Dünyanın en rezil, en rüsva, en kepaze ve en hakkaniyetsiz bilim sistemine sahip ülkeyiz. Bir tane babayiğit de çıkıp da şu yök denen kuruma haddini bildiremiyor ya işte ona deli oluyorum. 15 gündür incelediğim akademik kadro ilanlarında öylesine rezalet ilanlar var ki, adam gastronomi bölümüne makine mühendisi adam almak için ilana çıkmış daha neler neler. Kepazeliğin ve yüzsüzlüğün bu kadarına da pes be kardeşim! Rektörler üniversiteleri babalarının çiftliği gibi kullanıyor, üniversiteler aile şirketine dönmüş, millet sülalesini memur, teknisyen, tekniker, akademik personel olarak üniversiteye aldırmış, şaka gibi. Öylesine pişkinler ki, adam diyor ki ben Rektörüm yani bu üniversitenin imparatoruyum, ben ne dersem o olur. Bir taraftan kendini burjuva olarak gören, üniversiteleri kendi krallıklarına çeviren rektörler, bir taraftan benim hükmüm hepinizin hükmünü ezer diyen yök. Nereden tutsan elinde kalıyor, biz ülke olarak bilimde dünyada en gerilerde kalmaya layığız kardeşim. Kimse bana gazel okumasın.