YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

finduilas

Profesör
Hocalarım merhaba yardımınıza ihtiyacım var. Benim transkriptimde hem 100lük hem 4lük sistem notlarım var. Nihai değerlendirmede 100lük notumun kullanılmasını talep edebilir miyim? Lisans tan mezun olduğum üniversite 100lük notumu kabul ediyor burdan yök skalsının bu durumlarda kullanılmak zorunda olmadığını varsayabilir miyiz?
Hayir, edemezsiniz.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

gimmurat

Öğrenci
Bu şu anlama geliyor üniversiteler kurulurken teşkilat kanunlarına ek olarak üniversitelere ihdas edilmiş olan kadrolara ekli cetveller vardır. Bahsedilen khklar 12 eylül sonrası yök kanunu oluşturulurken var olan üniversitelere tahsis edilen kadroların ve daha sonra kurulan üniversitelerin kadrolarının bulunduğu cetveller. Şimdi bunlar kadük olduğu için yeniden cb. kararnamesine tekrar eklenmiş oluyorlar.
Yeni atamaları ilgilendiren yönü, üniversitelere tahsis edilmiş tüm kadrolar bu cetvellerde yer alır. Bunların bir kısmı halen dolu olan kadrolardır. Boş olan kadrolar ise yeni mali yıl bütçe kanunu kapsamında cb. kararnamesiyle atama izni beklemektedir.

Sayın Hocam belli ki konuya hakimsiniz. Verdiğiniz cevap içinde çok teşekkür ederim ancak size de sorumu tekrarlamak istiyorum. Bahsi geçen kararname dün ki mesajıma eklediğim 9 ocak 2019 da çıkmış olan kararname değil mi ? Yani üniversitelerde öğretim üyesi alınması için farklı bir kararnameye daha mı ihtiyaç var ?

Sekoloji

Öğrenci
Sayın Hocam belli ki konuya hakimsiniz. Verdiğiniz cevap içinde çok teşekkür ederim ancak size de sorumu tekrarlamak istiyorum. Bahsi geçen kararname dün ki mesajıma eklediğim 9 ocak 2019 da çıkmış olan kararname değil mi ? Yani üniversitelerde öğretim üyesi alınması için farklı bir kararnameye daha mı ihtiyaç var ?

Hocam paylaşmış olduğunuz ilgili kararname, şekil yönünden bir düzenleme içeren herhangi bir kadro sayısı vs belirtmeyen bir kararname. Kadro dağıtımı kararnamesi çok farklı bir şey. Her kuruma verilen kadro adedi ya da izni çıkacak olan kararname ile belirlenecek. Yani paylaştığınızla onun bir alakası yok. İlgili kararnameyi beklemek durumundayız.

Yprk

Öğrenci
Merhaba konu dışı bir sorum olacak bilgi sahibi olanların yardımlarını rica ediyorum. İktisat alanında doktora mezunuyum. Maliye bölümünde Mali İktisat Anabilim dalında Dr.Öğretim üyesi olabilmem için mutlaka maliye çıkışlı doktoralı mı olmam gerekiyor. Üniversiteler mali iktisat Anabilim dalında veya herhangi bir maliye anabilimdalında Dr öğretim üyesi kadrosuna iktisat doktora çıkışlı birini alabilmelerinin önünde herhangi bir engel var mıdır? Bu durum Üniversitelerin insiyatifinde midir yoksa Yök te bununla ilgili bir engel var mıdır ? Teşekkür ederim.

Cgnf

Öğrenci
Merhaba sayın hocalarım

Bir bölümde tezli yüksek lisans mezunu 2 yıl tamamlamadan olunur mu? Benimle aynı kadroya başvurmuş kişi, yüksek lisansa başlayalı 2 yılı tamamlamamış ancak öğretim görevlisi kadrosuna başvurmuş, ön değerlendirmesi kabul edilmiş. Bu mümkünmüdür?

Sekoloji

Öğrenci
Merhaba sayın hocalarım

Bir bölümde tezli yüksek lisans mezunu 2 yıl tamamlamadan olunur mu? Benimle aynı kadroya başvurmuş kişi, yüksek lisansa başlayalı 2 yılı tamamlamamış ancak öğretim görevlisi kadrosuna başvurmuş, ön değerlendirmesi kabul edilmiş. Bu mümkünmüdür?

Ben de 2014 Eylül başlangıç, 2016 Haziran mezundum. Ay bazlı bakarsak 21 ayda bitirmişim. Başvuruda kaç yılda mezun olduğunuza bakmıyorlar. Yüksek lisans mezuniyet belgeniz var mı? Varsa buyrun diyorlar. O şahsın da büyük ihtimalle vardır ön değerlendirmeyi geçtiğine göre.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhaba sayın hocalarım

2016 Hazıran’da lısans mezunu olup, 2017 Temmuz ayında ogretım gorevlısı olanı gordum..

Nihalistan

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. sorduğum sorunun başlık ile pek alakası olmadığının farkındayım ama aktif olarak cevap verildiğini görmekteyim. bu nedenle buraya da yazmak istedim.
2014 yüksek lisans girişliyim. yani uzatmalı öğrenciyim. bir kadroya başvurdum ve mülakata gitmeye hak kazandım. Asil olarak kazanmam durumunda güvenlik soruşturması yapılırken bu uzatmalı durumum kadronun iptal edilmesine yol açar mı. Üniversiteye sordum problem olmaz dediler. Yök'e sordum başvurduğun okul bilgi verebilir biz karışmıyoruz dediler. Tezimi güvenlik soruşturması devam ederken Mayıs gibi vereceğim ve haziranda doktoraya başvurabileceğim. Aklım çok karışık. açıkcası net olarak bilgi de alamadım kimseden. konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?

