YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
İPTAL İLANI

11.01.2019 tarihli ve 30652 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz öğretim üyesi alını ilanı 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda öğretim üyesi kadro sayıları belli olmadığından dolayı iptal edilmiştir.

İlgililere duyurulur.

Arkadaşlar bu ne demek acaba.

Sanırım ilanların yine durdurulduğunu ve yeni bir kararname bekleyeceğimizi anlatıyor sanırım.

agoodperson

Öğrenci
Her sene buna benzer şeyler oluyor. Yok yeni yıl bütçelerini bekleyelim, yok üniversitelere henüz kadro gitmedi vb. derken Aralık ayına kadar çok az sayıda ilan görüyoruz. Yemin ediyorum yıldım ya.

enerjim

Öğrenci
Arkadaşlar bu sahipli kadro durumuyla alakalı yapılabilecek uygulamalar hakkında bilgisi yada tecrübesi olan var mı ? Onca ilandan 4 ilan bana uygundu 1i kesin olmak üzere sanırım 3ü sahipliymiş. O 1ini ismen öğrendim. 6 aylık bekleme sonunda tek bi ilan kaldı elimde. Moralim bozuk. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

fizikakademi

Öğrenci
Yani bu gibi şartlarda sadece doktoranın veya yüksek lisansın 1.senesinde olan kişilere hak tanısınlar o zaman, hiç başvurmayalım. Diğer türlü baya kısa süreli sözleşmelere tanıklık edeceğiz hâliyle. Yoksa istenen bu muydu, kısa süreli istihdam ya da ömürlük istihdam ve iş güvenliğine son. Ama bir taraftan da üniversitelerin tutunduğu, ısındığı kişilerle devam etme gibi bir huyu yok mu- bazılarında en azından-?Bilemiyorum. Fizikçi arkadaş, cevabınız için teşekkürler bu arada.

Rica ederim Hocam.

- - - Güncellendi - - -

Bunun forumda daha önce tartışması yapılmıştı.doktoraya devam edeceğine dair bir belge sunduğun zaman olabileceği söylenilmişti.tabi üniversitenle konuşman gerektiğide söylenilmişti. bu bir tarafa 6. yarıyıl ile 5. yarı yıl arasında ne kadar bir fark var? onda da çocuk 4 ay görev yaptıktan sonra ilişlisi mi kesilecek belki yarım dönemdeki doktara başvuru ilanına yetiştiremedi çalışmasını. niye şartlar kısmında belirtmiyor sunuz o zaman? öğrencileri mağdur etmekten gerçekten zevk alıyorlar. bunlara oyun gibi geliyor herhalde bu durum. şimdi ben beş yere başvurdum . bu durumlardan dolayı uzattım 6. yarıyılım puanlarım çok çok yüksek değil ama benim ozmaman bütün başvurularım yandı. gerçekten allah öğrenci kardeşlerime hocalarıma sabırlar versin. ilk başladığım zamanlardaki birşeyler başarma arzusu, sevdiğin işi yapma isteği vs hiçbirşey kalmadı.her sabah kalkıyorum forumda yazıları okuyorum hayal kırıklığı yaşıyrorum. yaşadıkça da içime kapanıyorum sağlığım bozuldu. şimdi benim ve benim gibi bir sürü insanın mağduriyetini kim giderecek burda 6-7 ay sizin zevkinizi bekledik nasıl bir çığır açacaklar sistem düzeltecekler diye. bunların mantık şu bir kısım gitti mi salla çiz altını ne yaparlarsa yapsınlar yenisi nasıl olsa alltan geliyor...

Hocam ben Boğaziçi Üniversitesinden öğrendiğim bilgiyi paylaştım. Diğer üniversitelere başvuran hocalarım bence ilgili birimi arayıp bilgi alması daha iyi olur.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar şu an küçük çaplı bir şok yaşıyorum. 2016 Haziran yl kaydım var. Tezim bitti ve bekletiyorum. Haziranda azami süreyi doldurmuş oluyorum. 5. yarıyıldayım şu an. ilkbahar döneminde 6. yarıyıla gireceğim savunmam şubat gibi kararlaştırıldı. 5 üniversitenin ar gör kadrosuna başvurdum ve önümüzdeki hafta mülakatlistesi yayınlanacak. Gerçekten de ar gör olma hakkım yok mu yani? 1-2 aylık öğrenci durumunun bitmesinden ötürü başvurum geçersiz mi? O zaman şartlara yükek lisansının en fazla 4 yarıyılında olanlar falan diye başlık açsınlar. evrak koşturup yetiştirmekten canım çıktı. Şu an öğreniyorum son dönemdekilerin başvuramayacağını.

Dondursak peki ne yapabiliriz? Mümkün mü?

