YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Sekoloji

Öğrenci
Arkadaşlar öğretim görevlisi ilanlarında deneyim şartı koyulabiliyor mu? Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi önce deneyimle öğretim görevlisi ilanları açtı 2 gün sonra bu ilanları iptal etti ve deneyimsiz olarak tekrar açtı. Yeni ilanlarda da deneyim şartı olabiliyor. Yeni yönetmelikte de öğretim görevlisi kadrolarına deneyim şartı koyulamaz yazmıyor. Gerçekten bilgisi olan yazabilir mi?

Hocam özellikli alanlarda deneyim şartı yüksek lisans olmadan da konulabiliyor. Özellikli olmayan alanlarda yüksek lisans yapmış olmak ve en az şu kadar deneyim diye "ve" bağlacıyla ilana çıkabilirler. Yani son haliyle ilanda bir sıkıntı yok.

qrace07

Öğrenci
yorum yapmıyorum olan şeyi söylüyorum inanmayabilirsin tekrar söylüyorum sonuç ne çıkar bilemem ama bu konu görüşülüyor kesin ve net bilgidir
Bu konuda hiçbir yerde böyle bir söylenti bile yokken siz kalkıp "kesin ve net bilgi" diyorsunuz da neden kaynak sunmuyorsunuz madem?

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

kadirk

Öğrenci
Hocalarım,

Çoğu üniversitenin YÖK den kalan 2018 kadroları için cevap beklediği aşikar bunu gerek burada değişik arkadaşlar gerekse hocalarım gerekse vahdet hoca da dile getirdi. Peki bu işlem bu kadar zor mu yani onay vermek sizce kaç gün sürer? Bilerek (artık inanmaya başladım çünkü 2 haftadır bu konu geçiyor) onay vermiyor olabilir mi? Ve bu konuda başka bilgisi olan var ise paylaşabilir mi rica ediyorum?

kalamarr123

Öğrenci
Bu konuda hiç bir net bilgi almadım, sadece dekan bir tanıdığım var geçen gün onunla görüştüm, verdiği cevap şuydu ' bu ara biraz baskı yapıyorlar kadroları ilan etmek adına, asistan kadroları da yoğunlaşacak' dedi ancak ne zaman yoğunlaşır bilmiyorum. Birde 'biz rektörden araştırma görevlisi kadrosu istedik bekliyoruz' dedi.
Bu duruma benim yorumum da şu, ülkenin kasasında gerçekten para yok bu bir gerçek, bu sebeple üniversitede en önce kesilecek parmak araştırma görevlileri olduğu için de kadro ilan etmiyorlar ya da yök elini hızlı tutmuyor. En son 12 ay önce bir kadroya başvurdum daha da yok açılmıyor.

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocalarim gectigimiz Cuma gunu Vahdet hoca “bugun itibariyle tum universiteler norm ve norm disi taleplerini bildirdi” seklinde bir tweet atmisti hatirlarsaniz. Yani gecen Cuma tum uniler norm kadro meselesini halletmis ve gerekli yerlere gondermisti. Dun birisi hocam ne zaman ilana cikar bu kadrolar dedigi zaman Vahdet hoca subat sonu diye cevapladi. Subat sonu oldukca gec bir tarih aslina bakarsaniz. Bu konuda dusunceleriniz nedir?
[MENTION=103678]kadirk[/MENTION] hocam bilerek oldugunu sanmiyorum yoksa ilan verenleri de bekletirlerdi. Okudugum universite izin istegi gonderdi ve suan 3. haftadayiz ancak ses seda yok.

Son olarak hocalarim sorun devlet kasasinda para olmamasi degil. Adalet Bakanligi ve MEB’na yakin zamanda alinan ve alinacak olan kadro sayilari ortada.

Son düzenleme:
A

Akdmkruya12

Guest
Arkadaşlar "YÖK'ten kalan 2018 kadroları" diye bir şey yok. Norm kadro yönetmeliği yayımlandığı gün yürürlülüğe girdi ve ilgili maddeleri üniversitelere YETKİ DEVRİ'ni sağladı. Gizliden gizliye YÖK'ten izin alma söz konusu ise onu bilemem. Lakin yönetmelik ortada, yapılan toplantılar ve sunumlar ortada. Norm dışı kadro talebi haricinde YÖK'ten izin alınması söz konusu olamaz, OLMAMALI. Burası Türkiye evet haklısınız ama üniversitelerin çıkmış olduğu ilanları görünce YÖK'ün aslında hiç ama hiç devrede olmadığını az çok tecrübemle görebiliyorum.
[MENTION=98156]tumua[/MENTION] siz herhalde lisansüstü öğrencisisiniz, size kendi başımdan geçen bir şeyi anlatayım. Ben de sizin gibi öğrenciyken hocalarıma kadroları sorar ve talep ederdim, bana dedikleri şey hep YÖK izin vermiyor olurdu. Oysa ki hakikatin bu olmadığını ve hocalarımın YÖK'ü bahane ederek beni oyaladığını çok sonradan anlamış oldum. Bir ihtimal bu olabilir buna dikkat edin.

