YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Sevgili Musa

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, öncelikle bekleyen herkes için güzel sonuçlar dilerim. Bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosunu asil aday olarak kazandım 5 yıl sonra nihayet. Fakat yüksek lisansımı tezim hazır olduğu halde araştırma görevlisi ilanları için bir müddettir uzatıyorum ve dolayısıyla uzatmalı öğrenciyim. İşin kötüsü uzatmalı öğrencilerin artık Arş. Gör. kadrosuna başvurma haklarının olmadığını bilmiyordum. Bir kaç gün önce forumdan öğrendim. Bu işleri çok takip eden biri değilim, danışmanım da tezimi vermeme konusunda benimle aynı fikirdeydi. Hem deneyimim var hem de öğrencilik hakkım var dolayısıyla araştırma gör. ve öğretim gör. kadrolarına başvurmak için bu şekilde bir yol izledim.(hoş öğr. gör. için artık deneyim yeterli değil). İlginç olan ön değerlendirmede beni elememeleri ve sınavı da asil aday olarak kazanmam. Evrak teslim vs. hiç bir girişimde bulunmadım henüz zamanım var. Şimdi ne olacak benim durumum. Bu kazılmış hak olur mu benim için. Atamam yapılır mı? Üniversitenin inisiyatifine bırakırlar mı? Böyle bir deneyim yaşayan var mı aranızda? Atamam yapılmazsa dava hakkım olur mu? Sonucunda kadro hakkı elde edebilir miyim? Fikri olan varsa cevap yazabilir mi lütfen? [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam düşüncelerinizi bilmek isterim.
Çok stresliyim. Benim gibi kadrolar için öğrenciliğini uzatan çok kişi vardır eminim. Bir günde yeni kanunlar çıkıyor, sonra sil baştan. Kaç yıldır kadro kovalıyorum, çok sayıda sınava girdim ve en sonunda hak ettim fakat kazandığıma sevinemedim.
Arkadaşlar bende aynı dert var. 2016 Eylülde yükseğe başladım. Şu an bir özel üniversitenin araştırma görevlisi kadrosunu asil kazandım. Bu durumda hakkımı kayıp mı edeceğim? Var mıdır böyle bir durumla karşılaşan yoksa bu ilgili kanun çıktığı yılı mı kapsıyor, önceden malum 7 yıldı yüksek lisans? Uzatmalı olup başka kazanan iki arkadaşım daha var ama onlarda yeni kazandığından bu soruların cevaplarını bilmiyorum.

Mehmet123456

Öğrenci
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi dün yaptığı yaptığı öğretim üyesi ilanını iptal etmiş. Gerekçe olarak 2019 merkezi yönetim bütçe kanununda öğretim üyesi kadro sayısının belli olmamasıymiş. Ben buradan elde kalan 2018 kadrolarının yandığı hissine kapıldım. Bu sayıda ne zaman belli olur orası da karanlık gibi..bütün bekleyiş boşa gitti.. beceriksiz rektörler hayalleri hayatları yıkmaya devam ediyor. Bir insan elinde kadro varsa yıl dolmadan nasıl ilan etmez ..aklım almıyor..bu nasıl bir yönetim beceriksizligidir. Allah aşkına konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın duyumlari bilgileri, kafayı yemek üzereyim.. bu sayı ne zaman belli olur...ne zaman ilan görmeye başlarız? Birde seçim var işin kötüsü ..

Sevgili Musa

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, öncelikle bekleyen herkes için güzel sonuçlar dilerim. Bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosunu asil aday olarak kazandım 5 yıl sonra nihayet. Fakat yüksek lisansımı tezim hazır olduğu halde araştırma görevlisi ilanları için bir müddettir uzatıyorum ve dolayısıyla uzatmalı öğrenciyim. İşin kötüsü uzatmalı öğrencilerin artık Arş. Gör. kadrosuna başvurma haklarının olmadığını bilmiyordum. Bir kaç gün önce forumdan öğrendim. Bu işleri çok takip eden biri değilim, danışmanım da tezimi vermeme konusunda benimle aynı fikirdeydi. Hem deneyimim var hem de öğrencilik hakkım var dolayısıyla araştırma gör. ve öğretim gör. kadrolarına başvurmak için bu şekilde bir yol izledim.(hoş öğr. gör. için artık deneyim yeterli değil). İlginç olan ön değerlendirmede beni elememeleri ve sınavı da asil aday olarak kazanmam. Evrak teslim vs. hiç bir girişimde bulunmadım henüz zamanım var. Şimdi ne olacak benim durumum. Bu kazılmış hak olur mu benim için. Atamam yapılır mı? Üniversitenin inisiyatifine bırakırlar mı? Böyle bir deneyim yaşayan var mı aranızda? Atamam yapılmazsa dava hakkım olur mu? Sonucunda kadro hakkı elde edebilir miyim? Fikri olan varsa cevap yazabilir mi lütfen? [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam düşüncelerinizi bilmek isterim.
Çok stresliyim. Benim gibi kadrolar için öğrenciliğini uzatan çok kişi vardır eminim. Bir günde yeni kanunlar çıkıyor, sonra sil baştan. Kaç yıldır kadro kovalıyorum, çok sayıda sınava girdim ve en sonunda hak ettim fakat kazandığıma sevinemedim.

