YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

htaysi

Öğrenci
Hocam eskiden YÖK tarafından mart-nisan aylarında yapılıyordu öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları için belirlenen ilave atama izinlerinin üniversitelere dağıtımı. Ancak yeni dönemde bu CB tarafından yapılacağı için sistemin nasıl işleyeceğine emin değilim.

Bunun dışında Norm Kadro çerçevesinde üniversite senatolarınca belirlenecek Ar.Gör. kadroları ise malumunuz her yıl Aralık ayında ilan edilecek.

ALES sonuçları ilgili dönemde sonuç açıklama tarihi ne zaman ise o tarihten itibaren 5 (BEŞ) yıl geçerli...

Hocam tüm kadrolar için geçerli alınan talepler. Bu taleplerin iletilmesi için her bir üniversitenin belirlediği tarihi benim bilme şansım maalesef yok ama muhtemelen her üniversite Norm Çalışmasını bitirmek zorunda olduğu için en geç bu ayın ilk haftasını tarih olarak belirlemiştir. Personel daire başkanlığınızdan daha detaylı bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.

Hocam bu ilanlar ile ilgili değil her yıl Aralık ayında üniversiteler Norm Kadro Cetvellerini açıklayacaklar.

Ben de öyle düşündüm ama tereddütte kalmıştım, şimdi aydınlandı hocam teşekkür ederim.

A

Akademik55

Guest
?

Hocam bugün üniversitemin araş gör ve ögr gör kadrolarında ilana çıkmak için YÖK ten izin alacağını öğrendim. Mevcut ellerinde yani rektörlüklere çekilen kadrolar için. Yetki devri diye tüm medyada çıktıktan sonra ne değişti anlayabilen var mı?

eekoparan

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, benim aklıma takılan iki soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Birincisi bugünkü resmi gazetede Başkent Üniversitesi araştırma görevlisi ilanında 50/D usulünce atama yapılacaktır yazıyor. Bildiğim kadarıyla bu kurum bir vakıf üniversitesi. Devlet Üniversitesine dönüştüyse kusura bakmayın bilmiyorum ama halen vakıfsa bu şekilde bir atama nasıl mümkün oluyor açıklar mısınız rica etsem? Bir de aynı gazetede yeni kurulan fakülte ve myolar mevcut. Bu fakülte ve myolar takriben ne zaman araştırma görevlisi alımı yapabiliyor bunu da merak ediyorum. Müsaitseniz aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar merhaba, benim aklıma takılan iki soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Birincisi bugünkü resmi gazetede Başkent Üniversitesi araştırma görevlisi ilanında 50/D usulünce atama yapılacaktır yazıyor. Bildiğim kadarıyla bu kurum bir vakıf üniversitesi. Devlet Üniversitesine dönüştüyse kusura bakmayın bilmiyorum ama halen vakıfsa bu şekilde bir atama nasıl mümkün oluyor açıklar mısınız rica etsem? Bir de aynı gazetede yeni kurulan fakülte ve myolar mevcut. Bu fakülte ve myolar takriben ne zaman araştırma görevlisi alımı yapabiliyor bunu da merak ediyorum. Müsaitseniz aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Kurum hala özel üniversite ve 50d'ye göre alım yapıyor ki gayet doğal. Artık tüm ilanlar 50d çıkıyor, 33a diye bir araştırma görevlisi statü maddesi kalmadı artık.

pHDoktor

Öğrenci
Tüm araştırma görevlisi alımları 50/d olarak yapılacak. 33a dönüştürülmesi ise imkansıza yakın zaten dönüştürülenler dönüştürüldü.

Merve

Baş Editör
Hocam bugün üniversitemin araş gör ve ögr gör kadrolarında ilana çıkmak için YÖK ten izin alacağını öğrendim. Mevcut ellerinde yani rektörlüklere çekilen kadrolar için. Yetki devri diye tüm medyada çıktıktan sonra ne değişti anlayabilen var mı?

Yetki devri diye bir şey yok görünüşe göre. Dün ben de kadroların yoke gönderildiğini öğrendim. Aynı şekilde izin alındıktan sonra çıkacaklarmış ilana.

machine.yns

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar

Bu gün Başkent Üniversitesi ' nin ilanında bir ayrıntı fark ettim. Araştırma kadrolarında '' Ankara’daki üniversitelerden birinde Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak '' diye bir şart var. Ben Ankara'da yüksek lisans yapmıyorum yani baş vuramayacağım. Biliyorum Başkent Üniversitesi vakıf üniversitesi ama böyle bir şartı keyfi koyabilir mi yada böyle bir hakkı var mı? Daha da önemlisi bundan sonra gelecek ilanlarda böyle bir şehir şartı olur mu ?

A

Akdmkruya12

Guest
Yanlış yorumluyorsunuz Sn. Baş editör! İzin diye bir şey söz konusu değil, bilgi paylaşımı diye bir şey söz konusu. Sadece YÖK bilgilendiriliyor, izin istenmiyor! Ki bu durum, yönetmelikte de yer alıyor. Aralık ayında üniversiteler norm kadrolarını YÖK'e gönderir ve kendi sitelerinde ilan ederler maddesi geçiyor.

Merve

Baş Editör
Yanlış yorumluyorsunuz Sn. Baş editör! İzin diye bir şey söz konusu değil, bilgi paylaşımı diye bir şey söz konusu. Sadece YÖK bilgilendiriliyor, izin istenmiyor! Ki bu durum, yönetmelikte de yer alıyor. Aralık ayında üniversiteler norm kadrolarını YÖK'e gönderir ve kendi sitelerinde ilan ederler maddesi geçiyor.
Umarım siz haklısınızdir. Üstteki ifade yorumdan ziyade hocanın bana söylediği aslında. Yokten izin alma durumu devam ediyor dedi açıkça.

