YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

kadirk

Öğrenci
Hocalarım,
Bu kadroların yayınlanmaması senatoların toplanması ile alakalı olabilir mi? Çünkü senato da onaylanması gerekiyordu galiba ilanların ve her üniversitenin senatosu f**rklı zamanlarda toplanıyor.

Keske bizim bu kadar üzerinde durdugumuz kadar ya da kurguladığımız kadar personel daire başkanları ya da rektörler dursa bu iş cok kısa sürerde ama üstüne düşmüyorlar onlar için 3-5 kişi ilana cıkmış cıkmamıs fazla önemi yok galiba

XOXOX

Öğrenci
merhaba. daha önce de sordum ancak cevap alamadım. sadece lisans eğitimi veren, lisansüstü eğitimi vermeyen bölümler araştırma görevlisi alamayacak mı acaba? teşekkürler.

Talibimtalip

Öğrenci
Türk Dili okutmanı alımlarında nasıl bir yol izleneceğini biliyor musunuz kıymetli hocalarım, ben net bir çıkarımda bulunamadım yönetmelikten. Lütfen bilenler, anlayanlar var ise bir cevap yazsın.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
evet bu durum nedir? oldukca merak konusu @yasarayanoglu hocam herhangi bir yorum ya da bilginiz var mi? Yukaridaki arkadas ile birlikte 4 kisi ayni durumu aktariyor

Değerli arkadaşlar mevcut boş kadrolar bildiğiniz gibi yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca Rektörlüğe aktarılmıştı bu kadrolar ile ilgili izin alınıyor olması muhtemel..

Bu arada birkaç gündür yazılanları ve özel mesajları görmeme rağmen yanıtlayamadım biraz rahatsızdım bu nedenle affınıza sığınıyorum..

Son düzenleme:

tumua

Araştırma Görevlisi
Değerli arkadaşlar mevcut boş kadrolar bildiğiniz gibi yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca Rektörlüğe aktarılmıştı bu kadrolar ile ilgili izin alınıyor olması muhtemel..

Bu arada birkaç gündür yazılanları ve özel mesajları görmeme rağmen yanıtlayamadım biraz rahatsızdım bu nedenle affınıza sığınıyorum..

Cok gecmis olsun hocam. Acil sifalar diliyorum. O halde zaten izni verilmis olan kadrolara tekrar izin vermek uzun surmese gerek 1 haftaya yayinlanir bence cogu ilan. Cunku farkli universitelerde olan arkadaslarim da buradaki arkadaslarim da icerisinde bulundugumuz bu hafta yöke cokca izin istegi gittigini belirtti.

selam5454

Öğrenci
resmi gazetenin yayımlanması baya uzun sürdü...

- - - Güncellendi - - -

4 üniversitenin ilanı var ... ar.gör ilanları da gözüküyor... vites yükseldi sanırım biraz

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Cok gecmis olsun hocam. Acil sifalar diliyorum. O halde zaten izni verilmis olan kadrolara tekrar izin vermek uzun surmese gerek 1 haftaya yayinlanir bence cogu ilan. Cunku farkli universitelerde olan arkadaslarim da buradaki arkadaslarim da icerisinde bulundugumuz bu hafta yöke cokca izin istegi gittigini belirtti.

Teşekkür ederim hocam. Bu gece de gördüğümüz gibi bundan sonra yayınlanmaya devam edecektir herkes müsterih olsun..

bilmem ki

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben forumu ilk açıldığı andan itibaren takip ediyorum. Anlamadığım bir durum var.

YÖK'ün Alesten muaf tuttuğu bir alanda lisans okudum ama yüksek lisansım farklı bir alanda. Farklı bir alanda yüksek lisans yapmam Alesten muafiyetimi engeller mi?