Konuyla ilgili demin yazdıktan sonra, konu hakkında bir şeyler okudum. Şöyle bir şeye rastladım.
https://www.akademikpersonel.org/ak...-uzatmali-yuksek-lisans-ogrenciligi-acil.html
Buranin tamamini okuyunuz [MENTION=104943]Waiting For 0[/MENTION]
Durum 2016 yılıyla ilgili eski kaydı olan kişilerle alâkalı gibi geldi bana. Bunun haricinde bir şeyler öğrenirsem yazarım

Sevgili Musa

Öğrenci

Konuyla ilgili demin yazdıktan sonra, konu hakkında bir şeyler okudum. Şöyle bir şeye rastladım.
https://www.akademikpersonel.org/ak...-uzatmali-yuksek-lisans-ogrenciligi-acil.html
Buranın tamamını okuyunuz [MENTION=104943]Waiting For 0[/MENTION]
Durum 2016 yılıyla ilgili eski olup yeni kaydı olan kişilerle alâkalı gibi geldi bana. Bunun haricinde bir şeyler öğrenirsem yazarım

fizikakademi

Öğrenci
Ben dün Boğaziçi Üniversitesiyle başvuru belgeleri hakkında bilgi almak için görüştüm. Bana öğrenci belgesinde kaçıncı yarıyılda olduğu kesinlikle yazması gerekiyor dedi ki yazıyor zaten. Eğer içinde bulunduğumuz dönem son yarıyılınız ise başvurunuz kabul olmuyor dedi. Yani mantıklı olan da bu zaten. Diyelim ki bu dönem son dönem yani 6. yarıyıl. Başvurdunuz ve kazandınız güvenlik soruşturması vs atama nisan gibi olacak diyelim ama YL bitti ve doktoraya da ancak ağustos eylül gibi başlayacaksınız. Bu süreçte öğrenci statüsünde olunmadığı için araştırma görevliliği başlamadan bitmiş oluyor.

C

cenk80

Guest
Devlet üniversitesi ilanlarında önkoşulları şu şekilde çıkmaktadır:
"06.02.2013 tarih ve 28551 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan lisans üstü eğitim öğretim yönetmeliğinde tanımlanan azami öğrenim süresini doldurarak 2016-2017 güz yarıyılından itibaren azami süresi yeniden başlayan öğrenciler ilan edilen Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuramazlar."

Yani ilk kayıt olduğunuz tarihten itibaren 3 yılı geçtiyse başvuramazsınız. Yine de okuldan ve YÖK'ten detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sevgili Musa

Öğrenci
Yani bu gibi şartlarda sadece doktoranın veya yüksek lisansın 1.senesinde olan kişilere hak tanısınlar o zaman, hiç başvurmayalım. Diğer türlü baya kısa süreli sözleşmelere tanıklık edeceğiz hâliyle. Yoksa istenen bu muydu, kısa süreli istihdam ya da ömürlük istihdam ve iş güvenliğine son. Ama bir taraftan da üniversitelerin tutunduğu, ısındığı kişilerle devam etme gibi bir huyu yok mu- bazılarında en azından-?Bilemiyorum. Fizikçi arkadaş, cevabınız için teşekkürler bu arada.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi dün yaptığı yaptığı öğretim üyesi ilanını iptal etmiş. Gerekçe olarak 2019 merkezi yönetim bütçe kanununda öğretim üyesi kadro sayısının belli olmamasıymiş. Ben buradan elde kalan 2018 kadrolarının yandığı hissine kapıldım. Bu sayıda ne zaman belli olur orası da karanlık gibi..bütün bekleyiş boşa gitti.. beceriksiz rektörler hayalleri hayatları yıkmaya devam ediyor. Bir insan elinde kadro varsa yıl dolmadan nasıl ilan etmez ..aklım almıyor..bu nasıl bir yönetim beceriksizligidir. Allah aşkına konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın duyumlari bilgileri, kafayı yemek üzereyim.. bu sayı ne zaman belli olur...ne zaman ilan görmeye başlarız? Birde seçim var işin kötüsü ..