50d veya 33a ibaresini neye dayanarak verebiliyor ? 50d maddesinde öğrenci statüsündeyken ilişiğiniz kesilemiyor ne zamanki mezun durumuna geçersiniz o vakit ilişik kesilme durumu söz konusu olur. Fakat özel bir üniversite bunu nasıl uygulayabilir, hadi uyguladı diyelim doktora sonrası yüzde 20lik kesime nasıl dahil edecek personelini ? Tüm özel üniversiteler toplanıp kendi aralarında bir yüzde oluşturup bu yüzdenin içerisinden yüzde 20lik bir grup mu seçecek? Yani şimdiye kadar sanki tüm özel üniversiteler 33a kadrosu açıyordu da 33a olayı ortadan kaldırılınca onlar da 55d uygulamasına geçti

A

Akdmkruya12

Guest
Norm dışı kadro talepleri YÖK'ün iznine tabi! Araştırma görevlisi kadroları norm kadrolara tabi olmadığından bu söz konusu değil [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hanım.

Sevgili Musa

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar

Bu gün Başkent Üniversitesi ' nin ilanında bir ayrıntı fark ettim. Araştırma kadrolarında '' Ankara’daki üniversitelerden birinde Tezli Yüksek Lisans yapıyor olmak '' diye bir şart var. Ben Ankara'da yüksek lisans yapmıyorum yani baş vuramayacağım. Biliyorum Başkent Üniversitesi vakıf üniversitesi ama böyle bir şartı keyfi koyabilir mi yada böyle bir hakkı var mı? Daha da önemlisi bundan sonra gelecek ilanlarda böyle bir şehir şartı olur mu ?

Hocam bu falan iyi bir şey daha ne ilanlar gördü bu memleket. Özel üniversiteyi geçtim devlet üniversitelerinde bile neredeyse kişiye özel ilanlar çıkıyor. Ben de geçmişte sizin belirttiğiniz durumla ilgili bir durumdan başvuramamıştım. Ayrıca sadece elden belge isteyen bile oluyor. Bunlar tabii kişiye özel ilanların yanında hafif sebep olarak kalıyor çok kafaya takmamanızı öneriyorum. Gelecek ilanlarda da tek tük böyle şeyler çıkabilir. Muhtemelen alınacak kişi bellidir bu ilanda hatta halihazırda araştırma görevlisi de olabilir sırf formalite icabı bir daha ilana çıkıyor olabilir çünkü böyle bir şey de başıma gelmişti.

- - - Güncellendi - - -

Araştırma görevlisi kadrosu kadrosu için de mi bu şekilde?

Hocam önemli bir soru ben de cevap bekliyorum. Yaşar hocanın paylaştığı Yök slaytında bu konuyla ilgili bir şey göremedim ben. Ama forumda önceki muhabbetlerde araştırma görevlileri için norm kadroya dahil olmadığıyla ilgili muhabbetler vardı. Yaşar hocam araştırma görevlilerin atanmasıyla ilgili bir sınırlama, norm var mıdır acaba?

B

Bioteknoloji

Guest
Ales

Hocalarım 30.12.2016 girdiğimiz ales sonucunu 5 yıl kullanabiliyormuyuz.lutfen biri evet desin.

physics.

Öğrenci
Evet daha önce de muhabbeti olmuştu. Üniversitelerin elinde bulunan Araştırma görevlisi kadrolarının dağılımını senato belirliyor.

H

Hamuş80

Guest
Öğretim üyesi kotası nasıl oluyor

Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan ve aşağıda bölümleri/anabilim dalları- programları ile unvan ve koşulları belirtilen kadrolara 2547 sayılı
Kanunun ilgili maddeleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır.
Başvurular ilgili Birimlere şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
NOT: %20 kotası ile başvuru yapılabilecek Doktor Öğretim Üyesi kadrosu bulunmamaktadır.

Siirt Üniversitesinin bugünkü ilanında % 20 kotası ifadesi mevcut. Burada ifade edilen % 20 kotası ile ne kastediliyor aceba?

SertacAli

Öğrenci
Bu kadro durumları baya karışık bir döneme denk geldi. Şimdiye kadar 3 üniversitesinin Personel Dai. Bşk'na bu durumu anlattım;
Yüksek Lisans bittikten ve Doktora Başvurularına kadar geçen sürede kadronun devam edip etmeyeceğine dair bir net cevap alamadım. Bu konu oldukça önemli bir konu niçin her üniversite tek tip bir yönetmelikle ilerlemiyor inanmak güç.
En azından Tez Jüriden onay alıp yüksek lisans bittikten sonra doktora başvurularına kadar her bireye 3 ay hak verilmeli diye düşünüyorum. Yaşar Hocam ve Merve Hocam bu konunun üniversiteden üniversiteye değiştiğinden bahsetmişti ama çok can sıkıcı bir durum.

ogulhero06

Öğrenci
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesine bağlı İletişim Fakültesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Ege Üniversitesine bağlı Birgivi İslami İlimler Fakültesi ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Kerkük ve Cerablus’a yüksekokul
Ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Kerkük ve Cerablus’ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması kararlaştırıldı.

İsimleri değişen fakülteler
Kapadokya Üniversitesine bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin adı Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin adı ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi.

Bu arada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Söke Sağlık Yüksekokulunun kapatılması kararı alındı.

kadro yok ama fakülte kurmaya devam.