YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

A

Akademik müzmin

Guest
Herkese merhabalar bu süreçte herkese istediği nasip olur inşallah. Bir sorum olacaktı malum kadrolar yavaş yavaş açılmaya başladı alesin geçerlilik süresi hala 5 yıl değil mi arkadaşlar başvuru yapacağım da bir an tereddüt ettim

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
On degerlendirmede ne zaman lisans not ortalamasi alindi Yasar hocam? %60 Ales, %40 dil puani alinip 10 kati aday sinava cagrilmiyor muydu?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Hocam Öğretim Görevlisi alımlarında (MYO) kullanılmasından bahsediyorum elbette ki..

Herkese merhabalar bu süreçte herkese istediği nasip olur inşallah. Bir sorum olacaktı malum kadrolar yavaş yavaş açılmaya başladı alesin geçerlilik süresi hala 5 yıl değil mi arkadaşlar başvuru yapacağım da bir an tereddüt ettim

Evet geçerlilik süresi 5 yıl.

Son düzenleme:
A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=103637]selam5454[/MENTION] emin olabilirsiniz ki var! Kendi bulunduğum üniversite bir araştırma üniversitesi ve biz de norm kadro planlamaları tamamlandı. Başka bir üniversite görevli bölüm başkanı hocamla görüştüm, ki o da doğu anadolu da küçük bir üniversite de görevli, onlar da tamamlamışlar. İnşallah ekstra bir gelişme olmadıkça Aralık ayı ilan ayı arkadaşlar. İnşallah herkesin gönlüne göre olur her şey.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@selam5454 emin olabilirsiniz ki var! Kendi bulunduğum üniversite bir araştırma üniversitesi ve biz de norm kadro planlamaları tamamlandı. Başka bir üniversite görevli bölüm başkanı hocamla görüştüm, ki o da doğu anadolu da küçük bir üniversite de görevli, onlar da tamamlamışlar. İnşallah ekstra bir gelişme olmadıkça Aralık ayı ilan ayı arkadaşlar. İnşallah herkesin gönlüne göre olur her şey.

Katılıyorum size bu konuda Hocam ama hala üye olmadığınızı görüyorum, artık bir 5 dakikanızı ayırıp forumumuza üye olsanız mı?

eskidilci

Öğrenci
[MENTION=103637]selam5454[/MENTION] emin olabilirsiniz ki var! Kendi bulunduğum üniversite bir araştırma üniversitesi ve biz de norm kadro planlamaları tamamlandı. Başka bir üniversite görevli bölüm başkanı hocamla görüştüm, ki o da doğu anadolu da küçük bir üniversite de görevli, onlar da tamamlamışlar. İnşallah ekstra bir gelişme olmadıkça Aralık ayı ilan ayı arkadaşlar. İnşallah herkesin gönlüne göre olur her şey.

Hocam ortak dersler(Türk Dili, Tarih, İngilizce)de norm kadro uygulaması yapılırken ne baz alındı peki bu dersler için asgari norm kadro sayısı neye göre belirlendi ya da belirlenecek ya da belirleniyor öğrenci sayısı desek öğretim görevlisi başına kaç öğrenci baz alındı malum bu dersler genel itibariyle birinci sınıfta verilen dersler diyelim X üniversitesine 7.000 küsür birinci sınıf öğrenci yerleşsin öğretim görevlisi başına kaç öğrenci baz alındı diyelim ki 1.000 öğrenci baz alındı X üniversitesinin bu dersler için bulundurması gereken öğretim görevlisi sayısı en az 7 mi olmalıdır merak içindeyim....

GİZBAYGİZ

Öğrenci
[MENTION=17688]Yasar[/MENTION]ayaoglu hocam bir sorum olacak size. Araştırma görevlisi için kadrolar belirli bir tarihte mi dağıtılıyor üniversitelere ?

Son düzenleme:
A

Akademik 33

Guest
Herkese iyi akşamlar araştırma gorevlisin kadrosuna başvuracağım da 2014 bahar dönemi ales sonucum geçerli mi takip edemedim son gelişmeleride bilgisi olan varmı

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@Yasarayaoglu hocam bir sorum olacak size. Araştırma görevlisi için kadrolar belirli bir tarihte mi dağıtılıyor üniversitelere ?

Hocam eskiden YÖK tarafından mart-nisan aylarında yapılıyordu öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için belirlenen ilave atama izinlerinin üniversitelere dağıtımı. Ancak yeni dönemde bu CB tarafından yapılacağı için sistemin nasıl işleyeceğine emin değilim.

Bunun dışında Norm Kadro çerçevesinde üniversite senatolarınca belirlenecek Ar.Gör. kadroları ise malumunuz her yıl Aralık ayında ilan edilecek.

Herkese iyi akşamlar araştırma gorevlisin kadrosuna başvuracağım da 2014 bahar dönemi ales sonucum geçerli mi takip edemedim son gelişmeleride bilgisi olan varmı

ALES sonuçları ilgili dönemde sonuç açıklama tarihi ne zaman ise o tarihten itibaren 5 (BEŞ) yıl geçerli...

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Hocam eskiden YÖK tarafından mart-nisan aylarında yapılıyordu öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için belirlenen ilave atama izinlerinin üniversitelere dağıtımı. Ancak yeni dönemde bu CB tarafından yapılacağı için sistemin nasıl işleyeceğine emin değilim.

