Arkadaşlar merhaba, öncelikle bekleyen herkes için güzel sonuçlar dilerim. Bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosunu asil aday olarak kazandım 5 yıl sonra nihayet. Fakat yüksek lisansımı tezim hazır olduğu halde araştırma görevlisi ilanları için bir müddettir uzatıyorum ve dolayısıyla uzatmalı öğrenciyim. İşin kötüsü uzatmalı öğrencilerin artık Arş. Gör. kadrosuna başvurma haklarının olmadığını bilmiyordum. Bir kaç gün önce forumdan öğrendim. Bu işleri çok takip eden biri değilim, danışmanım da tezimi vermeme konusunda benimle aynı fikirdeydi. Hem deneyimim var hem de öğrencilik hakkım var dolayısıyla araştırma gör. ve öğretim gör. kadrolarına başvurmak için bu şekilde bir yol izledim.(hoş öğr. gör. için artık deneyim yeterli değil). İlginç olan ön değerlendirmede beni elememeleri ve sınavı da asil aday olarak kazanmam. Evrak teslim vs. hiç bir girişimde bulunmadım henüz zamanım var. Şimdi ne olacak benim durumum. Bu kazılmış hak olur mu benim için. Atamam yapılır mı? Üniversitenin inisiyatifine bırakırlar mı? Böyle bir deneyim yaşayan var mı aranızda? Atamam yapılmazsa dava hakkım olur mu? Sonucunda kadro hakkı elde edebilir miyim? Fikri olan varsa cevap yazabilir mi lütfen? @
yasarayanoglu hocam düşüncelerinizi bilmek isterim.
Çok stresliyim. Benim gibi kadrolar için öğrenciliğini uzatan çok kişi vardır eminim. Bir günde yeni kanunlar çıkıyor, sonra sil baştan. Kaç yıldır kadro kovalıyorum, çok sayıda sınava girdim ve en sonunda hak ettim fakat kazandığıma sevinemedim.