Engel olması için herhangi bir sebep yok... Her tür ve alanda ilanlar çıktı, tahmin ettiğimiz gibi... Aylardır bekledik, yazdık çizdik, değişen pek bir şey yok, ilanlar yine şahıs odaklı, cv lerinizi ilgili birimlere iletin, 2019 da giremeyen daha da çok zor bulur kadro, hayırlı uğurlu liyakatli olsun geleceğimiz....

gimmurat

Öğrenci
Aciklama icin tesekkurler hocam. Ben de ayni sekilde dusunuyorum aslina bakarsaniz. Bence bu yök’e yazi gonderip danisma meselesi yökten herhangi bir izin icin degil Yök’e durumu bildirmek bana yil basinda sagladigin ve norm kadro yonetmeligine uyan kadrolarin su kadarini ilan edecegim seklinde durumu yöke bildirmektir. Yani bundan baska bir durum da aklima gelmiyor. Yökten bir daha izin istenmesi. Bu dedigimiz gibi durumu yöke raporlama olabilir. Yök acaba ne kadar sure icerisinde buna cevap veriyor?

Hocam sürecin çok uzun olduğunu sanmıyorum. 1 hafta 10 günlük bir süreçte tamamlanır bence YÖK'ün talepleri cevaplaması ve ilana çıkılması.

pHDoktor

Öğrenci
Akdeniz Üniv. de Öğretim Üyesi ilanına çıkmış. Dikkat edilirse norm dışına çıkılmış pek çok bölümde. Demek ki onayı geliyor ve normu geçebiliyorsunuz. Bölümde 10 üzerinde akademisyen olan bölümlere 1'er 2'şer doç., prof. ilanı var. Sanırım boşuna büyüttük bu norm kadro planlamasını

ogulhero06

Öğrenci
bugün çıkan ilanlarda akdeniz üniversitesi felsefe bölümüne 3 öğr üysi kadrosu açılmış 1 profesör 1 doçent ve 1 dr öğr üyesi. bölümde 4 anabilim dalı var yani 2 katı olsa bile normu 8 şimdiye kadar verilen bilgilerle. bölümde zaten 9 kişi var şuan nasıl oluyorda 3 kişi daha ilana çıkılıyor. böyle bir durum nasıl olabiliyor. herşey boşa düştü şuanda.

pHDoktor

Öğrenci
bugün çıkan ilanlarda akdeniz üniversitesi felsefe bölümüne 3 öğr üysi kadrosu açılmış 1 profesör 1 doçent ve 1 dr öğr üyesi. bölümde 4 anabilim dalı var yani 2 katı olsa bile normu 8 şimdiye kadar verilen bilgilerle. bölümde zaten 9 kişi var şuan nasıl oluyorda 3 kişi daha ilana çıkılıyor. böyle bir durum nasıl olabiliyor. herşey boşa düştü şuanda.

Hocam sanırım alımlar serbest bırakıldı. Böyle norm dışı ilanlar çıkabiliyorsa ya norm dışı kadro için YÖK izni aldılar (bu bence çok düşük ihtimal) yada norm iptal oldu yetki devriyle tüm ilanlar serbest. Başka açıklaması yok.

gimmurat

Öğrenci

Hocam inanın az önce akdeniz üniversitesi ilanını inceledim ve felsefe bölümü üzerinden yazdıklarınızın aynını yazmak üzere siteyi açtım ki mesajınızı gördüm. Size ve [MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] hocama sonuna kadar katılıyorum. Madem üniversiteler bu kadar kolay bu normu aşabilecekti neden insanları aylardır beklettiniz, istenen kadroların yayınlanmasını durdurdunuz. Herkes yaşadığını biliyor. Bu kadar insanın psikolojisini bozdunuz, umutlarını ertelettiniz ellerinden aldınız. Günah gerçekten günah bu yaptığınız, bırakın da kadro vs. düşünmeden bilimimizi yapalım artık.

pHDoktor

Öğrenci
Hocam inanın az önce akdeniz üniversitesi ilanını inceledim ve felsefe bölümü üzerinden yazdıklarınızın aynını yazmak üzere siteyi açtım ki mesajınızı gördüm. Size ve [MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] hocama sonuna kadar katılıyorum. Madem üniversiteler bu kadar kolay bu normu aşabilecekti neden insanları aylardır beklettiniz, istenen kadroların yayınlanmasını durdurdunuz. Herkes yaşadığını biliyor. Bu kadar insanın psikolojisini bozdunuz, umutlarını ertelettiniz ellerinden aldınız. Günah gerçekten günah bu yaptığınız, bırakın da kadro vs. düşünmeden bilimimizi yapalım artık.

