YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

G

Gazetecimm

Guest
Sayın hocalarım,
Bu seneki ilanlar bittikten sonra 2019 için öğretim elemanı ilanları ne zaman başlar? Yine Mart-Nisan'da kadro dağıtımı Kasım-Aralık'ta ilanlar mı olur? Yoksa farklı bir süreç mi işler? Fikirleriz nelerdir?

sbtaylan

Öğrenci
"Araştırma görevlisi ilanı bekleyen arkadaşlarımızın içi rahat olsun" denen birçok mesajla karşılaştım forumda ama hala hareket yok...

ozcanalp

Öğrenci
Bölüm içi unvan sınırlamasının getirilmesi 2/3 kuralı değişir mi yorumu olan var mıdır ?
2 doçent + 1 öğr. üyesi dr. olan bölüm 4. öğretim üyesi olarak 3. doçent'i alamıyor,
3 öğr. üyesi dr. olan bölüm 4. öğretim üyesi olarak öğr. üyesi dr.'u alamıyor bu unvan sınırlaması
süreci kitleyecek gibi duruyor.

"öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan
bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılacak.
Bu hesaplamada çıkan sayı küsuratlı ise aşağıya doğru yuvarlanacaktır "

pHDoktor

Öğrenci
Bölüm içi unvan sınırlamasının getirilmesi 2/3 kuralı değişir mi yorumu olan var mıdır ?
2 doçent + 1 öğr. üyesi dr. olan bölüm 4. öğretim üyesi olarak 3. doçent'i alamıyor,
3 öğr. üyesi dr. olan bölüm 4. öğretim üyesi olarak öğr. üyesi dr.'u alamıyor bu unvan sınırlaması
süreci kitleyecek gibi duruyor.

"öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan
bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılacak.
Bu hesaplamada çıkan sayı küsuratlı ise aşağıya doğru yuvarlanacaktır "

Hocam sanırım çok katı bir uygulaması yok 2/3 kuralının. Akdeniz Üniv. ilanına bakarsanız 1/2 zor uygulanıyor. Norm kadro olayı başlamadan bitmiş olabilir.

ozcanalp

Öğrenci
Hocam yanıt için teşekkür ederim.

Akdeniz'in ilanında hangi bölüm için 2/3 kuralı sağlanmamış spesifik bölümü söyler misiniz ? 1/2 'nin sağlandığı ilan hangi bölüm içindi acaba ?

Örneğin FELSEFE için baktığımda 1 prof, 5 doç, 12 öğretim üyesi var. 0,66'sı öğretim üyesi doktor.

1 DOÇENT, 1 PROFESÖR, 1 DR. ÖĞR. ÜYESİ ilana çıkmış yeni durumda toplam kadroda öğretim üyesi doktor oranı 0,61 oluyor 2/3 sağlanıyor gibi duruyor.

A

akademiadayı

Guest
Arkadaşlar merhaba, ben de kadro bekleyenlerdenim. ancak sıkıntı şu ki ilanları düzgünce takip edemiyorum, yök sitesinden yayınlanmadığından beri.
her sitede farklı üniversitelerin ilanı oluyor bu site de dahil, hiçbirinde tam ve düzenli değil. Acaba sıralı olarak takip edebilen var mı, bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Aguney

Öğrenci
Hocam yanıt için teşekkür ederim.

Akdeniz'in ilanında hangi bölüm için 2/3 kuralı sağlanmamış spesifik bölümü söyler misiniz ? 1/2 'nin sağlandığı ilan hangi bölüm içindi acaba ?

Örneğin FELSEFE için baktığımda 1 prof, 5 doç, 12 öğretim üyesi var. 0,66'sı öğretim üyesi doktor.

1 DOÇENT, 1 PROFESÖR, 1 DR. ÖĞR. ÜYESİ ilana çıkmış yeni durumda toplam kadroda öğretim üyesi doktor oranı 0,61 oluyor 2/3 sağlanıyor gibi duruyor.

Yanlış baktınız sanırım.
10 kişilik kadroda 2 profesör, 3 doçent, 5 Öğretim Üyesi bulunuyor. Yani 10 kişiden 5 tanesi Dr. Öğreyim Üyesi. Dolayısıyla 2/1 yapar.

Akademik aday

Öğrenci
"Araştırma görevlisi ilanı bekleyen arkadaşlarımızın içi rahat olsun" denen birçok mesajla karşılaştım forumda ama hala hareket yok...

Hocam son çalışmalara bakıldığında benim fikrim arş gör kadroları sistematik olarak azaltılıyor ve bursiyerliğe doğru süreç ilerliyor. YÖK 100/2000 tübitak bursiyerliğe gibi alanlarda kontenjanlar artırılıyor. bunlarla yetinmemizi istiyorlar gibi.Arş gör maaşına 2 bursiyer çalıştırıyor devlet sigortada yok 1 taşla 2 kuş yani.

pHDoktor

Öğrenci
Yanlış baktınız sanırım.
10 kişilik kadroda 2 profesör, 3 doçent, 5 Öğretim Üyesi bulunuyor. Yani 10 kişiden 5 tanesi Dr. Öğreyim Üyesi. Dolayısıyla 2/1 yapar.

Önemli olan felsefe bölümü için toplam kadro sayısı 10 üzerine rahat çıkabiliyor ise norm uygulaması devre dışı olmuyor mu? Bence 2/3 kuralından önce 4 ABD var maksimum 8 olmuyor mu?

