YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Nasıl böyle bir hesaplama yapıyorsunuz Hocam ? Ben ne okuduğum yönetmelikte ne de YÖKün personel daire başkanlarına yaptığı norm kadro bilgilendirme slaytında sizin yaptığınız şekilde bir hesaplama görmedim.

Bu sayılara sanırım Araştırma Üniversitesi bile olsanız zor ulaşıyorsunuz. Ancak en az 6 ABD varsa ve araştırma üniversitesi ise bölüm normu 24 olur.

eekoparan

Öğrenci
Değerli hocalarım bu fikir ve görüşleriniz doğrultusunda öğretim elemanı ilanları bu hafta yoğunlaşmaya başlar diyebilir miyiz? Toplam 3-4 değil de günde 4-5 belki daha fazla ilan görme durumu başlayacak mıdır?

gimmurat

Öğrenci
Değerli hocalarım bu fikir ve görüşleriniz doğrultusunda öğretim elemanı ilanları bu hafta yoğunlaşmaya başlar diyebilir miyiz? Toplam 3-4 değil de günde 4-5 belki daha fazla ilan görme durumu başlayacak mıdır?

Hocam büyük umutlarla bu sayfaları takip eden arkadaşları düşününce günde 5 ilan olur 10 ilan olur demek doğru olmaz diye düşünüyorum ancak şunu söyleyebilirim ki önümüzdeki Ocak ayının sonlarına kadar geçtiğimiz günlere göre daha fazla sayılarda ilanlar çıkacaktır.

A

Akademiden

Guest
İlanlar

Hocalarım merhabalar,
Forumu takip ediyorum, bilgilendiren hocalarıma teşekkürler.
Bir sorum olacaktı; üniversiteler aralık ayı sonuna kadar kullanmak zorundamı kadrolarını yoksa örneğin ocağın 15 i gibi de ilanlara çıkabileceklermidir?
Eğer farklı ise durum aralık 31 de ilanlar çıktı çıktı yoksa bir sonraki ilanlar mayıs gibimi olur?

eekoparan

Öğrenci
İlginiz için teşekkürler hocam ben de büyük umutlarla süreci başından beri takip ediyorum naçizane. Yönetmelik izin usul ve esaslar tamamlanınca biraz toplu şekilde ilan bekliyordum da, yakın geçmişte çıkanlar çok seyrek olduğu için tahminen sıklaşacağı bir dönem olur mu diye fikir almak istemiştim.

K

Kültür Ar.

Guest
Hocalarım merhabalar, bu konunun yeri burası değil biliyorum lütfen kusuruma bakmayın fakat kendi başlığının altında cevap bulamadım. İstanbul Kültür Üniversitesi'nin araştırma görevlisi ilanına başvurmakta kararsızım. Acaba maaş durumunu bilen var mı aranızda? Başka bir ilden başvuracağım, verilecek maaşla geçinip geçinemeyeceğimi anlamaya çalışıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Her yıl aralık ayında yaklaşık 1000 kadar öncelikli alanlar ilanı çıkıyor. Yeni yönetmelikte de kadroların %25'i öncelikli alanlara tahsis edilir hükmü bulunduğuna göre bu yılın 4000 kadrosundan öncelikli alanlara tahsis edilenlerin toplu bir ilan olarak çıkma olasılığı vardır.

tumua

Araştırma Görevlisi
48 de olabilir. 96 neden olmasın...