Bu konuda hiç bir net bilgi almadım, sadece dekan bir tanıdığım var geçen gün onunla görüştüm, verdiği cevap şuydu ' bu ara biraz baskı yapıyorlar kadroları ilan etmek adına, asistan kadroları da yoğunlaşacak' dedi ancak ne zaman yoğunlaşır bilmiyorum. Birde 'biz rektörden araştırma görevlisi kadrosu istedik bekliyoruz' dedi.
Bu duruma benim yorumum da şu, ülkenin kasasında gerçekten para yok bu bir gerçek, bu sebeple üniversitede en önce kesilecek parmak araştırma görevlileri olduğu için de kadro ilan etmiyorlar ya da yök elini hızlı tutmuyor. En son 12 ay önce bir kadroya başvurdum daha da yok açılmıyor.
Hocam sen ne diyosun az mantikli olalim adamlar 20 bin öğretmen 35 bin polis 10 din görevlisi binlerce saglik memuru almayi planliyo bunlarda butce var bizim 3000 tanecik kadroya gelince mi tasarruf yapılıyo kimse böyle bir şey yapamaz allahtan korksunlar ya nitelikli issizler ordusunu cogaltmayi mi istiyo bunlar böyle. Ayrıca arkadaşlar vahdet ozkocak ta pek saglam bilgi vermiyo bence Şubat sonu dediginiz gibi cok gec madem norm isi tamamlandi Şubat sonuna daha iki ay var yani bu kadar neyi bekleyecekler ki ayrica izin diyolar ne izni onu da anlamis değilim yoku aradim iletisim merkezini biz yetkiyi tamamen unilere devrettik diyo izin isteme falan yok diyo bu da ayri bi sorun o zaman neyi bekliyo uniler

kadirk

Öğrenci
Hocalarim gectigimiz Cuma gunu Vahdet hoca “bugun itibariyle tum universiteler norm ve norm disi taleplerini bildirdi” seklinde bir tweet atmisti hatirlarsaniz. Yani gecen Cuma tum uniler norm kadro meselesini halletmis ve gerekli yerlere gondermisti. Dun birisi hocam ne zaman ilana cikar bu kadrolar dedigi zaman Vahdet hoca subat sonu diye cevapladi. Subat sonu oldukca gec bir tarih aslina bakarsaniz. Bu konuda dusunceleriniz nedir?

[MENTION=103678]kadirk[/MENTION] hocam bilerek oldugunu sanmiyorum yoksa ilan verenleri de bekletirlerdi. Okudugum universite izin istegi gonderdi ve suan 3. haftadayiz ancak ses seda yok.

Son olarak hocalarim sorun devlet kasasinda para olmamasi degil. Adalet Bakanligi ve MEB’na yakin zamanda alinan ve alinacak olan kadro sayilari ortada.

Hocam, Vahdet hocanın yazdığı o tweet 2019 için ondan daha öncede 2018 kalan kadroların aralık sonuna kadar kullanılması gerektiğini yazmıştı bu konuda YÖK de işlemleri hızlandırmalı diye bir şey dedi. Bilginize

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar "YÖK'ten kalan 2018 kadroları" diye bir şey yok. Norm kadro yönetmeliği yayımlandığı gün yürürlülüğe girdi ve ilgili maddeleri üniversitelere YETKİ DEVRİ'ni sağladı. Gizliden gizliye YÖK'ten izin alma söz konusu ise onu bilemem. Lakin yönetmelik ortada, yapılan toplantılar ve sunumlar ortada. Norm dışı kadro talebi haricinde YÖK'ten izin alınması söz konusu olamaz, OLMAMALI. Burası Türkiye evet haklısınız ama üniversitelerin çıkmış olduğu ilanları görünce YÖK'ün aslında hiç ama hiç devrede olmadığını az çok tecrübemle görebiliyorum.

[MENTION=98156]tumua[/MENTION] siz herhalde lisansüstü öğrencisisiniz, size kendi başımdan geçen bir şeyi anlatayım. Ben de sizin gibi öğrenciyken hocalarıma kadroları sorar ve talep ederdim, bana dedikleri şey hep YÖK izin vermiyor olurdu. Oysa ki hakikatin bu olmadığını ve hocalarımın YÖK'ü bahane ederek beni oyaladığını çok sonradan anlamış oldum. Bir ihtimal bu olabilir buna dikkat edin.