Dediğiniz gibi 2 Prof, 3 Doçent, 5 Dr. Öğretim üyesi, 1 adet de Öğretim görevlisi var. Toplam 11. Bunlara ek olarak 1 Prof, 1 Doçent ve 1 Dr. Öğretim Üyesi ilanı verebiliyor.

Aguney

Öğrenci
Önemli olan felsefe bölümü için toplam kadro sayısı 10 üzerine rahat çıkabiliyor ise norm uygulaması devre dışı olmuyor mu? Bence 2/3 kuralından önce 4 ABD var maksimum 8 olmuyor mu?

Dediğiniz gibi 2 Prof, 3 Doçent, 5 Dr. Öğretim üyesi, 1 adet de Öğretim görevlisi var. Toplam 11. Bunlara ek olarak 1 Prof, 1 Doçent ve 1 Dr. Öğretim Üyesi ilanı verebiliyor.
Dediğiniz gibi; norm kadro sayısının üst sınırına uymuyor. Haklısınız.
Şu halde bile norm fazlası olduğunu düşünürsek, 1 değil; 3 kişilik ilana aynı anda çıkabiliyorlarsa YÖK norm dışı kadro olayını fazla zorlamayacak demektir.

eekoparan

Öğrenci
Arkadaşlar yeniden merhaba. Bugün memurlar nette bir haber gördüm Adalet Bakanlığı bünyesine 7-8 bin civarı yeni personel alınacakmış önümüzdeki yıl için planlama yapılmış. Biz akademiye girebilmek için bu kadar zorlanır sayılarla normlarla sınırlanırken moralimi bozdu açıkçası. Bizim beklediğimiz ilanlar ya da kurumların yayınlaması gereken norm sayıları, asgari sayıları vb. koşullar ne zaman tamamlanacak artık yorulduk. Norm planlaması biten yayımlanması için hazırlanan bir üniversite var mı ya da ben kaçırdıysam kusura bakmayın aydınlatabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar dilerim herkese.

pHDoktor

Öğrenci
Dediğiniz gibi; norm kadro sayısının üst sınırına uymuyor. Haklısınız.
Şu halde bile norm fazlası olduğunu düşünürsek, 1 değil; 3 kişilik ilana aynı anda çıkabiliyorlarsa YÖK norm dışı kadro olayını fazla zorlamayacak demektir.

Hocam zaten 2 ihtimal var ya kadro ilanı iptal olacak yada norm öyle ucube bir sistem değil onayını alınca istediğiniz kadar ilan olabiliyor, eskisi gibi.

B

Bb42

Guest
2/3

Arkadaslar norm olayi anabilim dali degil fakultedeki toplam ogfetim uyesi sayisi uzerinden hesaplaniyor.

kadirk

Öğrenci
Hocam zaten 2 ihtimal var ya kadro ilanı iptal olacak yada norm öyle ucube bir sistem değil onayını alınca istediğiniz kadar ilan olabiliyor, eskisi gibi.

Hocam açıkcası ben bunlarla ilgilenmiyorum :) Çünkü araştırma üniversitesi var özel statüdekiler var v.s. norm kadroya göre bence bir üniversite yanlış ilan cıkamaz ( bazı özel şartlar hariç :) ) birde hangi bölüme bakıyorsunuz bilmiyorum ama bzen o bölümde görünen hocanın kadrosu baska bi yerde olabiliyor görevlendirme ile vs.

Şuan tek önemsediğim ilanlar gelsin bol bol bana uyanlar olursa başvurayım :) Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Herkese merhaba. Bir sorum olacak. Biliyorsunuz Medeniyet Üniversitesi 8 Aralık tarihinde araştırma görevlisi ilanına çıktı. Fakat ilan resmi gazetede hafta sonu yayınlanmış olduğu için ilanda ön değerlirme tarihleri ve sınav tarihleri yazmıyor. Sadece ilana internet sitelerinde ilan duyurulduğunda sınav tarihi belirtilecektir notu düşülmüş. Pazartesi günü üniversite kendi internet sitesinde ilanları duyuru olarak yayınladı. Fakat tarihler yine belirtilmedi. Acaba konu ile ilgili bilgisi ya da öngörüsü olan bir arkadaşımız var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Herkese merhaba. Bir sorum olacak. Biliyorsunuz Medeniyet Üniversitesi 8 Aralık tarihinde araştırma görevlisi ilanına çıktı. Fakat ilan resmi gazetede hafta sonu yayınlanmış olduğu için ilanda ön değerlirme tarihleri ve sınav tarihleri yazmıyor. Sadece ilana internet sitelerinde ilan duyurulduğunda sınav tarihi belirtilecektir notu düşülmüş. Pazartesi günü üniversite kendi internet sitesinde ilanları duyuru olarak yayınladı. Fakat tarihler yine belirtilmedi. Acaba konu ile ilgili bilgisi ya da öngörüsü olan bir arkadaşımız var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.

Personel Daıre Bırımı’nı arayarak bılgı alabılırsınız.

gimmurat

Öğrenci
Hocalarım günaydın. Bu gece ilan edilen Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi ilanından görebileceğiniz üzere norm işi filan kimsenin umrunda değil. Açılan Dr. Öğr. Üyesi kadrolarının birçoğu norm dışında açılmış kadrolar (örneğin 6 ana bilim dallı fizik bölümüne 23.öğretim üyesi alımı gibi). Hayır madem YÖK bu işi bu kadar denetlemeyecekti apar topar ilan edilmiş ya da kendinden istenen kadroları ne diye iptal etti? Yazık günah değil mi bizlere.

M

Misafir_Forumcu

Guest
Zannediyorum bugün de araştırma görevlisi ilanları hakkında bir gelişme yok, üzücü.