendirme' kastı burayı işaret ediyor.

Sekoloji

Öğrenci
Daha önce ön değerlendirme de yüzde 60 Ales yüzde 40 yds ortalaması dikkate alınıyordu. Nihai değerlendirme de transkript notu değerlendiriliyordu diye biliyorum.

Öğretim görevlisi ön değerlendirmede GANO kullanılmaktadır. Araştırma görevlisinde ise nihai değerlendirmede kullanılıyor. İlgili ilanda zaten araştırma görevlisi için şöyle değerlendirilir diye bir ibare yok. Genel şartlarda uygulanacak değerlendirme şartını yazmışlar. Öğretim görevlisinde ön değerlendirme, araştırma görevlisinde nihai değerlendirmede şöyle şöyle yapılacaktır diye anlatıyor. Herhangi bir yanlışlık yok.