Hocam şuan 5.yarıyıldaysanız problem yok zaten.Haziran ayına kadar yüksek ihtimal atamanız gerçekleşmiş olur. Çünkü artık güvenlik soruşturması azami 60 iş günü sürüyor. Atandıktan sonra da doktoraya başlayacağınıza dair dilekçe verirsiniz ve doktoraya başlayana kadar raporlu geçirirsiniz. Genelde geçiş işlemleri bu şekilde oluyor diye biliyorum.

mech-eng

Öğrenci
Hocalarım merhaba, şu anda hali hazırda birkaç Ar.Gör kadrosuna başvuru yaptım. Ancak merak ettiğim bir konu var. Bir üniversiteye atandıktan sonra başka bir üniversitede kadro açılırsa o kadroya başvuru yapabilir miyim? Yoksa başvuru yapabilmek için istifa mı etmek gerekir. Son olarak bir kadroyu kazanıp güvenlik soruşturması devam ederken vs yani henüz göreve başlamadan, diğer üniversitelerin ilanlarına başvurmak mümkün müdür?

selam5454

Öğrenci
mech-eng hocamın sorusunu aynen ben de merak ediyorum... mesela bir yeri kazandık ama 10 gün sonra daha çok istediğimiz bir yeri kazandık .. nasıl yaparız

arkarianjj

Öğrenci
mech-eng hocamın sorusunu aynen ben de merak ediyorum... mesela bir yeri kazandık ama 10 gün sonra daha çok istediğimiz bir yeri kazandık .. nasıl yaparız

Personel işlerinin aranıp vazgeçildiğinin ibraz edilmesi sonucu yedek aday işe başlatılır. Zaten sözleşme imzalanmadan resmi başlangıcın yapılmadığı söylenmişti öncesinde.

- - - Güncellendi - - -

Hocam şuan 5.yarıyıldaysanız problem yok zaten.Haziran ayına kadar yüksek ihtimal atamanız gerçekleşmiş olur. Çünkü artık güvenlik soruşturması azami 60 iş günü sürüyor. Atandıktan sonra da doktoraya başlayacağınıza dair dilekçe verirsiniz ve doktoraya başlayana kadar raporlu geçirirsiniz. Genelde geçiş işlemleri bu şekilde oluyor diye biliyorum.

Hocam teşekkür ederim cevabınız için.

Adessss

Öğrenci
Yıldık vallahi ne zaman çıkar bu kararname veya ne zaman onaylanır. Bir yorumu, bilgisi olan varsa yazsın lütfen. Öğretmen üyesi kadrosu bekliyorum aylardır çıktı çıkacak dediler. Norm kadro ile ilgili hata yapmış üniversite geri döndü YÖK’ten, aralık sonuna yetişmedi. Şimdi bugün yarın çıkacak diye beklerken bu haber geldi.

Son düzenleme:

enerjim

Öğrenci
Arkadaşlar bu sahipli kadro durumuyla alakalı yapılabilecek uygulamalar hakkında bilgisi yada tecrübesi olan var mı ? Onca ilandan 4 ilan bana uygundu 1i kesin olmak üzere sanırım 3ü sahipliymiş. O 1ini ismen öğrendim. 6 aylık bekleme sonunda tek bi ilan kaldı elimde. Moralim bozuk. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam senin bir bilgin yada tavsiyen var mı ?

Arafta

Öğrenci
Sahipli ilan da neyin nesi. Bu milletin parasını hiç kimse keyfinin istediğine dağıtamaz. Kim hak ettiyse onun kazanıp alması gerekir. Hiç kimsenin kadro verme veya sahiplenme hakkı yoktur. Başvurunuzu yapın. Herşeyi delillendirin. Gerekince yargı organlarına başvurmaktan çekinmeyin. Bu kadro sahipli diye aldatılmayın, kabullenmeyin. Bu mantıksızlığın karşısına çıkacak insanların artması ve artık kadro sahiplendirmenin yok olması gerekiyor.

Mehmet123456

Öğrenci
9 ocakta Cumhurbaşkanlığı ndan şöyle bir karar çıkmış.
httpss://www.memurlar.net/haber/801536/2-nolu-kadro-kararnemesinde-degisiklik.html

11 Ocak ta çıkan ilan iptal edildiğine göre bu bizi bağlayan bir durum değil galiba..biraz araştırma yapayım dedim ama kendimi 1929 yilinda buldum. İyi ki hukuk secmemisim..

bu neyin nesidir biz ne kararnamesi bekliyoruz gene ? Ne zaman çıkar? Bilgisi olan varsa paylaşımda bulunursa çok makbule geçer..

enerjim

Öğrenci
Sahipli ilan da neyin nesi. Bu milletin parasını hiç kimse keyfinin istediğine dağıtamaz. Kim hak ettiyse onun kazanıp alması gerekir. Hiç kimsenin kadro verme veya sahiplenme hakkı yoktur. Başvurunuzu yapın. Herşeyi delillendirin. Gerekince yargı organlarına başvurmaktan çekinmeyin. Bu kadro sahipli diye aldatılmayın, kabullenmeyin. Bu mantıksızlığın karşısına çıkacak insanların artması ve artık kadro sahiplendirmenin yok olması gerekiyor.
Aleni şekilde yapıyorlar ne korkuları be çekinceleri var. Delillendirmeden kastınız nedir neyi nasıl delillendirecem ? Mülakat sınavından önce şikayetçi olmak lazım bence ama nasıl ?

