YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Sevgili Musa

Öğrenci
Arkadaşlar küçük teknik bir sorum olacaktı umarım cevaplanır. Düzeltme ilanında önceden gözüken bölüm düzeltme ilanıyla birlikte gözükmüyor o ilana başvuramayacak mıyım yani yoksa sadece düzeltilen kısımları gösterir bir ilan mı oluyor?

Sekoloji

Öğrenci
Arkadaşlar küçük teknik bir sorum olacaktı umarım cevaplanır. Düzeltme ilanında önceden gözüken bölüm düzeltme ilanıyla birlikte gözükmüyor o ilana başvuramayacak mıyım yani yoksa sadece düzeltilen kısımları gösterir bir ilan mı oluyor?

Düzeltme hali ilanın son halidir. Eğer size uygun kısım görünmüyorsa malesef başvuramıyorsunuz.

Bu arada ilanlar devam ediyor, hayırlı olsun.

Aguney

Öğrenci
Düzeltilen ilan son halidir, evet. Ama düzeltme ilanında sadece hatalı ilan yer alır. Bahsettiğiniz ilan bir hata içermiyorsa düzeltme ilanında yer almaz. En sağlıklısı, üniversitenin personel daire başkanlığından bilgi almak.

chefugur

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam yardımcı olursanız sevinirim, yök formatında özgeçmiş Ek4 hazırlamam lazım ve benim başvuracağım myo uzmanlık alanı.baktığım da sadece akademik bilgiler isteniyor.doldurabileceğim sadece isim adres iletişim bilgileri mezuniyet. Akademik çalışmam yok. Sadece bunları mı doldurmak gerekiyor. Taslağın akademik kısımlarını silip özel sektör tecrübelerimi mi yazmalıyım?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam yardımcı olursanız sevinirim, yök formatında özgeçmiş Ek4 hazırlamam lazım ve benim başvuracağım myo uzmanlık alanı.baktığım da sadece akademik bilgiler isteniyor.doldurabileceğim sadece isim adres iletişim bilgileri mezuniyet. Akademik çalışmam yok. Sadece bunları mı doldurmak gerekiyor. Taslağın akademik kısımlarını silip özel sektör tecrübelerimi mi yazmalıyım?

Hocam üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan girebileceğiniz bilgileri girerek gönderin. Akademik çalışmanız olmak zorunda değil ilgili alanları boş bırakın. Umarım hakkınızda hayırlısı olur başarılar dilerim..

tumua

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar. 2019 araştırma görevliliği kadroları için Yök'ten tekrar kadro istenip istenmeyeceğini merak ediyorduk. Bu hususta bir şey dikkatimi çekti. Bazı üniversiteler 2019 norm kadro cetvellerini yayınlamaktalar bildiğiniz üzere. Bazı üniversiteler yapılacak olan araştırma görevlisi alımlarını da belirtmişler aynı cetvelde. Acaba bu Yök'ten tekrar kadro istenmeyeceği yönünde bir ipucu olabilir mi bizler için ?

hocam acikcasi ben yayinlanan o seyin cok da resmi olarak degerlendirilecegini sanmiyorum.!Her universite farkli sekilde yayinliyor. Istanbul Medeniyet universitesi bolum bolum dahi yazmaya gerek duymadan direk fakulte isimleri yazip karsisina toplam kac kisi alinacgini yazmis. Kim nasil isterse yani

Sayın forum üyeleri,
Umarım herkes gönlündeki kadroya ulaşır.
Daha önce forumda gündeme geldiği için ben de kadro konusu arasına girerek görüşlerinizi almak istiyorum.
7100 sayılı kanunun 8. maddesine göre Kurumunda uygulamalı ve teorik dersler veren bölümler de dahil olarak benim bölümüm dışımda hiçbir bölümün Arş. gör. Dr'u herhangi derse öğretim yardımcısı olarak görevlendirmiyor, veriyorsa dersi kendi üzerine veriyor. Kurumdaki Arş. Gör. Dr'lar arasında sadece ben uygulamalı dersleri kendim vermiyorum, bölümdeki ben dahil tüm öğretim elemanlarının maaş karşılığından fazla ders saati olmasına ve görevlendirmeye itirazıma rağmen dersleri kendim verip 12 saat maaş karşılığımı doldurmak yerine derslere öğretim yardımcısı görevlendiriliyorum.
İtirazıma cevap olarak
"2547 sayılı Yüksek Öğretim kanunun Madde 33 – (Değişik: 17/8/1983 - 2880/16 md.)a) (Değişik: 12/8/1986 - KHK 260/3 md.) Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma,inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarıdır"
yazılıyor.
Kendi üzerine ders vermeyip, derslere öğretim yardımcısı yapılan Arş. Gör. Dr var mı, tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.

ofy

Öğrenci
Umarım beklentileriniz boşa çıkmaz hocalarım. Umudunuzu kırmak istemem ama ben 2019'un hemen başlarında pek kadro açılacağını sanmıyorum. Soru geldiği için fikrimi belirtmek istedim, yoksa söylediklerimle can sıkmak istemem.

