YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Rido

Öğrenci
Herkese Merhaba. ODTÜ ilanlarındaki ilan no.'yu nereden bulabiliriz? ilan metninde böyle bir ibare göremedim.

Başvuru formunda ilanın özel şartı isteniyorsa sorun yaşamayabilirsiniz ancak yine de ilanın çıktısını alarak başvurduğunuz kadroyu işaretleyebilirsiniz. Her ilanda sıralama da yapılmayabiliyor. Karışıklık olmaması için net bir şekilde belirtmiş olursunuz.

mek29

Öğrenci
Arkadaşlar bende bunu personel daire başkanlığını arayarak öğrendim, burada ki amaç ilanın hangi tarihli Resmi gazetede çıktığını görebilmek, ikinci olarak üniversitenin açtığı ilana tıkladığınızda size uygun olan ilanın sıra numarasını yazıyorsunuz

Ayrıca dilekçeye Bölüm, anabilim dalı, program bilgilerinin yanı sıra kadro açıklamasını da yazın. Çünkü aynı bölüme farklı özel şartlar belirten iki veya üç ilan aynı anda yayınlanabiliyor ve üstelik ilan no'su olmayabiliyor. O yüzden AÇIKLAMA kısmını dilekçeye ekleyin.

enes1oglu

Öğrenci
İyi günler,

Öğretim Görevlisi kadrolarında yüksek lisans mezunu ve lisans sonrası tecrübe de istediğinde prosedür nasıl ilerler ?

Son düzenleme:

fatmaunal

Öğrenci
Herkese teşekkürler. Peki bu sıra no.su nedir tam olarak? ODTÜ ilanı yukarıdan 53. sırada yanlış saymadıysam bunu mu yazmak gerekiyor? YÖKSİS de yayınlansa yine güzel olacak. Resmi gazete de işler karıştı.

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Herkese merhabalar

Hocalarım şu alanda tezli yüksek lisans mezunu ve lisans sonra alanında 3 yıl tecrübe demek ne demektir ?

Benim yapmış olduğum tezli yüksek lisans zaten myolar da lisans sonrası 2 tecrübe olarak geçmiyor mu o halde 1 yıl da iş tecrübesi istiyor mu demektir ?

Merhaba, ben de siz değerli hocalarımın fikrini almak istiyorum.

Eskiden yabancı dil okutmanı, simdi ise öğretim görevlisi olan kadro için başvuru yapabilecegimi umdugum bir ilan çıktı. Birkaç ay onceye kadar yüksek lisans önlisans derecesinde egitim veren bölümler için 2 yıl tecrübe sayılıyordu. Bitirdim yuksegimi. Benim de 3 yıl tecrübem var olduğu için 5 yıl tecrübeli olunmasi istendiği zaman başvuru yapabiliyordum. 9 Kasım tarihli yeni yönetmelikte bu durumdan hiç bahsedilmemis. Acaba geçersiz mi bu durum? Başvuru yapmak istediğim yer 5 yıl tecrübe özel şartı koymuş, bu durumda yüksek yapmış olmama rağmen basvuramaz miyim yoksa 2 yil tecrübe olduğundan 5'e tamamlayıp başvurabilir miyim? Yanitlayabilirseniz cok memnun olurum, teşekkürler, iyi yıllar

İyi günler,

Öğretim Görevlisi kadrolarında yüksek lisans mezunu ve lisans sonrası tecrübe de istediğinde prosedür nasıl ilerler ?

Öncelikle herkese sağlıklı, huzurlu, mutlu ve huzurlu herkesin gönlünden geçenin gerçek olacağı güzel bir yıl dilerim..

YL mezunu olmak şuan ki mevzuat çerçevesinde tecrübe şartı yerine geçmemektedir. Lisans sonrası X yıl tecrübe yazıyor ise ilan şartında başvuran adayın SGK hizmet dökümünde istenen X yıl kadar hizmetinin/tecrübesinin olması gerekmektedir.

M

mmkkdd

Guest
hocam bunun yazdığı yer neresi acaba? neye dayandırarak böyle olduğunu söylüyorsunuz? ben hiçbir yerde bununla ilgili bir bilgi yazdığını ya da 2016'da çıkan kararı iptal eden bir durum olduğunu okumadım. bu 2016 kararı ayrı bir karardı çünkü. bu, kasım 2018 kararında böyle bir bilgi geçmedi diye sizin yorumunuz mu yoksa bu soruyu karşılayan bir karar çıktı ve yorumunuzu ona mı dayandırıyorsunuz? teşekkürler

mr.galata

Öğrenci
Herkese teşekkürler. Peki bu sıra no.su nedir tam olarak? ODTÜ ilanı yukarıdan 53. sırada yanlış saymadıysam bunu mu yazmak gerekiyor? YÖKSİS de yayınlansa yine güzel olacak. Resmi gazete de işler karıştı.