A

Akadm

Guest
Merhabalar, Akdeniz üniversitesinde araştırma görevlisi olarak işe başladıktan sonra doktora yaptırmadıklarını, yüksek lisans bitince de ilişiğin kesildiğini duydum birinden. Oraya da başvurmuştum. Bu konu hakkında bir duyumu olan bar mıdır?

Aguney

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. sorduğum sorunun başlık ile pek alakası olmadığının farkındayım ama aktif olarak cevap verildiğini görmekteyim. bu nedenle buraya da yazmak istedim.
2014 yüksek lisans girişliyim. yani uzatmalı öğrenciyim. bir kadroya başvurdum ve mülakata gitmeye hak kazandım. Asil olarak kazanmam durumunda güvenlik soruşturması yapılırken bu uzatmalı durumum kadronun iptal edilmesine yol açar mı. Üniversiteye sordum problem olmaz dediler. Yök'e sordum başvurduğun okul bilgi verebilir biz karışmıyoruz dediler. Tezimi güvenlik soruşturması devam ederken Mayıs gibi vereceğim ve haziranda doktoraya başvurabileceğim. Aklım çok karışık. açıkcası net olarak bilgi de alamadım kimseden. konu hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?
Kadro iptal edilmez, yedek aday göreve başlar. Ancak, sıralamaya giremeyen adaylardan biri itiraz ederse sorun çıkabilir. Çünkü sizin başvurunun kabul edilmemesi gerekirdi, dolayısıyla sıralamanın da farklı olmasi gerekirdi.

ceratium

Öğrenci
Arkadaşlar yök ün akademik kadro ilanlarında hiç bir ilan görülmüyor ancak mmemurlar nette akademik kadro ilanları var. yökün ilan sitesi mi sıkıntılı yoksa başka bir linkte mi yayınlanıyor

Alfonso

Öğrenci
Hocalarım merhaba.
Araştırma Görevlisi ilanları norm kadroya dahil değildi diye hatırlıyorum ve üniversitelerin artık yöke sormadan ilana çıkacaklarını okumuştum. Bu doğrultuda, 2019’un ilk ilanlarını ne zaman görürüz? Eskiden Nisan-Mayıs olurdu bu tarih. Şu anda daha erken ilan edilir diyebilir miyiz? Bilgisi olan hocalarım yanıtlarsa sevinirim

spain

Öğrenci
Arkadaslar ben uzun süredir takip edemedim su sorularimi aydinlatabilir misiniz. Ocak ayinda ilana cikan devlet üniversiteleri var mi? 2019 butcesi ne zaman belli olur.2018 kullanilmayan kadrolarinin 2019 da kullanilmama sansi yok diyordu cogu kisi simdi neden ilan goremiyoruz öyleyse? Birisi tarafindan bunlara Aciklik getirilirse sevinirim.

Arkadaslar ben uzun süredir takip edemedim su sorularimi aydinlatabilir misiniz. Ocak ayinda ilana cikan devlet üniversiteleri var mi? 2019 butcesi ne zaman belli olur.2018 kullanilmayan kadrolarinin 2019 da kullanilmama sansi yok diyordu cogu kisi simdi neden ilan goremiyoruz öyleyse? Birisi tarafindan bunlara Aciklik getirilirse sevinirim.
Cumhurbaşkanlığından ne zaman kadro kullanma izinlerinin çıkacağı konusunda bir bilgim yok. Ancak kadrolarla ilgili şunu diyebilirim ki üniversitelerdeki kadroların sayısı sabittir. 2018e ait kadrolar dediğiniz de kadro kullanma izinleridir. Yani 2018 için ihdas edilmiş kadrolar değildir. İzin kararnamelerinde kullanılan ifade dikkat ederseniz "üniversitelerde bulunan boş öğretim elemanı kadrolarına atama izni"dir. Dolayısıyla 2018e ait kullanılamayanlar kadrolar değil kadro izinleridir. Kadrolar her üniversitede durmaktadır.

Yprk

Öğrenci
Merhaba konu dışı bir sorum olacak bilgi sahibi olanların yardımlarını rica ediyorum. İktisat alanında doktora mezunuyum. Maliye bölümünde Mali İktisat Anabilim dalında Dr.Öğretim üyesi olabilmem için mutlaka maliye çıkışlı doktoralı mı olmam gerekiyor. Üniversiteler mali iktisat Anabilim dalında veya herhangi bir maliye anabilimdalında Dr öğretim üyesi kadrosuna iktisat doktora çıkışlı birini alabilmelerinin önünde herhangi bir engel var mıdır? Bu durum Üniversitelerin insiyatifinde midir yoksa Yök te bununla ilgili bir engel var mıdır ? Teşekkür ederim.

gimmurat

Öğrenci

Hocam mezun olduğunuz alan ile girmeye çalıştığınız bölümler birbirine çok yakın bölümler haliyle herhangi bir sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum. Lisansı, yüksek lisansı ve doktorası çok alakasız bölümlerden olmasına karşın kadro açılan insanlar oluyor size neden bir engel çıkarılsın ki. Üniversite sizi almak istedikten sonra YÖKünde maliye ve iktisat arasında bölüm bazlı bir engel çıkaracağını hiç ama hiç sanmam. Olay üniversitenin sizi almak istemesinde bitiyor.

A

Akademik344

Guest
Ilannnnn

Öğretim elamanı ilanına başvuru yapıp sınava girmeyen arkadaşlar, sizler maden sınava girmeyecekseniz neden ınsanların hakkına gidiyorsunuz. Yazık günah degilmi ? Ales puanınız yüksek diye ınsanların hakkına mi gireceksiniz. Lanet olsun bu ülkede yaşamak istemiyorum.