YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mehmet2627

Öğrenci
Hangi üniversiteymiş hocam o? Birim mi diyor size bunu yoksa personel daireye mi gönderdiniz? Bi der misiniz umarım benim de gönderdiğim üniversitedir de hadi benimkini de saymasın da göreyim ben de e devleti gönderdim diğerlerini göndermedim istemiyordu çünkü e-devlet yeterli denmiş şimdi sorun çıksında görelim bakalım hadi noluyor;ama merak ettim hangi üniversite paylaşırsan sevinirim.

Ankara üniversitesi hocam. Yani Yök ün böyle bir yazısı var dememize rağmen, e devlet çıktılarını kabul etmeyecekler. Anakara Üniversitesinin kadrolarına başvuran arkadaşlar bu konuda dikkatli olsun. Yani sırf bu durumdan dolayı elenmesinler.

A

Akademikami

Guest
Hayır öyle bir sorun söz konusu değil bakaya/yoklama kaçağı vs. olmadığınız sürece atama yapılmasına engel bir durum yok.

Yaşar Hocam teşekkür ederim.kişiye açıldın veya açılmasın Koşulu sağladığım her ilana başvurma yaptım.
Bende e devlet üzerinden çıktı aldım. 31 ocağı görünce askerlik şubesine gittim. Durumu anlattım . Görevli e devlet sıkıntılı hep böyle sorunlar yaşıyoruz. Sorun yaşamamak için bizden al dedi beş tane aldım.

A

Akdmkruya12

Guest
Güzel kardeşlerim zaten halihazırda tüm üniversiteler hem öğretim üyesi hem de öğretim elemanı ilanına çıktı. Halen dahi ilan beklemek doğru değil.

Geçmiş yılları baz aldığımızda yeni ilanların gelmesi Nisan ayından sonra başlayacaktır. Dolayısıyla nisana kadar bir şey beklemek doğru değil. 2019'un gerçek anlamda ilanları ise yine yıl sonunu bulur ki o da 2019 Aralığıdır. Herkese bol şans.

agoodperson

Öğrenci
Yalnız şaka maka bu sene (2018) çok çok az ilan yayınlandı. Geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımda hayret ediyorum. Aralık ayı birçok kişiye umut olurdu. Böyle olacağını tahmin ediyordum fakat kendi kuruntumdur deyip üzerine düşmüyordum. Bu iş 2019 Aralık ayına kaldıysa vay halimize. Bu kadar ihtiyaç varken bu senenin böyle kapanmasına inanamıyorum.

blastmm

Öğrenci
Hangi üniversite olduğu bende kalsın bölüme eleman ihtiyacı için kadro isteklerini kasımda yöke göndermiştik bu ilanlara yetişmedi ve dekan hoca ile görüşme imkanım oldu. İlanların artık en erken nisan mayıs gibi çıkabileceğini söyledi.

mollose0

Öğrenci
Son günlerde ilanların devam etmeyeceğine yönelik pek çok düşünce okudum, karşıtları da mevcuttu elbette. Haliyle bir kafa karışıklığı ister istemez oluşuyor.

Kendi alanımdan örnek vermem gerekirse sosyal bilimlerde (ben psikoloji mezunuyum) çok fazla sayıda araştırma görevlisi ilanı göremediğimi söyleyebilirim. Bu sebeple ilanlar sonlanmış mıdır bilemem ama planlanan ilanların bu kadar ile sınırlı kalacağını düşünmek bana mantıklı gelmiyor. Ben vakıf üniversitelerinin ilanlarını da takip ediyorum (ki onlar norm kadro endişesine sahip değiller). Onları da işin içerisine katacak olursak (ki örneğin sadece İstanbul’da bile psikoloji bölümü olmayan bir vakıf üniversitesi var mı, bilemiyorum) gördüğüm psi.-ar.gör. ilanları 10 üniversite ya ederdi ya etmezdi.

Dilerim güzel gelişmelerle karşılaşılırız.

Son düzenleme:
A

Akademik ForumZ

Guest
Hocam ben daha dün bir dekan yardımcısı ile görüştüm, bana da Şubat'ın ortasını bulur dedi. "Nisan-mayıs" denmesi, bence eski sistemden kalan alışkanlık nedeniyle. Eski sistemde sene başında zannederim bir kadro izin prosedür süreci vardı. Sene başında istenen kadrolar ancak ilk o aylarda kullanılabiliyordu. Ancak şu an YÖK'ten izin alma gibi bir durum olmadığı için nisan mayıs aylarına kalması makul görünmüyor eğer üniversitenin bilinçli bir tercihi değilse. Bizim rektörün sağolsun kadro bekleyenler falan umrunda değil. O yüzden öyle anlamsızca ve gergin bir şekilde bekliyor birçok kişi.

M

mrymmrl96

Guest
norm dahilinde olan arş gör. kadro ilanı talebi

Hocalarım merhaba.Bir soru sormak istiyorum.Artık üniversiteler araştırma görevlisi norm sayılarını belirlediklerine göre norm dahilinde araştırma görevlisi kadrosu talep edilip herhangi bir izne gerek duymadan kadroyu yayınlayabilecekler mi?Yoksa rektörler norm dahilinde olsa bile herhangi bir şeyi bahane edip izin vermeyebilir mi?Norm dahilinde talep olsa bile sınırlama var mıdır?

memursuzluk

Öğrenci
Selamlar Sorum bir nebze konu dışı bu yüzden kusura bakmayın; sinema tv lisans , film tasarımı yl mezunuyum. Aranız da film tasarımı yl mezunları var midir acaba yökten stv ye denklik alabilmiş olan. Ya da bu konuda bir bilgisi olan arkadaşım hocam.?

M

Muhibban

Guest
Konuyu dışardan takip ediyordum ancak anladığım kadarıyla konu büyük ölçüde rafa kalkmış gibi görünüyor. Umutların tükendiği yerdeyiz belki de. Öyle anlaşılıyor ki bir süre daha ilan göremeyeceğiz. En azından Şubat çıkana kadar. Bir de şöyle bir problem ortaya çıktı, buna pek temas edilmemiş. İlan çıkmadığından dolayı puanlar yükseliyor. Bekleyenler arttığı için, dil ve ales puanları da haliyle gitgide yükseliyor. Önceden benim alanımda 80 ales+70 dil puanıyla rahat ilk ona girilirken, şimdi ise sonki ilanlarda puanlar oldukça yüksek. (85 ales+80 dil puanıyla listeye giremeyenler var). Herkes için hayırlı olsun diyelim..

AkademikNoNe

Öğrenci
Sayın hocalarım, yeni düzenleme araştırma görevlilerini kapsamıyor diye biliyorum. Bu kadrolar eskisi gibi yökten mi alınıyor? Burada aksi görüşler belirtildiğini hatırlıyorum fakat görüştüğüm bölüm başkanı Yök'ten beklendiğini söyledi. Aydınlatırsanız sevinirim.
"Norm sınırlamasına takıldığı için" olduğunu düşünenler olursa diye baştan belirtmek istiyorum ki bölümde henüz araştırma görevlisi yok.

faruqca

Öğrenci
İyi akşamlar arkadaşlar. Fırat Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ön Değerlendirme aşamasında diploma notu kullanmış. Böyle bir şey yok yeni yönetmelikte. Sadece Ales ve dil puanları kullanılmıyor muydu?