Merhabalar, aranıza yeni katıldım, son sayfalara göz gezdirdiğimde, Akdeniz Üniversitesinin öğretim üyesi ilanı ile ilgili değerli üyelerin yazdıkları gözüme çarptı. Bildiğim kadarı ile duruma açıklık getirmek isterim. Hatırlarsanız, 12 Eylül'de YÖK'ün norm kadro yönetmeliğini hazırlaması için 60 gün süresi olduğu (Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ileydi sanırım) belirtilmişti, bunun için 12 Kasıma dek bir son süre bulunmaktaydı. Bu arada da rektörlükler, ellerindeki öğretim üyesi kadrolarını kullanabileceklerdi. Bu arada bir çok üniversite, norm kadro yönetmeliği (NKY) çıkmadan ilana çıktı ve alımlarını gerçekleştirdi. YÖK, 31 Ekimde NKY'yi tamamlayarak Cbaşkanlığına gönderdi ve 2 Kasım'da NKY resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 2 Kasımdan sonra da 4-5 gün kadar daha, 20-25 kadar üniversitenin ilanları Resmi gazetede yayınlanmaya devam etmişti. İşte bu ilanlar, 2 Kasım tarihinden önce basım yayın kurumuna gönderilen ilanlardı. YÖK ise, 7 Kasımda rektörlüklere gönderdiği resmi yazıda, 2 kasıma kadar basım yayın kurumuna gönderilen ilanlardan 1 kasım tarihi dahil yayınlanan ilanların olduğu gibi kabul edileceğini, sonrasında çıkanların ise a) norm kadro dahilinde olanların yayınlanmasının kabul edildiğini, b) norm dışı olanların ise YÖK tarafından ivedilikle değerlendirileceğini belirtmişti. İşte Akdeniz Üniversitesinin geçen gün çıkan ilanı, az önce belirttiğim, 2 kasımdan önce yayınlanmak üzere basım yayın kurumuna gönderilen ilanların norm kadro dışı olduğu için ilk ilanda geçici olarak iptal edilen, sonradan b maddesi hükmünce onaylanan kısmı diye biliyorum. Yani, bildiğim kadarıyla yeni/planlanmadan/yönetmelik sonrası gönderilmiş norm dışı kadro ilanı değildir değerli hocalarım. saygılarımla.
- - - Güncellendi - - -
Dilerseniz, üniversitenin 2 kasımdan hemen sonra yayınlanan ilanla, sonrasında düzeltilerek yayınlanan ilandaki norm içi kadroları çıkarıp, üzerinde konuşulan son ilanı karşılaştırabilirsiniz. Saygılarımla.,