Kadroların kendisi yanmaz. Kadrolarla ilgili kullanılan ifade "boş olan öğretim elemanı kadrolarına atama izni"dir. Üniversitelerin tüm kadroları kuruluşları sırasında Resmi gazetede kuruluş ve teşkilat kanununa ekli cetvellerde bulunur ve zaman zaman yeni kadrolar ihdas edilerek cetvellere eklenir. İhtiyaç oldukça ilan verilerek açılır. Şimdi 2018in atama izinleriyle atama yapılamayacağından bir önceki sayfada Yaşar Beyin belirttiği gibi yeni cumhurbaşkanlığı kararnamesi bekleniyor.
Yeni kurulan üniversitelerin kadrolarıyla ilgili örnek olarak 18 mayıs 2018 tarihli Resmi Gazeteye bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
A

Akademikami

Guest
Ben dün Boğaziçi Üniversitesiyle başvuru belgeleri hakkında bilgi almak için görüştüm. Bana öğrenci belgesinde kaçıncı yarıyılda olduğu kesinlikle yazması gerekiyor dedi ki yazıyor zaten. Eğer içinde bulunduğumuz dönem son yarıyılınız ise başvurunuz kabul olmuyor dedi. Yani mantıklı olan da bu zaten. Diyelim ki bu dönem son dönem yani 6. yarıyıl. Başvurdunuz ve kazandınız güvenlik soruşturması vs atama nisan gibi olacak diyelim ama YL bitti ve doktoraya da ancak ağustos eylül gibi başlayacaksınız. Bu süreçte öğrenci statüsünde olunmadığı için araştırma görevliliği başlamadan bitmiş oluyor.

Bunun forumda daha önce tartışması yapılmıştı.doktoraya devam edeceğine dair bir belge sunduğun zaman olabileceği söylenilmişti.tabi üniversitenle konuşman gerektiğide söylenilmişti. bu bir tarafa 6. yarıyıl ile 5. yarı yıl arasında ne kadar bir fark var? onda da çocuk 4 ay görev yaptıktan sonra ilişlisi mi kesilecek belki yarım dönemdeki doktara başvuru ilanına yetiştiremedi çalışmasını. niye şartlar kısmında belirtmiyor sunuz o zaman? öğrencileri mağdur etmekten gerçekten zevk alıyorlar. bunlara oyun gibi geliyor herhalde bu durum. şimdi ben beş yere başvurdum . bu durumlardan dolayı uzattım 6. yarıyılım puanlarım çok çok yüksek değil ama benim ozmaman bütün başvurularım yandı. gerçekten allah öğrenci kardeşlerime hocalarıma sabırlar versin. ilk başladığım zamanlardaki birşeyler başarma arzusu, sevdiğin işi yapma isteği vs hiçbirşey kalmadı.her sabah kalkıyorum forumda yazıları okuyorum hayal kırıklığı yaşıyrorum. yaşadıkça da içime kapanıyorum sağlığım bozuldu. şimdi benim ve benim gibi bir sürü insanın mağduriyetini kim giderecek burda 6-7 ay sizin zevkinizi bekledik nasıl bir çığır açacaklar sistem düzeltecekler diye. bunların mantık şu bir kısım gitti mi salla çiz altını ne yaparlarsa yapsınlar yenisi nasıl olsa alltan geliyor...

Waiting For 0

Öğrenci
Burayı tamamını okuyunuz [MENTION=104943]Waiting For 0[/MENTION]
Durum 2016 yılıyla ilgili eski olup yeniden kaydı olan kişilerle alâkalı gibi geldi bana. Bunun haricinde bir şeyler öğrenirsem yazarım.

Teşekkür ederim hocam. Ben de bir şeyler öğrenirsem yazarım.

- - - Güncellendi - - -

YÖK Tarafından belirlenen uzmanlık alanları dışında yapılacak tüm öğretim görevlisi atamalarında Tezli YL mezunu olmak şartı aranmak zorundadır. Dolayısıyla ilanda sorun var gibi görünüyor.

Hocam yeni kadroların açılması için 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca CB tarafından karar yayınlanması gerekiyor. Bu karar yayınlanmadan ilana çıkılması mümkün değil şuan için.

Hocam bilgim yok ama YÖK iletişim merkezinden bir ihtimal bilgi alabilirsiniz.

Hocam başvuru şartlarına haiz olmadığınızın tespiti halinde atama yapılsa dahi bu işlem iptal edilir ve bir hak iddia edemezsiniz.

