YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Xxxabze

Öğrenci
Twitterda kadrolar ile ilgili gelen bir soruya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamızın cevabı;

SORU:
"hocam devlet üniversitelerinin araştırma görevlisi kadroları hakkında bilgi verir misiniz. Bu yılın kadroları yanacak mı?"
CEVAP: "31 Aralıktan önce ilana çıkmak için çalışıyoruz."

https://twitter.com/sahinmu/status/1075479786850541569

Yaşar hocam sizin bir malumatınız yok mu? Neden tıkandı yine süreç. Ne bekleniyor yine?

Son düzenleme:

Aguney

Öğrenci
2018'in elde olan kadrolarının kullanımı ile ilgili olarak, bu günlerde ilana çıkan ve norm kadro kriterlerine uymayan kadroların aslında 2018'in elde kalan kadroları olduğunu belirtmişti bazı arkadaşlar. Ben de karşı çıkmıştım, norm kadro yönetmeliğinin yayımlandığı gün yürürlüğe girmek zorunda olduğunu belirtmiştim.

Yanılmışım. Gerçekten de bazı üniversiteler 2018'in elde kalan kadrolarını kullanmak için YÖK'ten izin almışlar ve ilana çıkıyorlar. Bizim üniversitemiz bu konuda hantal davrandığı için geç kalmış ve bizim kadrolar maalesef yanmış.

Sanıyorum, bu konuda YÖK'ten izin bekleyen üniversiteler 2018 bitmeden ilana çıkacaklardır.

Bekleyiş

Öğrenci
Memurlar net yanlış çıkan ilanlar için haber yapmış ve tüm hatalı ilanları tek tek sıralamış, bakalım düzelme olacak mı?
Az önce görüştüğüm bir arkadaşım İstanbul’da ki bir vakıf üniversitesinin, tezli yüksek lisans veya tecrübe şartlı ilanı için (uzmanlık alanı değil) üniversite insan kaynakları sorumlusu ile görüşmüş, görüştüğü kişi yeni çıkan yönetmelikteki ilgili Maddelerden ne yazık ki haberdar değilmiş, arkadaşım tek tek anlatmış ama karşıdaki kişi ısrarla biz YÖK’ten izin alarak (yeni ilan) ilan ettik bu kadroları demiş, eğer uygun olmasaydı çıkmamız için izin alamazdık demiş ve arkasından da kafamı karıştırdınız genel sekreterimizle görüşeceğim bu konuyu diye eklemiş. Şimdi gerçekten yönetmeliğe aykırı çıkan bu ilanların sonucu ne olacak beklemedeyim açıkcası.

tumua

Araştırma Görevlisi
2018'in elde olan kadrolarının kullanımı ile ilgili olarak, bu günlerde ilana çıkan ve norm kadro kriterlerine uymayan kadroların aslında 2018'in elde kalan kadroları olduğunu belirtmişti bazı arkadaşlar. Ben de karşı çıkmıştım, norm kadro yönetmeliğinin yayımlandığı gün yürürlüğe girmek zorunda olduğunu belirtmiştim.

Yanılmışım. Gerçekten de bazı üniversiteler 2018'in elde kalan kadrolarını kullanmak için YÖK'ten izin almışlar ve ilana çıkıyorlar. Bizim üniversitemiz bu konuda hantal davrandığı için geç kalmış ve bizim kadrolar maalesef yanmış.

Sanıyorum, bu konuda YÖK'ten izin bekleyen üniversiteler 2018 bitmeden ilana çıkacaklardır.

Hocam farzedelim oyle yine de yanmis sayilmaz ki nicin hemen kestirip attiniz :) 2018 bitmeden izin gelip ilana cikilacagini umuyorum ben de

Arti olarak bu duyumu ya da bilgiyi nereden aldiniz?

