Merve
Baş Editör
Hocam peki öğretim elemanı için izinler kaç günde ya da haftada veriliyormuş? Bilginiz var mı?
Yök'ün toplanmasına bağlıymış. Net olarak bilmiyorum hocam.
Hocam peki öğretim elemanı için izinler kaç günde ya da haftada veriliyormuş? Bilginiz var mı?
Yök'ün toplanmasına bağlıymış. Net olarak bilmiyorum hocam.
Kadro kullanımı için izin değil, anabilim dalı bazında. Şu bölümden şu anabilim dalı için kadro talebi yöke gidiyor. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi ikisi için de bu şekildeymiş.[MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam benim anlayamadığım şu özür dileyerek sormak istiyorum. Şimdi YÖK kadro kullanımına mı izin verecek yoksa üniversitelerin hangi anabilim dalında veya bölümde ne kadar ve hangi unvanlarda ilana çıkanileceğine mi karar verecek? Yani diyelim ki bir üniversite ihtiyacı olmadığı halde ekstradan 1 arş veya öğr görevlisi ilanına çıkmak istediğinde YÖK bunu mu değerlendirmeye alacak? İhtiyacınız yok açmayın bu ilanı mı diyecek?
Veyahut YÖK sadece genel olarak mı izin veriyor? Yani biz elinizdeki kadro adedi neyse onu kafanıza göre kullanabilirsiniz izin verdik mi?
Kadro kullanımı için izin değil, anabilim dalı bazında. Şu bölümden şu anabilim dalı için kadro talebi yöke gidiyor. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi ikisi için de bu şekildeymiş.
Yani biz kadro iznini verdik, siz ihtiyaca göre kullanın demiyor.
Peki [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam, talep yöke gittiğine yök, norm kadro yönetmeliğine her şekilde uyan ar gör ya da öğr. gör kadrosunu veriyor mu? Yoksa norma uysa dahi vermeme durumu var mıdır? Maddede yök'ün görüşünümn alınacağı yazdığı için ben sadece norma bakılıyor uygunsa veriliyor izlenimine kapıldım.
Hocam buralardayım gözlerim hep forumun üzerinde
Yüksek Lisans Mezuniyeti şartının üzerine diledikleri şekilde tecrübe şartı koyabilirler buna engel bir durum yok.
Ozel belirlenmis alanlar haricinde yuksek lisanssiz deneyim sarti aranmaz. Yuksek lisans + deneyim sarti koyabilir.
Sent from my SM-N950U using Tapatalk
Vermeme durumu var diye düşünüyorum. Bu benim izlenimim ama bilgi değil yani.
ÖNEMLİ.... Sayın hocalarım, senato üyesi hocalarımızdan alınan son duyumlarda malesef pek parlak bir tablo yok gibi. YÖK üniversitelere 2019 icin kadro planlamalarınızi yapın norm, norm fazlası gibi ama bunları bize göndermeyin bekletin demiş. Bunuda hicbir personele duyurmayın diye belirtilmiş. Anlayacagınız 2019 yılı icin kadro isleri hayal gibi eger söylenenler dogruysa. Yani perdenin önünde başka arkasında başka bir oyun oynanıyor, Insanların hayalleriyle. Yetki devri, yok öğrenci sayisi, yok egitim kalitesi hepsi hikaye bu durumda. Alelacele çıkarılan Akademik tesvik, Norm kadro gibi yönetmeliklerin tek amacı var demekki 1 yıl herkesin taleplerini susturmak, nedeni ise akademiye gelince bütçe yetersiz. Inşaallah birileri emeklerimizin boşa gitmemesi icin önayak olurda bu haksizliklar giderilir. Yoksa geciken adalet ancak küskünlük ve nefret doğurur. bu konuyu teyit eder duyumu olan arkadaşlar varmı acaba.
Geçersizdir efendim. Üniversitelerin büyük kısmı 2019 norm kadrolarını hazırlayıp YÖK'e gönderdiler bile. En erkeni Aralık ayının başında oldu. Aralık'ın ilk ve ikinci haftaları çoğunluktaydı. Geçen cuma da süreç tamamlandı. Ayrıca hiçbir personele duyurmayıp size söylemeleri de ayrı bir hoşluk
Peki Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin ilanında Veterinerlik Fakültesi Öğr-Gör ilanına çıkmış.. Fakültelerin elinden bu alınmamış mıydı?? Ayrıca nereden çıktı YL şartına tecrübe eklenebilir olayı anlamış değilim çünkü yönetmelik ilk çıktığında bu sadece özel alanlar için tecrübe aranır diye konuşuldu, hiç YL'ye tecrübe ekleyebilir diye bişeye denk gelmedim diye hatırlıyorum
Arkadaslar bir konuda size danismak istiyorum.Myo bunyesinde ogretim gorevlisi olmak icin hangi ales turu gerekiyor?Artik tyt ile ogrenci alinmaya basladi bu durumda herhangi bir ales puan turu yeterli oluyor mu?Mevzuatta ya mezun olunan puan turu ya da ogrenci kabul edilen alandaki puan turune gore ales sonucu kullanilabiliyor deniyor.
Arkadaslar bir konuda size danismak istiyorum.Myo bunyesinde ogretim gorevlisi olmak icin hangi ales turu gerekiyor?Artik tyt ile ogrenci alinmaya basladi bu durumda herhangi bir ales puan turu yeterli oluyor mu?Mevzuatta ya mezun olunan puan turu ya da ogrenci kabul edilen alandaki puan turune gore ales sonucu kullanilabiliyor deniyor.
Alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar. Yonetmelikte bu cumle yer aliyor ancak dediginiz gibi ilanlardaki sart ogrenci alinan puanin turu olarak belirtilmis.Bu sebeple alanlarindaki kelimesini ogrenci Kabul eden ya da kendi mezuniyet alani diye yorumladim.Cunku yonetmelikte direkt mezun olunan alandan 70 puan almak gerekiyor demiyor.Cikan ilanlar da cikarimi destekliyor sanki