Arafta

Öğrenci
Aleni şekilde yapıyorlar ne korkuları be çekinceleri var. Delillendirmeden kastınız nedir neyi nasıl delillendirecem ? Mülakat sınavından önce şikayetçi olmak lazım bence ama nasıl ?

Delillendirmeden kastım işlemlerinizi garantiye alın. Mesela dilekçenizin 6 sayfa eki vardır, bunu dilekçede belirtmezseniz, yarın mahkemeye eksik verir, bu arkadaş eksik evrakla başvurmuş diyebilirler. Yazılı sınav oldunuz diyelim, ilk sayfaya tükenmez kalemle kaç sayfa kullandığınızı yazın, tüm sayfaları numaralandırın vs.

enerjim

Öğrenci
Delillendirmeden kastım işlemlerinizi garantiye alın. Mesela dilekçenizin 6 sayfa eki vardır, bunu dilekçede belirtmezseniz, yarın mahkemeye eksik verir, bu arkadaş eksik evrakla başvurmuş diyebilirler. Yazılı sınav oldunuz diyelim, ilk sayfaya tükenmez kalemle kaç sayfa kullandığınızı yazın, tüm sayfaları numaralandırın vs.

Teşekkürler hocam. Kendi hakkımızı korumak için bu dedikleriniz tamam ama Kadro sahibine göre hersey ayarlanmıştır soruları bile biliyor olabilir. Bu dediklerinizi yapsam bile şahıs yine kadroyu alacaktır. Benim istediğim kadro sahibinin başvurusunu geçersiz saydırmak ve geriye kalan adaylar arasında sınava göre seçim yapmak yada ilanın iptalını sağlamak. Yasal olarak yapılabilecek yöntemler lazım. Yoksa ben o ismini bildiğim şahısı sınava gidebilirsem sınav günü orda dığer adaylarla konusur rezil ederim.

Arafta

Öğrenci
Teşekkürler hocam. Kendi hakkımızı korumak için bu dedikleriniz tamam ama Kadro sahibine göre hersey ayarlanmıştır soruları bile biliyor olabilir. Bu dediklerinizi yapsam bile şahıs yine kadroyu alacaktır. Benim istediğim kadro sahibinin başvurusunu geçersiz saydırmak ve geriye kalan adaylar arasında sınava göre seçim yapmak yada ilanın iptalını sağlamak. Yasal olarak yapılabilecek yöntemler lazım. Yoksa ben o ismini bildiğim şahısı sınava gidebilirsem sınav günü orda dığer adaylarla konusur rezil ederim.

Çok da karamsar olmayın bence. Duyduklarınız söylenti de olmuş olabilir. Eğer dediğiniz kadar varsa bu adamları toprak bile kabul etmez kefenleriyle dışarı atar. Soru verme falan varsa ispatlamanız çok zor. Bunun çözümü sınavların merkezi olması. Ama o zaman da merkezi sınavla yerleşen asistanlar kimseye minnet duymadıklarından kimsenin karanlık işlerine alet olmayabiliyorlar (şuan atanan herkes alet oluyor demek istemiyorum tabi ki). Dolayısıyla karanlık işlerle uğraşan hocalar da onları istemiyorlar. Türk akademisi böyle karma karışık işte. Bakalım ne zaman düzelecek.

enerjim

Öğrenci
Çok da karamsar olmayın bence. Duyduklarınız söylenti de olmuş olabilir. Eğer dediğiniz kadar varsa bu adamları toprak bile kabul etmez kefenleriyle dışarı atar. Soru verme falan varsa ispatlamanız çok zor. Bunun çözümü sınavların merkezi olması. Ama o zaman da merkezi sınavla yerleşen asistanlar kimseye minnet duymadıklarından kimsenin karanlık işlerine alet olmayabiliyorlar (şuan atanan herkes alet oluyor demek istemiyorum tabi ki). Dolayısıyla karanlık işlerle uğraşan hocalar da onları istemiyorlar. Türk akademisi böyle karma karışık işte. Bakalım ne zaman düzelecek.

Biri kesin teyit ettim. Bi hocanın akrabasıymış. Ama diğerlerini tam bilmiyorum. Bir umut girecem sınavlarına bakalım.

tumua

Araştırma Görevlisi
arkadaslar yeni bir kararnameden kasit sistem degisikligi ya da uzun sureli bekledigimiz kararname gibi bir durum degil. Yasar hocamin da bahsettigi gibi norm yonetmeligine gore her sene akademiye verilecek kadro adedi cumhurbaskanligi tarafindan aciklanacak. Eskiden subat ortasi ya da sonu gibi bu kadro adedi dagitimini YOK yapmaktayd artik Cumhurbaskanligi yapacak. Soz konusu kararname bu ve yine muhtemelen Subat’ta olur

D

dtcfli120

Guest
Arkadaşlar yüksek lisansta Erasmus yaptigimizda bu yüksek lisans süresine dahil ediliyor mu? Yani 2016 da YL başlayan biri maksimum 6 yarıyılda bitirmesi lazim..Ama erasmusa giderse ordaki gecen süre buna dahil mi yoksa degil mi?