Yaşar hocam teşekkür ederim cevabınız için. Bu tespiti yök mü yapar sizce, üniversite mi ilgilenir?

arkarianjj

Öğrenci
Arkadaşlar şu an küçük çaplı bir şok yaşıyorum. 2016 Haziran yl kaydım var. Tezim bitti ve bekletiyorum. Haziranda azami süreyi doldurmuş oluyorum. 5. yarıyıldayım şu an. ilkbahar döneminde 6. yarıyıla gireceğim savunmam şubat gibi kararlaştırıldı. 5 üniversitenin ar gör kadrosuna başvurdum ve önümüzdeki hafta mülakatlistesi yayınlanacak. Gerçekten de ar gör olma hakkım yok mu yani? 1-2 aylık öğrenci durumunun bitmesinden ötürü başvurum geçersiz mi? O zaman şartlara yükek lisansının en fazla 4 yarıyılında olanlar falan diye başlık açsınlar. evrak koşturup yetiştirmekten canım çıktı. Şu an öğreniyorum son dönemdekilerin başvuramayacağını.

Dondursak peki ne yapabiliriz? Mümkün mü?

R2-D2

Öğrenci
6 yarıyıldan fazla uzatanlar başvuramıyor benim bildiğim. Başvuru tarihi itibariyle azami öğrenim süresini doldurmamış olmak dikkate alınacaktır diye düşünüyorum zaten editörlerden biri de daha önce bu tarz soruları benzer şekilde yanıtlamıştı.

Son düzenleme:

arkarianjj

Öğrenci
6 yarıyıldan fazla uzatanlar başvuramıyor benim bildiğim. Başvuru tarihi itibariyle azami öğrenim süresini doldurmamış olmak dikkate alınacaktır diye düşünüyorum zaten editörlerden biri de daha önce bu tarz soruları benzer şekilde yanıtlamıştı.

Hocam Mart'ın başında öğrenciliğim bitecek büyük ihtimalle. Fakat kabul sürecinde tekrar belge istenme durumu var ve bilmem kaç ay süren bir güvenlik soruşturması var. Bu durumda kalkıp bana ee sen öğrenci değilsin artık şartları sağlamıyorsun demeleri mümkün müdür? Çünkü doktora başvurularını kaç ay bekleyeceğim de belirsiz.

Oldu ki soruşturma kısa sürdü öğrenciyken başladım. E bir iki aya öğrenciliğim biteceği için sözleşmeyi iptal edebilirler mi? Yani halihazırda 2-3 ay çalıştırdıktan sonra söz konusu durumdan ötürü kapı dışarı edilmek istemem. Hali hazırda KPSS puanımla atanmış bir öğretmenim ve istifam söz konusu olacak o yüzden biraz tedirginim. Yoksa her hangi bir işte çalışmasam derim bir kaybım olmayacak denemeye değer diye. Ama böyle bir durumda gel bakalım git bakalım olursa çok büyük risk olur.

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar şu an küçük çaplı bir şok yaşıyorum. 2016 Haziran yl kaydım var. Tezim bitti ve bekletiyorum. Haziranda azami süreyi doldurmuş oluyorum. 5. yarıyıldayım şu an. ilkbahar döneminde 6. yarıyıla gireceğim savunmam şubat gibi kararlaştırıldı. 5 üniversitenin ar gör kadrosuna başvurdum ve önümüzdeki hafta mülakatlistesi yayınlanacak. Gerçekten de ar gör olma hakkım yok mu yani? 1-2 aylık öğrenci durumunun bitmesinden ötürü başvurum geçersiz mi? O zaman şartlara yükek lisansının en fazla 4 yarıyılında olanlar falan diye başlık açsınlar. evrak koşturup yetiştirmekten canım çıktı. Şu an öğreniyorum son dönemdekilerin başvuramayacağını.

Dondursak peki ne yapabiliriz? Mümkün mü?

O sizin için geçerli değil. Uzatmalı öğrenci statüsü başka bir şey, merak ediyorsanız detaylı araştırabilirsiniz.

Siz 6 dönemde yüksek lisanstan mezun olamazsanız atılırsınız zaten. Öğrenci statüsünde değilken haliyle araştırma görevlisi de olamazsınız. Onun dışında sorun yok.

ogulhero06

Öğrenci
İPTAL İLANI

11.01.2019 tarihli ve 30652 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz öğretim üyesi alını ilanı 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda öğretim üyesi kadro sayıları belli olmadığından dolayı iptal edilmiştir.

İlgililere duyurulur.

Arkadaşlar bu ne demek acaba.

M

Minguinho

Guest
Azami süre

Hocalarım gereksiz yere telaş yapıyosunuz velev ki y.l. Da 2. Senenizde olun eni sonu herkesin sonu dediğiniz senaryoya çıkıyor illa ki bu y.l. Bitecek ve kimsenin doktoraya ucu ucuna kazanamayız aşikar. Dolayısıyla üniversiteler illa ki bu durumu düşünmüştür kimse zorluklarla açtırdığı kadrosunun böyle sudan sebeplerle yanmasını istrmez. Ayrıca araştırma görevliliğinde yazan şart azami süre içerisinde olmak yanı 6 Dönem.