İ
İlla
Guest
Yine yok yine yok
Bugünkü 15 ilandan biri bile alanımla ilgili değil
Sabır sabır ya sabır
Bugünkü 15 ilandan biri bile alanımla ilgili değil
Sabır sabır ya sabır
Merhaba,
Bölüm bazında norm kadro hesaplaması konusunda bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.
Bölümde 1 prof., 1 doç.,3 dr.öğretim üyesi bulunmaktadır. Norm kadro hesaplamasında 6 sayısına kadar YÖK onayı gerekmediği belirtilmektedir. Buna göre bölüme açılacak kadro ile alınacak 6.kişi dr.öğretim üyesi olabilir mi?
Hesaplamada mevcut sayı(yani 5) üzerinden mi yoksa alınacak öğretim üyesi dahil(yani 6) üzerinden mi hesaplama yapılır?
5 ise 5*2/3=3,33 aşağı yuvarlanarak 3 dr.öğretim üyesi olmaktadır. 4. alınamaz. (üniversite yönetiminin görüşü)
6 ise 6*2/3=4 ile 4.dr.öğr.üyesi alınabilir.(benim hesaplamam)
Hangisi doğru ?
Dünyanın en rezil, en rüsva, en kepaze ve en hakkaniyetsiz bilim sistemine sahip ülkeyiz. Bir tane babayiğit de çıkıp da şu yök denen kuruma haddini bildiremiyor ya işte ona deli oluyorum. 15 gündür incelediğim akademik kadro ilanlarında öylesine rezalet ilanlar var ki, adam gastronomi bölümüne makine mühendisi adam almak için ilana çıkmış daha neler neler. Kepazeliğin ve yüzsüzlüğün bu kadarına da pes be kardeşim! Rektörler üniversiteleri babalarının çiftliği gibi kullanıyor, üniversiteler aile şirketine dönmüş, millet sülalesini memur, teknisyen, tekniker, akademik personel olarak üniversiteye aldırmış, şaka gibi. Öylesine pişkinler ki, adam diyor ki ben Rektörüm yani bu üniversitenin imparatoruyum, ben ne dersem o olur. Bir taraftan kendini burjuva olarak gören, üniversiteleri kendi krallıklarına çeviren rektörler, bir taraftan benim hükmüm hepinizin hükmünü ezer diyen yök. Nereden tutsan elinde kalıyor, biz ülke olarak bilimde dünyada en gerilerde kalmaya layığız kardeşim. Kimse bana gazel okumasın.
Hemen TÜM üniversiteler bugün itibari ile Asgari-Norm ve Norm fazlası #ÖğretimElemanı kadrolarını [MENTION=68815]TCB[/MENTION]estepe na yayınlanması için yolladı. #NormKadroYönetmeliği ni iyi anlayan ve idrak eden Üniversiteler işlemlerini tamamlayarak kadro kaybetmeyecekler.
Şimdiden hayırlı olsun.
Vahdet Özkoçak son paylaşımı arkadaşlar. Buradaki "asgari kadro" ifadesi araştırma görevliliği için kullanılmış bir ifade değil mi arkadaşlar?
Değil ama bu işlemler tam olarak bitmediği için kimse istemedi ilana çıkmayı. O yüzden önemli bir haber. Haftaya hızlı geçecektir artık. 31 ine kadar pek çok ilan görürürz duyumlarım eşliğinde şahsi fikrim bu yönde.
Sayın hocam yazdıklarınızı iç çekerek okudum ve her kelimesine katılıyorum. Üzülüyorum akademik hayattan soğuyorum. Torpille yapılan kariyerlerle dolu etrafım ve bunları gördükçe acıyorum ülkeme. Ben kendi alanımda çalışan şanslı insanlardan biriyim KPSS ile atandım ve doktora öğrenimi görüyorum akademik olarak çalışmak için çırpınıyorum laboratuvarıma girip hayalini kurduğum projelerimi çalışma hevesim her geçen gün azalıyor. Ve bu durumdayken birilerinin selamıyla cemaatiyle dayısıyla siyasi öncelikleriyle atanmış mesleği hakkında bilgi fakiri insanlarla çalışıyorum. Beklemekten başka çare yok.Şükrediyorum, Kendini yetiştirmiş alanında mükemmel birçok insanın işsiz olduğu bu ülkede.
