YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Rido

Öğrenci
Hocam askerlik döneminde (birliğinize katıldığınız andan itibaren) sınavlara gidebilirsiniz. Sınava gideceğinizi bağlı olduğunuz komutanınıza iletirseniz (1 hafta öncesinden iletin garanti olsun) sınav izni alabiliyorsunuz. Askerlik yaptığım dönemde KPSS'ye girdim bu şekilde.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

O tarz bilgiler aldım bazı arkadaşlardan ama bedelli askerlik süresince durum nasıl olur bilmiyorum. Bir de yemin töreninden önce izne çıkılamıyor gibi bir durum var ne kadar doğru bilmiyorum. Bedelli askerlerin yemini de genelde son güne bırakılıyormuş daha önce giden arkadaşların anlattığına göre. Durum birliğin komutanın inisiyatifine kalmış gibi görünüyor.

qrace07

Öğrenci
O tarz bilgiler aldım bazı arkadaşlardan ama bedelli askerlik süresince durum nasıl olur bilmiyorum. Bir de yemin töreninden önce izne çıkılamıyor gibi bir durum var ne kadar doğru bilmiyorum. Bedelli askerlerin yemini de genelde son güne bırakılıyormuş daha önce giden arkadaşların anlattığına göre. Durum birliğin komutanın inisiyatifine kalmış gibi görünüyor.
Hocam bedelli de olsanız, uzun veya kısa dönem de olsanız, yasalar gereği sınava gidebilirsiniz. Yemin töreninden önce izin yok kısmı şu, çarşı veya evci izni.

Hatta yasa şöyle diyor; "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.*Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.*Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır."

Rido

Öğrenci
Hocam bedelli de olsanız, uzun veya kısa dönem de olsanız, yasalar gereği sınava gidebilirsiniz. Yemin töreninden önce izin yok kısmı şu, çarşı veya evci izni.

Hatta yasa şöyle diyor; "Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.*Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir.*Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır."

Umarım dediğiniz şekilde olur hocam. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

tumua

Araştırma Görevlisi
önemli bir şey sormak istiyorum. Malum eskiden rektörün görev süresi bitmeye yakın o üniversiteden araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi ilan çıkmazdı. Ancak artık norm kadro uygulaması dahillinde bu durumda bir değişim olur mu sizce? Yani rektör değişimi ilanların çıkmasını eski usuldeki gibi direkt olarak etkileyebilir mi?

ceyg

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Radyo sinema tv lisans mezunu olmak ve alanında yüksek lisans yapmış olmak diye çıkan bir ilana iletişim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olan birisi başvurabiliyor mu ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim...

qrace07

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION]
Hocam müsait olduğunuz bir zaman mesaj kutunuza bakabilir misiniz?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Peki hocam sınav tarihinde askerde olacaksak bir hak kaybı olduğu söylenebilir mi? Ben mesela ilanlara başvuru yapacağım ama sınav tarihlerinin çoğunda askerde olacağım. Sınava girmek için izin alabileceğimi de pek sanmıyorum. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Hocam askerlik döneminde (birliğinize katıldığınız andan itibaren) sınavlara gidebilirsiniz. Sınava gideceğinizi bağlı olduğunuz komutanınıza iletirseniz (1 hafta öncesinden iletin garanti olsun) sınav izni alabiliyorsunuz. Askerlik yaptığım dönemde KPSS'ye girdim bu şekilde.

Hocam siz muhtemelen usta birliğinde izin aldınız. Bedelli askerlik kapsamında ne şekilde uygularlar bilmiyorum ama bu sınavlar için izin verileceğini sanmıyorum. Askerlik şubeniz yahut katılacağınız birlik ile iletişime geçerseniz çok daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Ancak bu sınavlar kadro sınavı eğitim başlığı altında değerlendirmek çok doğru olmaz kesin bir yargıya varmak yerine dediğim gibi net bilgi alınabilecek yer şube veya birlik. Bu arada mesajınızı yanıtladım.

Son düzenleme:

Arafta

Öğrenci
Sayın forum üyeleri,
Umarım herkes gönlündeki kadroya ulaşır.
Daha önce forumda gündeme geldiği için ben de kadro konusu arasına girerek görüşlerinizi almak istiyorum.
7100 sayılı kanunun 8. maddesine göre Kurumunda uygulamalı ve teorik dersler veren bölümler de dahil olarak benim bölümüm dışımda hiçbir bölümün Arş. gör. Dr'u herhangi derse öğretim yardımcısı olarak görevlendirmiyor, veriyorsa dersi kendi üzerine veriyor. Kurumdaki Arş. Gör. Dr'lar arasında sadece ben uygulamalı dersleri kendim vermiyorum, bölümdeki ben dahil tüm öğretim elemanlarının maaş karşılığından fazla ders saati olmasına ve görevlendirmeye itirazıma rağmen dersleri kendim verip 12 saat maaş karşılığımı doldurmak yerine derslere öğretim yardımcısı görevlendiriliyorum.
İtirazıma cevap olarak
"2547 sayılı Yüksek Öğretim kanunun Madde 33 – (Değişik: 17/8/1983 - 2880/16 md.)a) (Değişik: 12/8/1986 - KHK 260/3 md.) Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma,inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarıdır"
yazılıyor.
Kendi üzerine ders vermeyip, derslere öğretim yardımcısı yapılan Arş. Gör. Dr var mı, tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.
Sayın hocam, gelen cevaba neden itiraz etmediniz "araştırma, inceleme ve deneyle nasıl bir ilgisi vardır bu öğretim yardımcılığının" diye. Bir Arş. Gör.ün eğitim öğretime yardımcı olma vazifesi asla yoktur, insanlık olsun diye yapar yapan. Araştırma, inceleme ve deneyle ilgilisi olmayan işlerde sonuna kadar gidebilirsiniz. Siz eminseniz istedikleri kadar ilgi kurmaya çalışsınlar kazanırsınız. Ama hak arayışınızı olgun insanlar olumlu karşılarken kapasitesizler sizi karşılarına alabilirler. Ona göre kendinize yol haritası belirleyin derim.

ceyg

Öğrenci
Bilen arkadaşlar yazdığıma cevap verebilir mi arkadaşlar ? Arkadaşlar merhaba. Radyo sinema tv lisans mezunu olmak ve alanında yüksek lisans yapmış olmak diye çıkan bir ilana iletişim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olan birisi başvurabiliyor mu ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim...

