YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

faruqca

Öğrenci
Meraba arkadaşlar. Sıralamaya giren birinin yanlış alandan başvuru yaptığını tespit ettim. Bu durumu o kişinim başvurduğu diğer üniversitelerin ön değerlendirme sonuçlarıyla kanıtlayabiliyorum. Bu kişi yüzünden sıralamaya giremedim. Bana itiraz hakkı doğar mı? Üniversitenin beni reddetme ihtimali var mı?

mollose0

Öğrenci
Meraba arkadaşlar. Sıralamaya giren birinin yanlış alandan başvuru yaptığını tespit ettim. Bu durumu o kişinim başvurduğu diğer üniversitelerin ön değerlendirme sonuçlarıyla kanıtlayabiliyorum. Bu kişi yüzünden sıralamaya giremedim. Bana itiraz hakkı doğar mı? Üniversitenin beni reddetme ihtimali var mı?

Hocam merhaba. Ben konunun uzmanı değilim fakat “kanıtlamak” ifadenize takıldım... Kişinin hem X hem Y alanında lisans yahut yüksek lisans diploması pekala olabilir (örneğin bir ÇAP öğrencisidir ya da iki yüksek lisans yapmıştır.. gibi).

Eğer haklı olduğunuzdan eminseniz elbette itiraz hakkı doğacaktır bana soracak olursanız zira böyle bir durumda itiraz edilemeyecekse nerede edilebilir ki?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar Hocam,
Peki 2018'de kullanılmayan rektörlüğe çekilen kadrolar içinde aynı şey geçerli midir?

Hocam sorunuzu etiket olmadığı için gözümden kaçırmışım şimdi siz yazınca arayıp buldum. 2018 mali yılına ait kadro kullanım izinleri ilgili yıl içerisinde kullanılmadığı için yeni mali yılda o yıla ait atama izin sayısı belirlenmeden üniversiteler ilana çıkamazlar.

gimmurat

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam 2019 yılı kadro kullanım izinlerinin serbest bırakılması ile ilgili herhangi bir malumatınız ya da tahmininiz var mıdır ? sizce ne zaman devlet üniversitelerine ait öğretim üyesi ilanlarını görebiliriz ?

faruqca

Öğrenci
İtiraz dilekçemi verdim. Durumu üniversitedeki bir yetkiliyle görüştüm. Gerekçeleri transkriptteki derslerin ilan edilen kadro alanıyla birbirine yakın olmasıymış. Öğrenci belgesinde ana bilim dalının adı tam olarak yazmadığı için aldığı derslere bakmışlar. Yani bölüm farklı bir dal olsa da aldığı dersler aynı olduğu için bahsettiğim kişi sıralamaya girmiş. Ama benm öğrenci belgem enstitü onaylı ve ana bilim dalım tam adıyla yazıyor. O kişiyi elememelerinin diğer bir sebebi "ya bizi şikayet ederse" imiş. Arkadaşlar bana bir yol gösterin, ne yapmalıyım bu durumda? Dava açmayı düşünüyorum itiraz dilekçem işe yaramazsa. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam sizin yorumunuzu da çok merak ediyorum...

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba. Ben konunun uzmanı değilim fakat “kanıtlamak” ifadenize takıldım... Kişinin hem X hem Y alanında lisans yahut yüksek lisans diploması pekala olabilir (örneğin bir ÇAP öğrencisidir ya da iki yüksek lisans yapmıştır.. gibi).

Eğer haklı olduğunuzdan eminseniz elbette itiraz hakkı doğacaktır bana soracak olursanız zira böyle bir durumda itiraz edilemeyecekse nerede edilebilir ki?

İtiraz dilekçemi verdim. Durumu üniversitedeki bir yetkiliyle görüştüm. Gerekçeleri transkriptteki derslerin ilan edilen kadro alanıyla birbirine yakın olmasıymış. Öğrenci belgesinde ana bilim dalının adı tam olarak yazmadığı için aldığı derslere bakmışlar. Yani bölüm farklı bir dal olsa da aldığı dersler aynı olduğu için bahsettiğim kişi sıralamaya girmiş. Ama benm öğrenci belgem enstitü onaylı ve ana bilim dalım tam adıyla yazıyor. O kişiyi elememelerinin diğer bir sebebi "ya bizi şikayet ederse" imiş. Arkadaşlar bana bir yol gösterin, ne yapmalıyım bu durumda? Dava açmayı düşünüyorum itiraz dilekçem işe yaramazsa. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam sizin yorumunuzu da çok merak ediyorum...

pHDoktor

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam 2019 yılı kadro kullanım izinlerinin serbest bırakılması ile ilgili herhangi bir malumatınız ya da tahmininiz var mıdır ? sizce ne zaman devlet üniversitelerine ait öğretim üyesi ilanlarını görebiliriz ?