Teşekkürler inşallah hızlı bir hafta olur hocam lakin araştırma görevliliği alımları için asgari kadro hesaplamaları yapılıyordu diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba emin olamadım?
Bu söylediğiniz için kaynak nedir? Keşke böyle olsa ama bu hesaplamada mevcut kadrolar norm hesaplamasına dahil edilmemiş.Hocalarım; Yine sizinle net bilgi paylaşayım. Mevcut öğretim üyesi sayısı bir bölümde 15 olsun. Bölümün de 2 anabilimdalı olsun. Hesaplama şöyle olacak;
15 Öğretim üyesi cepte. 15 in üzerine;
3X2 = 6 tane daha öğretim üyesi alabilirsin.
15 x (2/3) = 10 tane öğretim üyesi maximum aynı ünvanlı kadroda olabilir. Atamalar gerçekleştikten sonra bölümün toplam öğretim üyesi sayısı 21 olacaktır. Üzeri talepleri yök karar verecektir.
Bu hesaplamayı yazın bir kenara. Bundan sonra durum bu şekil olacak.
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.Merhaba,
Bölüm bazında norm kadro hesaplaması konusunda bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum.
Bölümde 1 prof., 1 doç.,3 dr.öğretim üyesi bulunmaktadır. Norm kadro hesaplamasında 6 sayısına kadar YÖK onayı gerekmediği belirtilmektedir. Buna göre bölüme açılacak kadro ile alınacak 6.kişi dr.öğretim üyesi olabilir mi?
Hesaplamada mevcut sayı(yani 5) üzerinden mi yoksa alınacak öğretim üyesi dahil(yani 6) üzerinden mi hesaplama yapılır?
5 ise 5*2/3=3,33 aşağı yuvarlanarak 3 dr.öğretim üyesi olmaktadır. 4. alınamaz. (üniversite yönetiminin görüşü)
6 ise 6*2/3=4 ile 4.dr.öğr.üyesi alınabilir.(benim hesaplamam)
Hangisi doğru ?
hocam bir hafta içinde bir cok üniversite aras. gör. öğretim görevlisi ilanına mı cıkacak bunu mu demek istiyosunuz
Hocalarım; Yine sizinle net bilgi paylaşayım. Mevcut öğretim üyesi sayısı bir bölümde 15 olsun. Bölümün de 2 anabilimdalı olsun. Hesaplama şöyle olacak;
15 Öğretim üyesi cepte. 15 in üzerine;
3X2 = 6 tane daha öğretim üyesi alabilirsin.
15 x (2/3) = 10 tane öğretim üyesi maximum aynı ünvanlı kadroda olabilir. Atamalar gerçekleştikten sonra bölümün toplam öğretim üyesi sayısı 21 olacaktır. Üzeri talepleri yök karar verecektir.
Bu hesaplamayı yazın bir kenara. Bundan sonra durum bu şekil olacak.
Pazartesiden itibaren başlayacaktır hocam ilanlar. Müsterih olunuz. Çok bekledik 3 gün daha bekleyelim. Sonrası hakkımızda hayırlısı olsun.Arkadaşlar merhaba, norm kadro konusunda pek bir bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum ancak araştırma görevlisi kadrosu açılmasını bekliyorum.
Bugün, YÖK üyesi bir hocamdan aldığım bilgiye göre - ne kadar doğrudur bimiyorum - kendi çalıştığı üniversite ocak ayı içinde norm kadro çalışmasını tamamlayacak ve kadroları ilan edecek. Normalde araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi kadrolarının norm kadro ile bir ilgisi yok diye biliyorum ancak anlattığı kadarıyla, en azından kendi bulunduğu üniversite tüm kadroların çalışmasını tek seferde yürütecek.
Yazdıklarım, edindiğim bilgileri kapsıyor. Yorum yapacak kadar bilmiyorum işleyişi. Yapabileceğim tek yorum, kadroları eskiden olduğu gibi belli dönemlerde beklemeyeceğimiz. Tabii bu benim yorumum.
Umarım tez zamanda her şey netleşir.
Pazartesiden itibaren başlayacaktır hocam ilanlar. Müsterih olunuz. Çok bekledik 3 gün daha bekleyelim. Sonrası hakkımızda hayırlısı olsun.