Akademik aday

Öğrenci
Boşa beklemeyin kadro falan yok daha da çıkmaz. Herkes öğr üyesi ilanı çıkıyor çıkacak olsalar şimdiye çıkarlardı. Aylar oldu.... O kadroları başka şekilde değerlendiriyorlardır bizim haberimiz bile olmaz

enerjici

Öğrenci
Bugünkü resmi gazete de öğretim üyesi dışındaki kadrolara yalnızca 1 üniversite ilan yayınlamış. Sanırım artık ilan beklememek lazım uzun bir süre daha.

bekleyiş123

Öğrenci
Hocalarım, gece 3'lere kadar bekleyip dersinizden - işinizden gücünüzden geri kalmamanızı tavsiye ederim. Konu hakkında malumatı olan arkadaşlar umutlu konuşması beni umutlandırıyor. Ancak bir türlü ilan görememek sinirimi bozuyor.

Türkiye kurumları ile oturmuş bir ülke olması gerekirken, gençlerin metruk bir tekne misali bir oraya bir buraya sürüklenmesine sebep oluyor. Bu husus benim canımı sıkıyor, bir kişi çıkıp, şu tarihte, şu kadrolar çıkacak ve kriterler şunlar olacak demiyor.

A

Akdmkruya12

Guest
120 devlet üniversitesinden sadece 12'sinin öğretim elemanı ilanına çıkması gerçekten garip bir hal almaya başladı. El altından bir kısıtlama veya bir talimat mı var anlayamadım. Artık ben de korkmaya başladım.

Arkadaşlar az once yok iletisim merkezini aradım 0850 470 0965 biz yetkiyi tamamen unilere devrettik diyolar ne zaman isterlerse çıkarlar kadro ilanina dedi ayrıca bu yila ait kadrolar da 31 aralıga kadar kullanılması gerek mi dedim yok dedi yeni yildada kullanabilir dedi şimdi taslar yerine oturuyo eğer gerçekten 31 aralik son gun olsaydı bu yila ait kadrolar için su anda yığınla kadro olması gerekti arkadaşlar her yil oldugu gibi. Ve son haftada patlama oluyodu ilanlarda tum uniler kadrolar kaduk oluyo diye yayinliyodu 31 aralika kadar ama onlarinda dediği gibi yeni yılda da kullanabiliyosa uniler o yüzden acele etmiyo tek tuk kadro çıkıyo zaten gordugumuz gibi bence bu doğru bilgi sizde arayin bi sorun bakalım

tumua

Araştırma Görevlisi
Kadrolarin istenildigi takdirde 2019 nisan’da dahi kullanilabilecegini soylemistik zaten hocam ama onemli olan sey neyi bekledikleri

Kadrolarin istenildigi takdirde 2019 nisan’da dahi kullanilabilecegini soylemistik zaten hocam ama onemli olan sey neyi bekledikleri
Hocam bir seyi beklemiyolar o zaman zaman skntisi yoksa öyle eskisi gibi tum unilerin bi anda yayinladigi bir zaman araligi olmayacak yani diyelim x bolumunden su an da bi kadro çıktı 2 ay sonra bir tane daha cikar bu şekilde galiba zaten su anda da görüyoruz btek tek çıkıyo yani su bir kesin 31 aralika kadar geriye kalan 110 devlet uni kadroya hepsi birden çıkmayacak. Yani bu sistem kötü oldu eskiden ne güzel cok ciktigi su dönemlerde ne güzel oluyor du en azından sansimi deniyodum tam 4 kez yedekde kaldım ben en az ikisi torpilliydi bunlarin hoxam . Şimdi bekle ki unilerin keyfi gelsin de ciksin

memurlar.net haberi yanlış o zaman

Aynen hocam zaten ne zaman doğru haber yaptı ki. Yani gerçekten bu sistem cok kotu oldu hocam eskiden Mart gibi kadrolar geliyodu ara ara cikiyodu ama eylülden itibaren artiyodu hele de aralik son hafta tum kadrolar yayinlaniyodu simdi zaman skntisi yok diye gevşek davraniyolar işte gerçekten bu surec kötü etkiledi bizleri kac senedir bu akademiyle niye böyle ugrasiyolar anlamıyorum hocam.