Hocam çoğumuz ne zaman olacağını merak ediyoruz ama hiç bir bilgi yok gibi. Daha önce Şubat ortaları deniliyordu ancak benim umudum pek kalmadı baya bir zaman geçecek gibi görünüyor

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam 2019 yılı kadro kullanım izinlerinin serbest bırakılması ile ilgili herhangi bir malumatınız ya da tahmininiz var mıdır ? sizce ne zaman devlet üniversitelerine ait öğretim üyesi ilanlarını görebiliriz ?

Hocam maalesef hiçbir fikrim yok genel kadro usulü malumunuz hükumet sistemi değişikliği nedeniyle değişti CBlığı bu konuda ne zaman bir karar yayınlar inanın bilmiyorum ama seçimden önce yayınlanacaktır diye tahmin ediyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
İtiraz dilekçemi verdim. Durumu üniversitedeki bir yetkiliyle görüştüm. Gerekçeleri transkriptteki derslerin ilan edilen kadro alanıyla birbirine yakın olmasıymış. Öğrenci belgesinde ana bilim dalının adı tam olarak yazmadığı için aldığı derslere bakmışlar. Yani bölüm farklı bir dal olsa da aldığı dersler aynı olduğu için bahsettiğim kişi sıralamaya girmiş. Ama benm öğrenci belgem enstitü onaylı ve ana bilim dalım tam adıyla yazıyor. O kişiyi elememelerinin diğer bir sebebi "ya bizi şikayet ederse" imiş. Arkadaşlar bana bir yol gösterin, ne yapmalıyım bu durumda? Dava açmayı düşünüyorum itiraz dilekçem işe yaramazsa. @yasarayanoglu hocam sizin yorumunuzu da çok merak ediyorum...

Adayın transkriptine bakarak karar verilmesi gibi bir durumu ilk defa duyuyorum ilginçmiş?! İstenen alan ne ise o alandan mezun aday alabilirler dolayısıyla tereddüt etmeden itiraz edin eğer itirazınıza uygun hareket edilmez ise hemen idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma talepli dava açın.

faruqca

Öğrenci
Adayın transkriptine bakarak karar verilmesi gibi bir durumu ilk defa duyuyorum ilginçmiş?! İstenen alan ne ise o alandan mezun aday alabilirler dolayısıyla tereddüt etmeden itiraz edin eğer itirazınıza uygun hareket edilmez ise hemen idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma talepli dava açın.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. Gerekeni yapacam.

D

dtcfli1201

Guest
Arkadaşlar bir sonraki kadro ilanları ne zaman çikmaya başlar? Mayıs gibi mi olur yoksa Aralık 2019 u mu bekleyecez

A

Akademik Foruma

Guest
Osman Gazi üniversitesi ilana çıktı. Acaba kadro kullanım izinlerine onay mi çıktı. Eğer öyle olsaydı o da resmi gazetede yayınlanmaz miydi?

gimmurat

Öğrenci
Osmangazi üniversitesinin kendi sitesine ilan düşmedi. sözleşmeli personel alımı ilanını yayınladılar ancak öğretim üyesi ilanını kendi sayfalarında yayınlamadılar. haliyle şehven yayınlanmış bir ilan olma ihtimali yüksek. bir iki gün içinde iptal ilanı yayınlanabilir gibi.

Yazdıklarımı güncelliyorum. Öğretim üyesi ilanı sitelerine düştü. Rabbimden duam öğretim üyesi ilanları serbest bırakılmıştır da ben ve ben gibi bekleyen tüm arkadaşlarım istedikleri kadrolara bir an önce kavuşurlar.

Son düzenleme:
Osmangazi üniversitesinin kendi sitesine ilan düşmedi. sözleşmeli personel alımı ilanını yayınladılar ancak öğretim üyesi ilanını kendi sayfalarında yayınlamadılar. haliyle şehven yayınlanmış bir ilan olma ihtimali yüksek. bir iki gün içinde iptal ilanı yayınlanabilir gibi.

Yazdıklarımı güncelliyorum. Öğretim üyesi ilanı sitelerine düştü. Rabbimden duam öğretim üyesi ilanları serbest bırakılmıştır da ben ve ben gibi bekleyen tüm arkadaşlarım istedikleri kadrolara bir an önce kavuşurlar.
Yarın iptal ilanına çıkarlar. Çünkü Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11 inci maddesinin 1 inci fıkrası gereğince, kurum ve kuruluşların yıl içerisinde yapacağı atamalardan sayı sınırlamasına tabi tutulmayacak olanlarla ilgili Cumhurbaşkanlığınca henüz karar alınmadı. Daha önce Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi de ilana çıkmıştı ancak sonraki gün iptal ilanı yayınladılar.