Ben de sizler gibi hâlâ takipteyim, başvuru yapabileceğim bir ilan çıkmadı.

A

Akademik ForumY

Guest
Yılın ilk 3 gününde ilan çıktığına göre devamında da ilan çıkmaması için hiçbir sebep yok. Kaldı ki üniversitemde hala Öğretim Üyesi kadrosuna çıkmadı ve kadro vermeyi düşündükleri kişiler olduğu biliniyor. Velhasıl ilanlar devam edecektir.

pHDoktor

Öğrenci
Sayın forum üyeleri,
Umarım herkes gönlündeki kadroya ulaşır.
Daha önce forumda gündeme geldiği için ben de kadro konusu arasına girerek görüşlerinizi almak istiyorum.
7100 sayılı kanunun 8. maddesine göre Kurumunda uygulamalı ve teorik dersler veren bölümler de dahil olarak benim bölümüm dışımda hiçbir bölümün Arş. gör. Dr'u herhangi derse öğretim yardımcısı olarak görevlendirmiyor, veriyorsa dersi kendi üzerine veriyor. Kurumdaki Arş. Gör. Dr'lar arasında sadece ben uygulamalı dersleri kendim vermiyorum, bölümdeki ben dahil tüm öğretim elemanlarının maaş karşılığından fazla ders saati olmasına ve görevlendirmeye itirazıma rağmen dersleri kendim verip 12 saat maaş karşılığımı doldurmak yerine derslere öğretim yardımcısı görevlendiriliyorum.
İtirazıma cevap olarak
"2547 sayılı Yüksek Öğretim kanunun Madde 33 – (Değişik: 17/8/1983 - 2880/16 md.)a) (Değişik: 12/8/1986 - KHK 260/3 md.) Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma,inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarıdır"
yazılıyor.
Kendi üzerine ders vermeyip, derslere öğretim yardımcısı yapılan Arş. Gör. Dr var mı, tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.

Hem de çok sayıda var bu şekilde hatta doktorası bittiği halde ders verdirtmeyen bölümler var emin olun. Çoğu derslere yardımcı oluyor ve asiste ediyor, ders onda görünmüyor. Siz şanslılar arasındasınız, ders verebiliyorsunuz. Sizin dediğiniz sadece derse girme öğretim görevlisi yada dr. öğretim üyesi kadrolarında olur.

B

bedelli asker

Guest
Bedelli

Arkadaşlar merhaba. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Bedelli askerlik celp dönemini bekliyorum. Askerlik durum belgesinde ay sonuna kadar sıkıntı yoktur yazıyor. Herhangi bir problem olur mu bunu gönderirsem. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar merhaba. Daha önce sorulduysa kusura bakmayın. Bedelli askerlik celp dönemini bekliyorum. Askerlik durum belgesinde ay sonuna kadar sıkıntı yoktur yazıyor. Herhangi bir problem olur mu bunu gönderirsem. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yoklama Kaçağı/Bakaya/Mahkemelik olunmadığı sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız. Gönül rahatlığı ile gönderebilirsiniz.

Sekoloji

Öğrenci

Eğer bu ayın sonunda değil de daha uzun bir süre sonra askere gidecekseniz, durum belgenizi askerlik şubesinden teslim alın. Oradan alınan durum belgelerinde sıkıntı yoktur yazısı gideceğiniz güne ayarlı. Bu şekilde daha sağlıklı olur.

Rido

Öğrenci
Yoklama Kaçağı/Bakaya/Mahkemelik olunmadığı sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız. Gönül rahatlığı ile gönderebilirsiniz.

Peki hocam sınav tarihinde askerde olacaksak bir hak kaybı olduğu söylenebilir mi? Ben mesela ilanlara başvuru yapacağım ama sınav tarihlerinin çoğunda askerde olacağım. Sınava girmek için izin alabileceğimi de pek sanmıyorum. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

qrace07

Öğrenci
Peki hocam sınav tarihinde askerde olacaksak bir hak kaybı olduğu söylenebilir mi? Ben mesela ilanlara başvuru yapacağım ama sınav tarihlerinin çoğunda askerde olacağım. Sınava girmek için izin alabileceğimi de pek sanmıyorum. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Hocam askerlik döneminde (birliğinize katıldığınız andan itibaren) sınavlara gidebilirsiniz. Sınava gideceğinizi bağlı olduğunuz komutanınıza iletirseniz (1 hafta öncesinden iletin garanti olsun) sınav izni alabiliyorsunuz. Askerlik yaptığım dönemde KPSS'ye girdim bu şekilde.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.