A

Akademikami

Guest
Tamamen ekonomik kaygılarla ötelendiği düşüncesindeyim. Çokta önemli! görülmeyen akademik yapıdan tasarruf yapılıyor.

Keynesmith

Öğrenci
Arkadaşlar; YÖKSİS (Akademik Kadro İlanları) sayfasının yeniden devreye girmesi için Twitter'dan YÖK'e ve başkanına, Cumhurbaşkanlığı'na yazmayı öneriyorum; tabi ki bu önerim bunu isteyenler için. İstemeyenler herhangi bir yorum yapma gereği duymasınlar!

spain

Öğrenci
Gumushane universitesinin ilaninda 4luk sistem disindaki transkriptlerin 100luk karsiligi universite senatosu tarafindan belirlenir denilmis. Benim transkriptimde hem 4 luk hem 100luk sistemde notlar gorunuyor ve yuzluk sistemdeki notum 4 luk sitemdeki notumun yokteki yuzluk sistemdeki karsiligina gore daha yuksek. Bu durumda ben transkriptimdeki yuzluk sistem notumu yazsam onu gecerli sayabilirler mi. Aklimda hep 4 luk sistem notumu hem de universitemdeki yuzluk sistem notumu parantez icinde yazmak var. Sizce senato bu durumda transkriptimde yoke gore yuksek gorunen yuzluk sistem notumu dikkate alabilir mi? Yuzluk sistemdeki notumu kullanmam mantikli olmaz mi boyle bir madde varken?

finduilas

Profesör
Gumushane universitesinin ilaninda 4luk sistem disindaki transkriptlerin 100luk karsiligi universite senatosu tarafindan belirlenir denilmis. Benim transkriptimde hem 4 luk hem 100luk sistemde notlar gorunuyor ve yuzluk sistemdeki notum 4 luk sitemdeki notumun yokteki yuzluk sistemdeki karsiligina gore daha yuksek. Bu durumda ben transkriptimdeki yuzluk sistem notumu yazsam onu gecerli sayabilirler mi. Aklimda hep 4 luk sistem notumu hem de universitemdeki yuzluk sistem notumu parantez icinde yazmak var. Sizce senato bu durumda transkriptimde yoke gore yuksek gorunen yuzluk sistem notumu dikkate alabilir mi? Yuzluk sistemdeki notumu kullanmam mantikli olmaz mi boyle bir madde varken?

"4luk sistem disindaki transkriptlerin" denmis. Yani 5lik sistemler ya da harf sistemleri vs. kastediliyor. Sizin notunuz 4luk sistemde, dolayisiyla YOK cevrimini kullanacaksiniz.

Ph.D.

Öğrenci
Dünyanın en rezil, en rüsva, en kepaze ve en hakkaniyetsiz bilim sistemine sahip ülkeyiz. Bir tane babayiğit de çıkıp da şu yök denen kuruma haddini bildiremiyor ya işte ona deli oluyorum. 15 gündür incelediğim akademik kadro ilanlarında öylesine rezalet ilanlar var ki, adam gastronomi bölümüne makine mühendisi adam almak için ilana çıkmış daha neler neler. Kepazeliğin ve yüzsüzlüğün bu kadarına da pes be kardeşim! Rektörler üniversiteleri babalarının çiftliği gibi kullanıyor, üniversiteler aile şirketine dönmüş, millet sülalesini memur, teknisyen, tekniker, akademik personel olarak üniversiteye aldırmış, şaka gibi. Öylesine pişkinler ki, adam diyor ki ben Rektörüm yani bu üniversitenin imparatoruyum, ben ne dersem o olur. Bir taraftan kendini burjuva olarak gören, üniversiteleri kendi krallıklarına çeviren rektörler, bir taraftan benim hükmüm hepinizin hükmünü ezer diyen yök. Nereden tutsan elinde kalıyor, biz ülke olarak bilimde dünyada en gerilerde kalmaya layığız kardeşim. Kimse bana gazel okumasın.