Hocam sanırım aynı norm sayısından fazla ilan ziraat fakültesinde farklı bölümlerde de ilan edilen kadrolar için geçerli. Norm falan hikaye demek ki ilanlar serbest ve bir bölüm için norm sayısı ok 3 müş yok 2 katına kadar 6 olabilirmiş falan hikaye olmuş. Söz konusu bölümlerde 10-12 üzeri öğretim üyesi mevcut.

ozcanalp

Öğrenci
Merhabalar,

Akdeniz 'in ilanına bakıyorum dediğiniz gibi norm dışı kadro için izinler alınmış olabilir hızlı bir şekilde.

Ben 2/3 kuralını sormak istedim. felsefe bölümünde 1 prof, 5 doç, 12 öğretim üyesi var. 0,66'sı öğretim üyesi doktor.

1 DOÇENT, 1 PROFESÖR, 1 DR. ÖĞR. ÜYESİ ilana çıkmış 1 dr. öğretim üyesi alımını nasıl yapıyor ? yeni durumda toplam kadroda öğretim üyesi doktor oranı 0,61 olduğu için mi ?

ilanlar genel olarak 2/3 şartını taşıyor mu inceleyen var mıdır ?

pHDoktor

Öğrenci
Merhabalar,

Akdeniz 'in ilanına bakıyorum dediğiniz gibi norm dışı kadro için izinler alınmış olabilir hızlı bir şekilde.

Ben 2/3 kuralını sormak istedim. felsefe bölümünde 1 prof, 5 doç, 12 öğretim üyesi var. 0,66'sı öğretim üyesi doktor.

1 DOÇENT, 1 PROFESÖR, 1 DR. ÖĞR. ÜYESİ ilana çıkmış 1 dr. öğretim üyesi alımını nasıl yapıyor ? yeni durumda toplam kadroda öğretim üyesi doktor oranı 0,61 olduğu için mi ?

ilanlar genel olarak 2/3 şartını taşıyor mu inceleyen var mıdır ?

Hocam o kadar hızlı bir şekilde daha kimse norm nedir vs. diye anlamaya çalışırken norm dışı belirleyecek, senatoda görüşecek, YÖK onayı alacak ve ilana çıkacak? İnanmak gerçekten zor hatta imkansız gibi. İlan veren bölümlerde 2/3 kuralı vs yok sanki hem norm hem 2/3 yalan olmuş gibi.

pHDoktor

Öğrenci
ABD lisans üstü eğitim veriyorsa normu 3 tür, 4 ABD varsa 12 dir, 24 e çıkabilir....

Ziraattekiler tek ABD sanırım anladığım kadarıyla. Her ABD'na 1 tane olmak üzere en fazla 2 öğretim üyesi düşecek şekilde yapılanma yapılır. 4 ABD varsa bir bölümde max. 8 öğretim üyesi bulunabilir. Personel daire başkanlarına yapılan sunumda da bu şekilde hocam. tek ABD var ise bölüm dikkate alınız 3x2=6.

- - - Güncellendi - - -

2. Bölüm Madde (4) Fakülte veya bölüm lisans programı için norm kadrolar, üniversiteler tarafından anabilim/anasanat dalı çeşitliliği göz önünde bulundurularak fakülte veya bölümü oluşturan anabilim/anasanat dallarının her birine bir öğretim üyesi düşecek şekilde planlanır. Anabilim/anasanat dalları dikkate alınarak belirlenen norm kadro sayısı, anabilim/anasanat dalı ve bölüm kurulunun uygun görüşü üzerine ilgili fakülte ve üniversite yönetim kurulunun gerekçeli kararıyla bölüm veya fakülte düzeyinde iki katına kadar artırılabilir.