Hocam, Sizde özellikle bunu savunuyorsunuz ama burada bir sürü kişi yazdı yönetmelik yürürlüğe girdi ama aralıkta bir sonraki yılın planlaması yapıldı bizim konustugumuz bu yıl zaten verilmiş veya istenmiş kadrolar bununla ilgili sadece 1-2- üniversite değil bir sürü üniversite yökden onay alma sürecini izliyor. Zaten aralık da da planlamaları yaptılar onların ilanları da vahdet hocanın dediği gibi şubattan itibaren çıkar. Bu durum cidden neden oluyor bilmiyorum ama yönetimsel birşey bazı üniversiteler herhalde direk cıktı bazılarıda kadrolar 2018 oldugu için hülasaten sorma gereği duygu.

İşte bende bunu öğrenmek için sizlere sordum. Ama YÖK e gönderme durumu kesinlikle var bunu vahdet hoca da yazmıştı.

tumua

Araştırma Görevlisi

Doktora ogrencisiyim ayni zamanda asistan ogrencilik yapiyorum. Dolayisiyla bolum hocalarinin odasindayim mutemadiyen. Kadro izinleri benim gozlerimin onunde sistem uzerinden gonderildi. Yani herhangi bir oyalama vesair soz konusu degil. Ki bana boyle bir sey soylenmesi de sacma cunku gonderilen kadro izni dr ogretim uyesi kadrosu. Dolayisiyla beni simdilik alakadar etmemekle biikte benle ilgili bir durum da degil ki beni oyalasinlar :) Duyum degil gordugumu yaziyorum hocam ve bu izin alma meselesi buraya yansiyandan cok daha yaygin ve ciddi bir mesele. Arastirip sorulan bolge universitelerin cogu 2018 kadrolarini kullanmak icin yok’ten izin talep ettigini belirtti. Belli ki bir sebep var ve 2018 kadrolari icin izin isteniyor. Bunun sebebini ben artik 2018 2019 ya da 2020 kadrolari diye bir ayrim olmadigina yoruyorum. Cunku norm kadro sinirlamasi var ve belirtilen degisimler olmadigi surece norm kadro dahili yada harici kadro istekleri yillara gore degil o bolumun norm kadro politikasina gore belirlenecek. Ben buna yoruyorum.

Son düzenleme:
A

Akdmkruya12

Guest
Gerçekten anlam veremedim [MENTION=98156]tumua[/MENTION] kardeşim. Yahu bu arada Yaşar hocam nerelerde? [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam ses verin özlettiniz. :)

Ar-Gör

Öğrenci
Hocam yorum yapıyorsunuz eyvallah ama keşke üye olsaydınız foruma. Şahsım adına söylüyorum ki ben üye olmayan kişilerin yorumlarını pek inandırıcı bulmuyorum. Genel olarak da inandırıcı gelmeyen birçok yorum var ama üye olmayanlara daha fazla inanmıyorum [emoji23]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bi misafir daha var 4207.sc diye o da benzer şeyler yazıyor.!! Bu misafir hesabın da içinde "4207" var!! Cümlenin gerisini benim söylememe gerek kalmadı herhalde..

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocalarim baska bir soru: 2019 norm kadro sayi ve istekleri gerekli yerlere gonderildikten sonra herhangi bir onay surecinden gececek mi? Yoksa direkt yayinlanacak mi? Vahdet hoca yayinlanmak uzere c.baskanligina gonderildigini yazms? ve onay suresi varsa ne kadar surer?

Kisacasi YOK 2019 kadro dagilimini ne zaman aciklar

Son düzenleme:

ofy

Öğrenci
Değerli hocalarım, umut tüccarlığı yapmak istemem ama bu haftadan çok ümitliyim. Birçok devlet üniversitesinin bu hafta bolca ilana çıkacağını düşünüyorum. 3 senedir ilan takip ediyorum, Aralık ayı ve özellikle son haftası, ilan patlamasının olduğu zamanlar... Umarım beklediğimiz gibi bolca ilan görürüz :)

selam5454

Öğrenci
evet bu gece çok önemli her şey belli olur.. ar.gör ögr.gör bol olursa bu hafta öyle gider.... ancak tek tük çıkarsa umudumuzu yönlendireceğimiz bir hafta da kalmadı zaten... son haftadayız

chefugur

Öğrenci
Değerli hocalarım, umut tüccarlığı yapmak istemem ama bu haftadan çok ümitliyim. Birçok devlet üniversitesinin bu hafta bolca ilana çıkacağını düşünüyorum. 3 senedir ilan takip ediyorum, Aralık ayı ve özellikle son haftası, ilan patlamasının olduğu zamanlar... Umarım beklediğimiz gibi bolca ilan görürüz :)
aynen yolda geliyor ilanlar