Son düzenleme:
[MENTION=98156]tumua[/MENTION] Eskiden rektörlük seçimleri olduğu zaman oy devşirmemeleri için seçimler göz önünde bulundurulup Rektörün göreve başlama ve bitiş tarihlerinden 3 ay sonra ve öncesinde "öğretim üyesi" atamasi yapamıyordu. "Öğretim elemanı" atamaları bu kapsamın dışındaydı ve hala öyle... [MENTION=102365]ceyg[/MENTION] Radyo sinema lisans mezunu değilseniz başvuramazsınız..

Rido

Öğrenci
Hocam siz muhtemelen usta birliğinde izin aldınız. Bedelli askerlik kapsamında ne şekilde uygularlar bilmiyorum ama bu sınavlar için izin verileceğini sanmıyorum. Askerlik şubeniz yahut katılacağınız birlik ile iletişime geçerseniz çok daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Ben de aynı kanatteyim. Şansımı deneyeceğim ama izin verileceğini pek sanmıyorum

Son düzenleme:

mehmet2627

Öğrenci
Hocalarım ben de bir şey sormak istiyorum. İlanlara başvurular sırasında lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgelerinin e devlet çıktısı yeterli olmuyor mu. Bazı üniversiteler diplomaların noter onaylı fotokopilerini istiyor. Daha önce yök tüm üniversitelere akademik başvurularda e devletten alınan mezuniyet belgelerinin geçerli olacağı yönünde yazı göndermişti. Yine de bu konuda üniversiteler keyfi davranabilir mi yani e devletten aldığım mezuniyet belgelerinden dolayı beni eleyebilirler mi ?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocalarım ben de bir şey sormak istiyorum. İlanlara başvurular sırasında lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgelerinin e devlet çıktısı yeterli olmuyor mu. Bazı üniversiteler diplomaların noter onaylı fotokopilerini istiyor. Daha önce yök tüm üniversitelere akademik başvurularda e devletten alınan mezuniyet belgelerinin geçerli olacağı yönünde yazı göndermişti. Yine de bu konuda üniversiteler keyfi davranabilir mi yani e devletten aldığım mezuniyet belgelerinden dolayı beni eleyebilirler mi ?

Başvuru aşamasında tüm üniversitelerin e-devletten alınan mezuniyet belgesini kabul etmesi gerekiyor bu nedenle eleseler bile itiraz hakkınız doğar lakin mesele haline gelmemesi açısından ilgili kurum ile irtibata geçerek göndermenizde fayda var.

horozigo

Araştırma Görevlisi

Hocam merhaba, geçen hafta başvurduğum ilanda, öğrenci ve mezuniyet belgelerinin onaylı sureti ve e-devlet çıktılarını istemişler. Başvuru yaptıktan sonra eksik evrak olup olmadığını öğrenmek için aradığımda istenen belgelerin onaylı suretinin olduğunu ancak ayrıca e-devlet çıktısı istedikleri için başvurunun geçersiz sayılacağını söylediler. Hatta konuştuğum personel, "Elemenin bir kısmı da bu" diye biraz çıkıştı. Tekrar eksik belgeleri kargoladım ama bunun da yine başvuru süresi içinde olması gerekli diye de belirttiler.

EYMENS

Öğrenci
Hocam merhaba, geçen hafta başvurduğum ilanda, öğrenci ve mezuniyet belgelerinin onaylı sureti ve e-devlet çıktılarını istemişler. Başvuru yaptıktan sonra eksik evrak olup olmadığını öğrenmek için aradığımda istenen belgelerin onaylı suretinin olduğunu ancak ayrıca e-devlet çıktısı istedikleri için başvurunun geçersiz sayılacağını söylediler. Hatta konuştuğum personel, "Elemenin bir kısmı da bu" diye biraz çıkıştı. Tekrar eksik belgeleri kargoladım ama bunun da yine başvuru süresi içinde olması gerekli diye de belirttiler.

Hangi üniversiteymiş hocam o? Birim mi diyor size bunu yoksa personel daireye mi gönderdiniz? Bi der misiniz umarım benim de gönderdiğim üniversitedir de hadi benimkini de saymasın da göreyim ben de e devleti gönderdim diğerlerini göndermedim istemiyordu çünkü e-devlet yeterli denmiş şimdi sorun çıksında görelim bakalım hadi noluyor;ama merak ettim hangi üniversite paylaşırsan sevinirim.

ceyg

Öğrenci
Hocam radyo sinema tv lisans mezunu, iletişim bilimleri yüksek lisans mezunuyum. Şöyle bir ilana başvurabilir miyim ? Radyo sinema tv lisans mezunu, alanında yüksek lisans yapmış olmak...

D

dtcfli120

Guest
Arkadaşlar..e devlette 31 ocağa kadar askerlik için sakıncası yoktur diyor.Ama ben temmuzda gidicem askere..bu sorun olur mu..2 hafta sonra askere gidecekmiş bunu almayalım derler mi alım yaparken.