Hayır sıra numarası o şekilde değil, ODTÜ ilanında sıra numarası belirtilmemiş, mek29 arkadaşımızın dediği şekilde yapabilirsiniz

A

Akademikami

Guest
selamlar. marmara üniversitesinin araştırma görevlisi ilanında şu ifade var "İşletme Lisans mezunu olmak. Küresel Pazarlama alanında Yüksek Lisans yapmış olmak. İşletme alanında Doktora yapıyor olmak." bu normal bir şart mı yoksa bir kişiye mi açılmış?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
selamlar. marmara üniversitesinin araştırma görevlisi ilanında şu ifade var "İşletme Lisans mezunu olmak. Küresel Pazarlama alanında Yüksek Lisans yapmış olmak. İşletme alanında Doktora yapıyor olmak." bu normal bir şart mı yoksa bir kişiye mi açılmış?

Hocam şartlara haiz iseniz ilana başvurmakta tereddüt etmeyiniz bir kişiye de açılmış olsa siz başvurun ve sınavda elinizden geleni yapın sonrasında eğer bir hak ihlali olursa da hakkınızı sonuna kadar aramaktan çekinmeyin.

hocam bunun yazdığı yer neresi acaba? neye dayandırarak böyle olduğunu söylüyorsunuz? ben hiçbir yerde bununla ilgili bir bilgi yazdığını ya da 2016'da çıkan kararı iptal eden bir durum olduğunu okumadım. bu 2016 kararı ayrı bir karardı çünkü. bu, kasım 2018 kararında böyle bir bilgi geçmedi diye sizin yorumunuz mu yoksa bu soruyu karşılayan bir karar çıktı ve yorumunuzu ona mı dayandırıyorsunuz? teşekkürler

Değerli hocam bildiğiniz gibi önceki yönetmelikte YL mezunu olmak veya iki yıl tecrübeli olmak şartı vardı. Yani iki şarttan birine haiz olmak yeterliydi bu durumda YL mezunu olmak iki yıl tecrübe yerine sayılmaktaydı. Ancak şuanda YL mezunu olma şartı zaten ilaveten değil temel şart halini almış durumda o nedenle de ilanlar YL mezunu olmak ve tecrübe sahibi olmak şeklinde çıkıyor..

A

aka.for.

Guest
Merhabalar

Arkadaşlar merhaba,

Anabilimdalı İnşaat Mühendisliği olan, özel şartı (İnşaat Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak, alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.) olan bir ilana inşaat mühendisliğinde hidrolik alanında yüksek lisans yapan biri başvurabilir mi?

A

Ak. For

Guest
Merhabalar

Hocam anladım peki anabilim dalı yapı olan özel şartı (İnşaat Mühendisliği bölümü lisans mezunu olmak, alanında tezli yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak.) olan bir ilana inşaat mühendisliğinde hidrolik alanında yüksek lisans yapan biri başvurabilir mi

K

Kartvel

Guest
Hocam ben de öğretim üyesi kadrosu bekliyordum; ama 31 Aralık itibariyle çıkmadı ilan. Ama şu da var: Trakya Üniversitesi'nin 2 Ocak tarihli ilanı var. Ben Öğretim Görevlisi Doktor'um ve üniversitemden kadro bekliyorum ama üniversitemde bu meseleler oldukça sessiz bir şekilde yürütülüyor. Hiç ses soluk yok. Bütün üniversite gergin bir şekilde bekliyor.

bilmem ki

Öğrenci
Hocalarım iyi günler biraz konu dışı olacak ama yardımcı olursanız sevinirim.

İstenen evraklarda " (varsa) bilimsel çalışmalarını içeren dosya" diye bir madde var. Hocalarıma sordum tezinin özetini koy diyende oldu. Tezinin tamamını koy diyende oldu. Ortak bir noktada buluşamadık.

Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı?

faruqca

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, bazı araştırma görevlisi alım ilanlarında bölüm ve diğer şartlar aynı olmakla beraber derece olarak 7 yazıyor, bazılarında ise 6 yazıyor. Bu farkın sebebi nedir, veya bu durum ne anlama gelmektedir? Bilgisi olan varsa ceyaplayabilir mi acaba?

- - - Güncellendi - - -

Meraba arkadaşlar, bazı araştırma görevlisi ilanlarında bölüm ve şartlar aynı olmakla beraber kadro derece kısmında bazılarında 7, bazılarındaysa 6 yazıyor. Bu farkın sebebi nedir veya bu ne anlama gelmektedir?

Merhaba arkadaşlar. 2019 araştırma görevliliği kadroları için Yök'ten tekrar kadro istenip istenmeyeceğini merak ediyorduk. Bu hususta bir şey dikkatimi çekti. Bazı üniversiteler 2019 norm kadro cetvellerini yayınlamaktalar bildiğiniz üzere. Bazı üniversiteler yapılacak olan araştırma görevlisi alımlarını da belirtmişler aynı cetvelde. Acaba bu Yök'ten tekrar kadro istenmeyeceği yönünde bir ipucu olabilir mi bizler için ?