Bunun dışında Norm Kadro çerçevesinde üniversite senatolarınca belirlenecek Ar.Gör. kadroları ise malumunuz her yıl Aralık ayında ilan edilecek.

ALES sonuçları ilgili dönemde sonuç açıklama tarihi ne zaman ise o tarihten itibaren 5 (BEŞ) yıl geçerli...

Yaşar Hocam çok teşekkürler. Yüksek lisans yaptığım üniversite 2 senedir kadro alamıyor talep ettiği halde. Şimdi tekrar sayı belirtip beklediklerini söylediler açıkçası merak ettim belirli bir zaman zarfı içinde mi olur diye. Benim de yüksek lisansım bu sene bitecek, o yüzden çok endişeliyim. Ümidi kesmek için hangi tarihi bekliyim onu da bilemiyorum. Bütçeyle ilgili bi durum olabilir mi hocam bekledikleri ?

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar Hocam çok teşekkürler. Yüksek lisans yaptığım üniversite 2 senedir kadro alamıyor talep ettiği halde. Şimdi tekrar sayı belirtip beklediklerini söylediler açıkçası merak ettim belirli bir zaman zarfı içinde mi olur diye. Benim de yüksek lisansım bu sene bitecek, o yüzden çok endişeliyim. Ümidi kesmek için hangi tarihi bekliyim onu da bilemiyorum.

Hocam üniversiteniz nereden kadro talep etmiş ben anlayamadım? Araştırma Görevlisi kadrolarını senatolar belirleyecek YÖK'ten izin istenmesi gibi bir durum söz konusu değil.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Hocam üniversiteniz nereden kadro talep etmiş ben anlayamadım? Araştırma Görevlisi kadrolarını senatolar belirleyecek YÖK'ten izin istenmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Hocam araştırma görevlisi almak için kadro beklediklerini söylüyorlar. Söylediğiniz durumu bilmediklerini düşünmek istemiyorum. Değişikliklerin bu kadar anlaşılmaması mümkün mü bilemiyorum ama bölüm başkanı diğer yetkililer hepsi kadro beklediklerini söylüyor. Bütçeyle alakalı bir durum olabilir mi bekledikleri ?

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam araştırma görevlisi almak için kadro beklediklerini söylüyorlar. Söylediğiniz durumu bilmediklerini düşünmek istemiyorum. Değişikliklerin bu kadar anlaşılmaması mümkün mü bilemiyorum ama bölüm başkanı diğer yetkililer hepsi kadro beklediklerini söylüyor. Bütçeyle alakalı bir durum olabilir mi ?

Personel Daire Başkanlığına ilettikleri talepten bahsediyor olabilirler mi acaba, bildiğiniz üzere Norm çalışmaları kapsamında personel daire başkanlıkları birimlerden talep topladılar.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Personel Daire Başkanlığına ilettikleri talepten bahsediyor olabilirler mi acaba, bildiğiniz üzere Norm çalışmaları kapsamında personel daire başkanlıkları birimlerden talep topladılar.

Hocam olabilir ama araştırma görevlisi için de mi bu talebi ilettiler ? Üniversitenin her fakültesinde ciddi eksikler var. Benim bölümüm dahil olmak üzere öğretim görevlisine ihtiyac var. 2 senedir talep ettiklerini, mevcut durumda da kadro beklediklerini, kadro çıktığı halde ilana çıkacaklarını söylüyorlar. Benim de merak ettiğim bunun bir tarihi var mıydı.

htaysi

Öğrenci

Hocam arş gör ilanlarını sadece aralık ayında mı göreceğiz, o kısmı tam anlayamadım.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam olabilir ama araştırma görevlisi için de mi bu talebi ilettiler ? Üniversitenin her fakültesinde ciddi eksikler var. Benim bölümüm dahil olmak üzere öğretim görevlisine ihtiyac var. 2 senedir talep ettiklerini, mevcut durumda da kadro beklediklerini, kadro çıktığı halde ilana çıkacaklarını söylüyorlar. Benim de merak ettiğim bunun bir tarihi var mıydı.

Hocam tüm kadrolar için geçerli alınan talepler. Bu taleplerin iletilmesi için her bir üniversitenin belirlediği tarihi benim bilme şansım maalesef yok ama muhtemelen her üniversite Norm Çalışmasını bitirmek zorunda olduğu için en geç bu ayın ilk haftasını tarih olarak belirlemiştir. Personel daire başkanlığınızdan daha detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.

Hocam arş gör ilanlarını sadece aralık ayında mı göreceğiz, o kısmı tam anlayamadım.

Hocam bu ilanlar ile ilgili değil her yıl Aralık ayında üniversiteler Norm Kadro Cetvellerini açıklayacaklar.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Hocam tüm kadrolar için geçerli alınan talepler. Bu taleplerin iletilmesi için her bir üniversitenin belirlediği tarihi benim bilme şansım maalesef yok ama muhtemelen her üniversite Norm Çalışmasını bitirmek zorunda olduğu için en geç bu ayın ilk haftasını tarih olarak belirlemiştir. Personel daire başkanlığınızdan daha detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.

Hocam bu ilanlar ile ilgili değil her yıl Aralık ayında üniversiteler Norm Kadro Cetvellerini açıklayacaklar.

Anlıyorum hocam. Çok teşekkürler.