- - - Güncellendi - - -

Düzenlemeleri bizim anlamamız normal. üniversitelerin de olayı tam olarak anlamadığı bu haberden belli oluyor.

https://www.memurlar.net/haber/7947...ata-aykiri-ilanlari.html?utm_source=headlines

Hocam siz ciddi anlamda bu yönetmeliğin liyakat esaslarını getirebileceğine mi inanmıştınız? Ya da bu soruyu memurlar net'te bu metni hazırlayana sormak gerekli. Yine herkes istediğini alıyor,alacak aksi istisnadır akademide.
Bunun yanı sıra bu ilanların illa Aralık ayıyla sınırlı olmasına gerek yok arkadaşlar. Yök'e geçen hafta kadroları bildiren üniversiteler bu kadroları isterlerse 6 ay isterlerse 1 yıl sonra ilana çıkabilirler. Programına kayıtlı olduğum üniversiteden bazı bölümler özellikle norm kadroya göre 2 3 hoca açığı olan bölümler alacakları eleman olmamasına rağmen şimdiden doç kadrolarını istediler. Açıklama olarak da elimizde bulunsun ihtiyaç anında ilana çıkarız denildi. Yani Aralık'ta açıklanmazsa ya da eski sistemdeki gibi gelecek yılın birkaç ayı kullanılmazsa kadro yanar meselesi yok artık.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Hocalarım bir de bütçeden kadro alamayan üniversiteler var. Bahsettiğim yök den izin alma meselesi değildi. Benim yüksek öğrenim yaptım üniversite 2 senedir yeterli sayıda kadro alamadığı için her bölüm de ihtiyaç var. Bahsettiğim konuya öğretim üyesi de dahil. 2019 bütçesinden dağıtılacak kadrolardan sonra da alımlarda artış olacağını da hesaba katmak gerek nacizane fikrim. Tabi inşallah bu sene makul sayıda kadro verilir, ben de bekliyorum.

Aguney

Öğrenci
Yönetmeliğe uygun ilan var mı? Madem yönetmeliğe kimse uymayacaktı, neden böyle uygulama getirildi? Anlaşılan o ki, bu uygulama uzun süreli olmayacak...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Değerli arkadaşlar burada defalarca söyledim evvelden de aslında yönetmeliğe tabi olmadan bir norm kadro uygulaması fiilen vardı. Şimdi üniversitelere belli bir serbesti tanınması için norm kadronun çerçevesi yasal zemine oturtuldu yapılan aslında bu. Bu kadar şaşırmanıza gerek yok evvelden de kadro izinlerini YÖK veriyordu şimdi de norm üstü taleplere YÖK karar veriyor çok büyük bir farklılık olmayacağını daha önce de söylemiştim. Akademide çok sıkı ve katı kurallar dahilinde norm uygulanması mümkün değil.

Akademik aday

Öğrenci
Değerli arkadaşlar burada defalarca söyledim evvelden de aslında yönetmeliğe tabi olmadan bir norm kadro uygulaması fiilen vardı. Şimdi üniversitelere belli bir serbesti tanınması için norm kadronun çerçevesi yasal zemine oturtuldu yapılan aslında bu. Bu kadar şaşırmanıza gerek yok evvelden de kadro izinlerini YÖK veriyordu şimdi de norm üstü taleplere YÖK karar veriyor çok büyük bir farklılık olmayacağını daha önce de söylemiştim. Akademide çok sıkı ve katı kurallar dahilinde norm uygulanması mümkün değil.

Madem sıkı norm uygulanmayacaktı da bu kadar süre neden beklendi o zaman yaşar bey. Aylardır ar gör ve öğr gör ilanı çıkarmadılar. Üniler takmayacaksa bu norm kadro olayını o zaman YÖK boşu boşuna üniversiteleri oyaladığı kanısı çıkıyor.

pHDoktor

Öğrenci

Hocam umarım öyle olur ve YÖK norm dışı kadro taleplerine de sıcak bakar, hakeden bölümlere kadroları verir

ozcanalp

Öğrenci
Hocam 2/3 kuralı yani bölüm içi unvan sınırlaması değişir mi sizce yorumunuz var mıdır ? Değişirse sizce ne zaman olur ? 2 doçent + 1 öğr. üyesi dr. ‘un olduğu bölüm 3. doçent’i alamıyor , 3 öğr. Üyesi dr.’un olduğu bölüm 4. öğr. üyesi dr. ‘u alamıyor ?

“öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılacak. Bu hesaplamada çıkan sayı küsuratlı ise aşağıya doğru yuvarlanacak “