YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mehmet2627

Öğrenci
Hocalarım Meslek Yüksek Okullarına açılmış olan öğretim görevli kadrosu ilanına 3 yıl deneyim şartı yani 3 yıl ders vermiş olma şartı koyabiliyorlar mı ? "Özel Şart: Sanat Tarihi Bölümü lisans, Sanat Tarihi alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, Yükseköğretim kurumlarında
belgelendirmek kaydıyla alanında en az 3 (üç) yıl ders verme deneyimine sahip olmak." gibi yani.

qrace07

Öğrenci
Pamukkale Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına "Türk Dili ve Edebiyatı Lisans, Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak" özel şartı koymuş...

Şahsa özel ilanın güzelliğine bakar mısınız? [emoji35]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

ahmedoff

Profesör
Hocalarım Meslek Yüksek Okullarına açılmış olan öğretim görevli kadrosu ilanına 3 yıl deneyim şartı yani 3 yıl ders vermiş olma şartı koyabiliyorlar mı ? "Özel Şart: Sanat Tarihi Bölümü lisans, Sanat Tarihi alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, Yükseköğretim kurumlarında
belgelendirmek kaydıyla alanında en az 3 (üç) yıl ders verme deneyimine sahip olmak." gibi yani.

Evet, tezli yüksek lisans + deneyim şeklinde koyabiliyorlar.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
F

Forum7263836

Guest
Forummmm

Pamukkale Üniversitesi ilanlarının neredeyse yarısında adaya özgü kriterler belirlemiş. Arkadaşlar YÖK'e şikayette bulunalım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ofy

Öğrenci
Pamukkale Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına "Türk Dili ve Edebiyatı Lisans, Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak" özel şartı koymuş...

Şahsa özel ilanın güzelliğine bakar mısınız? [emoji35]

Yazık! Allah yardımcınız olsun hocam...

- - - Güncellendi - - -

geçen hafta bile daha iyiydi... sözün bittiği nokta artık. yazık

Sevgili hocam, henüz daha haftanın ilk günüydü. İnşallah diğer günlerde olumlu gelişmeler olur...

qrace07

Öğrenci
Yazık! Allah yardımcınız olsun hocam...

- - - Güncellendi - - -

Sevgili hocam, henüz daha haftanın ilk günüydü. İnşallah diğer günlerde olumlu gelişmeler olur...
Pamukkale Üniversitesi gibi çıkarlarsa ilanlara çıkmasınlar daha iyi. Kişiye özel nokta atışı ilanlar... Haram olsun ne diyim...

Genç arkadaşların şevki kırılıyor ama 18 yıldır akademideyim, biz ne ilanlar gördük, gül gül öldük, şaşırmaya takatimiz yok.. neler oluyor neler bir bilseniz... Acil olarak değilseniz üye olun malum yerlere, yoksa basın gidin yurt dışına. Üzülüyorum bu ilanları her okuduğumda...

ottoman25

Öğrenci
Değerli hocalarım pamukkale üniversitesi sizlerinde bahsettiği gibi şahsa özel kriterler ile ilana çıkmış. Bu durumu memurlar.net e taşımak için ne yapabiliriz

Merve

Baş Editör
Öğretim üyesi dışındaki kadrolar için yökten izin alma durumu devam ediyor. Bunu daha önce de söyledim. Tepki gösterenler olduğu gibi kadroların aynı şekilde yöke gönderildiğini yazanlar oldu. İzin alındıktan sonra ilan şartlarını belirleyip resmi gazeteye yolluyorlar. Bunlar benim çıkarımım değil bu arada. Bizzat öğrendiğim bilgiler.

A

Akdmkruya12

Guest
Sn. [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam almış olduğunuz bilgilerin kaynağı nedir? Ne kadar güvenilirdir? Ayrıca neden öğretim üyesi dışındaki kadrolar? Niye öğretim üyeleri değil?

Merve

Baş Editör
Sn. [MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam almış olduğunuz bilgilerin kaynağı nedir? Ne kadar güvenilirdir? Ayrıca neden öğretim üyesi dışındaki kadrolar? Niye öğretim üyeleri değil?

Rektör ve rektör yardımcısı.
Öğretim üyesi kadroları için yönetmelikte belirtilen kriterlere göre direkt çıkılıyormuş ama öğretim elemanı için yine izin olayı devam ediyor. Neden, nasıl vs sorma fırsatım olmadı maalesef.

Merve

Baş Editör
Önceden ilan şartı da yöke gidiyordu. Şu anda kadro izni alındıktan sonra üniversite özel şartı belirleyip kendisi resmi gazeteye yolluyor. Başka bir değişiklik yok yani.

S

smyrana

Guest
Öğr Gör.

Arkadaşlar Erciyes ünv Adalet Myo bölümüne uzmanlik alanı olmamasına rağmen yl veya 2 yıl iş tecrübesi şartı ile ilan çıkarmış özel ünv lerden sonra devlet ünv leride bu şekilde ilan vermeye başladı. Yonetmelik ten haberleri mi yok acaba yoksa 4207 arkadaşın dediği gibi tecrübe şartı tekrar gerimi gelecek?